Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lær meg om bobler!

#1

My sa for siden:

Bobler er jo stas. Synes alle. Jeg drikker det på nyttårsaften og 17.mai, for da skal man jo liksom det. Men det smaker jo ikke noe godt. :knegg: Joda. Neida. Kanskje av og til.

Hvis jeg må kjøpe selv så er jeg svært lite bevisst, og kjøper det som den første og beste personen jeg får slått kloa i på polet sier at jeg skal kjøpe, siden jeg rett og slett ikke har peiling. Andre ganger får jeg i gave, og åpner den i en spesiell anledning. Legger aldri merke til hva den heter. Har fått servert både Cava, Prosecco, Cremant, Champagne ... (vet at navnet avhenger av området/landet det er produsert i, og det er ikke nødvendigvis der forskjellen ligger), i ulike prisklasser, og som regel synes jeg ikke det er noe særlig. Andre ganger synes jeg det er helt ok, og en svært sjelden gang tenker jeg "Jøss :sjokk: Det her var jo faktisk godt, kan jeg få litt mer? :jupp: ", men får da selvsagt aldri summet meg til å notere meg hva det het.

Så nå, med 17.mai under oppseiling, må jeg prøve å finne ut hva jeg egentlig liker, for nå er jeg for stor til å drikke ting jeg ikke liker bare for å være kul. :nemlig: Jeg har likevel veldig lyst til å lære meg å like bobler, for stasens skyld (og fordi det ofte serveres eller gis i gave), men trenger litt hjelp til hvor jeg skal begynne.

Så hva er det jeg må se etter, og hvor mye må jeg punge ut med tro? Hva bruker folk å like, som egentlig ikke liker boblevin noe særlig?

Jeg liker at det er friskt, men ikke, under noen omstendighet, søtt på noen måte. Jeg takler ikke søt alkohol. Ut over det trenger jeg å høre hva dere andre bobleentusiaster liker, og hva dere ser etter, litt om hva som er hva og som særpreger ulike typer. Eller bare hva du synes er skikkelig, skikkelig godt.

Anyone? :hyper:


#2

frukt sa for siden:

Jeg er ikke spesielt begeistret for vin, men en halvtørr prosecco er veldig godt. Tørre er ikke så gode.
Har bare kjøpt billige varianter så jeg vet ikke om dyrere er bedre.


#3

My sa for siden:

Jeg er spesielt begeistret for vin, og hvis den er hvit liker jeg den best veldig tørr. Så da liker vi kanskje ikke det samme?


#4

frukt sa for siden:

Det kan godt hende. :knegg:


#5

liefje sa for siden:

Jeg ELSKER champagne, men tar gjerne cremant som et alternativ. Da sparer man minst 50 %. Det finnes ulike cremant de Bourgogne som jeg liker veldig godt. F.eks. Delorme brut eller Clotilde Davenni Brut Extra. Når det gjelder cava, har jeg funnet en knusktørr jeg liker, men holder meg til cremant eller champagne. Jeg pleier ikke å like prosecco, synes de har en mer kunstig smak, muligens også for søt. Tysk sekt styrer jeg unna med høye kneløft. Så mitt tips er cremant. Og absolutt tørr/brut, ikke demi sec.




#8

liefje sa for siden:

Den som Senora lenket til var en av mine to favoritt cremanter, også. :-D Har aldri kjent det med kjeksen. Hihi


#9

Señora sa for siden:

Ikke jeg heller :knegg:


#10

Cauchy sa for siden:

Jeg er på ingen måte ekspert, men har funnet ut at når jeg drikker Prosecco er jeg sjelden begeistret (den blir litt tam, på en måte) og at jeg ofte liker Crémant. Hvis du liker tørr vin må du kjøpe brut eller extra brut.

Disse liker jeg godt:
www.vinmonopolet.no/Land/Frankrike/Clotilde-Davenne-Cr%C3%A9mant-de-Bourgogne-Extra-Brut/p/1049101
www.vinmonopolet.no/Producenter/Andre-Delorme/Delorme-Cremant-de-Bourgogne-Blanc-de-Noirs-Brut-2019/p/9099801

Edit: ser det har kommet flere svar mens jeg skrev, og vi er overraskende enige. :knegg:


#11

vixen sa for siden:

Jeg kan på boblefest med Liefje! Akkurat samme preferansene. En god sommerlig frisk boble er Hattingley Rose. Britisk boble der altså. Jeg drakk faktisk en ganske god tørr cava i helga. Har lagt til meg litt dyre vaner på boblene og smaker meg litt igjennom rimeligere "hverdagsbobler" :humre:


#12

Señora sa for siden:

Når "alle" lenker til samme boblene :knegg:


#13

Lavender sa for siden:

Jeg liker disse, type brut. Det er champagne fra Launois, og det smaker deretter. Bra vurderinger hvis du googler. Og fin pris.
Hvis ikke drikker jeg gjerne hvitviner som grüner veltliner.


#14

Pøblis sa for siden:

Jeg elsker tørr hvitvin og drikker endel bobler. Mitt stalltips er å gå for de med minimal sødme og mye friskhet på polet - eller å ta tak i en polansatt og fortell at du digger tørt, ikke søtt.

Jeg pleier å droppe prosecco, jeg synes ofte er de for snille, for søte og med for mye tropisk duft og smak, og det liker jeg ikke. Jeg synes man får mye mer for pengene ved å velge en god cava. Og skal man ha the real thing er det mye god champagne, men den koster en god del mer.

Jeg liker blanc de blancs-champagne, den er laget av bare hvite druer, og er ofte så tørr at det snurrer godt i munnen.

Men jeg drikker mest cava laget på den tradisjonelle champagne-metoden. Gjerne brut nature, fordi den er laget uten tilsatt sukker til gjæring nummer to - så den er skikkelig tørr og mineralsk, akkurat slik som god, tørr sjampis er.

Denne synes jeg er ganske god og til en veldig akseptabel pris.
www.solera.no/produkter/spania/cava/castellblanc/musserende/1126801/castellblanc-organic-brut-nature

Denne drakk jeg i Barcelona og syntes den var knallgod - har ikke testet den hjemme:www.vinmonopolet.no/Nettbutikk-kategorier/Musserende-vin/Vilarnau-Brut-Nature/p/5378801 Hvis den ikke er god, så skyld på at jeg satt på en fatastisk fortausrestaurant i deilig junivær i El Poblenou og spiste helt fantastiske tapas da jeg drakk den.

Min erfaring er at hvis man er så konkret man kan med bestillingen sin, så får man god hjelp av polpersonalet.


#15

My sa for siden:

Ja, det peker jo i en retning dette, det gjør jo valget enkelt. :knegg:

Prisen er egentlig ikke så vesentlig, siden det er noe jeg kjøper maks to ganger i året. Men klart, hvis jeg først skal bruke veldig mye penger på en drikkevare så er det jo en fordel at jeg faktisk liker det.


#16

Pøblis sa for siden:

Haha, mens jeg skrev, har mange av dere andre skrevet om Cremant, som var mitt neste forslag. :knegg: Måtte bare google litt først.

Har vært mest cava det siste året. Og jeg drikker bobler når jeg drikker vin. Og jeg drikker vin ca to ganer i uken.


#17

Pøblis sa for siden:

Jeg har forresten vær i Champagne flere ganger, og det er mange mindre produsenter der som lager helt fantastisk champagne. Sist vi var der, bodde vi i Aÿ, som er midt i smørøyet, og DÆVEN så mye god vin - og gode vinforslag man får på restaurantene i Champagne.

Nå vil jeg ut på tur. :leppe:


#18

Señora sa for siden:

Jeg fikk lyst å vinsykle i Champagnedisktriktet :p


#19

My sa for siden:

Ja, altså alle sånne som "smakte fantastisk da jeg satt på en idyllisk fortauskafe i en solfylt idyllisk liten Sydeuropeisk by", eller "i solnedgangen på en hvit strand sammen med mitt livs store kjærlighet" må kanskje tas med en klype salt. :knegg:

Ellers takk for flere gode tips i tråden, nå har jeg i det minste en liten pekepinn på hva jeg kanskje bør gå etter for å ha størst mulig sannsynlighet for å finne noe jeg liker. Snurre i munnen-tørr høres bra ut. Tar gjerne imot flere! :jupp: Kan jo være at det blir en slags eliminasjonsprosess gjennom sommeren det her. :knegg:


#20

liefje sa for siden:

Boblefest :elsker:


#21

Pøblis sa for siden:

Count me in! :hyper:


#22

løve70 sa for siden:

Jeg er veldig glad i bobler, de må være tørre, så foretrekker champagne, cava, og cremant fremfor prosecco (det finnes unntak da).

Her er noen av mine favoritter:

Engelske bobler er godt!
www.vinmonopolet.no/Land/England/Hattingley-Valley-Ros%C3%A9-2017/p/3872101
www.vinmonopolet.no/Nettbutikk-kategorier/Musserende-vin/Nyetimber-Classic-Cuvee/p/7345101

Rimelig champagne:
www.vinmonopolet.no/Land/Frankrike/Sanger-Terroir-Natal-Grand-Cru-Blanc-de-Blancs/p/7919601
www.vinmonopolet.no/Producenter/Guy-Charlemagne/Charlemagne-Blanc-de-Blancs-R%C3%A9serve-Brut/p/3068901

Cremant:
www.vinmonopolet.no/Land/Frankrike/Perrier-%26-Fils%2CCr%C3%A9mant-de-Savoie/p/11713301
Rimelig og god:
www.vinmonopolet.no/Land/Frankrike/Martinolles-Cr%C3%A9mant-de-Limoux-Brut-2017/p/3978201

En av mine favoritt cava:
www.vinmonopolet.no/Land/Spania/Juv%C3%A9-y-Camps-Reserva-de-la-Familia-Gran-Reserva-Brut-Nature-2017/p/5337501

Denne italieneren er også god :)
www.vinmonopolet.no/Land/Italia/F%C3%A8lsina-Brut-Classico-2016/p/6901301


#23

Tjorven sa for siden:

Jeg er veldig glad i bobler, og foretrekker helt knusktørr hvitvin.

Hvis man først skal unne seg noe godt, så synes jeg denne er veldig god. Faktisk en champagne selv om den ikke tar helt av prismessig:
www.vinmonopolet.no/Land/Frankrike/Philizot-%26-Fils-Brut-num%C3%A9ro-3/p/10132001

Hvis man ønsker seg bobler, og skal servere mange (slik at man blir litt prisbevisst) så har denne fått strålende kritikker: www.vinmonopolet.no/Land/Spania/Grans-Moments-Brut-Nature/p/4963201En gang jeg kjøpte den på polet, så hvisket han i kasse til meg at "der har du funnet en virkelig godbit, men ingen må fortelle dem at de har priset den HELT feil"


#24

Elisabet sa for siden:

Jeg elsker bobler og drikker det egentlig ofte. Trenger ingen spesiell anledning, men drikker det gjerne istedenfor vin. Men varierer hva jeg drikker, men skal teste ut et par av de som blir anbefalt her. :D Kjøper gjerne rimeligere typer av Cava og Prosecco og liker dem litt søte og ikke helt tørre aller best. Spør gjerne de jeg treffer på polet og stoler blindt på dem. :humre:


#25

Nada sa for siden:

Melder meg blant de som liker det knusktørt.
Jeg elsker også Champagne! Men i det daglige blir det heller en Cremant pga pris rett og slett. Denne tråden minner meg på at jeg bør få tak i en Champagne til 17. mai, så takk!


#26

My sa for siden:

Dette var jo SÅ nyttig! :hyper: Nå har jeg trua. :nemlig: Må få tatt en tur på polet før helga.

Spørs om det jeg har fått servert oftest er type fruktig og halvsøt Prosecco da. Knusktørr Cremant og jordnær Champagne - Vinmonopolet, here I come! :yessir:

Hvis jeg fortsatt ikke liker musserende vin etter dette så gir jeg offisielt opp.


#27

Pøblis sa for siden:

Nope. Da kommer du til meg neste gang du er på sentralt Østland, så gir jeg mannen i oppdrag å finne noe til deg. Han er min go-to-person når det gjelder slik. :ja:
Da gir vi oss ikke før du er happy, brisen og overbevist. :knegg:


#28

My sa for siden:

Avtale! :jupp:


#29

Retz sa for siden:

Det hendte en sjelden gang vi drakk Prosecco på 70-tallet, men i motsetning til rødvinen som alltid sto tilgjengelig i karaffel på spisebordet, så falt den aldri helt i smak. Rødvin drakk vi nesten hver dag til middag, og den hadde forsåvidt ingen egenverdi, var mer som en del av maten.

Nå liker jeg ingenting bortsett fra ting i bittesmå glass som inntas i ett sup.


#30

Hyacinth sa for siden:

Jeg elsker tørr hvitvin, men bobler har jeg slitt med å lære meg å like. Det er gjærsmaken jeg ikke takler, og det finner man vel ofte i champagne? En del cavaer smaker også gjær.


#31

Nenne sa for siden:

Den cremanten fra Andre Delorme som "alle" har lenket til skulle være mitt bidrag også. Det finnes vel tre varianter. Jeg foretrekker den som er blanc de noir.

En rimelig Champagne er Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut. Den er også laget med mye Pinot Noir, men er en blanding, ikke ren blanc de noir.

Hus-champagnen er denne: Taittinger brut reservé og når jeg virkelig bare skal kose meg blir det denne: Taittinger Nocturne. Den siste har litt høyere sukkerinnhold, uten å være søt.

Vil du har rosé-bobler er Ferrari Trento Brut Rosé et godt valg.

Vil du ha alkoholfrie bobler til voksne er denne å anbefale: Oddbird Richard Juhlin Blanc de blancs.


#32

millact sa for siden:

Jeg hiver meg med, for jeg kunne skrevet My sitt innlegg.

Nyttig tråd!


#33

millact sa for siden:

Er dette en som de fleste liker? Kan den brukes som 40-årsgave, ref min tråd om det?


#34

Tjorven sa for siden:

Jeg er tydeligvis ikke helt på linje med vixen og Liefje. Vi forsøkte oss på Hattingley Rose i helgen, og det var virkelig «hint av kjeks». Det var ikke min greie. Altså - slett ingen usmak, men ikke sånn jeg synes boblene er aller best.

Det er sjelden vi drikker noe med mer enn 3g sukker. Kan det ha noe med det å gjøre?


#35

Pøblis sa for siden:

sikkert, Tjorven. Jeg er ganske sensibel på sukker i vin fordi jeg også kjører mest minimalt med sukker.

jeg har ikke testet de britiske boblene - synes de er dyre og vet ikke om de er verdt prisen. (Ble plutselig gjerrig dert, gitt. :knegg: )


#36

Tjorven sa for siden:

Normalt sett drikker vi vin på restaurant. DET er skikkelig dyrt, så vi har våget oss på noen litt dyrere viner i det siste; kjøpt på polet.

Og de britiske boblene var ålreite, men ikke helt min favoritt.


#37

My sa for siden:

Har hørt at engelske bobler skal være en ting nå ja, som mange har fått øynene opp for.



#39

liefje sa for siden:

Jeg har ikke smakt den Hattingley Rose i det hele tatt. (Men kanskje bør jeg). Det var de to cremantene vixen og jeg likte begge to, tror jeg. Jeg drikker også stort sett bare ting med svært lite sukker.


#40

Shun sa for siden:

Jeg kan anbefale den norskeide rosécrémanten fra Chateau Bastoney.
Mulig den må bestilles.




#43

Toffskij sa for siden:

Oooh! :hjerteøyne:


#44

vixen sa for siden:

Takk for at du satte ord på dette. :humre: Jeg er nemlig heller ikke noe glad i prosecco. Og blant cava har jeg prøvd så ymse, men i helga kjøpte jeg en litt på måfå som jeg likte. Den var brut nature. Sikkerstikket er de cremantene som er linket til her, men nå skal jeg prøve meg på ulike Cava.

De rosa britiske jeg nevnte ovenfor her liker jeg faktisk veldig godt selv om de ikke er fullt så tørr som jeg liker. Er noe med fargen, friskheten, sommer og fine flaska som gjør meg glad. Sånn fin gave og iskald en varm sommerdag på terrassen.


#45

millact sa for siden:

For meg som ikke tror jeg liker det så veldig tørt, hva bør jeg da kjøpe? Tips?


#46

Toffskij sa for siden:

Prosecco smaker (altfor ofte) pærebrus. :skuffet:

millact: Kommer an på budsjettet! Klassisk champagne er tilsatt noe sukker (dosage), så de er ikke beintørre (unngå de som heter brut zero or non-dosage). For ikke-altfor-tørr hypersjarmerende rosébubblis som alle liker til en rimelig penge: Meinklang Prosa.


#47

Tjorven sa for siden:

Ja! Denne er ålreit. Bittelitt søtere, men allikevel veldig god.

Jeg kjøpte den til broren min en gang, men siden den har bruskork og ikke champagnekork, så trodde han det var noe galt med den når den boblet. Så de hadde tømt alt i vasken og trodd at den var ødelagt. :eek:

millact - denne bør du i så fall prøve deg på. Litt søtere og rosa. What's not to like?


#48

millact sa for siden:

Den kjøpte jeg i fjor etter å ha lest om noen her inne som drakk den. Falt ikke i smak hos meg (men jeg drakk den da opp:nikker:). Kanskje jeg likevel skal gå for noe av det som er foreslått her og se om jeg liker det?


#49

løve70 sa for siden:

Prosecco :nemlig:


#50

Hyacinth sa for siden:

Ingvild Tennfjord skriver morsomme bøker og har blant annet en om bobler. Anbefales.


#51

Tjorven sa for siden:

Jeg leser artikkelen hennes i a-magasinet hver fredag og tester ut flere av vinene hun anbefaler. Det er grunnen til at vi forsøkte oss på Hattingley i helgen. :nemlig:


#52

løve70 sa for siden:

Samme her :nemlig: Har prøvd ganske så mange av anbefalingene hennes det siste året.


#53

Tjorven sa for siden:

Men hun er ikke like kritisk som meg når det kommer til sukkerinnhold, så det hender at jeg tenker at vi skal prøve noe og så ser jeg på polet hvor mye sukker det er, og så dropper vi det.

Det er ikke sukkeret i seg selv jeg er skeptisk til, men hva det ofte gjør med smaken på drikken.


#54

Lavender sa for siden:

Jeg er litt skeptisk til å følge Ingvild Tennfjord tips fordi de anbefalte ofte blir utsolgt, det samme med DN listen på fredager. Men det er fint å prøve nye ting og greit snakkis å servere eller gi bort.
De har litt for stor innflytelse, samtidig tror jeg de er ærlige og oppriktige.


#55

liefje sa for siden:

Apropos sukker, må jeg smile når jeg tenker tilbake på en sommerfest for eldre på et eldresenter jeg var på. Det ble servert øl og vin til spekemat etc. Min gamle venninne (jeg er Røde Kors besøksvenn), valgte rødvin. Hun syntes ikke det var søtt nok, så jeg løp på kjøkkenet og hentet sukkerskål. To store t-skjeer ble rørt inn. Da var hun fornøyd. :rørt: :grineler:


#56

Tjorven sa for siden:

:skrekk:

Vel, mens jeg gikk morgentur med mannen min så mimret jeg tilbake til den første gangen jeg drakk alkohol. (16. mai siste året jeg gikk på ungdomsskolen ... datteren vår går siste året på ungdomsskolen i år. :eek: ) Da blandet vi hvitvin og sprite (ikke sprit, men sitronbrusen sprite) for at det skulle bli overkommelig å drikke. Og den vinen var garantert mer en søt nok i utgangspunktet. :knegg:


#57

liefje sa for siden:

Bare vent til du kommer på aldershjem. Da kommer gamle (u)vaner tilbake. Hehe


#58

gnuri sa for siden:

Jeg elsker de cremantene som er linket til her, så kanskje jeg må teste ut cava igjen. De jeg har smakt før har ikke vært noe gode- klarer ikke å sette fingeren på hva jeg reagerer på.
Prosecco synes jeg ofte har en litt vond ettersmak.
Når vi kjøper champagne havnet vi ofte på disse to:
www.vinmonopolet.no/Producenter/Charles-Heidsieck/Charles-Heidsieck-Brut-Réserve/p/3761801
www.vinmonopolet.no/Land/Frankrike/Wongraven-Champagne-Brut/p/9749101

-men jeg har definitivt tenkt å teste ut forslagene i tråden her :jupp:



#60

Hyacinth sa for siden:

Jeg og Ingvild deler ikke alltid ssmme vinsmak, men jeg liker godt bøkene (og artiklene) hennes. Hun skriver gøy. :elsker:



#62

Hyacinth sa for siden:

Meinklangs Prosa er vidunderlig. Misliker metallkorken de begynte med for noen år siden, da.


#63

Nextlife sa for siden:

Min datter selger fin vin på restaurant og synes polet er skikkelig billig. :knegg:


#64

løve70 sa for siden:

Det har jeg aldri tenkt over, men skal begynne å følge med. Er jo ikke alt som faller like godt i smak...


#65

millact sa for siden:

Pleier også å lese det.


#66

Turban Smukk sa for siden:

Jeg drikker bobler av alle slag helt ukritisk (det betyr jo FEST! Og KOS! Og FEIRING! Og HYGGE! uansett), men får med meg et og annet gjennom den podcasten til Tennfjord og Gjertsen - siden hun var nevnt her. 15 minutter med info om vin og vinforslagene listet opp i infoen, så det er en lett kilde til kunnskap.

Pøblis var den som først lærte meg om blanc-de-blancs, så det har jeg hatt som en slags rettesnor i den ekte champagneverdenen. Hun (og mannen) har vært mine muser når det gjelder bobler.


#67

Turban Smukk sa for siden:

Akkurat, det var jo ikke Tennfjord, men Bø. :knegg:


#68

Nextlife sa for siden:

De har flere på lista med elever, Pøblis og Pøbelmannen. :nemlig:

Ellers enig med deg, alt går i grisen. :knegg:

Jeg drakk forøvrig den britiske rosa linka til lengre oppi her, jeg synes den var skikkelig festlig.


#69

My sa for siden:

OK, folkens, fasiten? Mannen dro på polet for å handle, jeg sendte med tre cremant-anbefalinger herfra, og han kjøpte alle tre.

www.vinmonopolet.no/Land/Frankrike/Clotilde-Davenne-Cr%C3%A9mant-de-Bourgogne-Extra-Brut/p/1049101

www.vinmonopolet.no/Producenter/Andre-Delorme/Delorme-Cremant-de-Bourgogne-Blanc-de-Noirs-Brut-2019/p/9099801

www.vinmonopolet.no/Land/Frankrike/Perrier-%26-Fils%2CCr%C3%A9mant-de-Savoie/p/11713301

Det var de to første som ble drukket i går (altså, vi var flere som delte, :knegg: den første gikk til frokost, den andre på ettermiddagen sammen med kaker + +).

Den første likte vi alle overraskende godt, både mannen, svigerforeldrene mine og jeg. Den kan jeg faktisk finne på å kjøpe igjen, ikke bare fordi det er en anledning hvor det liksom forventes bobler og denne var akseptabel, men for å kose meg med den for min egen del, helt på ekte. Så tørr som jeg vil ha den, og lekker farge.

Den andre var også ok på smak (selv om jeg synes den første var hakket bedre), og fargen var fin, men den hadde alt for mye kullsyre etter min smak. Det var nesten litt problematisk å drikke den, og jeg slet med å tømme det ene glasset jeg tok. Den blir nok ikke kjøpt igjen.

Spent på hvordan den tredje er. :hyper:

Det viste seg forresten at vi faktisk hadde ei flaske med Cava i ekstrakjøleskapet i kjelleren, som jeg tror er igjen fra 17.mai i fjor, som vi hadde glemt av. :lol: Får kanskje teste ut den også da, en gang i løpet av sommeren. Aner ingenting om den, jeg har ikke studert den og det var ikke jeg som kjøpte den.


#70

Señora sa for siden:

:knegg: jeg har bare drukket den nr 2 fra cavaskål, kan det ha noe å si kanskje?


#71

My sa for siden:

Ja, det er fullt mulig. Jeg har ikke slike glass, og ville ikke gå til innkjøp av noe nytt bare av den grunn, så det ble drukket fra vanlige vinglass. Muligens ikke helt egnet nei, ser for meg at vide, grunne glass er bedre. Men den første funket brillefint i vinglassa vi hadde. :jupp:

Hørte forresten ikke de andre klage, svigermor sa hun likte den også, og trodde det var samme som den første vi drakk. Men det er mulig hun bare var høflig. Også stod glasset hennes ganske lenge urørt før hun smakte på den, så mulig den hadde mistet noe av piffen.


#72

Señora sa for siden:

Tror ikke jeg har smakt den første, får teste den til helga kanskje.

Men så bra du fant noe som du likte :jupp:


#73

liefje sa for siden:

Gøy med tilbakemelding. Og bra den første falt i smak.


#74

liefje sa for siden:

Jeg hørte akkurat en historie om noen russ som drakk bobler for første gang ifm. 17. mai. Det var kanskje ikke så godt som de hadde forventet, og noen hadde blandet med Cola og syntes det ble godt. Jeje. Alt skal læres.


#75

Tjorven sa for siden:

Jeg bodde i utlandet som 17-åring (på utveksling). Der i landet var det helt vanlig at man drakk alkohol fra man bikket over i tenårene, men det måtte jo blandes ut. :nemlig: Så vi drakk rødvin med cola og hvitvin med sprite - til middag hver dag.

Vinen var forøvrig egenprodusert siden familien hadde et lite landsted med noen vinranker. Jeg tror ikke at brusen forringet kvaliteten på vinen nevneverdig. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.