Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Neste sykkel til barn etter 24"

#1

apan sa for siden:

Lillesøster trenger ny sykkel. Hun har vokst fra 24". Hva er neste egentlig? Finnes det små damesykler eller hva annet? Konkrete tips?

Hun er litt over 150 høy.


#2

Bluen sa for siden:

Sykler med XS ramme passer fint til den høyden - yngste her har fått en slik terrengsykkel i år, fra Finn. Den har 26-tommers hjul. Det er nesten så S kan passe også, tenker jeg.


#3

millact sa for siden:

Ja. Eldste fikk en damesykkel i XS kjøpt i sykkelbutikk, store hjul. Den varte i flere år før hun måtte over på "vanlig" damestørrelse da hun var 13ish.

En slik, men i damemodell. www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=212817809

Yngste på snart 13 har en tilsvarende, dette er tredje året han har den. Kjøpt i sykkelbutikk den og.

Se etter kjente merker som GT (det var det min datter hadde), Hard Rock, Specilized mm. Vet ikke om Merida osv har i den størrelsen.

Yngste har en tysk, Focus, samme har min datter nå.


#4

apan sa for siden:

Akkurat, så XS eller S altså?


#5

Nera sa for siden:

Vi var ute i samme ærend, og forsket litt. I er 152 cm høy, og vi fikk anbefalt ramme på 38 cm/15", og hjul på 27,5", siden 26" sannsynligvis vil bli liten relativt raskt. Vi lette overalt, og endte til slutt med å bestille sykkel på nett, for det fantes absolutt ingenting til salgs i den størrelsen hverken i butikkene eller på bruktmarkedet, men det er mulig det er litt enklere i Oslo.


#6

apan sa for siden:

Hm, det var gode tips, de høres akkurat like lange ut og hun vokser fort så vil gjerne at den skal vare litt.
Hva slags type endte dere med?


#7

millact sa for siden:

Vi kjøpte vår på en godt utstyrt sykkelbutikk på Sola. Hun hoppet over 24 størrelsen; selgeren nektet meg å kjøpe den. Jeg trodde han var gal, at hun ikke kunne ha XS, men det kunne hun. Han mente den skulle holde til hun var 14. Den holdt kortere, men hun var jo så lang og vokste fort. Lett å selge den videre var det også.


#8

Input sa for siden:

Dette er dessverre et problem på bruktmarkedet i Oslo også, men det finnes mange butikker hvor det er mulig å få tak i sykkelbi den størrelsen, heldigvis.


#9

Bluen sa for siden:

Hjulstørrelse 26 er veldig vanlig på voksensykler også, altså, så jeg mener man ikke vokser fra det. Ramma, derimot.

Jeg vil ved nærmere ettertanke tro hun kan ha størrelse S. Gutten her er godt under 150, og hans sykkel i XS er på ingen måte stor. Jenta deres vokser jo også langt fortere enn ham. Det er enklere å få tak i S også.

Jeg har for øvrig lest at det er manko på nyproduserte sykler nå, trolig pga. pandemien.


#10

apan sa for siden:

Jeg har søkt litt og tror vi får ta tur til XXL eller noe og prøve så vi vet litt nærmere hva vi ser etter. Kom på at det faktisk er mulig å oppsøke en fysisk butikk nå :sjokk: .


#11

Nera sa for siden:

Her var XXL, Intersport og Obs helt tomme for sykler, og antydet leveringsdato sent i juli. En lokal sykkelbutikk hadde en eneste Trek inne med rammestørrelse XS, men den fant vi ut kanskje ville bli i knappeste laget.


#12

millact sa for siden:

Det stemmer. Det er også pga containerskipet som stod fast i Suezkanalen, lastet med varer til Norge. Skipet er fortsatt i arrest så vidt jeg vet.


#13

Input sa for siden:

Ja, det er helt underlig. :knegg:

Om dere helst ønsker brukt, kan dere jo titte her. www.resykkelert.no/


#14

venla sa for siden:

Har selv datter i samme lengde og jeg har søk på Finn på sykler i de minste rammestørrelsene for voksen. Det er ikke så mange av de der heller. Selv har jeg rammestørrelse S/15" som skal passe 155-165 cm og den var litt for stor for henne, men passer sikkert neste år.

Vurderte også denne som er 26" og sikkert passer veldig bra akkurat nå, men blir kanske liten om kort tid? woom.no/product/woom-6


#15

Fakse sa for siden:

Ja, i tillegg til produksjonsproblemer av enkelte deler pga covid. Dette er et dårlig tidspunkt å kjøpe sykkel på om man ikke MÅ.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.