Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erfaring med Siiox?

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg er så drittlei av å stelle med tre-terrassen. Den blir ganske fin når den blir vasket, men jeg syns den blir NITRIST når den så blir oljet. Og jeg orker ikke beis. Jeg vil egentlig at den skal se ut som når den er nyvasket: Lys grå og "naturell".

Jeg ser at Jernia reklamerer for noe som heter Siiox. Det skal gråne treverket og beskytte det "naturlig" i mange år. Det virker fristende.

Noen med erfaring?

Det er jo gamle terrassebord jeg har, så jeg er litt redd den er vanskelig å få ren nok først? :vetikke:


#2

sindrome sa for siden:

Jeg har også luktet på den. Men har hørt rykter om at i Sverige, der de har hatt den lenger enn i Norge, så er det mange som ikke er fornøyde...

Har du vurdert grønnsåpe?


#3

Che sa for siden:

Ikke tenk at "kanskje gylden treolje vil gi et mer levende resultat" i alle fall.

rustfarget terasse


#4

IzziCreo sa for siden:

Vi har brukt Jotun terrassebeis i fargen shimmergrå (tror jeg det var) på hytta. Det er den lyseste av de grå, og der ser gulvet så utrolig naturlig ut. Vi skal gå over til den fargen her hjemme også (fra fargen Strå), men det er jo et gulv som har levd mye lengre så vi er litt spent på hvordan det kommer til å se ut. Vi er, som dere, ganske lei av behandling av terrassene, men jeg er ikke villig til å la det gråne naturlig. Det ser for shabby ut for meg. Så også på Siiox nå, men den utgår da man må være så uhorvelig nøye med tildekking hvis man skal male huset any time soon (noe vi må). Det har kommet en ny oljebasert terrassebeis som skal ha noe lengre intervall (5 år), men da må man nok belage seg på to strøk. Nå har det i tillegg kommet en pad som skal gjøre beisearbeidet så utrolig mye enklere, og man trenger ikke gå etter med klut. Sånt gjør jo prosessen langt enklere. Så derfor tror jeg vi kanskje tester ut det, i hvert fall på den første terrassen som står for tur her.


#5

Ru sa for siden:

Skimmergrå terassebeis og Jordan Supersett. :nemlig:


#6

IzziCreo sa for siden:

Jepp, Ru kokte mitt innlegg ned til 5 ord :nemlig:


#7

Molly sa for siden:

Er det nødvendig å behandle den med noe? Jeg har ikke gjort dem på verandaene mine hjemme, og heller ikke på terrassen på hytta. Har trykkimpregnert tre som jeg ikke har satt inn med noe.


#8

Kaprifol sa for siden:

Jeg har tenkt å la min veranda i trykkimpregnert stå ubehandlet. Bare vaske av den hver vår. Den vil gråne jevnt, tror jeg. Jeg skal ikke olje, for det flasser kjapt av.


#9

meisje sa for siden:

Jeg lurer på det samme. Fjorårets korona prosjekt må eventuelt behandles i år, eller stå ubehandlet. Jeg har også vurdert voks fra osmo, men etter å ha sett naboens terrasse etter 1 år, så virket ikke det å være veien å gå.


#10

Filifjonka sa for siden:

Søsteren min har brukt det på terrassen på hytta for et par-tre år siden. Jeg syns ikke det ser vellykket ut. Skjoldete og ikke spesielt fint.


#11

Filifjonka sa for siden:

Vi la ny terrasse i fjor, og den har fått et tynt lag gråaktig beis, syns det ble fint.


#12

Selma sa for siden:

God erfaring med shimmergrå terrassebeis her også. Naturlig farge og slitasje vises ikke så godt. På fjellhytta har vi brukt brun (tror fargen heter burmateak) beis og der vises slitasje veldig godt. Hytta i nord har nettopp fått ny terrasse og der har vi brukt royalimpregnerte bord (Talgø) i håp om å spare oss litt vedlikeholdsarbeid


#13

Polyanna sa for siden:

Heller mest mot beis nå, egentlig.

Jeg ser at vi har et par flekker (typ, under møbler), som har litt olje igjen fra ifjor. Bør det fjernes mer før evnt beising?


#14

IzziCreo sa for siden:

Tja, det kommer an på hvordan du ønsker å ha det. From the top of my head så tenker jeg at du ser hvordan det ser ut når du har brukt terrassevask. Kanskje evt bruke litt sandpapir hvis det kun er noen få flekker? Spør i butikken :jupp:


#15

Polyanna sa for siden:

Ja, nå kan vi jo straks gå i en butikk og spørre igjen! Det er en stund siden...


#16

IzziCreo sa for siden:

Jaaaa :jippi:


#17

GinaK sa for siden:

Jeg har alltid oljet med gylden olje. Så fikk jeg det for meg at jeg ville ha farge. Så beiset med shimmergrå.
Det ble dritfint men vi hadde Så mye barn på besøk så det ble den slitasjestien ganske raskt. Så jeg kjøpte noe etsende greier og skrubbet vekk alt sammen. Nå er det tilbake til olje, gylden tone.
Kanskje det hadde funket bedre med farget beis nå når det ikke er så mye barnebesøk....


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.