Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bilferienovise - trenger tips

#1

Divine sa for siden:

Hjelp - vi skal på bilferie!

Jeg, mann og sønn (18) holder oss til Norge i sommer, og planlegger en rundtur med bil. Utgangspunkt er Bærum og målet er å besøke mamma i Trøndelag. Alle tre vil sykle Myrdal-Flåm, og sønnen vil til Bergen, så jeg lurer på hvordan vi best skal legge opp turen? Er det galskap å satse på å se Preikestolen og kjøre Trollstigen i fellesferien? Det er en del jeg kan tenke meg - Atlanterhavsveien og Røros (sistnevnte på returen) for eksempel, men jeg bare slenger ut av meg meg navn på turistperler uten å ha den minste peil på om det vil funke. Mottar gjerne tips til litt mindre turistifiserte plasser også. Og avstander? Jeg har ikke den ringeste anelse.

Vi har tre uker til rådighet. Vi har ikke millioner i feriebudsjett, men vil IKKE bo i telt. Har dere noen forslag til rundtur? Erfaringer? Do's and dont's? Og hvor kan vi overnatte?


#2

millact sa for siden:

Kan anbefale å bo på Preikestolhytta om dere skal dit. Men det kan hende det er rimeligere å bo på Jørpeland, Tau eller i Stavanger.


#3

Divine sa for siden:

Kan man risikere å ikke få parkert?


#4

millact sa for siden:

Ja! Bor dere på Preikestolhytta er parkering inkludert så vidt jeg husker. Spør Frøy her inne for tips. Det går buss.


#5

Hyacinth sa for siden:

Det er ikke galskap å gå til Preikestolen i fellesferien, nei. Du er selvsagt ikke alene, men SÅ ille er det ikke. Det er heller ikke mangfoldige busslast med cruiseturister der i år.


#6

Blå sa for siden:

Vi har overnattet mye på campinghytter mellom Bergen og Østlandet og synes at det er greit. Billigere enn hotell og bedre standard enn telt. :D Det er veldig forskjellig standard og kan kanskje være lurt å bestille på forhånd.


#7

Magica sa for siden:

Hvis dere skal kjøre Atlanterhavsveien så kan dere få overnatte gratis med oss! Vi har anneks. :)


#8

millact sa for siden:

Nei, i år er nok et greit år å gå.


#9

Robyn sa for siden:

Sånne veldig bratte, smale, svingete veier kan være et helvete når det er mye trafikk.
Vi kjørte opp til Stegastein i fjor sommer, og det blir trafikkork når det er smalt, svingete og uoversiktlig når noen plutselig ikke tør kjøre lenger. :gal:


#10

Charlie sa for siden:

Hvis man skal gjøre turistgreier i fellesferien, er det antakelig i år man skal gjøre dem, ja. Når det er færre internasjonale gjester.


#11

Che sa for siden:

Dere kan jo fint kjøre sørover mot sørlandet og til vestlandet. På vei tilbake fra Bergen og mot Trøndelag kan dere kjøre om geiranger og sånn.....

(Selv synes jeg Stavanger var en uinteressant by, men den er sikkert mer spennende enn det jeg opplevde - preikestolen er fin da - essensielt å dra tidlig. Vi bodde på Stavanger housing - og hadde en veldig flott leilighet, med to etasjer - hvor det var et soverom i første etasje og stue/soverom i 2. etasje - Ikke sånn kjempebillig, men etter at vi hadde bodd i tidenes mest slitne leilighet i Bergen, så var det litt godt. (vet dog ikke om alle leilighetene er like - tviler på det)


#12

Retz sa for siden:

Jeg har kikket litt på denne siden, www.visitnorway.com/plan-your-trip/travel-tips-a-z/norwegian-scenic-routes/ og tror jeg ville kjørt først til Lom og tatt en tur opp Galdhøpiggen hvis dere ikke har gått den før. Korteste veien over breen fra Juvass. Greie hytter å leie på Juvass. Så til Rondane, og videre via Røros til mammabesøk.

Atlanterhavsveien, Geiranger og Trollstigen neste, før sykkeltur Myrdal – Flåm. Jeg er ikke lokalkjent i disse områdene, og har ikke tatt hensyn til avstander, ev omveier og tidsbruk. Men sånn røffli.

Da hadde Hardanger definitivt stått på min plan, fra Flåm via Voss og over Hardangerbrua til Eidfjord. En kjapp kjøretur opp og se Vøringsfossen. Ullensvang kommune er utrolig scenic, og det finnes en flott camping i Kinsarvik. Går dere Dronningstien så får dere en nydelig 5-6 timers tur over til Lofthus med formiddabel utsikt over fjorden. Har selv tenkt å gå den i sommer nå når turismen er begrenset til stort sett nordmenn. (prøver å unngå kø-gåing) Nede i Lofthus kan dere ringe etter skyss som frakter dere tilbake til Kinsarvik. Kanskje en overnatting på Ullensvang hotell hvis dere har hatt rimelige overnattinger så langt? Trolltunga er jo også et alternativ, men da snakker vi en mer krevende tur.

Ta gjerne en tur innom Odda, Sport 1-butikken der har ofte gode tilbud. En annen tur som står på mitt program i sommer, rett og slett fordi det er så pent der - er den meget lettgåtte turen til Bondhusvatnet, en knapp halvtimes kjøring fra Odda gjennom Folgefonntunnelen.

Da er det tid for Bergen og når dere først har vært og sett Bondhusvatnet, så kjører dere bare videre til Jondal og tar ferje over til Tørrvikbygd. Etter Norheimsund kan dere stoppe ved Steindalsfossen, der er det laget trapper og avsats som gjør at dere kan se fossen fra «innsiden». Nydelig tur videre til Bergen over Kvamskogen.

Bergen er jo et kapittel for seg, det er min favorittby over alle byer jeg har vært, og jeg blir aldri lei av å reke gatelangs i smauene og trehusbebyggelsen. Stoltzen, Fløyen, Vidden, Svartediket, Fjellveien; bare å nyte! Anbefaler også en gatekunst-jakt i sentrum, Bergen har mange dyktige gatekunstere som Joy, Argus, Nimi m.fl. Og selvsagt er et gategalleriet verd et besøk!

Tilbake til Oslo kan dere velge mellom flere altenative ruter. Tilbake til Hardanger og Eidfjord og riksvei 7 over Hardangervidda, E39 over Stord og følge skilting til E134 som får dere over Haukelifjell eller kjøre om Sørlandet. Spørs hvor god tid dere har.


#13

Che sa for siden:

Hmmm, retz- den der ruta fikk jeg lyst å ta! (Dog fra Trøndelag som utgangspunkt


#14

Divine sa for siden:

Spennende rute, Retz. Takk for mange gode tips. :jupp: Men jeg måtte fnise litt av "å ta en tur opp Galdhøpiggen". Som om det var en liten spasertur hvor man strekker beina litt etter bilturen, liksom. :fnis: Vi er ikke turmennesker, så om vi går Preikestolen, blir nok det eneste tur-tur.

Vi har kommet så langt i tankeprosessen at vi tenker at vi kjører via Sørlandet til Stavanger og Preikestolen. Deretter Bergen og Flåm og derfra nordover via Lom til Røros. Og så til Trøndelag. Så tar vi med oss mamma og kjører Atlanterhavsveien, for hun vil gjerne være med. Så takk for tilbudet, Magica. Det kan godt hende vi tar deg på ordet - med Divine-mamma på slep.


#15

Che sa for siden:

Den runden der tok vi i fjor, Divine. Det går latterlig raskt fra Oslo til Kristiansand med ny vei - det er veldig ok. Kan avbefale Roligheden ferieleiligheter med mindre dere drømmer om å gjenoppleve studietiden. Om du noen gang var på fest på Steinan studentboliger i studietiden, så var leilighetene gangske like - tidenes vondeste senger i tillegg...Det var min avbefaling.

På anbefalingsfronten kan jeg anbefale "bønder i byen" - de hadde god mat - litt sånn halvfancy, kanskje.

På flom bodde vi på Strind gard - det er på ingen måte helt fantastisk, men en litt gøy opplevelse okke som. Et gammelt ektepar som driver. Vi prøvde å å få forklart veien til en tur som de hadde lagt ut "kart" til - men vi forsto ikke et ord av hva han sa - jeg har ganske godt dialektøre egentlig, men altså lomsk (?) var vanskelig.

Det går an å ta "danskebåt" fra Stavanger til Bergen om dere er lei av å kjøre også. Vi kjørte (og hadde flaks med de to-tre ferjene vi tok)
www.fjordline.com/nb/p/ruter/bergen-stavanger-innenriks

Mener å huske at prisen for bil og oss fire på ingen måte var horribel....


#16

Magica sa for siden:

Ja gjør det! Vet du når sånn ca dere tenker ta turen?


#17

tink sa for siden:

Myrdal-Flåm, er det Rallarvegen? Og er det så langt oppe at man risikerer snø til et stykke ut i August? Vi legger ofte ferien vår seint da vi liker å legge inn en runde med hytte-til-hytte i høyfjellet, og da er det greit å være i eller tett på august. Mannen har syklet Rallarvegen tett på skolestart og opplevd flekker med snø... Men dette finner man jo ut av på forhånd.


#18

millact sa for siden:

Ja, veldig god mat! Kan også anbefale å gå innom fiskebryggen, spise der eller i alle fall kjøpe en is der og sitte på bryggekanten og se på livet og båtene.

Mandal er også en hyggelig by, samme med Arendal og Grimstad.


#19

Retz sa for siden:

Ha ha, Divine! Jeg leste dere vurderte Preikestolen, og vipps så kunne dere klare Everest i mitt hode. :D Konklusjonene blir i kjappeste laget av og til. Blir en fin norgestur dette, selv uten tagger og pigger!


#20

Kaprifol sa for siden:

Tipser om at hvis dere ser etter overnatting i Bergen, så ville jeg valgt enten leilighet eller et lite hotell. Vi har bestilt på Klosterhagen, og jeg syns det ser veldig bra ut. Flere tipset meg i min tråd om sentral overnatting i Bergen.


#21

Divine sa for siden:

Takk, Kaprifol. Nå har vi booket to netter der. :jupp:

Går det an å ta Flåmsbanen til Myrdal, leie sykkel der og sykle ned til Vatnahalsen for å ta zipline? Jeg ser bare opplegg der man tar tog til Vatnahalsen, men jeg kunne tenke meg å leie sykkel i Myrdal.


#22

Divine sa for siden:

Vi har kommet nesten i mål med planleggingen, men vi trenger et lite tips: Vi skal kjøre fra Flåm til Røros med en overnatting på veien. Jeg ønsket å bo på Fossheim hotell på Lom, men det var det fullt. Vi finner ingen andre steder i Lom som ikke koster skjorta. så har dere noe forslag til hvor det kan være greit å tilbringe natten?


#23

Noba sa for siden:

Fossheim er vel det dyreste i Lom? Kanskje utenom Brimibue. Er mange fine steder før Lom når du kommer over Sognefjellet, men regner med du kanskje har lyst til å bo i Lom sentrum? Prøv Fossberg? Eller Nordal? De har både motell og hytter, men tror standarden er «så där». Hvis du ikke må bo i Lom, anbefaler jeg Røisheim. Elveseter er og fint, men der er de gamle rommene veldig slitne. Litt usikker på om Andvord har åpent nå, der er det veldig fint.


#24

Divine sa for siden:

Takk for tips. Jeg skal se på stedene. Kan godt være billig. Jeg var villig til å betale dyrt på Fossheim av nostalgiske grunner, men er mer gnien om jeg må bo andre steder.


#25

Billa sa for siden:

Billingen Seterpensjonat er ca 45 min før Lom, og helt fantastisk koselig. Skikkelig sjel :)


#26

Billa sa for siden:

+1 på Bønder i Byen!


#27

Pelle sa for siden:

Sjoa Rafting i Heidal har enkel, men hyggelig overnatting. Enkle hytter uten bad, men flotte omgivelser. Man kan grille ( eller spise annen mat) selv eller kjøpe nydelig mat der.

www.sjoarafting.no/leir/overnatting/


#28

Galathea sa for siden:

Der har vi også bodd en gang - koselig sted med god frokost!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.