Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sammenheng mellom antall klikk og personer på visning?

#1

Albertine sa for siden:

Annonsestatistikk på finn.no kan være avhengighetsskapende, har jeg innsett. Er det mulig å oversette disse tallene til antall personer på visning? Leiligheten vår er til salgs, på et lite tettsted. Litt over 1000 klikk på annonsen, åtte har den som favoritt, 16 har lastet ned salgsoppgave og tre vurderer å gå på visning i morgen. Hvilke erfaringer har du? Kan man si noe som helst utfra dette?

#harikkeneglerigjen


#2

Heilo sa for siden:

Akkurat det samme lurte jeg på for to uker siden. :knegg: Men jeg tror at det er litt vanskelig å oversette de tallene mellom ulike markeder. Altså, at statistikken du har kan brukes til å si noe utfra hva som er vanlig i samme marked, men å sammenligne det med f.eks. Oslo eller om så en annen mindre by blir vanskelig. Har du spurt megler?


#3

Albertine sa for siden:

Vi spurte på fredag, har fortsatt ikke hørt noe. :mumle: Ikke spesielt fornøyd med denne, altså.


#4

Toffskij sa for siden:

Aner ikke svaret, men sitter og nistirrer på tilsvarende statistikk. :knegg:


#5

nokon sa for siden:

Det er ikkje nødvendigvis samanheng. Mange (meg inkludert) bruker finn sine boligannonser for å for eksempel sjå på stylist-idear til utnytting av plass i små leiligheter og liknande.

Sjølv bur eg i eit relativt dyrt område, og har tanker om at eg skal flytte til ein del av byen der eg får meir plass for pengane, når Ungen blir stor nok til at ikkje skuleveg har like stor betydning som nå. Eg klikker på mange annonser i desse områda og mitt eige, for å følgje med på marknaden og vite omlag kva bustaden min er verdt samanlikna med andre deler av byen.

Nedlastning av salgsoppgave har meir betydning. Dei som gjer det, er folk som er ute etter meir info enn bilder og prisutvikling.


#6

Albertine sa for siden:

Avhengighetsskapende. :nemlig:


#7

Albertine sa for siden:

Ja, klikkene er ikke så viktig, har jo lagt ut annonsen på facebook og det genererer nok en god del klikk. Men salgsoppgaven er lastet ned såpass mange ganger at jeg har litt håp.


#8

nokon sa for siden:

Nedlasting av salgsoppgåve er i større grad teikn på reell interesse enn klikk, ja. :nikker:


#9

Fersken sa for siden:

Eller at man vil vite hvem som eier/selger. :sparke:


#10

kamp sa for siden:

Her lastet 7 ned salgsoppgave i forrige uke,
6 kom.
Solgt dagen etterpå.

Stavanger.


#11

Input sa for siden:

Jeg følger med i området her vi bor og laster oftest ned salgsoppgaver for å få litt mer detaljert oversikt over hva som er grunnen til at en prisantydning er som den er.

Leiligheten vi kjøpte i 2019 hadde veldig mange visninger og mange hadde lastet ned salgsoppgaven. Men nesten ingen kom på visning og nesten ingen andre enn oss ville kjøpe den. Vi regner med den ble delt så mye fordi den var skikkelig stygg. :knegg:


#12

star sa for siden:

Jeg klikker på mange, men hittil ikke vært på visning.#14

Propella sa for siden:

Jeg vet ikke hvor mye det har og si. Jeg har sett på uendelig mange annonser og lastet ned sikkert 3-4 om dagen i en periode når vi lette etter ny bolig. Alle ble forkastet etter å lest tilstandsrapport egenmeldingskjema. Vi var på en del visninger, noen brukte men mest nybygg. Jeg lastet ned hele saken når jeg ville sjekke tilstandsrapport for å vurdere om vi skulle gå på visning.


#15

millact sa for siden:

Men ved å laste den ned kan man også finne ting som gjør at man plutselig ikke vil gå på visning.


#16

Charlie sa for siden:

Å klikke på annonser og salgsoppgaver kan man gjøre uten å være interessert i å kjøpe eiendom, bare ved nysgjerrighet, at man bor i området selv, kjenner dere eller noen som har bodd der før, osv.

Jeg setter ting på favoritt for at de skal legge seg i lista mi, og trenger ikke være reelt interessert av den grunn - mer et bokmerke. Når jeg ønsker å gå på visning, huker jeg ikke av i annonsen. Jeg ønsker ikke å gjøre eiendomsmegler oppmerksom på meg før jeg vil legge inn et bud, til vanlig. (Litt annerledes nå, med påmelding.) Slitsomt med den ringinga. Ville heller ikke ønske å hype interessen for en eiendom jeg er reelt interessert i, og dermed skru opp forventningene. Så det er gøy og slitsomt og avhengighetsskapende med statistikk, men sier lite om utfall, tror jeg.


#17

-ea- sa for siden:

Signerer Charlie. Forsøker å virke helt uinteressert når jeg er virkelig interessert. Men jeg laster ofte ned prospekter fordi jeg vil se takstrapporten og egenerklæringa, og regnskap osv hvis det er borettslag. Følger med på områder jeg tenker å flytte til neste gang, om fem-ti år.


#18

Isolde sa for siden:

Hadde det sagt noe om utfall skulle vi solgt mye lettere. Hadde over dobbelt så mange treff som forventet. Over 50 som lastet ned, 15 som trykte meg visningsknappen. 40 som hadde den som favoritt. Til sammen 5500 individer innom og over 6500 besøk. Men slet med å få folk på visning, fikk solgt godt under prisantydning. Sist uke.

15min fra Bergen Sentrum. Så er ikke sånn at det er ute i gokk heller.


#19

Heilo sa for siden:

Lykke til med visning i dag! :tvitvi:


#20

millact sa for siden:

Men godt dere fikk solgt i alle fall:dulte:


#21

Albertine sa for siden:

Takk, Heilo. :blomst:

Megleren sendte mail i går formiddag og lurte på om vi ikke kunne ha en privatvisning litt senere på ettermiddagen? Det ble fem hektiske timer med lemping og bæring, rydding og styling, og en aldri så liten vask av hele leiligheten. Var helt utslitt i går kveld, men det var deilig å våkne opp i morges. Det meste er gjort, nå er det bare litt småplukk som må ordnes til i kveld.

Det er tre påmeldte til visningen, to av dem vil kjøpe for utleie. Blir spennende.#23

007 sa for siden:

Men la ikke dere nettopp boligen ut for salg da? Eller blander jeg her?


#24

Isolde sa for siden:

En måned siden. Hadde den ute i tre uker. Megler ønsket at vi trakk den av markedet frem til høsten om vi ikke gikk ned i pris for folk meldte seg ikke på. Siden vi har kjøpt hver våre, og ønsker å skille våre økonomiske bånd så valgte vi å gå med på lavere pris.

Når vi la ut var vi eneste enebolig i området og alle trodde den kom til å gå lang over prisantydning.


#25

millact sa for siden:

Er vel likevel greit å ha solgt, vite hva man har og bli ferdig. Til høsten skal renten opp, så det er jo ikke sikkert den ville blitt solgt da til høyere pris.


#26

Isolde sa for siden:

Var det vi var enige om. De som kjøpte ønsket også rask overtagelse så det hjelper også.


#27

Albertine sa for siden:

Da kom det 1 -en- person på visning. :sukk:


#28

Heilo sa for siden:

Hvis vedkommende faktisk er interessert er det jo nok med en. Men man vil jo helst ha flete. Krysser fingrene for at det går unna.


#29

Robyn sa for siden:

Vi sleit også når vi hadde leiligheten ute. Masse klikk og nedlastninger, men nesten ingen på visning og ingen bud.
Her endte det med at jeg kjøpte ut eksen. Merkelig marked.


#30

Albertine sa for siden:

Tre kvarter igjen til klokka er tolv, og det skjer absolutt ingenting. :sukk: Dette er skikkelig trist. :leppe:


#31

Albertine sa for siden:

Og den megleren kan du få til halv pris, altså. Har ikke hørt et pip i hele dag.


#32

Che sa for siden:

Er jeg fordomsfull, men tror du ikke det er en forskjell på meglere i større byer enn på mindre steder? Og boligmarkedet like så? Er leiligheten deres en plass som studenter kan være interessert i? I såfall er jo ikke inntaket klart ennå - så is i magen.


#33

Albertine sa for siden:

Det er definitivt forskjell, jeg er jo vant til markedet i Trondheim. Men det koster altså ikke stort å sende en melding for å si "jeg ringer rundt til interessenter nå, og ringer dere like etter tolv." Total radio silence er ikke kult.


#34

Fersken sa for siden:

Men er det så vanlig å mase på interessenter før kl 12 dagen etter visning altså om det ikke er kommet bud? Spesielt på steder der markedet er ganske oversiktlig og ikke så opphetet.


#35

Isprinsessen sa for siden:

Tror ikke du kan regne med at den blir solgt etter en visning. Ofte tar det ekstra lang tid for tiden.
Den kan jo selvfølgelig gå superkjapt og det er objekter som er solgt før visning, men tror det er unntakene.
Og det er stor forskjell mellom steder/byer.

Jeg vet ikke hva dere har avtalt med megler,.Men jeg hadde ikke forventet at en megler skal sende melding om hen ringer rundt eller ikke og hva han gjør så tidlig etter første visning.

Ha is i magen!
Lykke til!


#36

Albertine sa for siden:

Is i magen. Jeg som er dronninga av utålmodig. :knegg: Selv om det ikke kom noen bud i dag er det ikke umulig at det kan skje noe over helga. Det er en viss interesse. I morgen skal jeg sette kursen nordover for oppussing i det andre huset, og så skal vi gjennom samme mølla en gang til. Ikke min favorittgeskjeft, altså.


#37

Heilo sa for siden:

Basert på egen erfaring med å ha kjøpt leilighet og solgt hus nettopp synes jeg at man kan forvente litt mer av megleren enn det du beskriver, Albertine. Å ringe til den/de som kom på visning for å sjekke hvordan landet ligger er vanlig. Masing er neppe lurt, men å sjekke om det er noe interessenter trenger å vite eller evt tilby e-takst hvis de trenger det for å kunne by er ting som vår megler gjorde. Som selger ville jeg også ha forventet å bli ringt opp etter klokka 12 dagen etter visning, for å bli holdt orientert om hvorvidt den som kom på visning var en reell interessent eller ikke. Skjønner med andre ord at du er skuffet Albertine.


#38

celebelen sa for siden:

Jeg ville også forventet at megler fulgte opp, og sa fra om de som var på visning virket interesserte eller om de bare tittet for moro skyld.

Det er stor forskjell på hvor gode meglerne er. Vi var på visning på en hytte for noen år siden, hvor megleren virket totalt uinteressert. Det var flere på visning, og jeg hadde snakket med megler på forhånd, men etterpå hørte jeg ikke et pip. Den hytta lå lenge usolgt.


#39

Che sa for siden:

Jeg kjenner følelsen - Vi da vi solgte forrige hus, kom det ikke bud på første visning - jeg gikk RETT i krise - vurderte megler som ubrukelig, huset som uselgelig og så for meg et tidspunkt at vi kom til å gå bankrupt og uten hus. (rett i krise, som sagt) - Hos oss var det tre like hus til salgs samtidlig. Det måtte tre visninger til - da hadde faktisk jeg visningen - noe jeg tror hjalp for jeg kunne selge inn alle mine forslag på evt forbedring og endringer og info om dette og hint.

Huset gikk til slutt 200 000 over takst - så alle mine bekymringer slapp vi å forholde oss til.

Du har jo vært med på salg før og du da, så du er vel dreven - jeg ville bare påpeke at jeg har kommet til å vært helt likedan i din situasjon, rett og slett:) - Men jeg heier fortsatt!


#40

millact sa for siden:

Ja, det er det. Det er helt vanlig å ringe til alle på listen og sjekke interessen, sjekke om de tror de kommer til å legge inn bud, om de fremdeles ønsker å stå på listen osv. osv.


#41

Charlie sa for siden:

Enig i at det er vanlig å ta en ringerunde for megler. Men må også legge til at da vi kjøpte dette huset, var det helt med vilje at vi ikke la inn noe bud. Vi ville sitte på gjerdet så lenge som mulig, og ikke være førstemann. Selvfølgelig for å kjøle ned forventningene i håp om en bedre pris. Huset lå i 14 dager uten noe bud, selv om megler ringte et par ganger i løpet av den perioden. Vi bare ignorerte ønsket hans om bud. Selv om vi i og for seg ville ha huset. :filer: Så ingen grunn til panikk. For noen av oss er det et spill. Rasjonelt nok, om man er tankeleser.


#42

Albertine sa for siden:

Privatvisning i dag, men megler gjorde det klart at det ikke skjer noe i helga. Så vi må vente til mandag for å se om det kommer noe bud. Men de som var der i dag har en ganske spesiell historie, så vi får se hva som skjer.


#43

Albertine sa for siden:

Leiligheten ble solgt til 60 000,- under prisantydning. Og nå sitter vi i samme gjørma med huset i Trøndelag. Følger ivrig med på statistikk, veksler mellom optimisme og krisemaksimering og vil egentlig bare bli ferdig med hele greia.


#44

Pelen sa for siden:

Gratulerer med salg! Lykke til i Trøndelag!


#45

Isprinsessen sa for siden:

Dere får skikkelig kjent på det.
Gratulerer med salg, håper det går greit å selge i Trøndelag.


#46

Charlie sa for siden:

Skjønner godt følelsen. Alt blir som regel solgt til slutt, det er bare så kjipt i mellomtiden. Lykke til.


#47

Lorien sa for siden:

Det tok 8 mnd fra jeg la ut eneboligen min for salg til jeg fikk solgt. Den gikk for 400.000 under takst, men jeg satt igjen med ca 500.000 i egenkapital likevel grunnet verdistigning.


#48

mkj sa for siden:

Vi har også hus ute til salgs nå, 3 uker siden vi la det ut, ingen bud. Boliglån på 10 mill rett rundt hjørnet. Håper noen byr snart.


#49

Albertine sa for siden:

mkj, det høres trasig ut. Håper noe skjer snart.

Hatt privatvisning for to par i dag, ny privatvisning på tirsdag og fire påmeldte på ordinær visning. Sju interessenter, jeg er fornøyd. Litt andre tall enn de som har lastet ned salgsoppgave, der ligger tallet på 35.

Håper virkelig dette blir solgt raskt.


#50

Isprinsessen sa for siden:

Hvordan går det med oppussingsprosjeltet Albertine ?


#51

Albertine sa for siden:

Det går ikke i det hele tatt. Snekkerne som var hos oss jobbet sakte og fakturerte oss for mye mer enn vi hadde avtalt, og da vi etterlyste en fremdriftsplan tok de det som kritikk og forlot arbeidet på stedet. Så nå står vi med et hus der halvparten er revet, og ingen jobber der. Vi leter etter nye snekkere, men det er så mye bygging i området at det knapt finnes noen ledige. Så vi er frustrerte, bekymret og veldig lei av alt. :sukk:


#52

Billa sa for siden:

Åh, dette er så KJIPT! Håper dere hadde skriftlig avtale og at dere har overskudd til å ta tak i kontraktsbruddet dere opplever, og at dere får nye snekkere på plass. Bor dere nå midt oppe i dette, eller har dere annen bolig foreløpig?


#53

Isprinsessen sa for siden:

Det var da som F! Håper virkelig dere får tak i nye snekkere kjapt. Og som Billa sier har energi og overskudd til å ta tak i at det er kontraktsbrudd.
Masse masse lykke til videre!


#54

Albertine sa for siden:

Jeg kan ikke snakke om oppussingsobjektet, kjenner jeg. :leppe:

Men vi har hatt ordinær visning i dag, og det kom ni interessenter. Sammen med de tre fra privatvisning har vi da hatt tolv innom, og jeg håper at minst to av dem har så lyst på boligen at de byr i morgen. Veldig gode tilbakemeldinger da, på at boligen er meget pent møblert og at det er fine fargevalg, så jeg håper at de ser den gode beliggenheten, fire soverom, mer enn seksti kvadrat med bodplass og strøkent kjøkken og bad. Vi trenger noen gode nyheter nå, kjenner jeg.


#55

Michelle sa for siden:

Masse lykke til. Krysser alt for at dere får solgt i morgen :)


#56

Isprinsessen sa for siden:

Masse lykke til! Håper det blir budkrig og bra pris!


#57

Albertine sa for siden:

Sånn, da var huset solgt. Dersom noen skulle dumpe innom denne tråden senere, legger jeg inn tallene fra finn.no:

2678 klikk og 1715 unike brukere, 47 så annonsen mer enn fem ganger
44 hadde annonsen som favoritt, 42 lastet ned salgsoppgave og ni personer vurderte å gå på visning
Det kom i alt 12 ulike interessenter på visning, og det var tre budgivere

Boligen ble solgt til 230 000,- over prisantydning.#59

Michelle sa for siden:

Så fantastisk :blomster::happydance:


#60

Syrinx sa for siden:

Dette var godt nytt, Albertine. Gratulerer med salg! (Og lykke til med resten. Det ordner seg.)


#61

Albertine sa for siden:

Tusen takk, dere! :blomst: Tre uker til overtakelse.


#62

Michelle sa for siden:

Det var kjapp overtagelse:) Håper fra nå av at den prosessen dere er i går på skinner.


#63

meisje sa for siden:

Så godt at dette gikk raskt og til en fin pris :blomst:
Er dette den boligen dere fikk klage på avløpet på ?#65

mkj sa for siden:

Gratulerer så mye. Vi har to på visning og 1 par som vurderer bud i morgen når de får svar fra banken. Veldig stressende å ha huset visningsklart hele tida, så håper det ordner snart.


#66

Heilo sa for siden:

Gratulerer med salg!


#67

Albertine sa for siden:

I feel your pain! Det er så slitsomt! Håper at det kommer bud i morgen. :klemme:


#68

Nenne sa for siden:

Gratulerer!


#69

Albertine sa for siden:

Takk alle! :blomst:

Hvis noen lurer på det andre prosjektet, sjekk ut forfatterfruene på facebook.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.