Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er det noe vi MÅ få med oss på biltur t/r fra Osloområdet til Lofoten?

#1

Anne C sa for siden:

Endelig ser det ut som vi skal få dratt nordover til Lofoten. I utgangspunktet skal vi kjøre strake veien opp, men har to overnattinger på vei opp, og to-tre på vei ned. Er det noen ting vi bare MÅ få med oss på turen oppover/nedover? Noen korte avstikkere fra E6?

Noen som har noen tips?

(Hvis noen har spurt om dette så link meg gjerne til tråden.)

Tilleggsinfo: Gutta er 15 og 18 år, og vi har med hundekreket vårt.


#2

Stompa sa for siden:

Jeg ville vurdert å kjøre Kystriksveien (RV17) mellom Steinkjer (?) og Bodø den ene veien, rett og slett for å se vakrere landskap og få variasjon. E6 gjennom Nordland er så gørrkjedelig at det ikke går an å forestille seg.

Når det er sagt, er det viktig å vite at det er en del fergestrekninger på Kystriksveien, og det var mye køer i fjor.


#3

Tjorven sa for siden:

Trondheim egner seg jo ypperlig for en overnatting. Der er det mye å finne på.

Du har store unger, har du ikke? Vi har stoppet i Namskogan familiepark og det var veldig stas, men da hadde vi unger i barnehagealder.


#4

Anne C sa for siden:

Gutta er 15 og 18. Men de er veldig lette å ha med å gjøre, de er med på det meste.


#5

Stompa sa for siden:

Skal dere kjøre Lofast eller ta ferga fra Bodø? Hvis dere drar via Bodø, kan Norsk luftfartsmuseum være aktuelt å sjekke ut med unger i den alderen.


#6

Timar sa for siden:

Vi kjørte tur/retur Lofoten i fjor. Kjørte via Lødingen ene veien og ferje fra Moskenes til Bodø andre veien.

Jeg anbefaler kystriksveien på Helgelandskysten på det sterkeste! Fantastisk natur. Ikke så mye folk da vi var der. Masse å se og oppdage. Trollhatten i Brønnøysund, verdensarven på Vega, De syv søstre, Svartisen, Saltstraumen! Og veier som tutlet seg inn og ut av fjorder. Det var altså så nydelig!

Det spiller så klart inn at Helgelandskysten i utgangspunktet bare var en transportetappe vi ikke hadde noen forventninger til, mens Lofoten var Målet, men det anbefales!

Vi overnattet i Trondheim (vennebesøk), Brønnøysund 2 netter, Nesna 1 natt og Bodø 2 netter. På vei tilbake hadde vi en overnatting i Bodø etter kveldsferje fra Moskenes samt en nord for Trondheim. Jeg syns det var kult å ha kjørt E6 over Saltfjellet, bare fordi det er noe de alltid snakker om på værvarselet, men ellers var strekket sørover fra Fauske langt og ganske monotont, ja.

God tur!


#7

Stompa sa for siden:

Gjør dere dette, vær obs på følgende:

  • Dere må med båt til Svartisen. Den går fra Holandsfjorden, litt før Ørnes når man kommer sørfra. Lurt å sjekke båttidene, og å vite at det er en drøy gåtur på andre sida for å komme helt til Engabreen (brearmen). Men det er også kafé der med nydelig utsikt til brearmen over et vann, ca 15 min gange fra kaia. Der kan man også kysse elger. :knegg:

  • Ang. Saltstraumen bør man sjekke når strømmen er sterk, f.eks på Barentswatch. Det er kjipt å komme dit når den ligger stille. :nemlig:


#8

Lavender sa for siden:

Hvis dere må lade eller spise før Trondheim vil jeg anbefale Thai Smile Shushi på Alvdal eller Tynset Kebab house. Hvis dere og guttene ikke har vært i Trondheim er der fort gjort med Nidarosdomen, Gamle Bybroen med Bakklandet, Festningen, Tyholttårnet og Nidar Sjokoladefabrikk for kupp. Rockheim og Pirbadet hvis det er åpent, eller frister.


#9

Anne C sa for siden:

Lade må vi garantert.

Jeg noterer meg alle gode tips her, takk til alle som kommer med ting.


#10

celebelen sa for siden:

Finn ut om dere vil kjøre over eller under Korgen. Tunnelen under er lang og kjedelig, jeg synes det er hyggeligere å kjøre over fjellet hvis været er fint.


#11

Millen sa for siden:

Om dere stopper i Trondheim, foreslår jeg Ladekaia. God lunch,hyggelig atmosfære, og en tur til Nidar fabrikkutsalg.
Det er stedene vi stort sett alltid er innom når vi kjører nordover til svigers.
Trondheim er jo generelt en hyggelig og trivelige by om dere skal ha overnatting.

Namsskogan familiepark ville jeg nok hoppet glatt over med store barn.
I Grong er det lakseakvarium som kan være ok å se om en har tid og lyst.


#12

Selma sa for siden:

Det tror jeg kanskje er stengt for tiden. Hele området ser ut som en byggeplass

Overnatting i Trondheim høres ut som en bra plan.

Å kjøre hele eller deler av Kystriksveien er en fin, men også ganske tidkrevende opplevelse. Det kan kanskje være greit å ta en kortere avstikker ut til Kystrikveien hvis man vil spare litt tid, men samtidig se noe mer spennende enn bare E6. Man kan ta av fra E6 noen km nord for Majavatn og kjøre ut mot Brønnøysund og videre til Sandnessjøen. Starter dere etappen i Trondheim, så kan det passe bra med en overnatting i Sandnessjøn (her finner du et ganske nyoppusset Scandic-hotell med lademulighet utenfor). Fra Sandnessjøen kan dere forlate kysten og sette kursen mon E6 i retning Mo i Rana og videre over Saltfjellet


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.