Jeg har lyst til å lage wrapsruller med godt fyll, pålegg, røykalaks, smøreost... sånne enkle greier man kan ta med på tur eller ha i matboks. Men hvilke wraps? Jeg er ikke spesielt glad i lompe annet enn til wienerpølse, ikke så glad i potetlefse, og vanlige tortillalefser ser jeg for meg blir litt mye tacofeeling.
Hva bruker dere? Og bruker dere samme type til all slags pålegg eller kommer det an på hva dere fyller i?
Jeg er ikke glad i tortillalefser, spesielt ikke de av hvete, men jeg er tilsvarende glad i (gode!) lomper, så det er det jeg bruker. Liker best noen lokale fra Hodne, men Buer er også ok. Der finnes det også firkantede varianter.
Jeg pleier å bruke gode speltlomper. Har brukt tortillalefser en sjelden gang, men det synes jeg blir for tørt/for mye wrap, men det avhenger jo såklart av mengden fyll man tar i.
Jentungen her, som er glad i sånt, liker dette, antar det er inspirert av nevnte tyrkiske/libanesiske tynnbrød:
Kjøpes i vanlig matvarebutikk, ligger i samme hylle som lomper, vakuumpakkede pitabrød etc, og kommer også i grov variant.
Hun likte også veldig godt et mykt, firkantet tynnbrød fra Polarbrød, men det er veldig lenge siden jeg har sett det i noen butikk, så det er mulig det ikke finnes lenger?
Libanesiske tynnbrød har den samme litt seige konsistensen som tortillalefser, synes jeg. Lomper er mye «mørere», saftigere og lettere å spise, men det er jo smak og behag.
Ser noen nevner speltlomper. Men det er også potetlomper. De fleste lompene man får kjøpt ferdig består av 70-80% potet. Resten er for eksempel hvetemel eller speltmel. Jeg merker ikke forskjell, det utgjør veldig lite av ingrediensene uansett.
Ja, de fleste skjønner vel at det er melet i lompene som er byttet ut, ikke poteten. Men sikkert mange som tror det også. Eller som ikke engang aner hva lomper lages av, og tenker "hey, spelt - da er det sikkert bra". :jupp: Men lomper er vel uansett ikke det verste man kan spise.