Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anbefal en bok som vekker leselysten

#1

Plingo sa for siden:

Fra jeg lærte å lese til jeg var 25ish så elsket jeg å lese bøker. Alle mulige sjangere, men favoritten var nok historiske romaner. Jeg leste over alt. Du å glad jeg er for at jeg vokste opp i en tid uten smarttelefoner og kunne drømme meg bort i bøkene.

Så tok jeg en mastergrad i økonomi, og leste bare faglitteratur. Fikk barn. Svoisj 13 år senere har jeg lest en uendelig mange barnebøker, men de «voksen» bøkene jeg begynner på kommer jeg bare 30-50 sider avgårde i.

Jeg har møtt veggen og sliter med depresjon, og konsentrasjonen er ikke på topp. Jeg prøver å finne ting som gir meg glede og mestring. Går tur når formen tillater det. Jeg ønsker å komme bort fra eviglang surfing på nett. Jeg vil så gjerne finne igjen lesegleden.

Har du en bok du vil anbefale som kan bidra til å vekke lesegleden min?
På forhånd takk for tips.


#2

Syrinx sa for siden:

Jeg har også fått Livet i veien, slik at det er vanskelig å lese bøker. Men i fjor fikk jeg Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet, Heidi Linde. Den greidde jeg å sluke, og det var en helt fantastisk følelse. (Samt at boken var god underholdning.)

Sånn ellers så hører jeg en del radio for å øve på å ta inn innhold, og nå har jeg avansert til lydbøker. Steg for steg.


#3

IzziCreo sa for siden:

Da vil jeg anbefale All Souls Trilogy av Deborah Harkness :hjerter: Lettlest og med så mye historie at det er en fryd. Det er fantasy også, men ankret i virkeligheten. Elsket den!

Hvis du liker kjærlighetsromaner så vil jeg anbefale å velge noen skikkelig lettleste. Det er hva jeg pløyer gjennom når jeg ikke orker annet og trenger en pause. På Amazon finnes det et hav av dem, hvis du leser engelsk. Nicholas Sparks og Nicholas Evans er et par tips.


#4

Pelle sa for siden:

En rekke avbrutte forsøk
Papillon
Hjertets usynlige stormer

Disse fenget meg veldig, på hver sin måte. Den første er mest lettlest, med korte morsomme kapitler.


#5

Turban Smukk sa for siden:

Full spredning av Nina Lykke er lettlest og velegnet til å vekke leselyst, syntes jeg.


#6

Jålebeinet sa for siden:

En eldre bok, men om du ikke har lest Vindens skygge anbefaler jeg denne.

Britt Karen Larsen, Fuglene tar ikke telefonen. Korte noveller om kvinner i alle aldre. Noen fine, noen vonde.

Paula av Isabel Alende.

Jeg flirte godt av Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet.

Lykke til med å finne tilbake til leselysten.


#7

Shun sa for siden:

Alt av Jon Kalman Stefansson, men det er smart å begynne med [url="OEBhCkARIsAPhOkIYSazRmpsSnhpTmdzsS_lddOJOXMaFT4DEl0NMi2145zLPYy4aiuO8aAv55EALw_wcB"]trilogien 'Historien om gutten'.[/url]


#8

frukt sa for siden:

Jeg liker Terry Pratchett og Neil Gaiman.
Good omens er fantastisk.


#9

Charlie sa for siden:

Ekko av en venn, Ingvar Ambjørnsen. Liten Elling-bok. Var så fin at jeg måtte lese den sakte og porsjonere den ut, så den kunne vare litt. :rødme:

Skal lese Yoko Ono er en sjarlatan, som kommer etter den. Har ikke kommet så langt, ennå.

Bli også gjerne med i Facebook-gruppen Elling-nytt. Forfatteren selv og forleggeren hans har gruppa. Står endel små-tekster der. Mye fan-prat, også, men det er altså også originalt stoff fra forfatteren.


#10

Tjorven sa for siden:

Den har jeg også akkurat lest, og likte den veldig godt. Man fikk lyst til å lese mer. Nei og atter nei av samme forfatter var også bra.


#11

Ine sa for siden:

Kanskje du burde snakke med noen, Lori Gottlieb.


#12

My sa for siden:

Det kommer jo litt an på hva du liker selvsagt, men jeg kan anbefale Napoli-kvartetten av Elena Ferrante ("Mi briljante venninne" etc).


#13

Plingo sa for siden:

Tusen takk for mange gode tips! Lagrer de i huskelista i Bibliofil appen.

Sjangermessig slukte jeg så og si alle sjangere før.

Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet, Heidi Linde, leser jeg faktisk akkurat nå etter at en bekjent anbefalte den på Instagram. Det er den boka jeg har kommer lengst i de 10 siste åra og den kommer til å bli fullført. Humoristisk og gjenkjennelig bok.


#14

Luftslottet sa for siden:

:klemme:

Da er kanskje En rekke avbrutte forsøk noe for deg, den er kjempemorsom.

Jeg skulle inn og anbefale Elena Ferrante, det er den eneste bokserien jeg har blitt så oppslukt av at jeg ikke har fått sove midtveis i boka, de siste årene.


#15

Tjorven sa for siden:

Humoristisk og gjenkjennelig er akkurat det jeg tenker om bøkene til både Heidi Linde og Nina Lykke. Det er noe godt med å lese om damer midt i livet som ikke lever helt perfekte liv.

Jeg ser at Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet har fått mye hard medfart av mange, også her på FP. Men jeg er en enkel sjel og synes den var ålreit.


#16

Galathea sa for siden:

Erlend Loe vekker leselysten hos meg, og etter stillstand i lesing hos meg også har jeg begynt på 'Helvete', humrer og koser meg.


#17

Sweetie sa for siden:

+1 på Gutten! Så vart og vakkert, helt fantastisk nydelig skrevet, og kjennes helt inn i beinmargen.


#18

Syrinx sa for siden:

Men som ingen treng, Frode Grytten. Novellesamling.


#19

Novla sa for siden:

Hvis du leser engelsk vil jeg på det varmeste anbefale "The Offing" av Benjamin Myers - noe av det nydeligste jeg har lest på lange tider. :elsker:


#20

rajraj sa for siden:

Her og! Det er noe av det beste jeg noen gang har lest. Men jeg kastet meg over den på et tidspunkt da lesemuskelen min var godt trent. Og det tror jeg var noe av nøkkelen til at den var helt altoppslukende. Den kan kanskje være litt tung å bruke til å sveive i gang leselysten igjen.


#21

My sa for siden:

Det samme tenkte jeg, selv om jeg også elsket bøkene. Synes f.eks Ferrante var mer av en page-turner.

#22

celebelen sa for siden:

Jeg er veldig glad i Nattens sirkus av Erin Morgenstern. Hun kom med en ny for en stund siden, "The starless sea" som også er veldig fin. Jeg tror de passer fint for å komme igang med lesing igjen, hvis du ikke vil ha noe som er for "tungt".


#23

Shun sa for siden:

Interessant hvor forskjellige vi er! Dette var bøkene som fikk meg i gang igjen med lesing etter en lang orker ikke-gidder ikke-passer meg ikke-periode.

Det var språket hans som dro meg inn i bøkene igjen; poetisk, uventede språkbilder og menneske- og naturskildringer som brakte meg til Island mens jeg leste.


#24

Syrinx sa for siden:

Det er ganske stor forskjell på orker ikke, gidder ikke og klarer ikke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.