Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du utekjøkken eller ønsker du deg det?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg ser at utekjøkken er veldig populært, kanskje spesielt i diverse tv-programmer, som Tid for hage, Sommerhytta etc.

Selv har jeg aldri ønsket meg utekjøkken, snarere tvert imot. Jeg kan bare ikke se vitsen med å lage maten ute når man har et funksjonelt kjøkken inne. Ikke misforstå, folk har jo ulike behov og ønsker, og det er mye jeg ønsker meg ute, som for eksempel pergola eller vinterhage. Men altså ikke utekjøkken. Jeg er riktignok glad i grillen vår. Det å kunne grille ute er veldig kjekt og arbeidsbesparende for oss. Men jeg liker å ha tilgang på alt av mat og utstyr inne. Jeg kunne ikke tenkt meg å gjøre dette ute.

Det ser ut til at jeg er relativt alene om dette, etter det jeg ser på tv i hvert fall.

Hva med deg?


#2

løve70 sa for siden:

Enig med deg. Løvemannen vil gjerne ha utekjøkken på takterassen i Spania, jeg ser ikke behovet...Grill har vi selvsagt og kjøleskap er fint å ha, ellers går det helt fint å tilberede maten på kjøkkenet og bære det opp to etasjer.....


#3

Matilda sa for siden:

Vi har ikke fullt utekjøkken, men vi har en benk. Vi skal få lagt opp strøm til en stikkontakt, men har ikke behov for vask. Benken er omtrent tre meter lang, det står gassgrill oppå og kullgrill ved siden av, og det er plass til å sette fra seg mat og preppe litt om man vil. Søppeldunk under. Praktisk når vi har grilling der alle skal ta medregn mat. Vi står der også og steiker vafler en del, men ellers er det stort sett kjøkkenet inne som brukes, ja.


#4

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg ser for meg at det blir mye ut og inn med mat, utstyr og våte kluter når man skal veksle mellom ute og inne.

Edit: Det var svar til løven. :)


#5

My sa for siden:

Nei. Vi har en veldig praktisk hage med mye platting og terrasse med dobbel dør rett ut fra stua, og gassgrill rett utenfor. Har åpen løsning, så kjøkkenet går i ett med stua, og enda har vi en verandadør fra kjøkkenet også, til en annen del av terrassen. Når det er varmt har vi begge disse dørene helt åpne, og uteplassen blir som en forlengelse av huset. Med grill rett utenfor stua og dør fra kjøkken rett ut på terrassen ser jeg ikke helt hva jeg skulle med et utekjøkken. Jeg måtte jo uansett hente med meg all maten ut dit. Det er enklere å lage mat inne hvor alt er tilgjengelig, og bære det ut hvis vi vil spise ute.

Og oppå det kommer selvsagt at sesongen i Trøndelag er relativt kort, størstedelen av året frister det fint lite å gå utendørs for å kokkelere.


#6

meisje sa for siden:

Jeg har utevask, dvs en vask med sideflate i Stål med kran som jeg kan koble vannslangen til. Det er veldig praktisk, men den vasken brukes mest til å vaske sko og krukker etc, og til håndvask når vi får gjester og skal spise. Jeg bruker den også til å skylle av bestikk ol når vi har selskap. I tillegg har jeg en gassgrill og et metallbord på hjul. Det bordet brukes til å sette mat på når vi er mange eller drikke feks.


#7

venla sa for siden:

Her jeg bor nå har jeg ikke behov, for det er dør fra kjøkkenet og til uteplassen. Men kan forstå det om man har kjøkken i en annen del av huset eller annen etasje enn uteplassen.


#8

007 sa for siden:

Nei.
Vi har ikke hage, bare stor terrasse. Den ligger like utenfor kjøkkenet, og vi har absolutt ikke behov for utekjøkken.


#9

zinatara sa for siden:

Ikke som et fullverdig kjøkken på noen måte, men vi vurderer å bygge en terasse med en liten kjøkkenbenk der vi skal ha grill og spisebord. Muligens en vask, litt oppbevaringsplass og plass til å sette frem mat og drikke. Ser ikke for meg at vi skal lage masse mat der. Stikkontakt var lurt slik at vi kan bruke vaffeljern eller takke.


#10

Blondie sa for siden:

Nei, jeg ønsker meg ikke fullskala kjøkken. Det hadde vært praktisk med en benk i tilknytning til grillen, men jeg har vel sånn cirka 235 andre uteromønsker før kjøkken. :nemlig:


#11

mkj sa for siden:

Sånn tenker jeg også.


#12

Millen sa for siden:

Nei. Har ikke, og ønsker ikke.


#13

Erica sa for siden:

Jeg ønsker meg ikke utekjøkken med vann og alt, men en litt større benk som har plass til pizzaovnen og plass ved siden av til å ordne pizzaene på, så jeg kan steke og ordne samtidig.


#14

millact sa for siden:

Har ikke. Ønsker meg heller ikke.


#15

Anne C sa for siden:

Vi har ikke, og jeg ønsker meg det heller ikke.


#16

Strå sa for siden:

Jeg har ikke og har ikke hatt og får heller ikke umiddelbart utekjøkken. Av og til har jeg ønsket meg bedre tilgang til diverse greier, men nu for tiden er jeg fortsatt innmari dårlig på matlaging.


#17

Floksa sa for siden:

Ønsker meg en slik på hjul. Benk med hyller og vask.
Men har ikke funnet den perfekte enda. Hater å stå inne å lage mat mens alle sitter ute. Så å hatt skikkelig benk og kaldt vann ute ville vært genialt.


#18

Hyacinth sa for siden:

Så FP er omtrent som meg, altså. :knegg:

Jeg fascineres over utekjøkkenene (merkelig ord å skrive i flertallsform) på Sommerhytta. Like utenfor innekjøkkenet. Svære greier, med vask og masse oppbevaring. Ville ikke hatt det selv.


#19

Hyacinth sa for siden:

Jo, men du må jo løpe inn hver gang du skal smake maten til med litt sitron, salt eller hva som helst, egentlig.


#20

Floksa sa for siden:

Nei såpass dreven er jeg at alt slik i så fall blir med ut :knegg:


#21

IzziCreo sa for siden:

Nei, overhodet ikke. Jeg må ha et rent kjøkken for å lage mat, og jeg ser for meg full nedvask hver gang vi skulle brukt det. Mer jobb enn glede.


#22

Hyacinth sa for siden:

Jeg er også dreven på kjøkkenet, men vet at jeg trenger alskens glass og krukker tilgjengelig til enhver tid.


#23

Magica sa for siden:

Tja, jeg har ikke sett på sommerhytta men liker tanken på å ha et slags utekjøkken. Vi har en diger grill og bruker den mye. Vi kjøpte en sånn 3-hyller-på-hjul på ikea i fjor og har den stående nede på plattingen med servise, salt&pepper, bestikk, noen glass, tørkerull osv. Veldig praktisk! Mannen har snakket om å lage en arbeidsbenk i forlengelsen av der grillen pleier å stå, så kanskje det blir en mer egnet plass til å lage salat osv. Vi har forresten litt planer om å lage en sånn bakerovn etterhvert også.


#24

Fløyel sa for siden:

Nei, jeg ønsker meg ikke utekjøkken. Enda en ting å tørke pollen av. Vi har stor grill som står på platting utenfor stuedøra. Åpen kjøkken/stue løsning, så de få metrene jeg trenger å gå for å lage mat i et pollenfritt miljø går jeg med glede. Her er alt gult om dagen og det daler fjoner overtalt.


#25

Frøy sa for siden:

Har ikke og vil ikke ha utekjøkken ute, men vil ha hagastuekjøkken når vi får bygget den. Ser for meg kjøleskap med fryser (må jo ha is), vask, arbeidsbenk og oppbevaring.


#26

Drømmedama sa for siden:

Har ikke og vil ikke ha det nå, men har likevel lyst på. Hadde vi flyttet ville utekjøkken vært noe som var på ønskelisten der. Vi har stor gassgrill og en trillebenk ved siden av, det funker fint, elsker å lage mat ute, og det er alt vi har plass til langs den veggen på plattingen. Uteområdet vårt i dag fungerer alt i alt så bra at jeg vil ikke bygge det om for å få plass til utekjøkken. Men det er altså fordi jeg innser at jeg ikke kan få alt jeg ønsker meg uten å ødelegge en rimelig perfekt flyt ute nå, ikke fordi jeg ikke har lyst på utekjøkken.


#27

Appelsin sa for siden:

Nei, jeg tror det hadde blitt mye arbeid å vedlikeholde, og ganske liten gevinst (vestlandsklima).


#28

Madicken sa for siden:

Nei. Med utgang til utespiseplassen direkte fra kjøkkenet/stua (åpen løsning), ser jeg ingen grunn til det.


#29

Filifjonka sa for siden:

Samme her.


#30

Pepper Lemon sa for siden:

Hehe, godt spørsmål. Jeg har merket meg det samme når jeg har sett på Tid for hage og Sommerhytta, og tenkt at det er et behov skapt ut av «shit, vi har alt, hvordan skal vi klare å toppe dette?»


#31

Madicken sa for siden:

Nettopp. Men det ser kult ut med utekjøkken, da, og gjør seg i interiørprogrammer. :jupp:


#32

Fintdethei! sa for siden:

Nei, det har jeg ikke på ønskelisten. De få finværsdagene vi har, ønsker seg å bruke til helt andre ting enn matlaging, være seg inne eller ute.


#33

liefje sa for siden:

Veldig fornøyd med at vi har plass til grill på vår lille balkong. Say no more. Men fra spøk til alvor ser jeg ikke behovet for å stå ute og lage til mat så neitakk.


#34

Hyacinth sa for siden:

Det tenker jeg også. Synes mer det virker som noe som er trendy enn noe folk flest faktisk bruker.


#35

Myria sa for siden:

Vi har ikke og ønsker oss ikke heller. Som deg kan jeg ikke forstå at man skulle ønske å lage mat på et lite utekjøkken når man er få skritt fra et større og mer funksjonelt kjøkken. Stort sett er det også svalere og mer behagelig å stå inne enn ute i solsteken.


#36

Pelen sa for siden:

Jeg har tenkt at det kunne være koselig på hytten ved sjøen, men kommet frem til at vi nok kommer å sitte mest på terrassen rett utenfor huset og ikke den ved vannet.

Det er noen bittesmå hytter i kolonihsgestørrelse her og der tror jeg detkunne være verdifullt.


#37

GinaK sa for siden:

Nei, det har vi ikke tenkt på. Men det blir jo litt flyging inn og ut men tar det som trim. :p


#38

ingling sa for siden:

Vi har ikke, og skal nok ikke ha heller. Jeg har sett en haug hageprogrammer siste året, så blir jo litt inspirert, men siden kjøkkenet er kun få steg fra terrassen har det i grunnen lite hensikt. Vi forbereder like greit inne. Jeg ser for meg at en uansett må oppbevare det meste inne og bære det ut for å lage mat?


#39

Selma sa for siden:

Nei, komplett utekjøkken med vask o.l trenger jeg ikke, men på hytta ønsker jeg meg en benk som har plass til pizzaovnen og til å forberede pizza


#40

Elise sa for siden:

Jeg ønsker meg litt benkeplass ved siden av grillen, ja. Og gjerne en koketopp. :jupp: Her hjemme er det et stykke fra verandadør til kjøkken, og enda lenger fra verandadør til grill, så det blir mye flying frem og tilbake for å sjekke ting som står på kok, og man får liksom ikke kuttet opp til salat og passet kjøttet samtidig. Det hadde vært kjekt å gjøre ute.


#41

Strå sa for siden:

Jeg kom på at Helten og jeg prata om det og tegna opp utekjøkken for drøye ti år siden. Uteplassen og kjøkkenet var et stykke fra hverandre der og unger, våre venner og slektninger, ungas venner osv var hyppig innom og fikk mat. Da hadde det hatt noe for seg. Men ikke nå.


#42

LaBanga sa for siden:

Jeg sørget for at huset jeg bygde hadde utgang rett fra kjøkkenet og ut på terrassen hvor jeg har grillen, nettopp for å ha kort vei ut. Men det er mange fine utekjøkken, så skjønner jo at det er fristende. Men fullstendig unyttig for meg.


#43

daffy sa for siden:

Tenker akkurat som deg her. Men jeg kunne tenke meg en hagebenk ute da. Til å potte om planter, ordne med stiklinger og sånn. Og med plass til jord og lecasteiner og ekstra potter under.


#44

celebelen sa for siden:

Vi har planer om å få på plass et halvveis utekjøkken i sommer. Ikke tilkoblet vann og strøm, men med litt benkeplass og skap (fra kjøkkeninnredningen vi skiftet i fjor). Det blir stående under tak ved siden av grillen og spiseplassen. Tanken er at mannen også kan gjøre litt av ølbryggingen ute i sommerhalvåret.


#45

Charlie sa for siden:

Synes det er nyttig å ha vannkran og stikkontakt ute, men utekjøkken har ikke vi bruk for. Ville gått for pergola, drivhus, benker med oppbevaring og plantebord elns, heller.

Men skjønner at om man har mye greier kan det være kjekt med en benk å sette det på. Ser naboen har grill og pizzaovn på sin benk. Tror ikke vasken er mye i bruk.


#46

frukt sa for siden:

Nei, og nei. Trenger ikke enda et kjøkken å holde rent. Men jeg er ikke så glad i å lage mat ute, bortsett fra på fjellturer da.


#47

Matilda sa for siden:

Jeg har to plantebenker som er bygd på samme måte som den før nevnte utekjøkkenbenken, bare at sistnevnte er dobbelt så lang. De er bygd etter inspirasjon fra denne:

Ups. Bittelitte bilde. :sparke:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.