Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Garderobeskap og oppbevaring

#1

Propella sa for siden:

Hjelp! Vi har flyttet i en helt ny leilighet. Her er det ikke et eneste garderobeskap. Hvordan finne riktig garderobeskapsløsning? Det verste er at samboeren min har mange meninger om både utseende og innhold. Vi blir liksom ikke enige om hva vi skal kjøpe. Jeg har tegnet mange løsninger med pax fra ikea. Han har noe å utsette på alt. Hva om vi gjør sånn i stedet for? Eller sånn, eller sånn. Jeg blir sprø.... ikke vant med en samboerensom bryr seg om sånne ting. Vi trenger en løsning for en knøttliten gang, en enda mindre bod, vårt soverom og datters soverom. Vi har mindre plass enn det vi er vant med. Vi har mye vi må kvitte oss med. Veldig mye. Foreløpig har vi alt for mye tung. Sånn går det når man først downsizer fra 260 kvm til 140 kvm og nå 90 kvm.

Jeg trenger desperat hjelp til å finne løsning for å finne garderobeskapsløsninger og oppbevaring .


#2

mkj sa for siden:

Hvis det er plass så er Pax mye for pengene synes jeg. Uten å se mer så er det vanskelig å si noe mer konkret.


#3

Elise sa for siden:

Be samboeren ta ansvar selv, eller godta dine forslag. :nemlig:


#4

Propella sa for siden:

Fikk ikke lagt inn plantegninger. Får ikke til å legge inn bilder her. Kan linke til finn annonsen. www.finn.no/193945261


#5

mkj sa for siden:

Superfin leilighet! Grattis!

Jeg skjønner hva du mener med at det litt krevende. Det er ganske små rom, og ikke mye å gå på i resten av leiligheten heller, men ser ut som godt med plass på kjøkkenet.. Den boden der hvor dere kommer inn, ville ha hatt oppheng til yttertøy og hyller til sko. Pluss at det kan bli plass til støvsuger og litt kofferter og slikt.

Ellers synes jeg at «oppussing med Karoline» på Instagram har en fin garderobeløsning fra Platsa, de har det som et eget walkin, men det er ganske grunt, og kan passe på de små rommene. Men man må nok være litt ryddig av seg for at det skal være pent. Platsa har også lukkede løsninger som kanskje kunne passe?

Skal dere ha med senger eller kjøpe nye? Det finnes mye lagring å få i senger også.

Men uansett så blir nok trikset å kvitte seg med mye.


#6

Propella sa for siden:

Vi må helt klart kvitte oss med mye. Dessverre rakk vi ikke å gå gjennom ting før vi flyttet. Det gikk veldig fort når vi fikk hevet kjøpet av mugghuset. Så vi kasta oss rundt og fant dette. Med under to måneder på å flytte ut så rakk vi ikke så mye rydding og sortering av ting. Vi har også en bod på 5 kvm i kjelleren. Det er fullt i leiligheten og vi har enda ikke tømt hele mugghuset. Stort sett bare ting i garasjen igjen. Men hvor skal alt få plass. Per i dag oppbevares jakker over kjøkkenstoler, klær ligger i pappesker og henger på stativ på soverommet. Jeg blir sprø av dette. Jeg trenger en løsning kjapt. Vi begynner å bli alvorlig slitne nå begge to. Først nesten 2 års kamp pga mugghuset og alle feilene og manglene der. Så får vi veldig plutselig hevet kjøpet og har under to måneder på å komme oss ut. Jeg trenger gode funksjonelle løsninger som man kan få på plass fort.


#7

Timar sa for siden:

Jeg ville hatt en benk i den lille entreen med skohyller under. Og knaggrekke over. Her kan dere ha de jakkene og skoene dere bruker daglig. Kanskje er det plass til en liten hyllerekke på veggen mellom baderomsdøra og inn til kjøkkenet også? Et eller annet som ikke ruver så mye. Eventuelt et stort speil.

Så ville jeg brukt boden til å oppbevare ytterklær, luer, votter, paraplyer, treningssko og alle andre sesongsko. Hvis dere planlegger godt, så kan dere ha hyller oppunder taket er dere har kofferter, soveposer, sekker og slike ting.

Sesongklær og andre ting dere ikke bruker ofte ville jeg plassert i boden i kjelleren. Sammen med tur- og sportsutstyr dere faktisk bruker.

Alt dere ikke bruker/ikke har orket å gå igjennom ville jeg faktisk plassert på et minilager til dere har krefter til å gjennomgå det. Eventuelt være iskalde og bare hive det, hvis dere klarer det.


#8

mkj sa for siden:

Ja sjekk lagerboks.no var ikke så dyrt. Få vekk en del må så får dere puste. På deres soverom er det vel plass til skap på siden av senga og en kommode ved siden av vinduet?

I gangen hva men en smal sittebenk pluss et smalt skap helt opp? Får du plass til det?


#9

Che sa for siden:

Det er jo stiplet inn klesskap på soverommene. Jeg ville ha gått for pax der. De går jo helt opp til taket. (Med speil på en dør) Entreen ser innmari liten ut for skap, så der har jeg nok heller gått for skoskap og knagger. Og så bruke boden til oppbevaring. Jeg har sikkert gått for trådhyllesestem der. Ikke så pent, men lett å få oversikt.

Flott leilighet da!


#10

IzziCreo sa for siden:

Så utrolig fin leilighet! Gratulerer :blomst:

Vi har smal gang og har faktisk Billy hyller. Et som sko skap og to med knaggrekker inni til jakker og hylle nederst til bokser for luer og skjerf. For meg så er det viktig å få lukket dører til jakker da jeg synes fort det blir uryddig med klær til hele familien. Og da var Billy den smaleste løsningen (29 cm). Pax 35 cm går jo også, så har dere plass til det så ville jeg gått for det i stedet da det nok er hakket mer optimalt. Mannens sko må stå ørlite på skrå.

Ellers så kan jeg anbefale Pax på soverom, og da spesielt de som er 35 cm dype. Jeg synes de rommer overraskende mye og gjør lite ut av seg romfølelsesmessig. Minus er at du ikke får mulighet til å henge klær på hengere i skap med den dybden.

Jeg kan absolutt anbefale minilager. Utrolig smart. Vi brukte lagerboks da vi bygget ut. De kjørte ut boksen til oss, hentet det når vi ba om det. Vi hadde tilgang når vi ba om det og da kunne de sette den frem for oss på lageret.


#11

Propella sa for siden:

Takk for gode tips!

Vi har plass til et pax skap på 50 cm i gangen. Samboeren vil absolutt ha en benk med skohylle under. De er som regel 80 cm brede. Så det går. Knaggrekke over benken. Vi har snakket om å ha et system typ elfa i boden. Det bygger lite og tar ikke mye plass.

På vårt soverom har vi tenkt på å ha pax garderobeskap på 235. 2 på 75 cm og et på 50 cm. Det på 50 cm må være 201 høyt. Det går en luftekanal langs taket ved badet. Samt 2 skap på 100 cm på motsatt vegg av senge.

Jeg skal sjekke opp lagerboks.no. tror vi trenger litt tid for å få rydda opp.


#12

Che sa for siden:

Jeg tror jeg er enig med samboeren din, egentlig - det er jo noe med at et skap blir veldig massivt i en sånn gang. Det går jo evt an å bygge benk av kjøkkenskap, så har dere godt med lagringsplass og da.....

(masse gode ikea-hacks tilgjengelig


#13

millact sa for siden:

Gå for pax. Lettvint og greit. Rommer mye og man får jo veldig mange gode løsninger. Jeg hadde i alle fall valgt det på soverommene samt i boden. I boden er det jo mulig å ikke ha dører på de.

Lekker leilighet, gratulerer så mye!


#14

venla sa for siden:

Grattis med ny bolig! Planløsningen og størrelsen minner mye om min leilighet. Jeg har en skyvedørsgarderobe i gangen (der dere får bod) og et 150 cm bredt og 58 cm dypt Pax-skap på soverommet. Ene barnet har et på 75x35, det rommer faktisk mye siden det er full høyde på det.

Bruk den planleggeren til IKEA for å se hvordan det blir, og husk at det ikke er alle størrelsene som har skyvedør, og på de som er 75 cm må du ha dør på 50 cm+25 cm, så kan være greit å se modell av hvordan det vil bli først.

Tror jeg ville vurdert spesialtipasset skap/kun skyvedører med løs innredning på soverommet i stedet for pax i to ulike høyder.


#15

Charlie sa for siden:

Tenker mest på hvorfor dere ikke finner felles løsninger. Har han dårlige innspill, eller er de bare ikke dine? Hvis problemet er at begge vil bestemme, kan dere også dele rommene mellom dere, og så er prisen for å bestemme design i ett rom at dere må leve med at den andre har definisjonsmakt i ett annet. Og så velge det rommet som betyr mest for deg å ha regi på.

Har solgt, kastet og gitt bort i flere år, og begynner å komme, om ikke til bunns, så nedi haugen. Må si man sparer på mye som ikke er i bruk eller kommer i bruk. Husker et sted vi flyttet fra. Da var det et fullt kott vi ikke hadde vært inne i hele tiden vi hadde bodd der, omtrent. Kastet alt uten å åpne en eske. Mange år siden, har aldri savnet noe.

Få ting ut er triks nr en. Triks nr 2 er at de fleste ting bør ha flere bruksområder. Da trenger man også færre ting. F.eks. møbler med oppbevaring (bord, puff, seng..), krakk med flatt sete som nattbord/ sidebord (feks KYRRE fra IKEA), innfellbare knagger i gang/ på soverom, eller feks MÅNSARP utstillingshyller m knagger fra IKEA over en vegg.
NORDEN slagbord kan bli bittelite eller ha rom for mange. VALLENTUNA modulsofa har flerbruksmuligheter ifht sovesofa og oppbevaring.

Man kan også gjøre interiørgrep. F.eks. om rommet tillater det - dra senga litt ut fra veggen, ha en lettvegg som hodegjerde og oppbevaring bak veggen. Eller bygge skap på hele veggen og senga «inni» skapseksjonen, med plass til lamper og nattbord. Feks PLATSA fra IKEA. Kan også ha veggtilvegg- skap f.eks. på stua. Hvis man velger slette, nøytrale dører gir de illusjon av vegg, og gir enorme oppbevaringsmuligheter. Kan også lakkere/male/ tapetsere dørene.

IKEA har masse sånne løsninger. Har akkurat innredet en studioleilighet med god hjelp av interiørdesigner fra IKEA (koster penger, da..) men man kan jo fint gå gjennom katalogen, selv, også. Ideene her er delvis fra min session :værsågod:


#16

mkj sa for siden:

Så kult Charlie, jeg elsker sånne lure løsninger. Har du Instagram hvor du viser frem resultatet? :plystre:


#17

Propella sa for siden:

Mange gode tips. Det setter jeg pris på. Har du noen bilder, Charlie?

Akkurat nå kommer vi nok ikke til enighet fordi begge to er så inni hampen slitne at ikke helt vet hvordan vi skal komme oss gjennom dagen. Pluss at jeg blir på dårlig humør av at det er esker, ting og klær overalt og ingen steder å gjøre av det når skapene mangler. Vi gleder oss stort til den 25.06. Da overleverer mugghuset og kan konsentrere oss fullt og helt om leiligheten.

Selve flyttingen har tatt tid. Vi har tatt små flyttelass om gangen og vasket ned alt med en klorinbladning for å få bort mugglukt og muggsporer fra møbler. Ting tar så lang tid.

Jeg vil knipse med fingrene og så skal skapene være på plass. :vilha::vilha:


#18

Propella sa for siden:

Der vi vurderer to forskjellige høyder ser vi for oss å bygge det inn på en eller annen måte og male det i samme farge som veggen.


#19

Propella sa for siden:

Det var lurt. Har du flere gode ideer? Bilder?


#20

millact sa for siden:

Gå gjennom et par kasser hver dag de neste ukene, se hva dere virkelig trenger.


#21

mkj sa for siden:

Sjekk pinterest, masse greier du kan søke på. Tror platsaskap er lurt, billigere enn kjøkkenskap, troe det finnes flere typer som også kan brukes mennusikker på hva de heter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.