Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Betente lokalpolitiske konflikter/uenigheter

#1

amo sa for siden:

Er det betente saker i deres kommuner, som dere er involverte eller har sterke meninger om?
Vi bori en slik kommune, med mange saker. Skolestruktur, bygginga av idrettshaller, kulturhus, bygdestrider og mye drittkslenging i kommentarfeltene.
Skremmende hvor sterk bygdejustisen rår, og hvor mange oppegående folk som lirer mye stygt utav seg.


#2

Floksa sa for siden:

Vi har noen saker om nedbygging av matjord. Og om man ikke tror det å la Biltema bygge på matjord vil løse alle kommunenes problemer er man bakstreversk, rygger inn i framtiden, ønsker kommunen nedlagt og unner ikke andre jobb :dåne:
Men egentlig synes jeg tonen er grei også i de vanskelige sakene. Mitt parti «vant» skuterløypesaken for en del år siden. Men da vi ville feire var partilederen vår klar på at det skulle vi ikke. Mange var svært skuffet og lei seg og vi skulle IKKE bruke dette til å feire.
Slike politikere trenger vi flere av.


#3

Stompa sa for siden:

Den eneste greia som verserer i media her, er at folk ikke respekterer matjord. Jeg bor i en by som er spesiell fordi det er flere større jordbruksareal mer eller mindre midt i byen, og særlig en plass har det blitt etablert en sti tvers over et jorde. Skilt blir ikke respektert. Nå i vår satte 4H opp fine skilt, som ble ødelagt etter få dager.

Dette er jo strengt tatt ikke politikk – men jeg kommer ikke noe annet som jeg vet om.


#4

Nextlife sa for siden:

Parkering i sentrum.

Sentrum lider en sakt død, kjøpesenterbehageligheten med bl.a gratis parkering overtar kundene.
Politikerne våre har nå både økt pris og tidspunkt for hvor lenge man må betale i sentrum. :himle:
Enda en spiker i kista for sentrum.


#5

Input sa for siden:

Det interessante med å bo i Oslo er at slike betente saker blir nærmest riksdekkende. Særlig gjelder det miljøpolitikk, med feks bilfritt sentrum, der det later til å herske en oppfatning om at bilfritt sentrum i Oslo er det samme som bilfritt Norge. Folk utenfor Oslo hater MDG pga. politikken de fører i Oslo, en politikk som jo er stemt frem av oss som bor her.


#6

Stompa sa for siden:

Er det så betent, altså? Jeg engasjerer meg ikke – prøver å bruke sentrum mest mulig foran CN, og synes det er helt uproblematisk å betale for parkering. Skjønner ikke at folk hisser seg opp over det. :vetikke:

Ellers ser jeg i avisa i dag at det brygger opp til krangling om hvorvidt gata langs havna skal gjøres om til gågate.


#7

zinatara sa for siden:

For tiden er det ikke så mye, men det var en del år med mye pengebruk av kommunen og påfølgende eiendomsskatt som ikke folk var spesielt glad for. Skal sies at vi fikk et veldig fint flerbrukshus i sentrum av det og det var en virkelig oppgradering og noe som jeg tror mange har hatt glede av, men det kostet.

En annen ting som er litt konflikter rundt er en bygd i kommunen som er veldig naturskjønn der det også drives med en del jordbruk. Og det da blir konflikter mellom de som ønsker mer turisme, folk som ønsker å bruke området til tur og rekreasjon og de som driver jordbruk og opplever mye trafikk og folk som ikke tar nok hensyn.


#8

My sa for siden:

Det er en stor kommune, så det er stadig betente saker om alt mellom himmel og jord, men særlig når det gjelder større utbygginger eller riving av bygg som folk har et forhold til. Men det blir ikke på samme måte som i mindre kommuner, der du har EN stor, betent sak, som deler bygda i to, gjør at naboer slutter å hilse på hverandre etc. Slike saker har det vært både i min og mannens hjembygd, også før kommentarfeltenes tid (kafeene og butikkene i bygda var vel et eneste stort kommentarfelt). Gjerne oppstår det en tverrpolitisk, populistisk valgliste også, knyttet til disse sakene, som gjør brakvalg i kommunevalget. Slike ting kan være ganske ødeleggende for lokalmiljøet, og kan henge igjen i mange år og forplante seg til neste generasjon.

Antar f.eks vindkraftutbyggingen i små kystkommuner er typisk slike saker.


#9

Nextlife sa for siden:

Kanskje det er på grunn av at jeg kjenner flere av de næringsdrivende som fronter denne saken at jeg opplever det betent, mye parkering i monitor hos meg. :knegg:
De hevder at det er merkbart på omsetning etter kl.16 etter at den nye parkeringssatsen ble innført.


#10

him sa for siden:

Vindkraftverk er veldig betent. Men ellers ... tja, hele AP er et skikkelig vepsebol (og da snakker jeg ikke bare om Trond Giske)


#11

Nextlife sa for siden:

Jeg følger også med i delingen av Tysfjord.
Ene delen gikk til Narvik og andre delen til Hamarøy. I Tysfjord har det alltid vært et svært dårlig klima mellom de to tettstedene, der kampen om ressurser og fasiliteter har vært polarisert, ufin og har ofte endt med at lite har skjedd på grunn av manglende enighet.
Den delen som gikk til Narvik virker å ha funnet seg til ro og rette og ble fort en integrert del av Narvik.
Da Nye Hamarøy skulle etableres var det stor optimisme og et positivt engasjement for den nye kommunen. Det ble fort slutt på hvetebrødsdagene, og der er det nå akkurat samme «krig» om hvor kommunesentrum skal være, hvor kommunale tjenester skal ligge, polarisering og ufint debattklima som da det var gamle Tysfjord.
At deler av befolkningen er samer med sin historie, og at Hamarøy var tilholdssted for Hamsun med sin ideologi (og har et levende Hamsunsenteret) er nok kompliserende faktorer for et godt samarbeidsklima.


#12

Trulte sa for siden:

Jeg må bare komme med et hjertesukk. Jeg har sett på bystyremøtesendinger. Og der er det et parti som skal skal alltid be om at det undersøkes habilitet etc..på alt. En representant som tygger tyggis under egne innlegg, og en ordfører som himler med øynene og hsr et begredelig kroppspråk, og tydelig favoriserer. Og disse er våre tillitsvalgte? Jeg er flau.


#13

millact sa for siden:

Jeg har også sett noen av de i vinter. Det er direkte pinlig! Håper på ny ordfører til høsten. Forrige var langt bedre. Men han stiller vel ikke igjen.


#14

Anne C sa for siden:

Dette er en sannhet med modifikasjoner. Og jeg er tildels enig med deg, men samtidig ikke. Det er jo helt opplagt at det som skjer i Oslo påvirker byer og tettsteder rett utenfor Oslo.


#15

Input sa for siden:

Selvfølgelig påvirker det, men likevel må jo vi som bor her få lov til å stemme i tråd med våre interesser. At det påvirker dere rundt er heller ikke det samme som at MDG vil gjøre det ulovlig å kjøre bil på Utsira.


#16

Fuja sa for siden:

Den store saken her har vært bompenger og piggdekkavgift. Mye diskusjoner i kommentarfelt overalt. Begge deler er nå vedtatt, men det er fortsatt mange som roper høyt at dette vil de ikke ha.


#17

Billa sa for siden:

Vel, jeg bor i en salig suppe av saker og ting som påvirker nabokommunene, men som overhode ikke løses fordi det er så uendelig viktig for både politikere og innbyggere å kjempe KUN sin egen sak og for sin egen postadresse. Det siste nå er jo manglende evne til å samarbeide om Coronatiltak i et område som egentlig like gjerne kunne vært en stor (og sterkere kommune). Jeg skjønne at det ikke alltid kan føles OK at kommunesenter og tjenester ikke lenger er der man er vant til når man bor er sted med avstander, men her jeg bor er det ene og alene patriotismen i begge leire som ødelegger. Vaksineringstempoet er også ulikt på hver side av grensa, og jeg kan ikke tro at det handler om annet enn at hver kommune sin vaksinekoordinator og sin strategi. Er det virkelig nødvendig :vetikke:


#18

Malama sa for siden:

Det rører seg litt nå, når Flakk vil bygge gondolbane. Som nødvendigvis i så fall går over noen hus nederst, og medfører inngripen i naturen oppetter.

Samtidig har vi gående en sak ang kloakkanlegg og sterke følelser fra dem som bor i det nabolaget.

En del krangling om ny skole, men det har jeg hørt mindre om nå siste året, de har da begynt å bygge nå, men det blir spennende når 17. Mai i to bygder bør slås sammen, siden altså de to skolene som har arr hevet sitt opplegg etterhverandre (mye overlapp av musikere i togene) legges ned og elevene begynner på en ny skole midt på grensa mellom bygdene. Desverre for den minste bygda med de mest høyrøstede følelsene, sånn 100 på feil side av grensa, den bygges i den største bygda. (midt i skogen mellom dem, sånn jeg ser det da)


#19

Fersken sa for siden:

Akkurat nå så er mitt inntrykk at det er ganske rolig i kommunen. Siste store uenighet hadde med bompenger og førte til opprettelsen av FNB. Det finnes sikkert noen saker i hver kommunedel, men ikke så veldig synlige for de som ikke bor der.

Det er godt mulig det finnes saker altså, men jeg har ikke bitt meg merke i dem.


#20

Mikkeline sa for siden:

Jeg bor Bergen, her går det alltid en kule varmt i politikken.
Den største politiske uenigheten for tiden er bybanetraseen, om den skal over Bryggen eller ikke.


#21

Pøblis sa for siden:

Jeg bor også i en stor kommune. Vi har en lokal sak som folk er uenige om i nærmiljøet nå - det skal bygges ny E18, og det betyr at det åpnes for fortetting av noen av boligområdene her. Akkurat her jeg bor, er vi helt for dette, og mange av oss har solgt til utbyggere. PÅ andre siden av en hovedferdselsåren, er mange imot, og mobiliserer veldig for å bevare småhusbebyggelsen sin.

Ellers har jeg ikke oversikt over alle uenigheter selv om jeg leser lokalavisen.


#22

Einhyrningur sa for siden:

Sykehussak, hvem skal ha sykehuset, vi eller nabobyen. Hjelpes, gi meg styrke.


#23

Elise sa for siden:

Bompenger og parkering. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.