Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middager til kun meg og barna

#1

zinatara sa for siden:

Mannen går over i ny jobb i Juni. Dette kommer til å medføre at han er bortreist ca. halve tiden og jeg står alene med ansvaret for å få i ungene mat. Sitter og skal skrive middagsplan for måneden nå, men kjenner at jeg har litt vansker med fantasien. De to yngste er litte granne kresne og det er ikke alt de liker like godt. Og det er helt greit når mannen er her og uansett er den som spiser mest av oss, men ikke like gøy når det bare er meg og ungene.

Så er det noen som har tips til enkle middager som ungene liker, samtidig som det ikke blir for mye junk?


#2

millact sa for siden:

Indisk mat. Steke kylling, ta over et glass Saritas, koke ris, varme nanbrød og ha noe grønt til.


#3

Tjorven sa for siden:

Det ligger mange gode tips på «hva skal du ha til middag i dag»-tråden.

Hvor gamle er ungene? Kanskje kunne de stå for middag en dag i uka eller noe. Vi har gjort det i noen år nå, og akkurat de dagene så er de i hvert fall fornøyd selv.


#4

zinatara sa for siden:

De to yngste er 11 og 13, så ikke akkurat små. Og de spiser generelt grei mat, men er ikke glad i for mye krydder, bønner, linser, søtpoteter og sopp. 13 åringene spiser ikke kokte poteter og 11 åringen er nokså sær på typer kjøtt og spiser ikke hvit fisk. Eller hun spiser hvit fisk, men kun dersom den er laget om til fiskekaker, fiskeboller, fiskepinner osv... Og så spiser hun ikke chicken nuggets. Eldste spiser alt mulig og er villig til å smake på alt nytt.

Å få dem til å lage middag var ikke dumt. Og det kan jo være et fint sommerferieprosjekt. De gjør jo det innimellom, men har ikke en fast avtale.


#5

millact sa for siden:

Rema1000 har gode supper som kun skal varmes opp. Pleier å tilsette kyllingbiter oppi og ha foccacia til, også fra Rema.


#6

annemede sa for siden:

Coop obs har gode vårruller. NB det er ikke de samme som i andre coop butikker.


#7

zinatara sa for siden:

Jeg vet at en thai takeaway nær oss selger poser med frosne vårruller, lurte litt på å kjøpe det og ha i fryseren. Regner med de blir gode i airfryeren.


#8

Tjorven sa for siden:

Vårruller fungerer brillefint i airfryer.

11 og 13 var det mine var da vi startet med at de hadde ansvar for en middag hver annenhver uke. Det ble veldig enkelt i starten, men de har avansert. I hvert fall noen ganger.


#9

Millen sa for siden:

Jeg spør ofte ved middagsbordet om det er middager alle har lyst på, både for å få tips og høre hva de har lyst på.
Eldste her er veldig glad i First Price sine vårruller. Finnes i frysedisken hos Meny, Kiwi og Joker og sikkert andre i Norgesgruppen.


#10

Che sa for siden:

Slike, tortillalefser, salat og dressing (eller annen saus) - fisken stekes i ovnen mens man kutter opp salaten. Går raskt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.