Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mat (til egen familie) til å ta med på en avslutning

#1

Malama sa for siden:

Speideren har sommeravslutning med foreldre og søsken og det hele uti skogen. Normalt grille pølser på bål, men ettersom det er skogbrannfare og derved ikke lov med bål så er det ikke grilling i år. "Men ta med mat til egen familie så koser vi oss sammen".

Jeg minnes vagt at dette har ejg vært med på en gang før, om det var speider eller skoleklasse eller hvem i alle fall, vi hadde med middag som kunne spises der, og alle andre hadde spist middagen hjemme og hadde bare med snacks.

Vel, det er klokka seks, så vi rekker finfint å spise en enkel middag hjemme først. (de pølsene jeg har i kjøleskapet tiltenkt avslutninger, kanskje?) Men jeg skulle gjerne hatt NOE mer enn potetskruer og marshmallows (som ikke er like stas når man ikke kan grille dem og lage smores, men visstnok et must ifølge tiårigen)

Gode forslag som er ENKELT, både å lage til, ha med ut i skogen og spise ute i det fri?

Vi skal ha med oss flytevester til hele gjengen og være forberedt på å padle kano, noe jeg vel ble tvangsopplært til på tilsvarende arr for et par år siden.... Sikkert en kjekk kveld, jeg bare har en tendens til å overtenke dette med maten, så enkle forsalg mottas med takk. Som jeg kan skaffe det jeg trenger til på en handletur på kiwi når jeg henter i bhg eller noe sånn


#2

annemede sa for siden:

Kjeks, brus, boller, iskaffe/iste kake?


#3

Syrinx sa for siden:

Kaker og frukt holder når man har spist middag hjemme først tenker jeg.

Ellers: wraps, pølse på termos, salat (enkelt å spise av store beger), brød/ost/skinke, baguette med godt pålegg.


#4

Acino sa for siden:

På avslutninger hvor det ofte er tenkt at man kan grille, type alle deler på 1-2 griller, har vi gått for mat som kan spises nettopp uten grilling. Rett og slett for å slippe å grille i kø. Det vi har gått for er gode doble smørbrød. En til hver pakket i plast merket med navn. Beste på er kylling, bacon, salat osv. Her vil en ha sennep, en ha smør, en vil absolutt ikke har tomat og en vil gjerne ha rå løk osv, derav sirlig merking :knegg:. Så mitt forslag er ferskt godt brød, gjerne loff, mrd godt pålegg i. Og så snacks som feks fruktsalat, druer, melon, kjeks, potetgull osv.


#5

Pelle sa for siden:

Kyllingvinger


#6

Hannah sa for siden:

Jeg har nesten alltid med kremet pastasalat. Har også hatt med wraps i forskjellige varianter. I tillegg til noe drikke, en pakke kjeks eller annet ungene vil ha.


#7

Malama sa for siden:

"reisebaguetter" kom opp som forwslag her hjemme nå. Det vi gjør når vi reiser på ferie. Sånne små baguetter i porsjonsstørrelse, med litt valgfritt pålegg, ost og slinke, salat og grønnsaker i ulike kombinasjoner.

Med eller uten ei pølse i farta hjemme først, og ellers litt kjeks og snacs.

Evt bare kjeks, boller og snack og spise pølser hjemme. Ungene er gasnke sULTEN i 1630-17 tiden, så å vente til 18+ er lenge uansett.


#8

frukt sa for siden:

Pizzasnurrer/minipizza, muffins, frukt, popcorn, piroger, minipaier.


#9

Floksa sa for siden:

Jeg løser ofte det med wraps eller baguetter.
Som regel kjøpt ferdig på butikken :knegg:


#10

Malama sa for siden:

Jeg har lært at alt annet enn grillpølser når de sier "ta med grillmat" er noe som skaper hoderisting fra andre, og unger som tigger pølser av vennene, så jeg har liksom lært meg å kjøpe inn en sånn trepakning med grillpølser før avslutnings-sesongen.

Så kjørte håndballen likegodt pizza, altså at håndballen kjøpte inn pizza, klasseavslutninger har vi ikke hatt noe av enda, kaaasnkje det blir noe for 7. klasse men "vi hiver sos rundt en dag det er fint vær" sa man. Ingen har nevet seg rundt og nå kommer regnet ;) Forhåpentligvis etter denne speidersaken da, så muig de hiver seg rundt idag, da blir det kræsj for flere da...

Og speideren som er knall, garantert, alltid pølser på bål, kan ikke grille.

Jahh, da måtte jeg tenker nytt, men jeg har nå takket være ders mange ideer funnet en plan som fungerer.

Pizzaboller hadde jeg gjerne tatt, tanken var jeg innom, men da må jeg lage dem først, så påsmurte baguetter er hakket enklere akkurat i dag.


#11

millact sa for siden:

Når vi går og bader på sparket (og dropper middag hjemme) går vi innom Meny eller Mega og kjøper med oss baguetter samt varme kyllinglår/vinger/fiskekaker/karbonader. Lettvint og godt.


#12

Malama sa for siden:

Lettvindt, men kiwi har ikke sånne varme greier, og bare halvstekte baguetter. Og meny eller Mega er en lenger omvei enn det tar meg å steke de baguettene hjemme :)

Det blir kiwi på vei til bhg, ei pølse eller to hjemme så de ikke sulter i hel halv fem, en baguett og div snacs på tur som sikkert ikke spises før et par timer etter den pølsa så da er de sultne igjen :)


#13

apan sa for siden:

Jeg har sluttet helt å ta med noe som ligner på middag på sånt, bare pes når det uansett starter så sent. Vi spiser hjemme først og så tar jeg med noe annet. I ditt tilfelle ville jeg kanskje tatt med kalde pannekaker, kjeks, frukt, drikke.


#14

Malama sa for siden:

Middag på et arr 18-21 er igrunnen bare pes ja.

Å droppe baguettene vurderes, alt ettersom hvor mye pøser de spiser. Så tar vi med litt annet uansett.

Mangr gode tanker her til både i dag og andre ganger. Andre år evt ;)


#15

veobra sa for siden:

Når jeg skal lage noe enkelt kjøper jeg grillpølser og pizzadeig. Deler pølsene i to eller tre. Snurrer rundt en remse med pizzadeig. Stek, server.


#16

Charlie sa for siden:

Sandwicher, baguetter og wraps, ja. Synes det er en god ide å ha spist hjemme, og så bare ha med litt snacks/ håndmat el.l.


#17

Malama sa for siden:

Endte med at alle spiste seg mett på pølser før vi dro. Så tok vi med snacks og godteri og det var ikke mange som hadde mat, men vi hadde det kjekt. Kano er jo en slager, i så måte. Skravle litt med andre foreldre og ungene koste seg.

Jeg overtebker alltid det der med maten.

Men note to self til neste år. Det er kansje en ide å ha noe poser med pizzaboller i fryseren i juni, for det hsr vel vært et par år med bålforbud nå, mens hodet mitt henger igjen i det året jeg tok noe annet enn pølser til å grille på bålet.... Og hvor inderlig jeg lærte at det er pølser som teller.

(og 12 åringen klaget på pølser til middag. Han er lei av å enkel mat som pølser og burgere! (men hva han egenelig vil ha vet han ikke. Potetball kanskje. Vel, han får sosakjltt (kjøtt i mørke? Oksekjøtt i biter som er stekt og kokt i brun saus til de nesten går i oppløsning) på søndag servert av mamma. Det må vel bli bra.) og altså. Det var nakkekoteletter i går og kylling dagen før. Lenge siden pølser eller burger. Så det så.)


#18

apan sa for siden:

Vi lager ofte laks eller fiskekaker før avslutninger, omtrent like lett som pølser og minker pølsefaktoren i juni litt (ikke i år da, ingen problemer av den art i dag) :humre: .


#19

Malama sa for siden:

Vi hadde i det misnte litt ANDRE pølser i går da, veganske chilipølser og brattwirst. sånn i tillegg til noen grillpølser som vel ungene spiste mest av. Men ja litt andre tign enn pølser skal jeg abslutt legge meg på minne til neste år. Da blir det vel mer avslutninger igjen , det har vært litt begrenset de siste årene


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.