Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hus vs leilighet

#1

mkj sa for siden:

Er det noen her som har tatt pensjonistspranget over i leilighet?

Kom over en leilighet til salgs borti gata her, toppleilighet med takterrasse, og veldig romslig også inni. Men ca 2-3 mill dyrere enn huset vårt (kommer jo an på vi får for det da.)

Vi har ei lita hytte som vi kan få ca 1,7 for, men vi vil prøve å unngå å selge den. Det driver jo bare ferieprisene i været. Men klart om det blir for trangt så bør den være solgt på 1-2-3, etterspørsel etter hytter for tida.

Men hva vil vi spare i leilighet kontra hus? Huset er ca 15 år gammelt leiligheten er to år. Det er fellesutgifter på 5000 per måned, men det inkluderer oppvarming. Det er bare plass til en bil der, så da tenker vi å prøve å klare oss med en, altså selge en bil. (Penger inn pluss en god del løpende utgifter spart)

Renovasjon var omtrent det samme.

Finner vi ikke plass til kontor til mannen må vi leie det et sted også. Jeg tror det blir for dyrt, men vanskelig når vi ikke vet hva vi får for huset vårt.


#2

millact sa for siden:

Dere sparer nok på vedlikeholdsutgifter på huset. Kommunale avgifter er kanskje lavere?


#3

GinaK sa for siden:

Vi må øve. Og har snakket om det. At vi kanskje bør begynne å gå på visning på rekkehus for å se hvordan det er. Vi er drit bortskjemt med hus og hage og bor utrolig sentralt. Men tenker å vente til eldste flytter sånn at vi bare trenger et ekstra soverom til minsten, og helst en ekstra loftstue, kontorrom eller noe sånt. Og det må være en liten hageflekk.
Vi har tenkt å flytte ut av Oslo. Mannen snuser på Hadeland men det blir for langt unna. Men billig hus da. :eek:


#4

allium sa for siden:

Jeg flyttet for noen år siden. Måtte lete litt for å finne leilighet som passet og hadde tre soverom, for jeg hadde da fortsatt to barn hjemme. Nå har jeg bare ett, så jeg har gjesterom/kontor, gull i disse tider. Og takterrasse, det er vesentlig. Nå har jeg akkurat trukket inn for å kjøle meg litt ned etter noen timer der.

Det var en kjempejobb å tømme loft, kjeller og boder, men så er det gjort.


#5

Fersken sa for siden:

Er det borettslagsleiligheter, så er sannsynligvis kommunale utgifter, forsikring av bygget og beløp til løpende vedlikehold satt av. Kanskje også tv og internett, samt oppvarming og strøm.

Vi har ikke kommet lenger enn leilighet og om vi skal flytte blir det til en leilighet der vi ikke må gå trapper.


#6

millact sa for siden:

Dette har svært mange selveierleiligheter også.


#7

mkj sa for siden:

Ja, det er sa, hadde tenkt å utbedre for 2-300 000 nå til høsten, men spørs om det lønner seg. Med god rydding, en håndverkerkompis til å flikke litt og litt styling så ser huset greit ut. Masse man kan endre på, men man kan flytte rett inn.

Rekkehus har vi slått fra oss, har lyst på romslig leilighet. Men der har vært oppe til vurdering. Vi flyttet ut av Oslo på forrige runde, så nå ser vi etter noe i nabolaget her. Men ja, man får mye mer for pengene , mem husk det blir vanskelig å flytte tilbake andre veien.

Denne her har takterrasse, og derfor er den nok også litt for dyr, men har ligget ute lenge, så vi kan by litt under prisantydning.

Har bestilt time til visning, skal bli spennende å høre.


#8

millact sa for siden:

Spennende! Her er det få store leiligheter. De er fryktelig dyre.


#9

mkj sa for siden:

Det er denne her også, men har jo god egenkapital etter mange år i boligmarkedet, men absolutt litt for dyrt. Og alle planer om pensjon før 67 blir det ikke noe av. Men vi kommer ikke til å kjøpe den til den prisen den ligger ute for, det er den ikke verdt.


#10

Trulte sa for siden:

Jeg har virkelig tatt pensjonistspranget! Jeg har en 86 kvm leilighet rett ved byen, utsikt over sjøen og båter og promenade (typisk leiligheter for folk med voksne barn), og det er månedlig ambulanser her. Så lenge det er 40 år til ambulansen kommer til meg, så er jeg superfornøyd med spranget. Lite å tenke på, kan sykle og gå overalt. Mindre strøm og mindre utgifter.


#11

millact sa for siden:

To eller tre soverom?


#12

Trulte sa for siden:

Jeg har tre. Var opprinnelig 2, men bygget lettvegg slik at spisestuen ble soverom.


#13

Charlie sa for siden:

Tenker å bytte ut hus med leilighet om 4-6 år, litt avhengig av barnas utflytting. Om et av barna flytter ut (neste år?) er det «nok» til å flytte, da kan barnerom konverteres til gjesterom i en leilighet, etterhvert. Men har visse eiendommer i sikte, og venter til det kommer på markedet en leilighet, der.

Har ikke hytte selv, både med tanke på at det holder med vedlikehold av ett hus, og fordi vi liker å feriere flere steder enn ett, og da blir hytte (for) dyr for oss, ref.

www.gjensidige.no/godtforberedt/content/sa-mye-koster-hyttedrommen-egentlig

Hadde vi hatt hytte, ville vi nok tenkt gjennom det med tanke på pensjonisttilværelse, både ansvar/ arbeid/ utgifter og om vi forventet å bruke den mer eller mindre. Men har den holdningen at hus og hytte ikke er noe vi skal ha for å realiserere andres eventuelle behov, da. Bare hva vi selv har lyst på/ bruk for. Kjenner folk som har kjempestort hus kun for at barna skal komme på besøk, eller holder hytte for at barna skal kunne feriere, der er ikke jeg. Da kan jeg heller spandere en campinghytte eller en sydentur enn å investere og vedlikeholde. Så jeg hadde nok glatt solgt en hytte om det var en fast bolig jeg ønsket meg, og trengte kapitalen.

Men flotte, nye seniorleiligheter her med takterrasse, god beliggenhet el.l. koster gjerne vesentlig mer enn villaen de flytter fra i området her, det er gjenkjennbart.


#14

millact sa for siden:

Bra løsning. Det blir noe slikt jeg må gjøre tror jeg, sånn på sikt.


#15

mkj sa for siden:

Jeg hadde kanskje sett for meg å vente noen år til, gå ned til en mindre leilighet og heller kjøpe ny hytte med plass til familien. Men hvis vi velger dette så blir det motsatt. Da må de få låne hytta, for det selv om det er mange sengeplasser så er det for trangt å være mange der om gangen.

I den leiligheten vi ser på vil vi ha plass til mange flere på middag enn vi har nå, mye mer åpen planløsning, så det blir ikke så trangt.


#16

Michelle sa for siden:

Vi solgte eneboligen vår etter å ha bodd der i over 16 år. Den var helt ny da vi flyttet inn i 98.
Det ble til slutt for stort og for tungvint å vedlikeholde. Vi brukte mye tid på hus og hage. Nå var vi nok i overkant nøye med å ha ting på stell.
Da jeg i noen år slet ekstra med bekkenplager, og jeg hadde noen uhell b.la med beinbrudd osv så tenkte vi at nok er nok.
Likevel var det vemodig å flytte fra gode naboer, og fra et hus og en hage vi selv hadde bygd/anlagt.

De som kjenner oss godt sa at de ikke helt så for seg meg i leilighet til det var jeg for glad i å rote i jorda, og spyle med slange:D
Vi var derfor klar på at trives vi ikke så selger vi igjen.

Leiligheten vi kjøpte var på 110 kvm med 2 store soverom, og et mindre, og det var et prosjekt som skulle stå ferdig året etter slik at vi kunne selv velge type bad, kjøkken, gulv mm, og vi fikk b.la forlenget en vegg. Leiligheten hadde gode lagringsmuligheter, og mye skap. Litt skummelt da vi ikke fikk sett leiligheten før den var ferdig, men vi ble kjempefornøyde.
Etter hvert begynte det å bli sånne små ting som vi savnet.
Det å ha leilighet med veranda høyt oppe gjorde at vinden tok skikkelig tak. Og det var mye vind:D Vi måtte samle store steiner som vi hadde opp på utemøblene. Mangel på gjesteparkeringer som jeg vet andre nye byggefelt/prosjekter sliter med. Veldig trangt inni parkeringshuset. Leiligheten ble og svært varm da vinduene var store og kun soveromsvinduene var mulige å åpne opp. Lameller beskyttet ikke nok mot sola og varmen. Vi vurderte å ha solskjerming utenpå.
Det var en del andre ting også.

Etter 3 år så kom det en nabo på døra som hadde hørt at vi vurderte å selge,
og han ga bud der og da som vi aksepterte. Vi fikk det plutselig travelt med å finne den rette boligen. Litt nervepirrende. Men vi rakk det så vidt før leiligheten skulle overtakes.
Eneboligen vi bor i nå ligger kun 10 minutter unna, og var kun 5 år gammel. Akkurat passe stor/liten hage og passe stort, lettvint hus på to plan. Vi stortrives og ser for oss å bo her til pensjonistdagene.

Vi er ikke noen hyttefolk, men når vi bodde i leiligheten så vurderte vi å kjøpe et lite sted vi kunne dra til i helger og ferier. En blir fort innstengt i ei leilighet.


#17

mkj sa for siden:

Det høres ut som det rette for dere. Vi er ikke hagefolk, denne jordlappen hadde fortjent noe bedre. Det blir nok verst for hunden. Men vi er flinke til å gå lange turer.

Vi får verdivurdering på huset i morgen, fra samme megler som vi kjøpte det av, blir spennende å se. Vi er nok avhengig av å få leiligheten under prisantydning, den har ligget ute lenge.


#18

Michelle sa for siden:

Utrolig mange som hadde hunder der vi bodde så det går nok bra:)
Leiligheten vi kjøpte var til fastpris da det var et prosjekt.
Masse lykke til med verdivurdering og salg av leilighet. En ny poke starter og håper dere blir fornøyde.

Vedr huset vi bor i nå så var det en meget stor veranda med solskjerming, og skjerming mot naboer som gjorde at vi kjøpte. Utenfor trengtes det liksom ikke gjøres noe med, men joda det ballet på seg med gjerde, og bed mm. Litt lett oppussing til så skal vi ikke gjøre så mye de årene vi skal bo her.


#19

mkj sa for siden:

Her går det unna, megler kommer for å gi takst på huset vårt i morgen. Har antakelig nesten doblet seg i verdi på de 10 årene vi har bodd her, og det er visst en stor mangel på eneboliger. Vi har 5 rom, 3 store soverom og to mindre.

Men vi må jo se den leiligheten først. Det bor leieboere der nå. Det skal bygges flere lignende prosjekter rett ved, så hvis vi ikke får denne så kan det være vi tegner oss for en som er ferdig om 2-3 år. Litt mindre stress det.


#20

millact sa for siden:

Så spennende! Fin verdiøkning.


#21

Tjorven sa for siden:

De tre siste boligene vi har kjøpt har vært nybygg som har vært ferdig 1,5-3 år etter at vi har kjøpt. Da får man være med på noe av utformingen (selv om det koster en del penger å få ting gjort). Det er godt å flytte inn i noe helt nytt, og nye boliger har ofte ganske praktiske løsninger. Det er ikke mye plass som forsvinner bort i tull i vårt nybygde rekkehus nå.

Vi har aldri ønsket oss egen hage, og synes det er veldig praktisk å bo i borettslag. Men det er selvsagt en smakssak.


#22

mkj sa for siden:

Ja, det er sant. Han her har gjort noen tilvalg. Oppgradert det badet som bare de som bor der ser. Satt inn en kjøkkenøy. Ellers går det nok an å få nye fronter på kjøkkenet, men tror det får være OK. Det blir nok å investere i skikkelige garderober, og finne ut hvor mannen kan ha et fungerende kontor. Skal på visning i kveld. Men den har vært til salgs i ett år nå, så vi tenker å by 10% under prisantydning (gitt at vi fortsatt er interesserte etter å ha sett den.)

Hunden digger hagen, det blir det verste.


#23

Tjorven sa for siden:

Vi har hage; les: bakgård.

Vi deler den riktignok med ganske mange, men vi har direkte utgang til "hagen" og vi har gartner betalt av borettslaget. Vi synes det er helt greit. Vi har en liten hekk som vi er pålagt å vedlikeholde selv, og jeg er i ferd med å drepe vår. :knegg: (Det er en grunn til at jeg ikke vil ha hage.)


#24

mkj sa for siden:

Megler har sett på huset vårt og hams tanker om hva det er verdt er en million høyere enn hva jeg har tenkt. Men vi har ingen garanti, og må ta høyde for Worse case før vi legger inn bud.


#25

ming sa for siden:

Vi har akkurat flyttet fra rekkehus til leilighet. Planen var opprinnelig å vente et par år til, til 2003- modellen flytter hjemmefra, men omlegging av kollektivtilbudet der vi bodde fremskyndet det, for å si det sånn ...

Leiligheten har tre soverom og gode solforhold. Hunden lever så langt godt uten hage. Men iom at det ikke er en typisk "pensjonistleilighet" må vi nok påregne et flytt til om en av oss skulle bli dårlig til beins med åra. Leiligheten er over to plan i 3./4. etasje uten heis. Det beste så langt - etter halvannen uke her: ingen hekk som må klippes, ingen plen, buss hele tida, sykkel- og gangavstand til alt. Vi har parkeringskjeller til bilen, og der blir den nok stående store deler av tiden. Godt med gjesteparkering ute.

Tommel opp for leilighet så langt! (Skal bare bytte ut kjøkkenet og male litt, så er vi i mål.)


#26

Nenne sa for siden:

Når ungene er godt etablert, om 10-15 års tid kan vi ta en vurdering. Hvis alle bor i søndagskaffebesøkavstand sånn at et gjesterom er nok, kan vi tenke tanken. Kanskje.

Erfaring, gjennom andre, tilsier at leiligheter er dyrere enn hus, så flere jeg kjenner var gjeldfrie før de flyttet, men ikke etterpå. De pengene tror jeg, ihvert fall som jeg føler det nå, at jeg heller vil bruke på å kjøpe meg hjelp i og rundt huset enn å flytte.

Vi har bodd her nå i snart 21 år og trives veldig godt. Jeg tror vi blir.


#27

millact sa for siden:

Samme er det her; får lite leilighet for det jeg får for huset. Huset er verdt ca 4 mill. Får bare en leilighet med 2 soverom da og ikke noe særlig nytt.

Nå har snart 13-åringen fått i oppgave å klippe plen i sommer og får lønn for det.


#28

Anne C sa for siden:

Vi kommer sikkert til å flytte i leilighet en gang, men så lenge vi har hunden er det ikke aktuelt. Under denne pandemien har vi satt ekstra stor pris på å ha ett mål tomt.


#29

mkj sa for siden:

Hunden setter pris på Hagen hos oss også, men ingen av oss er glad i hagearbeid eller vedlikeholdsarbeid. Men ja, vi må betale mellom 1-2millioner mer enn vårt hus, litt avhengig av hva huset går for. Men da får vi en stor og god leilighet med plass til nesten alt og alle.

Mangler godkjenning fra banken foreløpig, men leiligheten er fortsatt til salgs.


#30

Pesten sa for siden:

Det er drømmen min. Mindre å vaske på. Mindre og vedlikeholde og generelt lettere enn å ha hus :hjerter. Spennende prosjekt


#31

Tuddelu sa for siden:

Jeg tror det blir lenge til jeg flytter i leilighet, men det kan jo tenkes jeg tenker i retning av rekkehus eller kjedet enebolig eller noe sånt etter hvert. Eldste flytter vel ut om et år eller så, mellomste har tre år på vgs før det blir aktuelt og minstemor blir sikkert boende i hvert fall sju år til. Det er uaktuelt å flytte noe sted før mellomste er ute i hvert fall. Men både jeg og minstemor er veldig glade i huset vårt, beliggenheten og ikke minst hagen. Jeg synes ikke hage er stress, tvert i mot elsker jeg å pusle i den. Jeg klarer ikke å se for meg å ikke har en liten hageflekk å gå ut på, men den behøver ikke være kjempestor. Og når alle kidza er ute ser jeg ikke bort i fra at huset vil føles vel stort for bare meg.


#32

mkj sa for siden:

Vi har lagt inn bud i dag, 10% under prisantydning (og den lå ute til mer før) så nå byr vi det de betalte for den for ca 3 år siden.

Tipper de ikke godkjenner det, men jeg har ikke tenkt å gå opp så mye hvis det bare er vi som byr.#34

-ea- sa for siden:

Spennende. Har dere gitt dem lang frist, siden du skriver dette om kvelden?


#35

mkj sa for siden:

Vi ga dem til i morgen. Mulig vi ikke hadde trengt det. Men vi gambler på at det ikke kommer inn flere bud, og vi er forberedt på å gå litt opp, men håper å slippe å gå så mye opp.


#36

gnuri sa for siden:

Lykke til :klemme:


#37

millact sa for siden:

Hvordan gikk det?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.