Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bokashi

#1

frukt sa for siden:

Jeg vurderer å prøve meg på bokashi og trenger tips og råd.
Bor på liten plass, og har ikke plass til to bøtter på kjøkkenet, men kanskje den ene kunne stått på kjøkkenet. Lukter det noe særlig? Eller kan de stå ute når de er fulle?
Kan man hive oppi animalsk avfall?
Er det andre ting jeg burde vite?


#2

Turte sa for siden:

Det lukter absolutt ingenting av bøtta.

Bokashistrøet lukter derimot ganske sterkt, det må oppbevares i en tett boks.


#3

frukt sa for siden:

Godt å høre. Da tror jeg jammen jeg skal prøve.


#4

Effie sa for siden:

Synes ikkje det er så ille fra strøet heller, så veldig lite lukt her i alle fall. Litt syrlig fra bøtta med jord/bokashi i når eg stikk nasen nedi, men har hatt den ståande i ein krok på kjøkkenet i vinter uten problemer.


#5

celebelen sa for siden:

Jeg har en liten dunk til matavfall på kjøkkenet, og tømmer den (i teorien hver dag) i en bokashibøtte som står ute. Når bokashibøtta er full og må stå i romtemperatur et par uker før nedgraving, setter jeg den på badet (der står den minst i veien).

Jeg hiver animalsk avfall i den, det går helt fint. Det eneste som lukter er bokashivæsken, men den trenger man jo ikke tappe ut på kjøkkenet.


#6

allium sa for siden:

Kan bøtten stå ute mens man fyller den? Det trodde jeg ikke, men det hadde vært fint, for jeg sliter med lukt fra den nå. Har fulgt alle råd om å tappe væske og bruke kull.


#7

celebelen sa for siden:

Min gjør i hvert fall det, og det ser ut til å gå fint. Jeg tror det viktigste er at den står inne fra den er full og til den tømmes.


#8

tink sa for siden:

Spennende med bokashi. Jeg unngår helst animalsk avfall i bøtta, i håp om å ikke friste uvedkommede gjester i jordfabrikken ute. Opplever ikke at det lukter så ille utenom når vi tar ut væske eller bøtta tømmes i jordfabrikken. Har som oftest to bokser stående på vaskerommet. Akkurat nå har den "ferie" fordi begge bøttene er fulle og jeg har ikke orket å grave de ned...


#9

Lavender sa for siden:

Vi har knapt hatt animals i bøttene, men pallekarmen har vært invadert av jordrotter. Jeg vet ikke om vi kan få den tett nok. Så nå har vi pauset bokashi og jeg vurderer en Komprosbjørn for så å legge jord derfra til pallekarmen.


#10

Effie sa for siden:

Dyr, ja... Eg starta med bokashi i februar, og har til no kun hatt jordfabrikk inne. Hadde tenkt å legge rett ut no i sommar når varmen kjem, men ser at det sikkert blir for fristande for dyr å gå i det, særleg sidan eg hiver fisk og bein ned i og.
Mine eigne dyr er heldigvis kun passe interessert akkurat når eg fyller på, men den får elles stå urørt.


#11

allium sa for siden:

Jeg har terrasse i 4.etasje, så jeg føler meg trygg for dyr. Bokashien går ofte rett i krukkene. Men kyllingben har en tendens til å jobbe seg mot overflaten, så det ser til tider litt grotesk ut.


#12

sindrome sa for siden:

Har noen kråker og måker som er interesserte i det som ligger i jorda etter å ha vært i jordfabrikk...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.