Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fødegaver nåtildags

#1

Tjorven sa for siden:

Bestekompisen til mannen min har blitt pappa. Hva kjøper man i barselgave nåtildags?

Det hører med til historien at kompisen er gudfar til vår yngste og kjøper særdeles overprisede gaver til både bursdag og jul.



#3

Tjorven sa for siden:

Fødegaver!

Får ikke endret navn i overskriften.


#4

Blondie sa for siden:

Fødenavn! :rofl: Nå lurte jeg fælt på hva du hadde rotet deg bort i.

Jeg er en sånn døll en som kjøper bøker til alle anledninger, gjerne Asbjørnsen og Moe innbundet. Eventuelt Inger Hagerup. Det skjer jo at foreldrene kan styre sin begeistring, så det er greit å se an mottaker.


#5

Tjorven sa for siden:

Ja; altså. Eventyrbøker hadde vært min «go to» også. Men gjør man dette til en gudfar som i en årrekke har bistått ens eget barn med dyre merkeklær?


#6

Blondie sa for siden:

Jeg gjør det, men det er fordi jeg ville satt mer pris på bøker uansett. Jeg har en søster jeg ikke er i nærheten av å matche prisnivået til, det har jeg bare innfunnet meg med. Hun velger pris etter hva hun synes er riktig, jeg etter min. Jeg synes det er helt uproblematisk (nå når jeg har gått noen runder med meg selv).


#7

Fersken sa for siden:

Jeg strikker gjerne et vognteppe/koseteppe i et mønster jeg synes er fint, for.eks Ringblomst teppe fra Klompelompe.


#8

sindrome sa for siden:

Jeg liker barneservise med navn fra babydesign.no


#9

Karamell sa for siden:

Nå kjenner jeg ikke noen som har fått baby på evigheter, og da kjøpte vi babyklær i typs str 62 eller noe. NOe som skulle passe til årstiden om noen måneder. Sist, for 5-6 år siden, fikk faktisk en av ungenes fadder en baby og der gikk vi hen og dro på merkeklærbutikk for barn og kjøpte mye dyrere klær enn vi ellers gjorde, nettopp fordi det var fadder som hadde stilt opp med ganske dyre leker da fadderbarnet var liten.

Barneservise fra Designletter eller Karius og Baktus fra Figgjo er jo også aktuelt, men det er noe vi gjerne har gitt til dåpen.


#10

GinaK sa for siden:

Henger her for stedatter får nr 3 om 2mnd. Men hva med noe fra Nøstebarn eller Babyshop ? Evt gavekort derifra.


#11

liefje sa for siden:

Litt (bokstavelig talt) større gaver kan være gyngehest eller trehjulssykkel med sløyfe rundt. Såklart for tidlig, men de har kanskje plass til det gitt økonomien.



#13

mkj sa for siden:

Du er jo så flink til å strikke, hva med en liten jakke og så kan du kjøpe til noe som passer til. (Et helt sett ville sikkert ta for lang tid)


#14

millact sa for siden:

Jeg liker mummibestikk. Bestikk er noe mine har brukt lenge. Vil du legge i mer penger kjøper du sølv hos gullsmed.


#15

Tjorven sa for siden:

Nøstebarn går an. Og så heller kjøpe i en størrelse som passer fra høsten?

Servise og bestikk var også gode forslag. Knerten spiser fremdeles kveldsmat av barneserviset sitt. :knegg:


#16

Fintdethei! sa for siden:

Ullfleecedress fra Nøstebarn, i størrelse som kan brukes fra høsten og utover vinteren. Eller den fantastiske pysjamasen i ullfrotte. Husker jeg ble varm langt inni sjelen av å kle på mine disse fantastiske plaggene. Og de kan virkelig kjøpes for å vokse i.


#17

millact sa for siden:

Ja, de ullpysjene er fantastiske! Min yngste bodde i sin og snakker enda om den. Kan kjøpes stor og brettes godt opp. Deilig til høsten.


#18

Fløyel sa for siden:

De aller nærmeste har fått hjemmesydd skinnfell, det koster noen 1.000-lapper om du kjøper god kvalitet, men dette er en ting som følger barna til de er voksne og vel så det. Trykker bak baksiden av fellen med navn, fødselsdato og div annet.

Ikke vanskelig å sy, bare veldig tungt.


#19

Fersken sa for siden:

Hvis man gir så dyre og voldsomme gaver som barselsgaver, hva gir man da ved barnedåp eller navnefest? Mange av tingene som er foreslått ville jeg heller gitt da enn som barselsgave (som er det HI etterspør slik jeg forstod det).


#20

Fløyel sa for siden:

Det er veldig individuelt, men jeg forstod på HI at denne gudfaren gav dyre gaver og at de ønsket å gi tilsvarende i retur. Noen har 3 nære i familien andre har 30, det gjenspeiles ofte i størrelsen på gaven. Er man 30 har man mulighet til å spleise f.eks.


#21

Input sa for siden:

Hvor mye penger skal dere bruke?

De aller, aller beste greiene vi hadde til hun som er et år nå, var Ergobaby Embrace, ullfleece fra Nøstebarn (vår baby arvet av storebroren sin var født i 2010, og de har vært brukt av flere barn i mellomtiden, så de holder seg veldig godt) og babysetet til Tripp Trapp.

Mannen min likte særlige bæreselen. Han brukte den veldig mye og satt veldig pris på "pappavennlig" bæretøy. Det gjorde det mye lettere å ta henne med ut alene, for hun roet seg mye bedre der enn i vogna.


#22

Tjorven sa for siden:

Vi har hauger av nieser og nevøer, men denne lille nykommeren føles faktisk tettere på oss. Kompisen som har blitt pappa treffer vi jevnlig, og han har gått veldig inn i rollen som gudfar (han har ingen søsken og ble veldig rørt da han ble spurt om oppgaven). Så vi vil gjengjelde nå.


#23

him sa for siden:

Det vi har gjort er klær til barnet og pleie til mor (håndkrem, sjokolade etc) og mer "varig" gave til barnedåp/navnefest.


#24

Charlie sa for siden:

Mitt første sølvbestikk
www.thmarthinsen.no/junior

Olle Bolle Design driver vanligvis med illustrasjon av barnebøker, men tilbyr nå i juni/ juli
spesialdesignede bilder på bestilling. Her har dere mulighet til å få noe helt unikt og påkostet, hvor dere kan være med å si noe om motivet til bildet. Flott ting for barnet å ha:
www.ollebolledesign.no/


#25

-ea- sa for siden:

Dette har jeg også gjort. Når det viser seg at de ikke har barnedåp eller navnefest, så har jeg gitt den typen gave til ettårsdagen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.