Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilket keyboard vil jeg ha? Og hva med noter?

#1

Strå sa for siden:

Bakgrunn: I hine hårde dager har jeg spilt mye sånn toraders Yamahaorgel med pedaler. Jeg har også spilt litt piano. Nå klarer jeg ikke gå forbi pianoene der Mutter'n bor uten å spille noe. Det jeg spiller nå er 147 % basert på hukommelsen. Beboerne elsker at jeg spiller, jeg elsker det også, men jeg vil gjerne ha mer på repertoaret.

Spørsmål:

  • Hvilket keyboard kan du anbefale? Det bør være mulig å koble til headsett siden jeg bor i blokk for tiden.
  • Finnes det opplæringshefte for oss som kan en del fra før? (Jeg må ha det fysisk (gruff), men kan få Helten til å ordne ev digitalt kjøp og utskrift).
  • Noter, hva med det?

All hjelp tas imot med takksigelser.


#2

Input sa for siden:

Skal du ha keyboard eller skal du ha el-piano?
Og hvor mye penger kan du tenke deg å bruke?


#3

Strå sa for siden:

Tja, jeg tror jeg ønsker meg et keyboard, jeg spiller nok minst rene pianomelodier. Pris kan jeg egentlig ikke noe om. Maks 15 tusen kanskje. Jeg vet ærlig talt ikke hva som gir meg grei nok lydkvalitet og langt nok spenn.


#4

IzziCreo sa for siden:

Vi har Yamaha P-105, og ble anbefalt dette av diverse pianolærere. Datter har dog dette som bi-instrument, og ikke hovedinstrument. Vil anbefale deg digitalpiano med ordentlig vekting av tangentene. Vi betalte ikke mer enn tja, 6000,- i 2014. Enkeltpenkelt med headset.

Jeg digger SimplyPiano. En app som lærer deg piano på en superpedagogisk og morsom måte. Koster en tusenlapp i året, men vel verdt det synes jeg. Både klassisk og populærmusikk. Ulike ferdighetsnivå.

Ellers så er det bare å kjøpe seg noter digitalt.


#5

Palmen sa for siden:

Så gøy! Keyboard kan jeg ikke men jeg kjøper mye noter på book depository. Fysiske bøker og noter, kommer i posten. Har mye notebøker med forskjellig vansklighetsgrad.


#6

Toffskij sa for siden:

Vi har Yamaha P-115, som vi også ga ca. 6000 kr for nytt. Det gjør nytten og har fin lyd, men tangentene er jo ikke så godt vektet som de er om man går opp i pris (den spillende tenåringen klager mer og mer jo flinkere hun blir), så hvis du er villig til å gå opp mot 15 000, vil du jo få noe mye bedre.


#7

Strå sa for siden:

SimplyPiano, har de tilbud til gammeldags bærbar PC? Jeg trenger noe større enn en telefon å se ting på. Jeg tenker at jeg kan sette opp PCen slik at skjermen syns når jeg spiller. Telefon blir for lite for meg og fører fort til en merkelig form for hodepine og tranghet i skallen. :gaah:


#8

Strå sa for siden:

Book depository altså? Har du nettadressen også?

Jeg fant forresten ut hvor mine gamle fysiske noter og notebøker er: På hytta. 175 mil unna. jeg har ingen planer om å dra dit med det første. Jaja.


#9

Strå sa for siden:

Vekting av tangenter er et fint tips jeg neppe hadde tenkt på selv. Takk.

Helten gjorde meg oppmerksom på at jeg har en venn som bor i nærheten av en instrumentbutikk i området. Hen skal spørre om kan være med og holde meg i handa.


#10

IzziCreo sa for siden:

Jeg er faktisk usikker. Jeg bruker iPad selv til dette, og er helt enig med deg i at mobil utgår.


#11

kamp sa for siden:

Jeg har et privia el piano, veldig godt fornøyd


#12

Strå sa for siden:

Da har jeg skaffet meg Yamaha P-45 fordi det var det de hadde i butikken. Jeg aner ikke hvor bra det er på en skala fra 1 til 10, men det er gøy å prøve meg fram. To veldig ulike notehefter har jeg også i hus. Selve tangentrekka er 122 cm, det føles som riktig spenn.


#13

Strå sa for siden:

Foreløpig virker keyboardet mer enn godt nok til mitt reportoar. Jeg leser meg opp og øver praktisk halvannen time om dagen. Det er kjempegøy at jeg klarer å holde på så lenge med noe helt uten å bli kokko i hodet og måtte legge meg og hvile med gardinene trukket for. Det er fantastisk herlig å ha funnet noe hodet mitt liker å prøve seg på. Jeg bruker Ingrid Bjørnov sin Pianobok, den beskriver teknikker og øvelser på en måte jeg vagt kjenner igjen.


#14

IzziCreo sa for siden:

Så gøy, Strå!


#15

Strå sa for siden:

Nå har jeg holdt på en stund. Avansert er det ikke, men gøy. I dag fikk jeg et Casio CDP-230R i hus også (lang og rar historie). Den virker mer avansert enn Yamahaen, men det blir spennende å prøve.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.