Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Årets 17. mai-meny

#1

Pasta sa for siden:

Jeg trenger inspirasjon. Hva skal dere servere av mat og kaker?


#2

Elise sa for siden:

For meg er det obligatorisk 17.mai-meny med wienerpølse i brød, og litt koldtbord-mat med brød/loff, potetsalat, spekemat og diverse.

Kake trenger jeg ikke, men det er mulig det blir det likevel. Det blir iallfall is. :jupp:


#3

liefje sa for siden:

Jeg kommer fra Bergen, og der er tradisjonen rømmegrøt og spekemat på 17. mai, gjerne også vannkringler. I tillegg har vi alltid pølser med tilbehør og såklart is og kransekake. De senere årene har vi hatt alt dette og i tillegg et slags koldtbord med laks, eggerøre, potetsalat, skinke, karbonader, brød, salat, lefseruller med diverse, jordbær etc. Har pleid å lage en buffet med alt på slik at gjestene tar det de vil ha. Samme opplegg enten det har vært invitert til frokost, lunsj eller enda senere.


#4

Madicken sa for siden:

Det kommer helt an på været. Er det varmt og fint nok til å være ute, blir det grillmat. Jeg lager potetsalat og et par andre salater ved siden av. Dersom det er innevær, blir det muligens rømmegrøt med tilbehør.

En overdådig bløtkake eller pavlova er et must. :jupp:


#5

Syrinx sa for siden:

Vi blir nok bare oss fire i familien, så noe voldsomt kakebord går vi iallfall ikke for. Kanskje jeg eller ungene lager en seig sjokoladekake og så har vi is til. Eller muligens jeg skal bruke anledningen til å lage kahluakake.

I fjor kjøpte vi matkasse hos en restaurant i byen. Det var helt fantastisk godt, så dersom de tilbyr det i år også så går vi for det.

Alternativ er å hive en indrefilet i SV, lage en herlig grønnsaksbonanza og god saus.


#6

Toffskij sa for siden:

Det blir nok pølsegrilling og is.


#7

dutte sa for siden:

Tapas, pølser, kransekake, bløtkake med jordbær og is.


#8

millact sa for siden:

Det er jo kun anbefalt å ha fem gjester, så foreløpig har vi ingen planer. Tror vi ser an været.


#9

Malama sa for siden:

Det blir oss fem. Pølser og annen grillmat håper jeg. Type pølser etter toget og noe god mat etterpå, mne når jeg tenker meg om, pølser får vi trolig i alle fall noen av oss på bedehuset etter toget, aka to to eldste og jeg i alle fall. Så regner jeg med minstemor får ei også og mannen står sikkert helst over.
. De to eldste spiller i korpset og skal derfor gå etter speideren (som er flaggborg) gjennom bygda og stoppet 4-5 steder og spiller, og avslutter med konserter forran bedehuset når hele landet skal synge ja vi elsker sammen. Planen er da at noen skal ha varmet pølser til speidere og korps inne på bedehuset som de får etter gjennomført opplegg, siden skolen ikke har tog og kiosk sånn de pleier, grunnet korona.

Så. Da håper jeg på godt vær og god grillmat, enten noe biff til noen av oss og svin eller kylling til de som ikke ygger biff, eller så lager jeg grillspyd med okse, svin og kylling ;)

Om været ikke tilsier at vi kan grille det så lager vi noe inne, ettersom værmeldinga ikke er klar då langt frem i tid legger jeg ikke menyen fast.

Is skal der i alle fall bli.


#10

Myria sa for siden:

Det blir forhåpentlig oss fem + mannens tante og søskenbarn. Hvis fint vær skal vi grille, ellers blir det koldtbord. Av dessert/kaker er Verdens Beste fast innslag til 17. mai (det er tross alt nasjonalkaken og alle vi kjenner elsker den) og så en kake til som barna får være med å bestemme samt iskrem.


#11

Stompa sa for siden:

Tenker vi går ut og spiser, hvis Herremannen er interessert.


#12

Strå sa for siden:

Fåglarne vet. Jeg baker kanskje flettebrødbollene mine og serverer med smør, ost, syltetøy og sukker. Resten er væravhengig. Min tradisjon er å holde meg hjemme, i år bor vi for trangt til å ha mer enn to gjester.


#13

polarjenta sa for siden:

Jeg satser på at vi blir invitert til mamma og pappa. Om ikke får vi finne på noe.


#14

Isprinsessen sa for siden:

Vi satser på fint vær og tur! Så turmat av ett eller annet slag.


#15

millact sa for siden:

Vi fikk akkurat verdens beste kransekake levert på døren av gode venner.


#16

My sa for siden:

Regner med vi kopierer fjorårets koronafeiring. En veldig overdådig brunchbuffet, med gode brød, spekemat og annet kjøttpålegg, røykelaks, diverse salater (waldorf-, skagen-, potet- m.m.), gode oster etc, også hadde jeg vel også stående et etasjefat med litt søte kjeks, sånne minivannbakkels fra frysedisken, noen kransekakepinner o.l. Voksenchampagne, barnechampagne, diverse juice, kaffe, te ... Dette ble selvsagt ikke spist opp, så til middag ble det samme satt fram, i tillegg til en kasserolle med wienerpølser på komfyren, med brød og lompe, ketsjup, sennep og sprøstekt løk. Det var kaldt og vått i været, så vi orket ikke grilling.

Til dessert/kaffe hadde jeg bakt en Pavlova som vanlig, også var fryseren fylt opp med et assortert utvalg pinneis, som ungene fikk forsyne seg av så mye de ville i løpet av dagen.

Vi får trolig besøk av svigerforeldrene mine, og mannens bror med samboer og liten baby. Hvis det er innafor når vi kommer så langt.


#17

Eia sa for siden:

Vi skal bort (hvis smittevernreglene tillater det), og der blir det servert lapskaus. :glis:

Tenkte å ta med is eller kake til kaffen.


#18

Hyacinth sa for siden:

Imponert over nivået hos dere!

Her er 17. mai til vanlig en svært travel dag, og selv uten pandemi er det lite avansert matlaging. Det går mye etter korpsmusikantens behov, og vi spiser enkel lunsj (ofte suppe og is til dessert) sammen med slekt. Middag utgår (evt blir det enkel grilling) fordi siste tog er ferdig rundt 18. Da har yngstemann vært ute siden 07.00.

Jeg tror ikke det blir noe annerledes i matveien i år, akkurat. Vi har ikke tradisjon for det. Og vi kan heller ikke invitere noen. Da blir det meningsløst (for oss) med overdådig koldtbord og kaker.

Vet fremdeles ikke helt hva som skjer i år, men musikanten skal spille og ellers har jeg hørt rykter om at det skal komme 17. mai-regler (nasjonalt eller lokalt??) i løpet av kommende uke.


#19

millact sa for siden:

I fjor og året før var vi en gjeng hos venner. Regner med det utgår i år. Vi går nok og ser korpset spille og får med oss bilkortesjen, som i fjor. Kjøper mye is og baker nok en kake. Sp blir det nok ekstra god frokost siden vi har tid til det.


#20

vixen sa for siden:

Krysser fingrene for grilling og kake. I fjor var det helt sykt drittvær med slaps og blæst. Satte fast bilen på gårdsplassen 16 mai i snø. Da ble det sodd.


#21

Matilda sa for siden:

Enkel grillmat og muligens en rabarbrapai med is.


#22

Appelsin sa for siden:

Tenker rundstykker, godt pålegg inkl eggerøre til frokost, så diverse salat, foccacia og pølser til middag, og pavlova og is i lange baner.

Vi har privat korps :flagg: :fløyte: på terrassen.


#23

Charlie sa for siden:

  1. mai er alltid enkelt hos oss, til,vanlig er det mange arrangementer vi skal innom. Slik sett blir det litt roligere i år. Istedetfor å arrangere frokost for flere venner, skal vi selv på brunch hos noen. Det blir ventelig rundstykker og diverse pålegg, pleier å være feks røkelaks/ eggerøre, grov leverpostei, ost, rørte bær... kaffe/te/juice/Mozell (vi bruker ikke alkohol med barn tilstede). Tenker vi tar en rusletur i byen med kaffe/kake etterpå. Mulig vi blir invitert på enkel grilling hos venner, avhengig av smittesituasjon, men de skal være litt forsiktige pga helse, så ikke sikkert det blir noe. I så fall finner nok barna på noe med venner, og resten slapper av hjemme.

#24

Shun sa for siden:

Jeg tenker brunsj med spekemat, eggerøre, røkelaks/hjemmegravet laks.
Oster, surdeigsbrød og tilbehør.
Og så prøver jeg å lage en ny kake til hver anledning, og i år tror jeg det blir Burnt basque cheesecake.

Og en lang tur i skogen.


#25

Drømmedama sa for siden:

Vi pleier å spise frokost på hotellet, men i år, som i fjor, spiser vi frokost hos vennefamilien vår. Jeg har alltid god hjemmelaget lapskaus her utover dagen, det blir det i år også, bare med langt færre gjester enn vanlig. Bare besteforeldrene og vår Storesøs og samboeren hennes. Vi tar nok en tur til sentrum for å spise en is og se på båtene hvis været er ok. Kakebord må jeg liksom også ha, jeg er så glad i å bake og forberede sånt. Jaja, de yngste våre må nok invitere venner hjem på kake et par dager etterpå, det kommer til å være altfor mye kake til bare fire gjester og oss.
På kvelden kommer bestisen min og da skal vi drikke mojito eller gt og drømme om neste års superfeiring. Det gjorde vi vel egentlig i fjor også.


#26

Nenne sa for siden:

Jeg regner det blir som i fjor da vi hadde 17.mai frokost/brønsj/lunsj som skled over i kaker og is etter noen timer. Mimosas Bellinis, Champagne og musserende drikke uten alkohol i skjønn forening.

Så blir det pølser til kvelds tenker jeg.


#27

zinatara sa for siden:

Jeg håper på fint vær og grilling. Ellers blir det sikkert en kake og masse is.


#28

Pøblis sa for siden:

Aner ikke. Ikke noe tog, men russemusikanten skal spille til flaggheising, og da skal jeg ha på bunad, uansett om vi ikke skal gjøre noe senere på dagen.

Muiigens fyrer vi opp grillen og inviterer de voksne barna åp besøk, men vi må se hva som blir lov/tilrådet.


#29

Nextlife sa for siden:

Vi har tradisjon med å spise middag med barn, svigersønn og barnebarn.
Ene barnet skal nok jobbe, så da blir vi 6 stk, 2 husholdninger, håper det er innafor reglene da.
Vi lager tapas, litt hver og jeg baker gjerne en god kake til dessert.

Typisk tapas vi liker
Egg. Håper jeg får tak i vaktelegg. Koker, skreller og dypper i rødbetelake.
Gode spekeskinker
Kjøttboller
Bacondadler
Kyllingspyd
Caprese
Potetsalat, enten lun med oljedressing eller tradisjonell med rømmedressing
Parmesanpoteter
Litt milde oster
Asparges. Kanskje med spekeskinke og grillet
Dressinger
Litt oliven, ostefylte pfefferoni, grillet paprika, søte tomater, syltet rødbeter, syltede tomater og evt annen sånn snacks
Marinerte grønnsaker eller broccolisalat (uten bacon)
Pølsespyd til småjentene
Focaccia eller annet godt brød


#30

My sa for siden:

Det er vanligvis en travel dag her også, uten fancy matlaging, selv om vi ikke har korpsbarn. Så det var nettopp på grunn av pandemien at vi tok den helt ut i fjor, siden vi da ikke skulle noe annet, og for en gangs skyld faktisk hadde tid og mulighet til det. Så det er ingen tradisjon vi har heller. Tradisjonelt er frokosten ei brødskive i hånda mens vi løper til og fra og fikser bunader, søljer, hår, flagg etc, og er alltid i siste liten til ungenes oppmøte i skolegården, hvorpå mannen og jeg rusler til byen og setter oss på en kafe mens vi venter på at barnetoget skal starte. Så stiller vi oss opp og ser på det, krysser kanskje sentrum og stiller oss opp et annet sted for å se våre håpefulle en gang til. :knegg: Så har vi de siste årene vært på et arrangement for inviterte (gjennom mannens forretningsforbindelser), en diger sal midt i sentrum, hvor vi har kjøpt billett på forhånd, hvor man kan forsyne seg så mye man vil av pølser, is, brus, kaffe og bløtkake. Vi har noen venner vi bruker å møte der. Så ser vi på borgertoget, før vi går til skolen hvor det er leker i skolegården (hadde barn på barneskolen sist det var normal 17.mai-feiring), evt treffer noen av ungene venner på tivoliet i sentrum. Sent på ettermiddagen en gang sjangler vi hjem og har relativt enkel middag, grilling hvis det er fint vær, eller noe annet enkelt inne hvis det er dårlig vær. Og Pavlova til dessert, før vi skifter av oss bunadene og kollapser i sofaen.

Siden det ligger an til å bli en 17.mai uten særlig mye aktivitet i år også, så velger vi å gjøre litt mer ut av det her hjemme i stedet.


#31

Hyacinth sa for siden:

Det forstår jeg godt!

Jeg vet ikke hva det bllr til her, som sagt. Koronaregler for 17. mai kommer vel snart. Men korpsmusikanten skal uansett spille.


#32

Malama sa for siden:

Nasjonalt er det vel sagt at reglene som gjelder nå, gjelder 17. Mai også, åpningstrinn 2 lanseres etter 17.mai

Lokalt har vi regler nært 5b som gjelder en uke til i første omgang. Jeg håper de lettes på innen 17.

Med to i korpset skal vi uansett ut for spilling på et vis tenker jeg. Men altså trolig ikke så mye annet.


#33

Millen sa for siden:

Vet ikke ennå.


#34

liefje sa for siden:

Det er nettopp fordi 17. mai har vært en travel dag at vi har gått for buffet som kan spises til alle døgnets tider og hvor det meste lages til dagen før. Ja, det blir dekket pent en gang, men det har ofte hendt at ikke alle er til stede da og at det spises fra skåler og fat i kjøleskapet resten av dagen/varmes opp kjapt igjen etc


#35

løve70 sa for siden:

Jeg gjetter at det blir sånn ca samme opplegg som de siste årene. Etter at det ble slutt på barnetog, har 17. mai blitt ganske så fredelig :) Inviterer noen venner på lang lunsj med bobler og god mat. I år håper jeg vi kan sitte ute, men har ikke helt troen...


#36

Fløyel sa for siden:

Vi skal ha russefrokost for gjengen til Mini, om reglene ikke endres igjen. Mulig de blir her utover dagen mtp hva de får lov til og ikke. Så da får jeg spise det de spiser.
De har snakket om grilling utover dagen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.