Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skolesekk til ungdomsskolen

#1

Drømmedama sa for siden:

Minstemann begynner i 8. til høsten og trenger skolesekk. Han har nå en tynn tøysak som ikke tåler vann, hva anbefaler dere?


#2

Fersken sa for siden:

Anbefaler en skikkelig skolesekk. Prøvde å argumentere for skikkelig sekk her i heimen men det er Fjellreven Kånken som blir brukt. Den andre sekken er stuet i et hjørne.


#3

millact sa for siden:

Samme situasjon. Tror min får Beckmann Sport 32 liter. Han har den i 30 liter nå. Vet de får mye bøker på ungdomsskolen han skal på. Så får han en billig Adidas sekk i tillegg til bruk de dagene det er lite bøker. Adidassekken kan brukes til badeturer osv også. Tine sekker er liten og utslitt.

Min 10.klassing har brukt vanlig skolesekk mest, men også litt Fjallraven nå som de stort sett ikke har med bøker. De er ferdige med vanlig skole nå.



#5

Chablis sa for siden:

Min ville ha beckmann. Mener det var urban vi kjøpte..



#7

Pelle sa for siden:

Min ville ha sekk fra sportsmerke i sportsbutikk. Rimelig løsning. Den inneholder iPad, penal og matpakke, så ikke så store krav til god for rygg osv.


#8

Myria sa for siden:

Følger med på denne siden vi er i samme situasjon. Han har ingen anelse om hva han ønsker seg heller.


#9

apan sa for siden:

Storebror har hatt en Beckmann hele ungdomsskolen, 35 liter tror jeg. Grå. Fungerer fint. Det er mye bøker i den.


#10

millact sa for siden:

Bruker de ikke bøker? Her er det mye bøker i alle fag på ungdomsskolen.


#11

Millen sa for siden:

Her går det i Fjellreven sekk, men mulig det er mest populært blant jentene. Finnes i ulike størrelser og farger.


#12

IzziCreo sa for siden:

Troll sine er supre. Sitter godt på ryggen. Ark fører de.


#13

Erica sa for siden:

Sistemann ut her insisterte på douchebag fordi den var så kul. Han fikk sin første til 8.klasse og ny nå til videregående.


#14

Trulte sa for siden:

Den er den beste for min rygg, så ikke undervurder denne! De skikkelige sekkene sitter dårlig, er tyngre og dårligere plassutnyttelse har jeg erfart.


#15

Tjorven sa for siden:

Knerten har vanlig skolesekk fra beckmann. Sikkert omtrentlig 35 l.

Snuppa har nå Fjällreven kånken. Etter en god stund med diverse vesker som gjorde ryggen helt skakk.


#16

Billa sa for siden:

Douchebag her. Pro: vanntett og passer til en lang rygg. Cons: ett stort rom og liten mulighet for organisering av bøker og utstyr (uten at DET i utgangpunktet er et fokus Lillebror (15) har :knegg:


#17

Fersken sa for siden:

Så lenge hun får plass til det hun skal ha med.seg, så er det greit det altså. Det tar bare 5 minutter å gå til skolen, så store belastningen er det ikke.


#18

millact sa for siden:

Ikke nå lenger.


#19

millact sa for siden:

12-åringen bruker uansett kun et rom i sin sekk.


#20

Blånn sa for siden:

Jeg har to med Kånken i hus. De er fornøyde.


#21

Fintdethei! sa for siden:

Kånken på 18 og 13-åringen også. Den med plass til PC, og ekstra polstring på skuldrene.


#22

millact sa for siden:

Hvor mange liter er den?

Den får ikke ipad med seg her.


#23

Fintdethei! sa for siden:

Aner ikke antall liter, men den har plass til 15´ PC, og mange bøker. Min 8.klassing bærer chromebook og en drøss med bøker hver dag, i tillegg til matboks.


#24

Martis sa for siden:

Min måtte bytte i 7. da sekken plutselig gikk helt i oppløsning og da ble det Urban. Jeg regner med at den skal holde. Eldstemann som går ut av 10. nå har hatt en superdry de siste årene.


#25

My sa for siden:

Det er dette. Kjøp en sekk som ungdommen faktisk vil ha og bruke. Ikke kast bort penger på en "skikkelig" sekk som ikke blir brukt, hvis det ikke er det ungdommen vil ha.

Når det er sagt, så valgte min ene 8.klassing faktisk en skikkelig sekk fra Beckmann. En ensfarget lys beige (husker ikke hva modellen heter i farta). Tvillingbroren valgte en grå sportssekk fra Björn Borg, og da 10.klassingen begynte på ungdomsskolen ville hun ha en svart sportssekk fra Nike. Nå har sistnevnte byttet denne ut med lånt Kånken fra sin lillesøster, som lillesøster brukte på slutten av barneskolen. Alle får med seg det de trenger ser det ut til.

De bruker chromebook på ungdomsskolen her, som er en god del større enn en iPad. Men chromebooken går akkurat nedi sitteunderlaglomma i Kånken.


#26

millact sa for siden:

Enig i dette. Min ønsker seg jo sportssekk, men jeg har til gode å finne en stor en. Vi får se hva vi finner i sommer. Det haster ikke. Vi har egentlig en så og si ny grå Beckmann sekk etter søsteren. Reklamerte på lik og fikk ny, men den ble bare brukt fire måneder. Mulig 16-åringen vil bruke den på vgs, da.


#27

Syrinx sa for siden:

Kånken kommer også som PC-bag. Litt større og så er det vel polstret lomme mener jeg. Ungdommen her i huset har den.


#28

star sa for siden:

8.klassingen her har en fra Troll. Kjøpt i slutten av 4.klasse tror jeg når han måtte ha plass til PC. Duger fortsatt, men han uansett ikke mye oppi.
Eldste fikk sekk på skolen og bruker den.


#29

Pelle sa for siden:

Null bøker. Ligger kun noen få på skolen, alt er digitalt.


#30

millact sa for siden:

Slik er det på barneskolen her, men ikke på ungdomsskolen.


#31

Tjorven sa for siden:

Ja. Vi kjøpte en sånn med pc-lomme inni. Der er det plass til en vanlig skole-pc. Og Kånken blir faktisk brukt.

Min har en gråblå, men det kan være lurt å forhøre seg om fargevalg.


#32

Luftslottet sa for siden:

Hmm, er dette en sånn obligatorisk-med-ny-sekk-anledning? :gruble:

  1. klassingen har en helt fin Bergans som fortsatt passer utmerket.

#33

millact sa for siden:

Nei, neppe obligatorisk med ny sekk. Mitt inntrykk er at få bryr seg hva de andre har. De bruker mye ulikt. Min får ny fordi den andre er i minste laget snart.


#34

Billa sa for siden:

Ikke for min sønn. Han måtte bytte fordi den andre gikk i stykker - midtveis i 8.klasse. Tror Storesøster byttet, men hun gruet seg innmari til skolebytte og var mye mer opptatt av "alle andre" og å passe inn enn broren.


#35

millact sa for siden:

Tror ikke min sønn har tenkt nevneverdig på det. Foreløpig gleder han seg. Men han vil gjerne ha noen kule klær til han starter. Men hva som er kult aner jeg ikke.


#36

meisje sa for siden:

Sort beckmann sekk brukes her hos oss. Storebror har hatt en douchebag, men bruker sin kånken etter at den ble stjålet for en stund siden.


#37

Tjorven sa for siden:

Nei. Det var ikke planen helt til vi innså at sekken han hadde var i ferd med å gå i oppløsning. Så da fikk han ny sekk allikevel. Og så var det litt greit med pc-rom i sekken siden den fraktes frem og tilbake hver dag. (De dagene de har fått møte på skolen i år. :sukk: )


#38

apan sa for siden:

Man trenger ikke ny sekk, men storebrors gamle hang ikke sammen lenger. Tror han hadde hatt den siden 2. klasse.


#39

Elise sa for siden:

Begge mine har hatt ganske fargerike og spjåkete skolesekker på barneskolen, så det passet fint med ny sekk som del av overgangsrituale til ungdomsskolen. Eldste hadde ingen sterke meninger, og vi fant en ålreit på en klesbutikk. Ensfarget svart og nøytral, husker ikke merke, men det er en god skolesekk.

Yngste var mye mer bestemt på nøyaktig hva hun skulle ha, og det var en Beckmann Urban tror jeg den het. Også den ensfarget svart. Jeg synes kanskje egenvekten til denne er litt vel høy. :vetikke: Og jeg er usikker på om den egentlig er det beste for kroppen hennes, men den kroppen sliter med så mye rart at jeg vet ikke om det hadde vært bedre med en annen sekk. :vetikke:


#40

Malama sa for siden:

Aner ikke. Mistenker at min ikke ser behovet for en ny sekk, han har en sekk. Den fikk han når han begynte i 5.

Blir sekkebonaza her i sommer for eldste begynner altså i 8. Mellomste i 5. Da broren fikk ny og hun har snart vokst ut av den første sekken så der er greit med en ny (små unger i forhold til alder så de er ikke lang nok i ryggen til å trenge større. Og har ipad, så lite bøker i småtrinnet, litt mer fra 5. Så da skal vel hun ha ny sekk. Og minstemor skal begynne i 1. De to siste vet at de vil ha sek og har bok mening om hvilken. Eldste. Liker ikke å bytte ut ting.


#41

polarjenta sa for siden:

Min som begynner i 8 ser ikke helt behovet for ny sekk, men jeg ser behovet. Han har hatt samme sekk siden 2.klasse og den begynner å bli en smule utslitt.





#45

millact sa for siden:

Vi kikket litt i dag, men han fant ikke noe han likte! Får se i sommer. Han ønsker seg en liten sekk, men det går ikke.



#47

millact sa for siden:

Dytter på denne.


#48

Malama sa for siden:

Min som starter i 8. Vil som jeg forutså, ikke ha ny sekk.

Jeg lar ham starte med den han har hatt i 3 år, men står parat til å kjøpe en ny på dagen når han evt ombestemmer seg.


#49

Myria sa for siden:

Min valgte denne. I tillegg har han en mindre PC-sekk, kjøpt i utlandet så har ikke link, som han kan bruke hvis det er dager med lite bøker.


#50

Luftslottet sa for siden:

Samme her. Det er greit å se hva han faktisk trenger også.


#51

veobra sa for siden:

Har en ganske ny Bechman som skal brukes videre.


#52

Stellebord sa for siden:

Kånken her. Vil hun ha en skikkelig sekk skal jeg ikke være vanskelig å be, men hun er fast bestemt på å bruke sin elskede Kånken art.


#53

Musemus sa for siden:

Storesøster har kjøpt seg Douchebag.


#54

millact sa for siden:

Hvilken str?


#55

Musemus sa for siden:

30 liter.


#56

millact sa for siden:

Min viste meg den i går og likte den. Ser det ut som en sekk som er godt polstret og har et skikkelig stoff? Ryktene sier at de får chromebook.


#57

Myria sa for siden:

Ja, den virker bra. Godt stoff. Det er ikke hele sekken som er polstret, men den har en polstret PC-lomme helt innerst (nærmest ryggen).


#58

millact sa for siden:

Er nok bedre enn den billige vi kjøpte fra Zalando i sommer. Han trengte uansett en større enn Tinesekken til speider, så den kan brukes til det. Ser etter skolestart hvordan det blir.


#59

Embriksmamma sa for siden:

Min frøken ser ikke poenget med ny sekk. Hun har en Beckmann-sekk hun fikk da hun begynte i 5. trinn og den ser tilnærmet ny ut så jeg er forsåvidt enig med henne.



#61

star sa for siden:

Den var fin, mkj.
Er det polstret rom for PC eller "mappe"?


#62

millact sa for siden:

Det hadde min og, men siste skoledag røk glidelåsen. Så sekken er kastet.


#63

Malama sa for siden:

Min har også sekken fra beckmann fra 5. Den ser helt grei ut. Så han vil beholde og jeg bare har gitt ham åpent tilbud om ny om han ombestemmer seg.


#64

vixen sa for siden:

Samme her.


#65

Drømmedama sa for siden:

Mirakelet har skjedd og lillebror har funnet en sekk han kunne godta og faktisk likte, den hullete slitte Adidas-lefsen er nå byttet ut med en grisedyr men overraskende skikkelig sekk fra Douchebags.


#66

Chablis sa for siden:

Min må ha ny nå i 10, men sliter med hva han vil ha. Douchebags var helt uaktuelt , det samme med den som er linket til på xxl over her, godt han har to dager til på seg. :himle:


#67

millact sa for siden:

Min vil ikke ha det, kan ikke skjønne hvorfor.


#68

millact sa for siden:

Hvor kjøpte du den? Min må ha noe større innser han selv.


#69

My sa for siden:

Sport1-kjeden har bra utvalg i Douchebags.


#70

millact sa for siden:

Så det på kampanjeavis. Har en tilgodelapp der også. Tror vi må innom og se i alle fall.


#71

millact sa for siden:

Utsolgt overalt for sorte virker det som. Får ikke inn før i oktober trodde de.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.