Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøleskap: Franske dører eller ordinær?

#1

IzziCreo sa for siden:

Ja, hva vil vi ha? Er franske dører oppskrytt eller er det skikkelig digg med bredere kjøleskap? Får man utnyttet plassen noe bedre? Mer oversiktlig?
Velger vi det så går vi ned ca 40-50l i kjølekapasitet (341l/171l frys), men vi får fryser på kjøkkenet (vi har i uteboden pr nå). Fryseren vår har nok bestått i godt over 20 år nå, så utbytting skjer nok om ikke altfor lenge for den funker ikke optimalt. Da vurderer vi å bytte til kombiskap i boden i stedet, så får vi økt kjølekapasitet også. Planen var å sette kjøleskapet som nå må byttes ut i boden (fester til hyller som har røket), men i går stod vi plutselig med døren i hendene så det har nok gjort sin jobb :knegg:

Det ordinære fullhøyde-kjøleskapet vi vurderer har også vanndispenser (uten vanntilkobling). Det er også fristende. 390l kjølekapasitet.

Vi er en familie på fem og sliter med nok plass i kjøleskapet. Tror det vi har nå er 380l, så vi vil nok merke det ved å gå ned til 341l, men kan man få utnyttet plassen bedre med 20 cm bredere kjøleskap liksom?

Hva ville du valgt og hvorfor?


#2

Bean sa for siden:

Stor plass er digg i kjøleskapet. Jeg er nok ikke den rett til å svare, men har du vurdert kjølehjørne? Vi har dette på kjøkkenet. Elsker det da vi aldri har noen utfordringer med plass i kjøleskapet :digger:. Vi har også kastet ut fryseboksen og kjøpt fryseskap. Mindre plass, men mye bedre oversikt.


#3

Luftslottet sa for siden:

Jeg elsker dette kjøleskapet, med vanndispenser og isbiter. Eller som nevøen (5) sa: Oi! Kjøleskapet er magisk! :stjerneøyne:

www.power.no/hvitevarer/kjoel-frys-og-kombiskap/kombiskap-side-by-side/lg-gsl560pzxv-side-by-side/p-541960/store/1119/?gclid=CjwKCAjwqvyFBhB7EiwAER786beHB86mv8amKQmKtGGW-xl3mRE3BZWId13-wX__39YgCyVmhwHMcxoCjgsQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Det er dypere enn det gamle, og vanlig bredde på kjøleskapet, også får man en liten fryser på kjøkkenet i tillegg. Vi har dypfryser i kjelleren, så veldig deilig å ha brød, pålegg, smoothieingredienser og ispinner i fryseren inne på kjøkkenet.


#4

IzziCreo sa for siden:

Vi har dessverre ikke plass til kjølehjørne. Rett og slett bare så vidt at vi kan få inn det med franske dører. Mannen ønsker seg veldig fryseskap for mer oversikt, men har hørt begge deler fra kjente om hva som er foretrukket. Men det er ikke til å stikke under en stol at det nok ligger ting på bunnen av fryseren vi ikke aner hva er :sparke:


#5

Luftslottet sa for siden:

Vanndispenser uten tilkobling valgte vi bort. Vi sliter mer enn nok med å fylle kaffemaskinen med vann i tide, og den er det bare vi voksne som bruker. :knegg:


#6

IzziCreo sa for siden:

Det er et slikt vi egentlig ønsker oss, men har ikke plass. 83 cm er det bredeste vi kan ha, og alle de av den typen er bredere enn det. Isbitmaskin er et inderlig ønske til flere i familien, men det får vi altså ikke til.


#7

IzziCreo sa for siden:

Vi har ikke mulighet til vanntilkobling heller :knegg:


#8

Pelen sa for siden:

Jeg er veldig glad i det kjøleskapet vi har på hytten som har to store dører øverst, en ekstra kald skuff i midten og en fryseskuff underst. Den er fra Samsung. Den har også isbiter og vann. Vi har dog ekstra fryser i tillegg.

Typ denne: www.samsung.com/no/refrigerators/french-door/510l-real-sts-rf24r7201sr-ee/

En ulempe er at man bør ta isbiter jevnlig og stenge av isbitfunksjonen når man drar på ferie. Isbitproduksjonen sitter i selve kjøleskapet og det gjør at det litt lettere enn ellers (om den er i fryser som det er i side-by-side blir isklumper.


#9

Luftslottet sa for siden:

Da er nok mitt tips å sjekke dybden. :jupp:
Vi endte med å kjøpe ett som er dypere enn det gamle, og det er veldig deilig. Blant annet er det plass til to rekker med melk i melkehylla i døra, det er vi ikke vant til.


#10

Luftslottet sa for siden:

Da ville jeg nok droppet vanndispenseren, med mindre dere er ekstremt mye mer strukturerte enn oss. Det kommer aldri til å være noe vann i den, så da er det bedre å bruke plassen på mat. :knegg:


#11

IzziCreo sa for siden:

Dette var flott, og genialt med den kjøleskuffen i midten. Dessverre er det for bredt.


#12

Neket sa for siden:

Vi har ett som ligner på dette men uten vanntilkobling. Det går helt greit å fylle på vann selv. :jupp: Eneste issue er at fryseren er litt smal - ikke noe for fans av store frossenpizzaer. :knegg: Ellers fornøyd.


#13

IzziCreo sa for siden:

Takk for tipset, for da måtte jeg jo sjekke det vi har sett på. Det er 5,5 cm dypere enn det vi har og vil akkurat gå i forhold til terrassedøren :puh: Noe dypere går altså ikke :knegg:


#14

IzziCreo sa for siden:

Det må evt tas opp i familieråd :knegg:


#15

Pøblis sa for siden:

Vi har isbitmaskin/vanndispenser som må fylles på, for å inngå tilkobling og lekkasjeproblematikk. Vi bruker den kun til is, vi har jo vann i kranen på kjøkkenet. Vi fyller opp når det begynner å bli tomt for isbiter, og set er sjelden det er noe problwm, selv om vi er familien Uorganisert.


#16

Elise sa for siden:

Men du får vel ikke franske dører på et kjøleskap som er smalere enn 90?

Vi har et lignende, og jeg elsker de franske dørene og fryseskuffen. Men at det er god plass tror jeg ikke jeg vil skryte av. Vi er glad for at vi har et ekstra kjøleskap når vi har handlet litt ekstra mye mat eller drikke. :jupp:


#17

IzziCreo sa for siden:

Dette fra Ikea er noe mindre enn de andre :jupp:


#18

Luftslottet sa for siden:

:knegg:

Vi måtte skru av ytterdøra for å få inn det nye kjøleskapet. Dét hadde jeg ikke tenkt på. :humre:


#19

IzziCreo sa for siden:

Shit! Må få det inn terrassedørene her, men da er det to trapper opp :gal:


#20

Camomilla sa for siden:

Vi hadde ett side by side, men har nå franske dører
Liker det bedre egentlig.
Tror gutta som leverte måtte skru av dørene for å få det opp den smale trappa vår til kjøkkenet.


#21

Neket sa for siden:

Vi måtte skru av en takrenne før vårt kom inn. Elkjøp var null interessert i å prøve å bære kjøleskapet opp trappa, og mente de måtte komme tilbake med heisekran ( :gal: ), men heldigvis var det i midten av kjøkkenoppussinga, så snekkerne tok ansvar.


#22

Cauchy sa for siden:

Det ser ut til at det må stå 7,6 cm fra bakveggen, har dere plass til det?


#23

Dali sa for siden:

Likte prisavslag i linken: 1 krone i avslag. :lol: Ønsker meg et slikt.


#24

Luftslottet sa for siden:

Da anbefaler jeg Power, der kom det tre kjekke karer med munnbind som nærmest bryst hindret meg i å hjelpe til på noen måte. De så engstelig på hver gang jeg løftet den minste lille ting og kalte meg "frue". :humre:

(Jeg trener vekter og er ingen pusling, så frykten hadde kanskje mest med kultur og forsikringsdekning å gjøre.)


#25

IzziCreo sa for siden:

Takk for at du passer på, for jeg hadde sett meg blind på kun skapet :knegg:
Da utgår det.

Har nå funnet to kjøleskap som ser kliss like ut. Merkene er Delonghi og Gorenje. Er det bra merker? De konkurrerer med dette Samsung kjøleskapet.

Gorenje:

Delonghi:

Samsung:


#26

P.K. sa for siden:

Vi skal snart bytte og skal da gjøre som noen bekjente:
Kjøpe 2 kombiskap med dører som kan hengsles om slik at de åpnes 'på midten'.

Veldig god plass og supert å sortere varer i.


#27

IzziCreo sa for siden:

Smart, men dessverre ikke plass. Max 83 cm i bredde.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.