Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilke wraps til påsmurte wraps / wrapsrull?

#1

Sweetie sa for siden:

Jeg har lyst til å lage wrapsruller med godt fyll, pålegg, røykalaks, smøreost... sånne enkle greier man kan ta med på tur eller ha i matboks. Men hvilke wraps? Jeg er ikke spesielt glad i lompe annet enn til wienerpølse, ikke så glad i potetlefse, og vanlige tortillalefser ser jeg for meg blir litt mye tacofeeling.

Hva bruker dere? Og bruker dere samme type til all slags pålegg eller kommer det an på hva dere fyller i?


#2

Hyacinth sa for siden:

Jeg er ikke glad i tortillalefser, spesielt ikke de av hvete, men jeg er tilsvarende glad i (gode!) lomper, så det er det jeg bruker. Liker best noen lokale fra Hodne, men Buer er også ok. Der finnes det også firkantede varianter.


#3

Nera sa for siden:

Libanesis tynnbrød? Finnes i frysedisken, og er mer smidig enn lefser, men har ikke så karakteristisk smak som tortillalefser.


#4

frukt sa for siden:

Tortillalefser har en tendens til å klistre seg til tennene synes jeg. Bruker heller speltlomper. Men det aller beste er skikkelige lefser.


#5

Pamina sa for siden:

Tyrkiske wraps som du får i innvandrerforetninger fungerer godt. De er digre, men gode.


#6

liefje sa for siden:

Jeg pleier å bruke gode speltlomper. Har brukt tortillalefser en sjelden gang, men det synes jeg blir for tørt/for mye wrap, men det avhenger jo såklart av mengden fyll man tar i.


#7

My sa for siden:

Jentungen her, som er glad i sånt, liker dette, antar det er inspirert av nevnte tyrkiske/libanesiske tynnbrød:

Kjøpes i vanlig matvarebutikk, ligger i samme hylle som lomper, vakuumpakkede pitabrød etc, og kommer også i grov variant.

Hun likte også veldig godt et mykt, firkantet tynnbrød fra Polarbrød, men det er veldig lenge siden jeg har sett det i noen butikk, så det er mulig det ikke finnes lenger?


#8

zinatara sa for siden:

Polarbrød hadde brann på fabrikken sin i fjor tror jeg og har slitt med produksjonen. Så mulig det kommer igjen etter hvert.


#9

Elise sa for siden:

Jeg liker både tortillalefser og vanlige lomper, så lenge fyllet er godt. :riktig:


#10

Hyacinth sa for siden:

Libanesiske tynnbrød har den samme litt seige konsistensen som tortillalefser, synes jeg. Lomper er mye «mørere», saftigere og lettere å spise, men det er jo smak og behag.

Ser noen nevner speltlomper. Men det er også potetlomper. De fleste lompene man får kjøpt ferdig består av 70-80% potet. Resten er for eksempel hvetemel eller speltmel. Jeg merker ikke forskjell, det utgjør veldig lite av ingrediensene uansett.



#12

Mex sa for siden:

Jeg bruker vanlige tortilla lefser. Syns det funker bra.
Har godt med kremost på. :)


#13

Sweetie sa for siden:

Ooh, mange gode forslag her som må prøves! Har ikke sett de libanesiske eller tyrkiske i butikken, men det kan være fordi jeg ikke har sett etter det.

Takk dere!


#14

Charlie sa for siden:

Bruker de store lompene fra Aulie, eller firkantede lefser fra Buer eller Aulie. Alt på Meny.

Tunnbrød forbinder jeg med Sverige, Liba, Polarbrød osv. De har hatt på Coop, her.

Ellers synes jeg Vestlandslefse kan fungere. De du bløter selv.


#15

zinatara sa for siden:

Noen butikker har dem i frysedisken. De funker forresten veldig godt som pizzabunner også.


#16

frukt sa for siden:

I mitt hode er det innforstått at lomper inneholder potet derav speltlomper. :jupp:


#17

My sa for siden:

Ja, de fleste skjønner vel at det er melet i lompene som er byttet ut, ikke poteten. Men sikkert mange som tror det også. Eller som ikke engang aner hva lomper lages av, og tenker "hey, spelt - da er det sikkert bra". :jupp: Men lomper er vel uansett ikke det verste man kan spise.


#18

Hyacinth sa for siden:

Nei, mange skjønner ikke det. :knegg: Det var derfor jeg nevnte det.


#19

frukt sa for siden:

Godt poeng.
Jeg lærte forøvrig at det ikke heter innenforstått så det var nyttig for meg og. :ler:


#20

Musemus sa for siden:

Skulle inne å tipse om tyrkiske wraps, det spiser Storesøster her. De er skikkelig gode!


#21

Hyacinth sa for siden:

:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.