Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Leve uten bod, del 2

#1

Heilo sa for siden:

For en liten måned siden lurte jeg på om det gikk an å leve uten bod, eller rettere sagt gå fra noe sånt som 260 kvm P-rom og 50 kvm bod til 110 kvm P-rom og 6 kvm bod. Dere må ha overbevist meg, for nå er jeg i gang med å realisere overgangen. Foreløpig har jeg riktignok bare gått løs på de vanlige oppholdsrommene for å minimere dem i forkant av hussalg, men etterhvert må jeg også tømme en diger loftsbod, en hagebod, en sykkelbod, en matbod, en klesbod og en garasje med hems.
:hjelp::samurai: :flex:


#2

Tjorven sa for siden:

Det er bare å gå på med dødsforakt. Kast alt du ikke har brukt det siste året. :nemlig:


#3

Tjorven sa for siden:

Eventuelt selg/gi bort på Finn.no


#4

Heilo sa for siden:

Utfordringen er strengt tatt ikke meg. Jeg har massevis av dødsforakt når det gjelder det som er mitt. Ungene er ganske rå de også, men mannen er en samler. Han har heldigvis et kontor med lagerplass. Og så har vi ei bittelita hytte som jeg har innsett at jeg må godta at blir et bibliotek nå...


#5

millact sa for siden:

Stå på! Dette klarer du. Det er ikke måte på hva folk vil ha bare det er gratis.


#6

Heilo sa for siden:

Ja, det er sant millact, jeg har fått gitt bort masse denne helga. Sånt som jeg ikke hadde hjerte til å kaste men heller ikke trodde var mulig/tok meg tid til å selge. Alt fra gamle glass til en eske full av fullt brukbare tegnesaker og skoleting etter eldste som yngste nektet å arve.


#7

IzziCreo sa for siden:

... jeg leste "Leve uten blod" :natta: :knegg:


#8

Heilo sa for siden:

Nå igjen! :knegg:


#9

IzziCreo sa for siden:

Yes. Som Frodo sier: "We're going in circles. We've been here before..." :knegg:


#10

nokon sa for siden:

Nå hugser eg ikkje kva eg svarte i forrige tråd. Men då eg nedskalerte frå ein halv tomannsbolig med loft og kjeller, til ein treroms i 2019, var det ganske inspirerande å sjå serier som Synnøve rydder opp ol. Ikkje alt ho finn på er anvendelig, men ho har ganske mange fine idear til korleis ein kan redusere mengda ting ein bare «må ha».


#11

Heilo sa for siden:

Kanskje jeg må få mannen til å se på noe sånt? :hmm: Neida.

Jeg har funnet ut at Finn er min venn! Ikke bare for ting som kan selges, men ikke minst for sånt som ikke kan kastes. Nå fikk jeg nettopp gitt bort tre hyller fulle av bokser og diverse engangsbestikk. Herlig!


#12

Elise sa for siden:

Jeg ville sett serien til Marie Kondo på Netflix. :jupp: Og Home Edit. :jupp: Og Synnøve. Og ekstreme samlere på TLC! :hyper:

:knegg:

Men seriøst, det er mye inspirasjon å hente. Man trenger ikke alt man ikke har lyst til å kvitte seg med.


#13

Heilo sa for siden:

Kondo vil vel gjerne kaste fotoalbum også. Der går grensa mi. Men jeg har tenkt å ta familiebilder som vi uansett ikke har på veggen ut av rammene og sette dem i en perm. :nemlig:

Rydding til visning er egentlig en veldig nyttig øvelse. Kjøkkenskapene mine begynner å se skikkelig luftige ut nå.


#14

nokon sa for siden:

Kondo er ekstrem, men det er likevel mange tips som sparer plass som er greie å ta med. Synnøve går og mykje lenger enn meg, men eg ser sånne program som ei inspirasjonskjelde, der eg plukker det som passer meg. Ikkje ein fasit. Eg opplever for eksempel at klesoppbevaring i skuffer og på stang er mykje ryddigere og meir oversiktelig enn djupe garderobeskap. Men fotoalbum og bøker nekter eg å kvitte meg med.


#15

nokon sa for siden:

Men hugs på at det ER ganske mykje plasskrevande utstyr ein ikkje treng i leilighet, som ein har bruk for i enebolig. Eg hadde mykje greier til hagen under terrassen då eg budde i hus. Nå har eg alt eg treng til balkongkasser og stueplanter ståande i ein kasse som tar ein brøkdel av plassen.


#16

millact sa for siden:

Du har et godt poeng. Trillebår, rake, annet hageutstyr, vanningsanlegg mm.


#17

nokon sa for siden:

Gressklipper, hekkesaks, kantklipper, snøfreser ....


#18

-ea- sa for siden:

Riv hyllene ut av skapet og sett inn et elfa-stativ istedet. Det hadde forrige eier av leiligheta mi gjort, og det er supert.


#19

nokon sa for siden:

Eg har kommode og Elfa-stativ. Elsker det.


#20

Heilo sa for siden:

Det har de nåværende eierne av leiligheta vi har kjøpt også gjort. Vi tillot oss å se i skapene når vi var på andre gangs visning, og de virket veldig plasseffektive.


#21

Heilo sa for siden:

Så klar for å bli kvitt snøfreseren! :lykkelig:


#22

millact sa for siden:

Skjønner jeg godt! Min står i garasjen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.