Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Farge grånende hår selv?

#1

Kaija sa for siden:

Lurer på om det er en aldeles dårlig ide å farge godt grånende hår selv? Til nå har frisøren fargestripet håret mitt, så det er igjen noe grått, men ikke så mye som det ellers ville vært. Da skal liksom etterveksten ikke bli så synlig. Men så har jeg langt, kjempetykt hår, og en runde i frisørstolen tar mange timer og er for dyrt. Og mellom hver gang jeg har råd til frisør, blir det så mye ettervekst at jeg uansett føler meg skikkelig harryshabby.
Så finnes det tips og erfaringer?


#2

Bloppy sa for siden:

Hvis du helfarger det selv, vil det jo ikke gå lang tid før etterveksten er veldig synlig da.


#3

Kaija sa for siden:

Jeg synes det blir synlig kjempefort uansett, egentlig. Vet liksom ikke om det er verdt et par tusen++ hos frisør for å dekke etterveksten på proffmåte. Hvor ofte kan man selvfarge?


#4

Nenne sa for siden:

ca.en gang i måneden farger jeg. Da demper jeg noe grått og lysner noe mørkblondt, sånn at fargen blir sånn midt i mellom. Det går kjapt og greit og frisøren min har gitt meg gode tips om hjemmefargingen. Jeg kjøper L’oreal-farge og kjøper i bulk når det er tilbud. Så da koster det sånn ca. 120-150 kroner i måneden.

Jeg er alt for gjerrig til å bruke sånne summer hos frisøren. Da kjøper jegheller billig farge og dyr vin. ;)


#5

Kaija sa for siden:

Takk, Nenne. Du er jo flott som bare det i fargen. Og jeg vil heller ha god vin enn styla hår jeg også. :lol:
Mitt hår er mye mørkere enn ditt, så jeg lurer på om det kan by på problemer. Mulig jeg må høre med frisørnabo om tips.


#6

GinaK sa for siden:

Kan du spørre frisøren om hvilken fargekode de bruker? Så har du noe å gå ut ifra?
Jeg farger hver 3.helg. Har mørkt hår men har lysnet gradvis og blander farge 6 med nr 7 og 7.31 som er en gylden tone. Ser stripete ut.


#7

Appelsin sa for siden:

Jeg farger selv og synes det blir kjempebra, men må innrømme at jeg ikke er så nøye på hår. Men brunt blir det, uten griseri, og det er fort og greit og billig.


#8

løve70 sa for siden:

Samme her :nemlig: Jeg har hverken tid eller råd til å gå til frisøren så ofte som det er behov. Jeg farger kun etterveksten da - sånn ca hver tredje uke.


#9

mkj sa for siden:

Dere som både lysner, farger og alt på en gang, kan dere forklare litt nærmere?


#10

liefje sa for siden:

Rotfylling hjemme kalles det i flg. en venninne av meg som er mørk og farger selv. Jeg er blond og tar striper fire ganger i året hos frisøren. Da innbiller jeg meg at det grå ikke synes så godt (selv om jeg ser at det glinser fint i noe som ikke er striper :knegg: ).


#11

Nenne sa for siden:

Jeg bruker en farge som dekker grått, som er lysere enn min egen farge. For meg er det lettere å skjule det grå som dukker opp når all hårfargen er lysere enn hvis jeg har en mørkere blond farge over det hele. Jeg farger bare i hodebunnen.


#12

Einhyrningur sa for siden:

Og i mellom hver farging finnes det sånn spray som dekker grått hår.


#13

Nenne sa for siden:

Ja, men den finnes ikke i lyse nok nyanser, så den funka ikke for meg. Enda så stor tro jeg hadde på den.


#14

Einhyrningur sa for siden:

Dumt. For det var veldig kjekt.


#15

mkj sa for siden:

Ja, det har jeg også gjort, men det blir litt sånn bob-bob. Går du til frisøren innimellom eller er dette det eneste? Jeg kjenner også på at jeg er litt gnien, koster 2500-3000 hver gang hos frisøren og tar en liten evighet. Det funker greit å etterfarge slik en gang, men etter det blir det for langt ut til de blekede stripene.

Jeg er "lyshåret" - dvs det er jo veldig lenge siden jeg var det, men var jo det da jeg var liten, og har lys hud og blå øyne. Nå er det kommunebeige med grå striper. Og tilleggsmoment er at jeg føler meg skitten hvis jeg ikke farger håret. At håret blir fett i hodebunnen hvis det er helt ubehandlet.


#16

Kaija sa for siden:

Den er min beste venn nå. Føler meg som Giuliani på en regnværsdag innimellom.


#17

Kaija sa for siden:

Et problem med frisørfargingen er at det ser så fint ut i begynnelsen, men etter ikke veldig lenge blir håret mye mer rødlig enn det skulle. Frisøren min prøver å finne ut av hva som skjer, for det er visst bare meg, søstera mi og niesene mine som det blir såpass tydelig rødlig. -Nok en grunn til å like gjerne fikse selv, hvis jeg ikke ødelegger håret helt på det.

Takker ellers for mange gode råd her. Fortsett med innspill, hvis det er mer lurt å lære. Det spørs om jeg tør å ordne selv, altså. Får snakke med nabofrisør om hva hun ville gjort, for jeg vet hun er flink.


#18

Sissel sa for siden:

Hvis du klarer å bare farge etterveksten går det nok fint. Jeg farget håret hjemme selv før, men tok hele håret hver gang, og da blir det veldig fort veldig mørkt (for mørkt for meg). Nå spanderer jeg på meg farge hos frisøren hver 6 uke, og så bruker jeg spray rett før jeg skal farge det igjen dersom det er nødvendig.


#19

Fakse sa for siden:

Det er ikke helt det du spør om, men har du vurdert om det er nødvendig å dekke de grå hårene? Kanskje det er helt greit at de er der?

Jeg har farget håret i mange år (de første grå dukka opp dag jeg var 18), og har for et par år siden gått over til å ha min naturlige salt/pepper farge. Det var en litt kjip overgang, men gammel moro i tuppene, og grå ettervekst. Jeg elsker å være ferdig med hårfaring. Jeg synes det grå gir et vakkert spill til håret, og jeg digger at jeg slipper både tid og penger i frisørstolen.

Det kan hende det ikke er noe for deg, men jeg vil oppfordre deg til å tenke grundig gjennom hva det innebærer på lang sikt om du nå velger å starte med farging.


#20

mkj sa for siden:

Jeg brukte blonderingsspray med ok resultat før, da jeg hadde kort hår. Men det sliter voldsomt på håret, nå har jeg halvlangt hår, da har jeg sluttet med på oppdrag fra frisøren.


#21

GinaK sa for siden:

Vet ikke hvilken farge du har.
Jeg er opprinnelig nesten sort. Ikke nå lengre da. Jeg er nok svært grå men skjuler det så godt jeg kan.
Ift mørke farger; det viktigste er at du ikke velger for mørk farge og at du passer på å ikke farge hele håret like lenge for da blir det bare mørkere og mørkere utover i lengdene for hver gang du farger.

Jeg bruker kun helfarger, altså mest av nr 7 og litt av nr 6. Nå har jeg også begynt å ha oppi en liten dæsj av 7.31 for jeg ønsker en gylden glød. Du kan bruke farge med .1 men den gir en kald farge og jeg ønsker ikke å ha det for matt enda. = askefarge. Den blir utrolig blass/matt på mitt hår og jeg ser enda mer grå ut.

Veier opp på vekt. Du skal ha 1del farge og 1,5 del av developer.
Så farger jegførst kun i hårfestet/utveksten over hele hodet og i tinningen. Lar det sitte i 35min. Så tar jeg det lille som er igjen og drar utover i håret.
Skyller raskt sånn at håret blir vått og skummer opp fra hodebunnen og løfter liksomfargen utover etpar-3 miutter og skyller. Sitter i tilsammen ca 45-50 min.

Jeg har holdt på med hjemmefarging siden jeg var rundt 17 år og har prøvd det meste av lilla og rødfarger og sort så jeg "kan dette" ganske bra. Og vet hvordan håret mitt reagerer.

OM jjeg aldri hadde farget før så hadde jeg kjøpt en litt lysere farge enn håret og prøvd litt først. Feks i underhåret ved øret etter noe sånt. Kun i etterveksten og latt det sitte i 25min og sett hvordan det ble første gangen... feks.

Ville tatt etpar uker med kuring først sånn at håret ditt er sunt og før farging.
Kan du legge inn bilde av håret ditt så vi får se hvilken farge du har så er det lettere å vurdere farge.
Det viktigste er at du ikke velger for mørk farge for det blir mørkere enn det ser ut på bildene. Og om du har lyst hår så har jeg ikke peiling altså. Jeg kan mørkt hår. :)


#22

Kaija sa for siden:

Takk for mange tips.
GinaK, så grundig og bra forklart. Jeg farget selv da jeg var 17-isj og en stund, men så gadd jeg ikke det mer, og har vært temmelig kommunebrun i ulike sjatteringer siden. Får ikke lagt inn bilde nå.

Jeg har tenkt på å la det gro ut grått, men er ikke helt der ennå. Ser andre som gjør det, og som er veldig fine, men vil vente ennå en stund. Gråstenk innimellom det andre går helt fint, altså, og det er derfor jeg ikke har fullfarget det de siste årene.


#23

Novla sa for siden:

Ikke bare dere, jeg har erfart det samme hver gang jeg har farget håret hos frisør. :mumle:

Så jeg opplever at det er helt bortkastet å bruke en formue hos frisøren, når det faktisk blir vel så fint å gjøre det selv for noen hundrelapper (har mye hår, så må bruker to pakker).


#24

mkj sa for siden:

Gina - hva er det du kjøper som veies opp på vekt, jeg pleier å kjøpe sånne ferdige kit, og den må jo kastes etter bruk hvis man ikke bruker opp alt.


#25

Galathea sa for siden:

Jeg bruker koronatida til å slutte med farging, og lære meg å leve med mine naturlige grå striper. Feiga dessverre ut til 17. mai i fjor, men har holdt meg hard siden, nå her jeg 1 års ettervekst og gleder meg til restene av gulna hjemmefarging blir borte. Jeg hadde helfarga hår, og innbiller meg at det ser verre ut med ettervekst ved helfarging enn ved striper.


#26

GinaK sa for siden:

Det med at fargen falmer er fordi man blander feil og/eller man ikke sitter lenge nok. Det er derfor jeg lar det sitte i 45-50min. Det går helt fint i mitt hår.

Nå er nok ikke den developeren like sterk som det man bruker hos frisøren. Usikker på det altså. Jeg har prøvd å spørre men får ikke noe skikkelig svar for alt man kjøper som ikke er frisørkjøpt er visstnok bare noe dritt..... :p

Jeg bruker ikke opp en hel pakke så derfor veier jeg opp. Enhetene går i ml. Jeg har vekt som går i ml og bruker 20ml farge og 30ml developer. Det passer til en runde på meg.


#27

Nenne sa for siden:

Jeg gjør alt selv, men fikk råd av frisøren om å ta i fargen i deler av håret og la den sitte dobbelt så lenge som pakningsvedlegget sier. Det har hjulpet masse. Jeg tror det kommer helt an på hvordan man gråner. I mitt tilfelle får jeg en hvit krans rundt ansiktet og så ikke snev av grå hår i resten. Det ser mildt sagt pussig ut. Den dagen de grå hårene dukker opp mer jevnt fordelt slutter jeg med farging tvert. Andre har andre svar selvfølgelig, men jeg som er lys i håret ville få en veldig glidende overgang hvis de grå hårene var over det hele og ikke bare i en ring rundt ansiktet.

#28

Obelix sa for siden:

Jeg og. Siste farging/striping var 28.2 i fjor. Jeg hadde både farging og litt lysere striper. Så helt grusomt ut en lang periode, men bedre ettersom etterveksten ble lengre. Nå er det farga håret ytterst ganske så guloransj, men jeg må spare litt til før jeg kan klippe av en del. Vil ikke ha for kort hår.
Mitt tips for farget hår som får gulskjær er å bruke blåsjampo. Det demper det gule til en viss grad, men ikke når det gulskjæret har fått satt seg skikkelig. Jeg har en gang etter jeg sluttet å farge håret gjort glossing og det funka kjempe bra.
Nå vurderer jeg egentlig å legge inn mer grå striper. Håret mitt er litt blasst i fargen.
Jeg skjønner at å slutte farge ettevekst ikke er bare bare altså. Det er noe herk mens det står på.


#29

Galathea sa for siden:

Glossing, er det samme som vi kalte glansvask i gamle dager? Gjorde du det hos frisør?


#30

Toffskij sa for siden:

Jeg orker ikke ettervekst, så jeg vil ikke permanentfarge. Men for tida er jeg ganske fornøyd med å bruke Wella Color Fresh Mask på ukentlig basis – på mitt mørkeblonde hår bruker jeg en blandings av Chocolate Touch og Caramel Glaze. Det dekker faktisk de grå stripene mine riktig så effektivt, og håret blir ikke mørkere og mørkere for hver uke.


#31

Obelix sa for siden:

Ja, glansvask ja. Gjort hos frisør. Det dempet gulskjæret i håret, men dekket ikke helt det grå.


#32

Kaija sa for siden:

Takker for flere råd og tips. Siden jeg er en forsiktig sjel, og redd for å rote til håret mitt, må det motes opp og motes opp litt til før jeg kommer så langt at jeg faktisk gjør noe, men da finnes det i hvert fall ting å prøve ut.

Hvor er det forresten lurt å kjøpe fargeprodukter. HM, Normal, matbutikk, parfymeri eller??


#33

Elise sa for siden:

Jeg kjøper på vita eller normal. Eller hvor som helst, de har vel stort sett de samme merkene rundt om kring?


#34

Nenne sa for siden:

Vita ev. på nett.


#35

Strå sa for siden:

Jeg sluttet å farge håret når jeg skjønte at etterveksten syntes før jeg var villig til å bruke tid hos frisør eller selvfarging igjen. Jeg har mørkt hår opprinnelig, og nå med en god del gråe striper og enkelthår. Det er deilig å ikke bry meg om fargen.


#36

Kaija sa for siden:

Tusen takk for masse hjelp. Jeg tenkte å starte forsiktig, så nå har jeg hatt en pakke glossing i skapet en ukes tid, uten å våge å prøve det ut. Men nå var det helg, og jeg tenkte at om det skulle bli helt galt, fikk jeg bruke opp noen varmtvannstanker på å vaske og revaske håret og prøve å få ut fargen igjen.
Resultatet ser foreløpig helt greit ut, og MYE bedre enn 7-8 cm ettervekst med mye gråtråder i . Etterveksten er jevnet ut, og «grevlinghåret» i panne, tinning og ved ørene ser helt ok ut. Rødskjæret er borte. Noen gråtoner skinner igjennom, der det var mest av det, men det er ikke feil. Under 200 kroner målt mot 2-3000 kjennes veldig bra. Så får en se hvor lenge fargen sitter. Men frisørfargen har uansett ikke vært særlig bra etter en måned, så da skal det mye til at jeg gidder det på en stund, hvis litt glossing kan fungere vel så bra.


#37

Galathea sa for siden:

Hørtes lovende ut, hvilket produkt brukte du?


#38

Kaija sa for siden:

Jeg tok det jeg fant på Vita. Det ble denne: www.vita.no/loreal/loreal-casting-creme-gloss-700-blond

Det grå er ikke helt dekket, altså, men alt er mye jevnere. Etterveksten er mindre merkbar, og det hjalp veldig å få dempet den gulrøde tonen der håret hadde vært farget.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.