Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ubrukelig genser i platelopi

#1

banana sa for siden:

Jeg strikket den fine, fine, Utjord-genseren for noen år siden, i det originale platelopi-garnet. Men hvordan i **** orker folk å bruke noe sånt? Til og med mannen min som tåler relativt mye på ull-klø-stikke-fronten fikser det ikke. Den kan jo ikke brukes uten flere bombesikre lag med klær under.


#2

Lhi-My sa for siden:

Jeg lever og bor i mine Platelopigensere uten annet enn singlet eller noe sånt under. De klør ikke overhodet på meg. Mine barn har også hver sin som de bruker masse og heller ikke synes er spesielt stikkete. Dette er jo individuelt, selvsagt. Har du vasket genseren? Vask den på ullprogram i maskin med Milo noen ganger, det hjelper. Jeg har også lest at en del bløtlegger kløende ull i lunket vann med litt hårbalsam i, men har ikke prøvd selv. Det er også mulig å koke opp en stor kjele vann, slå av platen, legge genseren i vannet og la den ligge der til det blir kaldt. Anbefaler en skvett eddik i vannet uansett hvordan du vasker genseren, jeg har strikket masse med Platelopi og enkelte farger kan slippe en del overskuddslagre. Eddik binder fargen godt.


#3

Filifjonka sa for siden:

Jeg skjønner det heller ikke. Jeg prøvde en genser i det garnet, og den stakk jo noe helt intenst.


#4

Magica sa for siden:

Du bør teste det lhi-my anbefaler!


#5

Luftslottet sa for siden:

Den blir mykere med bruk, men det hjelper ikke deg noe særlig. :knegg:


#6

Myria sa for siden:

Slettet: feil tråd.


#7

banana sa for siden:

Neppe. :knegg:

Så hva gjør man? Legger den ut på finn.no? Den er jo skylt opp en gang da den var ferdigstrikket, men ikke etter det. Jeg ser liksom ikke for meg at det er vits i å prøve det en gang til.


#8

Luftslottet sa for siden:

Skylling med balsam kan virke, som de sier.

Ellers er det vel å finne ny eier. Om du tror den passer til lang og tynn mann, kan jeg være interessert.


#9

Lhi-My sa for siden:

Hvis du ikke vil/gidder å vaske den, så selg den da vel. Garnet blir aldeles nydelig etter ordentlig vask og litt bruk, men noen er jo mer sensitive på sånt, så da er det kanskje like greit å selge den. Den burde være lettsolgt, det er mange som elsker dette garnet. Man liker jo så ulikt. Jeg har ryddet fram en bunke med gensere strikket i ulike typer merino og alpakka de siste årene som jeg skal levere på den lokale bruktsjappa rett og slett fordi jeg ikke orker å bruke de etter at jeg oppdaget Platelopi og Lettlopi. Merino er tungt, mister fasong, er et styr å vaske, trenger lang tørketid osv osv. Alpakka siger også og loer! Platelopi er lett, passe varmt, kan maskinvaskes og tørker på et blunk! Det blir mykere og mykere både i bruk og etter vask. Rimelig er det også. Virkelig et godt garn etter min smak.
Avsporing. Lykke til med salg.


#10

Heilo sa for siden:

Er garnet farget? Jeg elsker mine platelopi-gensere i naturfarget garn, men ble litt skuffet da jeg strikket meg Ingen Dikkedarer-genseren i en tråd farget garn. Den klør mer såvidt jeg kan skjønne.


#11

banana sa for siden:

Den er i de fargene som bildet i det første innlegget viser. Den er så utrolig fin, og så utrolig ubrukelig her i huset.:nedfor:


#12

banana sa for siden:

Brystomkrets 108 cm, Luftslottet, det er nok ikke passende til Luftslottmannen aka lang og tynn mann...?


#13

Luftslottet sa for siden:

Det spørs litt om den passer til ham, ja. Prøv å selge den, kanskje? I verste fall passer den kanskje til meg, jeg er jo litt rundere enn gemalen. :knegg:#15

banana sa for siden:

Jeg skulle veldig ønske at jeg kunne få til å bruke det. Men en ting jeg lurer på - du sier at garnet kan maskinvaskes. I teorien kan det jo ikke det, eller? Det er ikke superwashbehandlet, og det brukes jo til tovede ting så ergo kan det tove. Hvilket program vasker du det på, og hvilke forbehold tar du?


#16

Miromurr sa for siden:

Jeg har kjøpt og solgt hjemmestrikk både på facebook og på instagram (#strikktilsalgs). Vanskelig å få stort mer enn garnkostnaden dessverre, men bedre enn at den ligger ubrukt?


#17

Magica sa for siden:

Prøv dette først: kok opp vann i en stor kjele. Skru av og putt genseren forsiktig oppi og sørg for at genseren ligger under vann. La ligge til vannet er helt kaldt. Putt i vaskemaskin på full sentrifugering.


#18

Luftslottet sa for siden:

Jeg vasker Plötulopi, Finull og masse annen ubehandlet ull på ullprogram i maskin. Det er uproblematisk her, med skånsomt program og 20-30 grader.


#19

Luftslottet sa for siden:

Forbehold: Prøver maskina på noe uviktig først og bruker bare såpe beregnet på ull.


#20

Martis sa for siden:

Vil du bruke den uten noe under? Min farmor strikker med innerlag i bomull rundt halsen og håndleddet og da brukte vi faktiske genserene. Altså at det er et tynt lag med bomullgarn på innsiden av ullen på kløplasser. :knegg: Jeg er vokst opp med denne ullen og hatet det som barn, men bruker den rett på huden nå.


#21

banana sa for siden:

Rett mot huden - mener du uten noe som helst under? Nei. I mitt hode er dette isoleringslag, så det vil alltid være noe under. Men det er jo halsen som er vanskelig, da, pluss det faktum at den faktisk stikker igjennom f.eks. en ulltrøye eller bomullsgenser som man har innerst.


#22

banana sa for siden:

Nå har jeg kjørt den en rundt i maskinen på 20 °C ullprogram. Det gikk fint i allefall. Så får vi se om det gjør noen forskjell sånn med en gang.


#23

Martis sa for siden:

Feks med bare en T-skjorte under. Hvis det ikke virker med ullprogrammet så er det verdt et forsøk med å få inn et lag med noe annet rundt hals og håndledd, litt som tolags devold.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.