Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pavlova med ripscurd

#1

Hyacinth sa for siden:

Har laget ripscurd til å ha på pavlova. Men hva mer kan jeg ha på kaken? Hva vil passe sånn smaksmessig?


#2

meisje sa for siden:

Jeg tenker at du må tenke på søt topping, regner med curden er sur i smaken ?


#3

Luftslottet sa for siden:

Rips og vanilje er fantastisk sammen, så jeg ville gått for vaniljekrem.


#4

Hyacinth sa for siden:

Nei, den er overraskende søt. Mye søtere enn lemoncurd.


#5

Hyacinth sa for siden:

Takk!

Bare vaniljekrem eller blandet med kremfløte?


#6

Nenne sa for siden:

Det må absolutt være tydelig vaniljesmak, men jeg ville hatt noe kremfløte også, for vaniljekremen er jo ganske kompakt.

Kanskje 2/3 vaniljekrem blandet med 1/3 pisket fløte?


#7

meisje sa for siden:

Men er ikke ripscurden istedenfor vaniljekremen ?


#8

Nextlife sa for siden:

Jeg vil tro ripscurd er toppingen, altså det de fleste bruker frukt og bær til.

Jeg synes lakris passer så godt til røde bær, enten å ringle litt lakrissirup på, hakke opp pandalakris for å strø på eller blande lakrispulver i mykpisket krem.


#9

Syrinx sa for siden:

Rips og banan er veldig godt sammen, men banan som pynt funker vel heller sjelden. Sjokoladetrukket banan kanskje?

Sprøyte ut vaniljekrem i delikate, små topper?


#10

meisje sa for siden:

Men curd er jo som en litt tykkere vaniljekrem i konsistensen, og her har man laget med rips istedenfor sitron ? derfor jeg tenker at man ikke bruker begge deler på samme kake ?


#11

Nenne sa for siden:

Curden er intens i smak og det bruker man ikke mye av. Har du det på skiva bruker du mye mindre enn du gjør av syltetøy for eksempel. Curden erstatter frukt eller bær, så det er helt naturlig å ha noe krem eller vaniljekrem for den saks skyld i tillegg.

En mascarponekrem med en del vanilje i kunne også vært godt.


#12

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips.

Meisje, jeg var bare ute etter smakskombinasjoner som funker og hadde ikke reflektert så mye over om curden skal over eller under det andre. :)


#13

Hyacinth sa for siden:

Marscaponekrem høres godt ut, ja! Nam.

Stemmer at curd er intens på smak, men jeg spiser alle slags curder med skje og får aldri nok. :knegg:


#14

meisje sa for siden:

Jeg bare gikk ut fra at planen var å blande ut curden med krem, som man ville gjort med hjemmelaget vanlilje krem bare. Lager curd svært sjelden selv må innrømmes, fordi de er så smaksintense tror jeg.


#15

Hyacinth sa for siden:

Ja, blande med krem er nok ikke noe dumt forslag. :)


#16

Hyacinth sa for siden:

Jeg lager også curd sjelden. Men det er fordi det er så usunt. :knegg:


#17

Lyppa sa for siden:

Jeg ville gått for curd, masse jordbær og masse vaniljeiskuler :D Altså ingen krem.


#18

Hyacinth sa for siden:

Jordbær sammen med rips? Ja?

Jeg har også tenkt på iskrem, men det smelter jo nokså fort.


#19

Lyppa sa for siden:

Jordbær og rips sammen er min favoritt på pavlova, uansett om den er med vaniljeis eller vaniljekrem/krem :)
Lemoncurd har jeg tatt rett på pavlovabunnen, så vaniljekrem og vanlig krem. Bær på toppen. Går nok fint å gjøre det samme med ripscurd.


#20

Hyacinth sa for siden:

Jeg har også brukt lemoncurd slik. Men jeg er mer trygg på å kombinere sitron med andre ting, for det er jeg vant til. Rips er egentlig ikke min «greie». Aldri vært så glad i rips. Men curden er god. Skjønt den ble litt vel søt.


#21

Hyacinth sa for siden:

Det blir enten mascarponekrem eller vaniljekrem. Klarer ikke bestemme meg. Noe sier meg at det blir mye fett med mascarpone oppå en allerede fet curd, og dessuten skal jeg ha ostekrem på en gulrotkake også. Men det er nå likevel det jeg har mest lyst til, da. Selv om vaniljekrem også er godt og litt lettere, og totalen blir mer variert.

I-landsproblem, I know...


#22

Syrinx sa for siden:

Jeg synes mascarponekrem er litt intetsigende. Ville gått for vanilje.


#23

Hyacinth sa for siden:

Nei, det er deilig. Men det må være masse ost og lite kremfløte i den.


#24

Luftslottet sa for siden:

Samme om det blir mascarponekrem eller vaniljekrem, men pass på å få med en liiiten smak med vanilje. :nam:


#25

Hondacrv sa for siden:

Legg vaniljekremen i eit lag for seg sjølv under fløyten. Eg opplever qt alt blir bløtt når det blandes, men legg du på eit lag med vaniljekrem først og fløyten oppå, vert det veldig godt.


#26

Hyacinth sa for siden:

Det har jeg aldri gjort eller tenkt på, men takk for tips!


#27

GinaK sa for siden:

Alle er ikke så glad i krem men hva med pisket krem og iblandet litt vaniljekesam?


#28

Hyacinth sa for siden:

Jeg er ikke så glad i pisket krem selv, faktisk. Da foretrekker jeg heller å piske creme fraiche.

Vaniljekesam er jeg ikke så veldig glad i, selv om jeg spiser en del kesam, skyr og slike ting. Det er noe med den vaniljesmaken mot det syrlige som blir feil for meg. Samme med vaniljeyoghurt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.