Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lær meg å lage pretzler! :D (Pretzeler? Pretzles? Saltkringler!)

#1

Høst sa for siden:

Junior har falt helt og totalt for pretzels. Og jeg tror det er litt sunnere å kunne lage de selv enn å kjøpe. Prøvde i går med en enkel og grei oppskrift, men jeg ønsker vel egentlig å lage det med litt grovt mel også. Og helst med speltmel.

Er det noen som har en super oppskrift (helst litt enkel eller med god forklaring) til meg? :)


#2

Tjorven sa for siden:

Det er jo kjempegodt, men jeg innbiller meg at de er vanskelige å lage. Men følger interessert med i tråden.



#4

daffy sa for siden:

Det er kjempegodt, men jeg tror jeg heller ville spist det sjeldnere enn å lage med grovt mel. Det er jo kontrasten mellom det harde og salte skallet og den myke, hvite hvetedeigen som er helt magisk.


#5

banana sa for siden:

Helt enig. Det er mye salt og, som sikkert er greit å begrense.



#7

liefje sa for siden:

Ikke sikker på hvor du bor og ikke det du spurte om, men Backstube selger utrolig bra tyske Brezel, både stenger og kringler. De er like gode som de man får kjøpt i Tyskland (er jo også tyske folk bak den kjeden). De har rimelige priser sml med andre bakerier i Norge og utrolig mye godt, både brød, rundstykker og diverse salt- og søtbakst. Finner jo litt rundt omkring etter hvert.

Men du ville lage selv, ja. Da får mitt tips være til andre. Jeg ser forresten ikke for meg at det blir det samme med andre meltyper, men du får rapportere om du finner en oppskrift som funker.


#8

Tjorven sa for siden:

Liefje: Enig. Brezel solgt på Backstube smaker akkurat sånn som jeg ønsker at de skal gjøre. Og prisen er ikke så verst.



#10

Tjorven sa for siden:

Det var det jeg mistenkte; at de skulle kokes før de ble stekt. Hm. Skeptisk.


#11

Isprinsessen sa for siden:

I følge en rettsak vi har fulgt så må det vel lutbad ogsp til når en lager pretzel.


#12

liefje sa for siden:

Kokes, ja. Det er det som gjør at de blir som de blir. Det er jo liksom en helt annen konsistens enn annet bakverk. n


#13

-ea- sa for siden:

Tenkte jeg skulle sjekke om noen hadde nevnt Laila fra Lødingen, ho har kanskje noen tips. :cool:


#14

Tjorven sa for siden:

Her er det visst lokalt sladder jeg ikke har fått med meg. :nysgjerrig:




#17

liefje sa for siden:

Forresten er pretzels det engelske navnet og Brezel det tyske.


#18

Høst sa for siden:

Backstube ser ikke ut til å ha noe her oppe hvor jeg holder til dessverre. Det hadde vært lettere å få tak i fra Lødingen for å si det slik. :)



#20

banana sa for siden:

I oppskriften jeg linket til tidlig i denne tråden bruker de vann og natron.


#21

liefje sa for siden:

Trooor det er Bayern ja. I Hamburg sa de i alle fall flere Brezeln. Men du glemte kanskje bare en l?

Rettelse: Nå så jeg på lenken din og ser at Brezel (uten n) også brukes. Og at Bayern gjør det som du sier. Hehe. En rekke andre unntak også der, ser jeg. Typisk for tradisjonelle produkter kanskje.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.