Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøp av bil: driver man med pruting nu til dags?

#1

Teofelia sa for siden:

Jeg skal kjøpe ny (brukt) bil. Har funnet den bilen jeg vil ha. Den har kryss i alle de viktige boksene. Til og med ønsket farge.

Jeg kjøper den hos merkeforhandler. Sist jeg kjøpte bil (for ca 100 år siden), fikk jeg høre at «alle pruter på bil, og det ligger inne i prisen». Jeg liker ikke pruting. Selvsagt står jeg fritt til å bare kjøpe bilen, men blir man lurt da, liksom?
:i-landsproblem:


#2

Kaprifol sa for siden:

Du kan be om å få tilleggsutstyr inkludert i prisen. Takstativ, tilhengerfeste, motorvarmer. Jeg klarte å snakke inn motorvarmer med kupevarmer ferdig montert da jeg kjøpte hos Skodaforhandler. Fikk også rabatt på takstativ mener jeg.


#3

liefje sa for siden:

Jeg pruter ofte, men foretrekker å gjøre det skriftlig. Formulerer meg da høflig og kanskje litt spøkefullt for å unngå pinlige greier. Det funker veldig ofte. Er det en mulighet?


#4

Teofelia sa for siden:

Tilleggsutstyr er innenfor det jeg er komfortabel med, tenker jeg. Og sikkert lettere å innvilge også. Takk for tips. :jupp:


#5

liefje sa for siden:

Du kan jo også bare stille et åpent spørsmål om det er mulig å få et godt tilbud/noe ekstra med på kjøpet. Så ser du hva de foreslår også kan du legge noe på toppen av det.


#6

Bokormen sa for siden:

Vi hadde med en bilinteressert kompis sist vi kjøpte bil, og da fikk vi med flunkende nye vinterdekk som kompisen nærmest bare sa burde følge med. Og det var ikke en spesielt dyr bil engang, og var ikke i våre tanker. :humre:


#7

zinatara sa for siden:

Jeg kjøpte bruktbil nylig og hadde med min far som er god på sånt. Fikk med nye sommerdekk og fikk 5000 i avslag på pris.


#8

Stompa sa for siden:

Jeg synes pruting er så pinlig at jeg får utslett bare av å høre historier om det. Innser at jeg ikke kan kjøpe flere biler, for objektivt sett forstår jeg jo at jeg har betalt for mye for de jeg har hatt. :nemlig:


#9

Lavender sa for siden:

Jeg prutet hos privatperson, fikk 10 000,- i avslag. Hans bil var litt dyrere enn det som lå ute på Finn.no, men den hadde også skinn og alt ekstrautstyr. Litt tungt å få betalt for akkurat det. Og han hadde lyst til å bli kvitt bilen. Det er bare å spørre pent, men ikke skamby, et nei er det værste som kan skje.


#10

Kaprifol sa for siden:

Vinterdekk må du absolutt få med inkludert. Noe annet er helt feil, mener jeg.


#11

IzziCreo sa for siden:

Vi kjøpte nettopp bruktbil hos merkevareforhandler. Vi er som deg og ber ikke om sånt. Gjorde ikke det nå heller. Vi snakket litt om det, og det er liksom ikke så enkelt som å søke opp en pris på Prisjakt å slå i bordet med. Vi har rett og slett ikke peil på bil :knegg:


#12

meisje sa for siden:

Selvfølgelig forhandler man som pris, gjør det på en hyggelig og spøkefull måte, det verste som kan skje er at du får nei. Alle selgere forventer at man gjør det.


#13

Fersken sa for siden:

Forskjellig tilleggsutstyr og relativt nye sommer- og vinterdekk er ting man kan "forhandle" om å få med om det allerede ikke er nevnt.


#14

Teofelia sa for siden:

Da er jeg eier av en ny bil, gitt. Og selger slo av 10 000 i pris i det jeg smilte og sa «prisen», så det er åpenbart fortsatt et marked der man pruter.

Vinterdekk var allerede inkludert. Noe annet hadde vært uaktuelt.



#16

Che sa for siden:

Gratulerer! Hvilken bil har du kjøpt deg da?


#17

Fersken sa for siden:

Gratulerer med bilkjøp.


#18

Teofelia sa for siden:

Toyota RAV4 :)


#19

Fløyel sa for siden:

Gratulerer med ny bil!
Jeg er en pruter. Ikke på matvarer eller klær/sko I kjedebutikker. Men jeg ber alltid om en god pris hvis jeg har kjøpt noen større ting, det er som regel marginer å gå på og hvorfor skal ikke jeg få dra nytte av dem?


#20

Pøblis sa for siden:

Vi har hatt flere av dem, og alltid vært superfornøyd. :ja:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.