Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Eurovision-motivasjon

#1

Tjorven sa for siden:

Jeg har lovet knerten Eurovision-fest på lørdag. Med pizza, masse godteri, poengskjema og full pakke. Han vet ALT om samtlige bidrag. Han er en ordentlig nerd og den siste måneden har han lest seg opp på alle detaljer.

Akkurat nå sliter jeg litt med motivasjonen, men jeg vil gjerne.

Jeg vet jo at dette kan bli veldig bra når jeg bare er i den rette stemningen. Kan du dele dine beste Eurovision-minner for å hjelpe meg på vei?


#2

My sa for siden:

Han knerten din altså. :hjerter:

Ingen tips. :knegg:


#3

Dali sa for siden:

Ett av mine gode barndomsminner er fra hjemme i sofaen da Bobbysocks vant. Ikke like mye glam i heimen som mange har nå :knegg: men det var bare så mye lykke over den kvelden.


#4

Martis sa for siden:

Inviterer du på fest? :knegg:

Men lage skjema og stemme underveis, og ulike kategorier, klær, sceneshow, dårlige bidrag osv,

Og litt vin til ho mor. :knegg:


#5

Timar sa for siden:

Eurovisjon-lørdagen er faktisk et av de fine barndomsminnene mine. Da hadde vi fast besøk av en vennefamilie med jevngammel jente og vi fikk være oppe hele sendingen. Selv om vi gjerne måtte ta en dupp i pausen. :humre: Så spiste vi hjemmelaget pizza og fylte ut poeng i skjema i avisen.


#6

annemede sa for siden:

Og musserende cider til Knerten. Tiara? Paljettklær?


#7

mkj sa for siden:

Ååå, så gøy å høre at det finnes flere. Min har vært ESC-fan i mange år. I år har han ikke vært så engasjert, for han har tenkt å se finalen sammen med to venner, og da ville han heller stille på lik linje med dem. For toner siden ville han se det sammen med vennene sine, men da sa vi nei. Han hadde brukt hundrevis av timer på oppkjøring mot finalen og da ville det vært nedtur å se den med andre som egentlig ikke brydde seg.


#8

Tjorven sa for siden:

Kom igjen da folkens! Jeg trenger hjelp.

Jeg var utrolig opptatt av Eurovision da jeg var på hans alder, og han fortjener at jeg klarer å spa opp masse engasjement for dette. (Festen består av meg og knerten ... kanskje storesøster hvis hun "føler for det den dagen".)

Jeg har eid en paljettkjole en gang, men den tror jeg forsvant i forrige flyttelass.

Mitt eget største MGP-minne var da Johnny Logan vant med "Hold me now". Da tror jeg lykken var komplett for den 11-årige Tjorven. Jeg kan teksten fremdeles ... spesielt fascinerende ettersom den 11-årige Tjorven ikke var særlig god i engelsk.


#9

Tjorven sa for siden:

Knerten er en særing. Han drikker to forskjellige ting - vann eller eplejuice (og noen ganger kakao hvis han er i godt humør). Annen flytende drikke rører han ikke. Jeg har lovet ham skikkelig fancy eplejuice fra polet. :nemlig:

Tiara var et godt tips. Nå er jo butikkene åpne også, så det kan la seg fikses.


#10

millact sa for siden:

Dere må jo ha masse partystash. Europris og Nille har vel slike kanoner med confetti? Du må jo ha noe å gjøre (støvsuge) på søndag vet du!


#11

Nenne sa for siden:

I studietida hadde vi en MGP-fest med veldig intrikate poenggivingsskjemaer. Det var ikke bare musikken som ble bedømt, men også showet som helhet, kostymene, dansingen, lyssetting o.s.v. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Det var her, i forbindelse med et virkelig minimalt kostyme, at den legendariske "Jeg tror det må ha vært et dårlig tøy-år i år"-replikken falt.

Så mitt tips er kreativ poeng-giving, muligens med innlagte veddemål med elleville gevinster, og store mengder innlevelse. Gå "all in"! Det er den eneste måten å se på dette på. :humre:


#12

Toffskij sa for siden:

Det morsomste er jo det geopolitiske aspektet – hvilke land stemmer på hvilke, og hvorfor? Hvilke områder i Europa har felles popstjerner, og i hvilken grad kan dette overstyre at de egentlig hater hverandre som pesten? Hva skjer når man spiller en multikulturell joker (Aleksander Rybak er det perfekte eksempelet)?



#14

Bluen sa for siden:

Lykke til med å finne inspirasjon! Jeg er redd jeg også blir nødt til å se på, og det er en svært langtekkelig lidelse. Det programmet er jo minst dobbelt så langt som et menneske kan tåle. :gal:


#15

Elise sa for siden:

Vi hadde poengskjema (fra nrk.no!) for første gang i går. Begge jentene satt og så på med meg, og vi var enige om å gjøre det samme både torsdag og lørdag. Der kan man bedømme både sang, antrekk, sceneschow mm.

Det trenger jo ikke å være magisk for deg, men det hjelper hvis du later som.

Fake it til you make it. :nemlig:


#16

Nenne sa for siden:

For en fantastisk idé! Helt aldeles etter mitt hjerte. :D


#17

Jålebeinet sa for siden:

Dette er fordelen med eldre barn. Russejenta har invitert sin lille kohort til finalefest hjemme hos oss, og vi foreldre er av-invitert :knegg:

Margareth er fin alkoholfri sprudledrikk.

Vifting med norske flagg når Tix synger er vel obligatorisk?


#18

Luftslottet sa for siden:

Dere må jo pynte! :hyper:

Vimpler i taket? Fjærboa?

(Ta seg en øøøørliten shot på bakrommet en halvtimes tid før det begynner? :sparke: :knegg:)


#19

Tjorven sa for siden:

FANTASTISK! :lykkelig: Dette var et innlegg helt i knertens ånd, og som jeg også vil klare å henge meg på med entusiasme. Egen kategori på poengskjemaet for geopolitikk. :nemlig:


#20

Tjorven sa for siden:

I år har han Italia som en av sine klare favoritter, og sånn sett passer det jo utmerket med pizza. :knegg:


#21

Kaija sa for siden:

Sånn fin knert du har. :hjerter:
Her har det blitt til at tante-Kaija må lage finalekollokvie (fest er for avansert). Hvis ikke blir det ikke skikkelig finale. Niesen min har nektet å bli med foreldrene på pinsetur, for ESC-finalen må feires sammen med meg. Det har vi gjort i flere år nå, og etter hvert har flere slektninger slengt seg med. I år blir vi diverse egne unger, og så fire nevøer/nieser. Her er det flagg, Europriscider i høye glass, pizza etter alles ønsker, og så en enorm smågodteskål som det bare er lov å hente fra når innslaga fyller diverse kriterier (vindmaskin, etno, spesielt sure toner, fele, brudekjole, pyro osv) Jeg har omgjort tantebarna til esc-nerder, og nå går de tanta si en høy gang.

Fine Grand prix-minner:
Første MGP jeg så var da Jahn Teigen sang «Do re mi». Jeg elsket alt med grand prix allerede da.
Johnny Logan med Hold me now :hjerter:
Bobbysox og Norges første seier :danse2:
Israel 1987, shir habatlanim, eller «Hoppa holle». Det går jo ikke an å ikke få den på hjernen. :D
Karoline Krüger: For vår jord :hjerter:
Sveisen til Kate Guldbrandsen, «Mitt liv»
Herreys: Diggi loo
Romeo!!!
Wig Wam: In my dreams :digger:

Det er så mye gull å ta av.


#22

Polyanna sa for siden:

Hva med å varme opp med å se den norske finalen fra 1985 (?). Den med alle i pasteller og Bjørn Eidsvåg i rosa magebelte og alt - det er FANTASTISK!


#23

Polyanna sa for siden:

(Man kan ikke trøkke seg gjennom hele, men spole litt?)


#24

Elise sa for siden:

Mine barndomsminner fra ESC er at mamma ikke gadd å engasjere seg, men jeg fikk lov å sitte lenge oppe. Jeg synes vel ikke det var sååå gøy, men syntes det var bra å ha en unnskyldning til å sitte lenge oppe.

Jeg fikk kassett fra ESC 1987 og 1989 tror jeg. Og 1991. Siden vi hadde familie på vestlandet fikk kassettene kjørt seg på walkmanen min på vei over fjellet.

Johnny Logan. :hjerter:



#26

Timar sa for siden:

Kanskje lurt å høre litt på sangene i forkant? Så dere kjenner igjen ihvertfall noen av sangene?


#27

Tjorven sa for siden:

:haha: Jeg har faktisk sett på «adresse Rotterdam» sammen med ham også, og har derfor både hørt sanger og litt bakgrunnshistorie. Det hjelper jo litt på.

Detaljeringsnivået på «fun facts» som knerten har inne er jeg et godt stykke unna, gitt. Denne gangen har han virkelig gått all in.


#28

Appelsin sa for siden:

Høre på Celine Dion sitt 88-bidrag mens du kaster deg rundt med piruetter og dramatikk i stua!


#29

Einhyrningur sa for siden:

Å, som jeg misunner deg! Jeg har brukt noen år på å oppdra mannen, så nå kommenterer han sang, sceneshow og kjoler. Og jeg elsker det! Poengsum har vi ikke innført enda.

Jeg tenker det blir knall, man må bare inn i bobla.



#31

Tjorven sa for siden:

Ja. Jeg mener du har rett. Jeg må bare finne bobla. Og jeg er på vei. Jeg har tro på at jeg kommer til å være helt DER på lørdag.

Nå ser det ut til at vi får selskap av både snuppa og en venninna av henne (som knerten er veldig glad i). Så da blir det nok jubel i heimen.

Ny semifinale i kveld og da heier jeg på Island - enda så snodig sangen er.


#32

millact sa for siden:

Hmm, kanskje det er dette vi skal gjøre på lørdag? Får jeg med ungene, tro? Det høres jo gøy og og man får ikke mer morro enn man lager selv.


#33

Kaija sa for siden:

Jeg liker også Island. Sangen de skulle ha vunnet med i fjor likte jeg enda bedre, men denne funker også for meg. Synd de ikke får opptre live.


#34

Fakse sa for siden:

Jeg elsker ideen om pling-fest med smågodt, den adopterer vi. Mannen minner meg på at det i mange år var tradisjon for pling-fest med "pling" hver gang Norge fikk null poeng :knegg:


#35

Tjorven sa for siden:

Nei, det er akkurat det.

Og når knerten har funnet seg i alle restriksjoner uten EN ENESTE KLAGE i godt over et år nå, så skal jeg jaggu klare å spa frem litt gladfølelse for Eurovision.

Vi gikk tur i går, og ble enige om at det blir ekstrapoeng for pyro og at vi skal ha en egen geopolitisk kategori. Snuppa har en palestinsk venninne, og har bestemt seg for å gi minuspoeng til alle som gir poeng til Israel. :nemlig:


#36

Vianne Rocher sa for siden:

Haha! Høres ut som jeg har en likesinnet i mitt hus. Han er riktignok bare 8 år, men kan alt om årets EMC og er superentusiast. Endelig sier jeg bare, så slipper jeg å være alene :knegg:. Siden jeg er ivrig selv, har jeg fyrt opp og lovd fest med alt som hører til. Tenkte at vi alle skulle pynte oss, kjøpe partyhatter og morsomme briller, glitter og stas og poengskjema. God mat, drikke fra stettglass og masse godteri. Haha.


#37

millact sa for siden:

Nille må jo ha en haug av brukbart stash tenker jeg!


#38

Bluen sa for siden:

... og der har plutselig jeg - av alle Tix- og Eurovision-hatende surpomper - invitert en vennefamilie til Grand Prix-fest på lørdag. :knegg: Det blir enkel pizzaservering, men jeg håper dattera vil lage en glamorøs dessert, og så skal det jo bli artig å pynte seg skikkelig og klæsje på med sminke. Rosévin tenkte jeg også å skaffe meg.


#39

Pøblis sa for siden:

:heia:

Mannen og jeg skal se alene på hytta. Men jeg har en ESC-hjertevenn som jeg har messenger-party med, det hjelper litt. :ja:


#40

millact sa for siden:

Gøy! Rosa dessert da? Du har sikkert laget russedessert før? Semuljegryn og rød saft?


#41

Addison sa for siden:

Nå kom jeg jo på at jeg gleder meg til ESC-finalen på lørdag!! :jippi: (jfr. koronatråden)


#42

mkj sa for siden:

Ikke se kveldens delfinale, da kommer du ikke til å holde ut på lørdag. Var mye bedre på tirsdag.


#43

Kaija sa for siden:

Jeg syntes det var mye mer sursang på tirsdagen. Flere som ødela ellers ok nummer med fryktelige bomtoner. :eek:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.