Junior har falt helt og totalt for pretzels. Og jeg tror det er litt sunnere å kunne lage de selv enn å kjøpe. Prøvde i går med en enkel og grei oppskrift, men jeg ønsker vel egentlig å lage det med litt grovt mel også. Og helst med speltmel.
Er det noen som har en super oppskrift (helst litt enkel eller med god forklaring) til meg? :)
Det er kjempegodt, men jeg tror jeg heller ville spist det sjeldnere enn å lage med grovt mel. Det er jo kontrasten mellom det harde og salte skallet og den myke, hvite hvetedeigen som er helt magisk.
Ikke sikker på hvor du bor og ikke det du spurte om, men Backstube selger utrolig bra tyske Brezel, både stenger og kringler. De er like gode som de man får kjøpt i Tyskland (er jo også tyske folk bak den kjeden). De har rimelige priser sml med andre bakerier i Norge og utrolig mye godt, både brød, rundstykker og diverse salt- og søtbakst. Finner jo litt rundt omkring etter hvert.
Men du ville lage selv, ja. Da får mitt tips være til andre. Jeg ser forresten ikke for meg at det blir det samme med andre meltyper, men du får rapportere om du finner en oppskrift som funker.
Trooor det er Bayern ja. I Hamburg sa de i alle fall flere Brezeln. Men du glemte kanskje bare en l?
Rettelse: Nå så jeg på lenken din og ser at Brezel (uten n) også brukes. Og at Bayern gjør det som du sier. Hehe. En rekke andre unntak også der, ser jeg. Typisk for tradisjonelle produkter kanskje.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.