Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erfaringer med komfyrvakt?

#1

Floksa sa for siden:

Jeg lagde mat på et kjøkken med en slik montert til konfirmasjon i oktober. Heldigvis fikk vi tak i elektriker som demonterte den før jeg slo den i stykker med hammer....
Nå har svigermor fått slik installert. Og hun må ringe i morgen for å få dem til å fjerne den.
Hvordan lager folk mat med slikt montert?
Hvilket merke har man som virker?
Er det egentlig et komplott fra take away industrien for at vi skal slutte å lage mat hjemme?
Eller snikinnføring av strømsparing da all mat må lages på trinn 1 eller to på plata :gal:
Men seriøst. Er det noen som har erfaring med at man både kan ha en slik montert, i drift OG lage mat?


#2

Storm sa for siden:

Eh ja. Det går helt fint, jeg trykker på den en gang så holder den kjeft til jeg er ferdig med å lage mat, hvis den begynner mens. Forsto det på elektrikeren som installerte den at det var litt uansvarlig at jeg ikke hadde hatt det i alle år. :vetikke:


#3

Teofelia sa for siden:

Har hatt i fire år. Aldri opplevd at den lager krøll.

Mulig den ikke virker da. Det har jeg ikke sjekket. :knegg:


#4

Luftslottet sa for siden:

Vår var litt hyper til å begynne med, men den har en knapp man kan trykke på hvis den prøver seg, så får man pause en stund.
Nå er det lenge siden sist den skapte seg.

Foreldrene mine strever veldig med sin, de må ta sikringen for å få den til å gi seg, så dere er ikke alene.


#5

Tjorven sa for siden:

Vår piper litt innimellom, men det skjer særlig når mannen min lager mat. At den piper er jo ikke noe problem. Da er det bare å trykke på komfyrvakten og så fungerer alt som normalt. På vår tar det noen sekunder fra den piper til den slår av komfyren.

Siden mannen min får den til å pipe så ofte, så tenker jeg helt klart at den har en funksjon. (Mannen min er en utmerket kokk, men er ganske distré.)


#6

Linella sa for siden:

Jeg vet at sensitiviteten kan stilles på vår. Den var for sensitiv i starten, men fungerer greit etter at vi fikk stilt den til et mer fornuftig nivå.


#7

Floksa sa for siden:

Jeg går til og fra når jeg lager mat og ble i drapsmodus av den jeg «prøvde» i oktober. Den tålte ikke at man kokte poteter og stekte kjøtt samtidig.
Svigermor sin slår seg av når hun koker egg.


#8

Martis sa for siden:

Komfyrvakt ble pålagt i 2010 ca. Elektrikeren kan sikkert stille den inn eller flytte den litt høyere om den er veldig sensitiv. Dette er gull hos eldre mennesker, som kan glemme ting på komfyren, blir det for varmt kuttes strømmen.


#9

Floksa sa for siden:

Ja vi hadde håpet den skulle gi ekstra sikkerhet for svigermor. Men hun må nesten få koke egg.


#10

Elise sa for siden:

Vi installerte en slik hos et familiemedlem i vinter, og det var krevende å forstå bruksanvisningen og hvordan man skulle lære den opp og stille den inn. Tror ikke vedkommende hadde skjønt det av seg selv. Har ikke hørt noe klaging etterpå, men jeg tror det er vesentlig å få gjort ting riktig fra begynnelsen.


#11

Neket sa for siden:

Vår piper innimellom, tror man har en viss tid på seg til å trykke på knappen før den tar strømmen. Den er festet med magnet på kjøkkenvifta, så hvis det trengs kan man alltids ta den ned.


#12

Polyanna sa for siden:

Har på hytta og hater den. Den blir helt shaky av at hytta går fra 7 til 20 grader når vi kommer opp dit, så første natta piper den til alle tider. :gal: Den er vrang å skru av også.


#13

Stompa sa for siden:

Hæ? Jeg har aldri hørt om komfyrvakt en gang – hvis det er blitt påbudt, har det sannelig ikke vært kommunisert veldig tydelig.


#14

Timar sa for siden:

Ellers så kan det være at man flytter inn i et hus med nytt kjøkken og etter noen år lurer fælt på hva den ringlelyden fra bak innredningenen er. Og ved hjelp av google så finner man ut at man har noe som heter komfyrvakt. Og at noe er galt med denne komfyrvakta. Har jeg hørt. :cool:

Vi måtte skifte vår for et års tid siden, og den nye har vi knapt merket. Mulig den pep en gang eller to helt i starten.


#15

Neket sa for siden:

Er vel bare påbud i nybygg og renovering? Litt usikker.


#16

Luftslottet sa for siden:

Jepp, det sa vår elektriker i sommer.


#17

Martis sa for siden:

Bare påbudt i nybygg og ved renovering, ja.


#18

Floksa sa for siden:

Hm. Kanskje det er noe her ja. Må høre med elektrikeren.
For vi vil gjerne at svigermor har.
Jeg er ikke overbevist om at vi skal ha i eget hus :knegg:


#19

Gaia sa for siden:

Vår var et sant mareritt til jeg fikk flyttet den lengre opp. Før det måtte jeg ta sikringen hver gang den begynte å bråke, siden det ikke fungerte å trykke på knappen.


#20

Tjorven sa for siden:

Korrekt montert og innstilt skal det være tilnærmet problemfritt, så jeg synes dere skal gi det et nytt forsøk hos svigermor. For eldre folk og små unger er det unektelig praktisk med komfyrvakt.


#21

kamp sa for siden:

Jeg hater min


#22

celebelen sa for siden:

Vi fikk komfyrvakt da vi pusset opp kjøkkenet i fjor, elektrikeren (eller kjøkkenmontøren) satt den opp. Den piper aldri når vi lager mat. Men ellers hender det at den begynner å pipe helt ut av det blå, for eksempel sto den og pep da vi kom hjem etter tre dager på hytta.


#23

C3PO sa for siden:

Vår henger på nedsiden av viften og fungerer ganske greit. Du får flere varsler før den tar strømmen. Å få tilbake strømmen kan ta noen sekunder mer enn jeg foretrekker, men jeg har aldri fått ødelagt noe mat på grunn av det.


#24

Elisabet sa for siden:

Be henne få ordentlig instruksjoner av de som monterte den. Er litt forskjellige typer, men de fleste skal da lære ditt bruksmønster ved komfyren. Vår skal en trykke på siden når den piper, og da merker den at du er der. Kan være litt styrete i starten eller om du lager mat som oser som ikke du pleier å lage, men skjønner fustrasjonen.

Jeg rev rett og slett av min og monterte den over vifta med magneten isteden, for ble lei av den pep hele tiden. :knegg: Det var før jeg visste at den måtte lære å brukes, men har ikke giddet å flytte den etter på siden vi har ny induksjonstopp også som har sikkerhet i seg som skrur seg av så fort noe har stått på over så og så lenge eller om noe koker over.


#25

Floksa sa for siden:

Hm. Høres jo at som at det svikter litt på opplæringssiden her.
For det kan stemme at den på grendehuset blir langsomt mindre aggressiv etterhvert som jeg trykket og trykket og trykket for å få den til å holde kjeft. Skal tipse svigermor om det og elektrikeren.


#26

Input sa for siden:

Vi har kjøkken som ble renovert i 2013, og vi har ikke komfyrvakt. Hvem er ansvarlig for dette, og hva innebærer det at det er påbudt?


#27

trøtt sa for siden:

Hvis ikke det ble lagdt opp en ny kurs så er det ikke påbudt.


#28

Martis sa for siden:

Hjelpemiddelsentralen skal også låne ut slike til eldre mennesker eller andre som trenger det (og har rett på hjelp fra hjelpemiddelsentralen). En komfyrvakt koster fort 5000 kr ferdig montert.


#29

Neket sa for siden:

Aner ikke, elektrikeren her sa vi måtte ha når vi renoverte. :vetikke: Vi la opp ny kurs.


#30

Pelen sa for siden:

Vi har og er veldig fornøyde. Vifte på, på riktig nivå og den piper ikke.


#31

Input sa for siden:

Ah, det forklarer nok saken.


#32

Pelle sa for siden:

Har hatt i ca 6 mnd, den har pipet en gang og da trykket vi på den så den sluttet.


#33

Effie sa for siden:

Vår pip heile tida når eg lagar mat, men ikkje når sambuaren lagar mat. Urettferdig.

Og så klikkar den totalt når me lagar pinnekjøt, uansett kokk.


#34

Charlie sa for siden:

Fikk komfyrvakt i nybygg, ja. Foreldrene mine har hatt det i årevis, fått installert via Hjelpemiddelsentralen. Det er vel litt ulikt hvordan de er å bruke, men å lære seg hvordan den virker er nok uansett nødvendig for et problemfritt samliv. :ja:

Og er man ikke venn med én, kan man komme godt overens med en annen :knegg:


#35

Tjorven sa for siden:

Vår har en funksjon, så hvis du skal koke noe i mer enn 2 timer, så holder du knappen inne i 5 sekunder (til den gir et bip), og så kan vi koke i 12 timer før vi må trykke igjen. Vi langtidskoker en de retter, så den funksjonen har vi lært oss å bruke.


#36

Effie sa for siden:

Oi! Lurt, det skal eg sjekke om vår gjer.


#37

frukt sa for siden:

Min er tydeligvis godt oppdratt for den fungerer ganske knirkefritt.


#38

Wix sa for siden:

Ikke noe problem med vår heller. Den blir hissig hvis jeg tar noe av en plate. Men da trykker jeg på den knappen som gir meg ekstra tid. Ikke noe stress.


#39

Strå sa for siden:

Jeg er helt sikker på at det jeg har uthevet er rett. Det er et komplott. Det skal aldri inn et sted jeg, ikke før noen lager en som funker logisk og enkelt og npr den skal.


#40

millact sa for siden:

Ja. Min mor og samboer fikk i vinter. Tok litt tid å bli vant til den.


#41

Retz sa for siden:

Jeg har både hjemme og på hytta, og de er så lite plagsomme at jeg ikke kommer på at de er der. Skulle de gi lyd fra seg så er det jo bare å trykke på dem.


#42

Lorien sa for siden:

Vi pusset opp kjøkken i 2019 og har komfyrvakt. Tror den har slått ut totalt ti ganger på to år. Gjerne når vi har litt mye på platetoppen samtidig. Null stress, man trykker bare på knappen, og vips, problem solved!


#43

Polyanna sa for siden:

Den på hytta gir seg gjerne til å pipe midt på natten. Og jeg syns ofte den er treg med å respondere når man trykker på den også. :sur:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.