Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lenge lever en tørketrommel?

#1

Timar sa for siden:

Tørketrommelen vår har tatt kvelden. Service er bestilt. De vet ikke hva problemet er, men de antar at det er hovedkortet, og da blir prisen for å reparere 2700.

Jeg har tenkt at det er en selvfølge å reparere hvis vi kan, fra er miljøperspektiv. Men så lurte mannen på hvor lenge vi kunne forvente at maskina holdt etter en reparasjon, og det vet jeg jammen ikke. Vet dere?

Maskina vår er en Samsung med varmepumpe, 7,5 år.


#2

Pelle sa for siden:

Vårer snart 10 år. Miele. Aldri vært trøbbel.


#3

Tjorven sa for siden:

Vår ble kjøpt i januar 2008, og fungerer fremdeles fint. Jeg lurer egentlig på når den skal ryke, for dette begynner da å nærme seg maks levetid? :vetikke:


#4

Millen sa for siden:

Vi kjøpte vår i 2010 tror jeg og lever ennå. Hatt service på den engang etter at garanti og reklamasjon var utgått. Servicen kom på rundt 18-1900 kr. Stort pluss var at tekniker viste meg hvordan vi kunne fikse det selv om problemet oppstod, og det har vi gjort.
Nå var dette ett litt annet problem enn det du beskriver da.


#5

dharma sa for siden:

Vår varte i 17 år. Miele. Mulig den kunne ha vært reparert, men vi prøvde ikke siden den var så gammel.


#6

sindrome sa for siden:

Miele, kjøpt i 2009 tror jeg, så 12 år and counting. Har ikke hatt noen problemer med den, men det blir ikke så hardt brukt heller. Min første tørketrommel, så har ikke noe mer å bidra med.


#7

Fersken sa for siden:

AEG, kjøpt høsten 2007, tørker helt fint enda. Aldri hatt service på den.


#8

meisje sa for siden:

Siemens fra 2006. Vi har byttet sensor og støvsuget den innimellom. Vannreservoaret er tapet, så den lever på overtid.


#9

Floksa sa for siden:

Vår Miele holdt i rundt 14 år. Jeg er fortsatt sur for at den ga opp enda den var nesten ny og er nå uten tørketrommel på andre året på trass :trasser:
Den hadde tross alt bare gjort 5100 runder med vask.


#10

liefje sa for siden:

Vår Miele er fra 2008. Null problemer.


#11

Timar sa for siden:

Fasiten ble visst 7,5 år. :sukk:

Mitt forsøk på å være miljøvennlig og reparere tørketrommelen gjør at det bare blir enda dyrere å bytte tørketrommel. Dustegreie!


#12

liefje sa for siden:

Så irriterende. Jeg husker de hadde et opplegg i Tyskland, i alle fall hos Miele, at dersom det kom en tekniker som ikke kunne reparere, fikk man fradrag for det man hadde betalt teknikeren hvis man kjøpte ny hos samme leverandør


#13

Agent Scully sa for siden:

25 år :tøff: Født i 2006, 2-språklig Miele importert fra Belgia


#14

Timar sa for siden:

Det hadde gjort seg! Men her er det teknikere fra en sentral pool, så tviler på at det er sånne goder involvert. Skikkelig irriterende, ja! 7 år er jo ingen alder for en i utgangspunktet ganske dyr tørketrommel.


#15

Timar sa for siden:

Imponerende.

Meeeeen, jeg er litt i stuss over regnestykket ditt? ;)


#16

zinatara sa for siden:

Vår første holdt i nesten 10 år. Det var en billig modell, den var litt liten og ikke kondens. Godt mulig den kunne repareres, men hadde nok ikke vært verdt det og vi ønsket å oppgradere. Den vi har nå er fra AEG. Har hatt den i 6 år uten store problemer, men vi måtte skifte dørhengslen i fjor. Det fikset vi selv.

Min erfaring er at det sjelden lønner seg økonomisk å reparere dersom man ikke kan gjøre det selv eller man er innenfor garantien. Men det er en del ting man kan fikse selv ved å kjøpe reservedeler på nett og se youtube videoer for instruksjoner.


#17

Hondacrv sa for siden:

Min, eller det som ein gang var vår, hehe, er fra 2003 og surrer trufast enno. Minst mulig elektronikk, er fasiten.


#18

mkj sa for siden:

Jeg husker at vi har byttet en gang, men ikke når det var, tipper det er minst 10 år siden, kanskje mer. Tror det var en middels priset. Den virker greit, når jeg bare renser den der varmekolben når den blir for hårete.


#19

Anda sa for siden:

:knegg: Ikke en eneste liten skrivefeil slipper unna her.

Kan ellers rapportere om 16-årig Borsch her. Brukes bare til sengetøy og håndklær, så den går bare et par ganger i uka.


#20

Rabbit sa for siden:

Jeg kjøpte min siste tørketrommel i januar 09. Den surrer og går ennå. Bortsett fra at man må sette en hårnål inn ved siden av av/på-knappen, går den like bra fortsatt. En billig maskin til rundt 5000, mener jeg det var.


#21

Martis sa for siden:

Siemens kjøpt i 2004 og brukes jevnlig. Tror ikke vi har hatt service på den. Vaskemaskinen som ble kjøpt samtidig røyk i fjor.


#22

Smash sa for siden:

Vår er en billig sak som ble kjøpt for 17 år siden, den er brukt mye og er fortsatt trofast.


#23

Timar sa for siden:

Det ER jo ikke bare en liten detalj om maskina er 15 eller 25 år, da! :knegg:


#24

Ciela sa for siden:

Min er over 16 år . Innkjøpt før minstejenta ble født . Aldri vært noe tull . Bosch maskin .


#25

Teofelia sa for siden:

Har hatt to. Første varte i ti år. Denne går på sitt ellevte eller tolvte nå. Har reparert én gang, da den var 7-8 år gammel. Det lønte seg absolutt. Har Siemens, midt på treet dyr.


#26

Timar sa for siden:

Jeg har nettopp betalt reparasjonsregningen på 1500 kroner og er SUR!

Og så begynte vi dessverre å google tørketromler i går, i stedet for å bare kjøpe den første vi fant som gjorde det bra i test. Så nå er jeg bare forvirret og grinete fordi ingen tørketrommel inneholder alt vi vil ha, men vi aner ikke hva som er viktigst.. :gaah:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.