Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan 16-åringen ha på vitnemålsutdelingen?

#1

apan sa for siden:

Neste uke avslutter eldstemann 10. klasse og spørsmålet er antrekket på vitnemålsutdelingen. Han mente selv han kunne ta dress. Jeg synes det er himla upraktisk når jeg vet de etterpå skal få mat fra en Food truck i skolegården og så skal han sikkert henge med vennene i timesvis (siden det ikke ble noen arrangert fest pga koronarestriksjonene).

Da jeg sa det til ham, hadde han ingen anelse om hva han da kunne bruke. Og det er ikke jeg sikker på heller. Noe chinos av noe slag? Forslag?

Han går til vanlig i dongeri eller treningsbukse, t-skjorte og hettegenser. Han har noen litt penere kortermede skjorter og gensere med krage, men en utpreget sossete stil vil ikke slå an. Må passe til joggesko.


#2

meisje sa for siden:

På vår ungdomsskole er det vanlig med dress under utdeling av vitnemål og bespisning. Deretter bytter de til noe komfortabelt og drar til et vann i nærheten for å ha en siste kveld sammen, bare elevene.


#3

apan sa for siden:

Bytter klær ja. Hm. Det er en mulighet.
Det var jo nettopp for å unngå det vannet at det skulle arrangeres fest, men når det ikke er lov å ha fest i regi av voksne med vakthold er det mye bedre at de sjangler rundt oppe ved et vann uten noen kontroll på smitte eller annet :mumle: i tillegg til alle det ekskluderer med et sånt opplegg.


#4

Blondie sa for siden:

Min sønn brukte chinos og dressjakke. Eldste hadde bunad på seremonien og vanlige fritidsklær etter det høytidelige.


#5

Tjorven sa for siden:

Jeg har også tenkt at det kan være lurt med et skift. Jeg foreslo at snuppe skulle stille i bunad på selve vitnemålsutdelingen, men det var visst helt uaktuelt. Men vi er samme størrelse nå (eller hun er samme størrelse som jeg var før korona :mumle: ), så hun låner en kjole av meg til det mer offisielle arrangementet.

Sjangling oppe ved et vann skal sikkert skje i en helt vanlig sommerkjole som det jobbes intenst med å få kjøpt inn nå.


#6

Fintdethei! sa for siden:

Dress og bunad var gjengs prekorona hos oss.


#7

millact sa for siden:

Her også, på vår skole. Min går nok i bunad om det blir noe vitnemålsutdeling.


#8

apan sa for siden:

Synd det ikke jobbes like intenst med å finne ut av dette hjemme hos oss :dåne: .


#9

Blå sa for siden:

Hos oss har det vært dress/bunad/penkjole. Men vi har heller ikke tradisjon for fest etterpå.


#10

My sa for siden:

Her er det nok også dress/bunad som gjelder, mi har i alle fall planer om bunad. Hvis hun skal noe etterpå antar jeg det blir litt senere, og at hun skal hjem først. Hun skal neppe dra på fest med blomst og vitnemålet sitt og hele pakka (vi foreldre får ikke være der).

De har ikke planlagt noe konkret enda, når det gjelder feiring, noen skal helt sikkert sjangle ved et vann, men det er gjerne ikke omgangskretsen til jentungen, så hun skal neppe være med på det hvis det er uorganisert. Jeg har sagt at dersom koronarestriksjonene tillater det (noe det ikke gjør per i dag, men det skal vurderes på nytt i løpet av dagen) så kan hun ha venninnegjengen (ca 8-10 personer) på hageselskap med grilling her hjemme, så kan vi andre stikke ut noen timer så de får huset/hagen for seg selv. Hun skulle tenke på det. Hvis ikke drar de vel kanskje ut og spiser på restaurant eller noe sånt.

Uansett hva gjengen hennes lander på regner jeg med hun skal parkere bunad og vitnemål hjemme først.


#11

millact sa for siden:

Har heller ikke hørt noe om fest, men vi vet foreløpig ikke heller om det blir vitnemålsutdeling på dagen uten foreldre eller med om kvelden. Her åpner de nå litt mer opp til helgen, så da tror jeg arrangement plutselig er lov.

I fjor møtte vi på en haug 10.klassinger etter utdelingen, jenter og gutter. Jentene gikk i kjole og handlet snacks på kiwi. Om de hadde gått i bunad tidligere vet jeg ikke, men i fjor ble jo alt tonet ned og det var svært varmt.

Om det blir fest så tenker jeg det nok blir i en hage el. Tror jeg følger My sitt råd og sier hun kan få ha noen her på terrassen om hun vil det. Vi får se.


#12

IOA sa for siden:

Shit, må jeg finne fram bunaden? Det har jeg ikke tenkt på som et alternativ en gang. Min har kjøpt seg en veldig fin sommerkjole, så jeg håper det ikke er bunader som er greia. Har bedt henne forhøre seg litt i dag.


#13

millact sa for siden:

Kan han spørre vennene sine hva de skal gå i ? Eller kan du høre med noen andre foreldre?


#14

millact sa for siden:

Jeg lurer mest på hva JEG skal ha på meg dersom det blir noe med foreldre! Jeg må nok ut og kjøpe meg noe som kan brukes, noe halvpent.


#15

apan sa for siden:

Jeg har bedt ham tenke på det, men han var pottesur da jeg snakket om dette så utrolig lite velvillig. Må ta temaet opp igjen.


#16

star sa for siden:

Jeg aner ikke hva som er vanlig her. Tipper han velger en pen shorts og t-skjorte.
Hadde vel egentlig passet om alle stilte i "skoleuniform" aka treningstøy. :humre:


#17

Floksa sa for siden:

Konfirmasjonsdressen tenker jeg. Blir ikke noe rangling ved vann her (vi er superstrenge og utrolig kjipe på sånt) så dressen står seg nok gjennom kvelden.


#18

Blondie sa for siden:

På skolen der jeg jobber er det alltid en salig blanding. Alt fra bunader til hettegensere og papa lou-bukser. Jeg pleier å si til elevene at det er viktigere at de føler seg bra enn akkurat hva de har på seg og det mener jeg intenst og med hele hjerterota.


#19

liefje sa for siden:

Jeg synes det er en merkedag som bør markeres med pent antrekk. Sønnen min skal ha dress (VG 3). Må ikke være dress, men i alle fall penbukse og penskjorte og helst også jakke, synes jeg. Det er ikke SÅ mange sånne anledninger. Likevel føler jeg at Blondies kommentar over her om at det viktigste er at de føler seg bra, er veldig relevant. Dog må det da legges til at jeg vil tro at man ikke nødvendigvis føler seg bra iført joggebukse hvis "alle andre" er pyntet, så jeg ville sjekket det på forhånd, altså hva de vanligvis har på seg på avslutningen på den skolen.

Om ungdommen skal videre på festligheter etterpå, hadde jeg nok foreslått et skift, enten gå hjem eller ta med noe eller skifte på skolen.


#20

apan sa for siden:

Jeg er helt sikker på at det blir blandede antrekk på skolen da det er ganske avslappet på sånt rundt her. Junior føler seg vel i det meste også så ikke noen stor greie (men jeg er enig med Blondie i at det er viktig). Mer at jeg ikke aner hva som er alternativene. Men det er helt greit å ta på dress og skifte på skolen (aldri om jeg får ham med hjemom), så det kan vi absolutt gå for og da slipper vi også dra på shopping!


#21

Señora sa for siden:

Bunad eller dress er helt vanlig her.
Han skal ikke på noe fest jeg vet om etterpå. Han har knapt vært ute av døra om kvelden så langt med mindre det er snakk om trening eller kino.


#22

Snippa sa for siden:

Her hos meg, både på skolen ungene har gått på og de jeg har jobbet på, har mer eller mindre alle gutta hatt dress. Jentene har vært mer ymse. Noen kull har hatt bunad, men som regel bare sommerkjole/pen kjole.
Foreldre pleier å møte "halvpent". Dvs bukse og skjorte/kortermet skjorte på fedrene, bukse og skjorte eller vanlig sommerkjole på mødrene.


#23

007 sa for siden:

Samme her.

I fjor var det klasser som hadde samling etterpå, de skiftet til vanlige fritidsklær.


#24

IOA sa for siden:

Den støtter jeg! Men ser for meg en rasende Snuppa som hyler og gråter dersom alle andre har bunad og ikke hun. Så da er det greit å sette henne på saken.


#25

IzziCreo sa for siden:

Poden hadde khaki chinos shorts og hvit linskjorte med kinakrage. Det var en lett blanding på skolen, og kanskje en eller to i dress. Jeg ville hørt med skolen hva som er vanlig kutyme samt gytteforeldre du kjenner.


#26

millact sa for siden:

Be henne sjekke med sine venner hva de skal ha på seg. Det gjør nok min. Men om det blir i skoletiden går hun nok med en sommerkjole. Tror hun har en fra Bik Bok som kan passe til det.


#27

Nenne sa for siden:

Akkurat sånn er det her også.

Her har det også vært samlinger etterpå, men da tror jeg alle har reist hjem for skifte først.


#28

-ea- sa for siden:

Dress/bunad/kofte/penkjole er helt vanlig her også.


#29

Adrienne sa for siden:

Omtrent alle gutta hadde på seg dress da eldstemann fikk vitnemålet for to år siden. Jentene stilte i pen kjole eller bunad.


#30

IOA sa for siden:

Ja, det var det jeg ba henne om. Det blir jo litt mindre høytidelig i år også, når det bare er klassevis i gymsalen uten foresatte, så kanskje behovet for å pynte seg veldig utgår. Det er jo bare de samme som de er sammen med hver eneste dag som er der. :knegg:


#31

millact sa for siden:

Ja, hvis det blir uten foreldre her også (det er varslet, men mulig de snur siden vi nå letter opp litt) så blir det nok sommerkjole på min.


#32

-ea- sa for siden:

Har du glemt at SoMe? :humre: Viktig med fine bilder! :p


#33

My sa for siden:

Ja, man pynter seg jo i andre anledninger, selv om man bare er sammen med dem man ser hele tiden, som i bursdager o.l. Vi kjører f.eks full pynting her på julaften, selv om vi bare er kjernefamilien som bor sammen, og ingen gjester. Så hvis man synes det er stas å pynte seg litt for hverandre, så er det bare å kjøre på. :jupp:


#34

Blånn sa for siden:

Mine har kjørt dress på sine avslutninger og det samme gjør nok yngste i neste uke. Bare planlagt messe/utdeling av vitnemål.


#35

Tjorven sa for siden:

Jeg synes aldri de deler bilder fra store anledninger i SoMe som vi voksne får de. Det legges kanskje på SnapChat, men det vet jeg lite om for der deles det lite med meg.

Som mamma kunne jeg godt tenke meg en snuppe i bunad, men hva jeg vil skryte av på SoMe er visst helt irrelevant. :knegg:


#36

star sa for siden:

Guttungen tror dress. Men vet nå ikke helt om den passer.
Vi hadde bare vanlig pent tror jeg.
På VG3 derimot var det dress og bunad på de som hadde.


#37

-ea- sa for siden:

Nei, vi får jo aldri se de bildene... :p


#38

polarjenta sa for siden:

Min sønn skal ha på seg en drakt fra farens hjemland.


#39

-ea- sa for siden:

Så kult, Polarjenta.


#40

Fløyel sa for siden:

Hos oss opplever jeg at mange bruker komfirmasjonsantrekket til selve vitnemålsutdelingen.


#41

Chanett sa for siden:

Bunad og dress er vanlig hos oss. Også i fjor. Da var mine fine stasa opp og heilt rørande voksne.:hjerter:


#42

annemede sa for siden:

Her var det bunad og dress i fjor. Så hjem og skifte før tur ut på fjellet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.