Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Babyteppe: Oppskrift og farger

#1

IOA sa for siden:

Jeg skal strikke teppe til en god kollega som venter barn i januar. De vet enda ikke noe om kjønn (naturlig nok), og siden det er første barnet, har jeg lyst til å lage noe nøytralt som kan gjenbrukes.

Nå er det leenge siden sist jeg strikket babytepper, så kanskje noen som er litt mer oppdaterte kan komme med forslag til oppskrifter og farger som passer til en januar-baby? Jeg har ok strikke-skills, men super-innvikla mønster på pinne 2 frister ikke aller mest....


#2

Malama sa for siden:

Jeg pleier strikke nøstebarnteppe jeg, det er ikke innviklet i det hele tatt, det mest avanserte er å huske at etter midten er det tre rett, et kast TRE sammen, for et kast, to sammen blir ikke faktisk felling... jeg strikket et i ammetåka som har 20 pinner med det, det har litt rar form...

Strikker det på skrå, altså, med hullkant. Ikke avanset og lekkert, men lunt og godt. Mine unger bruker sine i bilen enda. om vinteren

Farger spørr jeg stort sett de vordende foreldre om. Ofte strikker jeg første halvdel offwhite og andre halvdel med en farge, jeg har strikket med blått, rosa, grønt, brunt, grønt, rødt, et i to lillafarger, og det min yngste ha er strikket i regnbuegarn så det skifter farge mange ganger :)


#3

Tjorven sa for siden:

Jeg synes offwhite, lys brun, grønn eller gult er fine farger til babytepper og som er kjønnsnøytralt nok.

Oppskrift kan jeg ikke bidra med. (Dette burde jeg ha tenkt på tidligere, for det hadde vært en ypperlig presang til et vennepar av oss som akkurat fikk barn.)


#4

Fersken sa for siden:

Jeg synes Ringblomstteppet til Klompelompe er nydelig. For meg som ikke er så strikkevant (men kan strikke kunststrikk) så tok det noen prøver før jeg fikk kanten fin.


#5

Katinka sa for siden:

Pickles har flere fine. Jeg har strikka midtsommerbabyteppe til to nye verdensborgere.


#6

Nenne sa for siden:

Jeg har en PDF med flere forskjellige babytepper som jeg lastet ned gratis. Jeg kan sende den hvis du vil ha den og gir meg en e-postadresse å sende til.

Jeg strikket et teppe derfra som var med mye fletter. Ikke vanskelig, men det tok en god del tid. Jeg brukte garnforslaget fra mønsteret (noe som sikkert er grunnen til at mønsteret gis bort gratis) og det ullgarnet var veldig mykt og deilig, men av det slaget som holder fasongen.

Jeg strikket i blått til grand-nevøen, men ville ha valgt naturhvit eller en lys grønnfarge kanskje hvis det skulle være helt nøytralt.


#7

Frøy sa for siden:

Det er jo så mange fine babytepper der ute, men de fleste driver jo med litt avansert mønster. Dette likte jeg da, spesielt at stripene er av ulik bredde.


#8

IOA sa for siden:

Takk for tips! Ringblomstteppet var nydelig, jeg tror det er ensfarget som er tingen. Har lyst til å strikke noe litt mer komplisert enn nøstebarn.

Nenne, så snilt av deg å dele oppskrift! Jeg har prikket deg mailen min.


#9

Shun sa for siden:

Hvis du kan bruke engelske oppskrifter har Brooklyntweed flere firkantede sjal som gjør seg som babytepper.

Bridgewater

Quill

Jeg ville strikket dem i tynt garn som Filcolana New Zealand lammeuld, Nøstebarn to-tråds, Holst garn eller Shetlandsull.

Jeg har strikket Bridgewater både i New Zealand lammeullen og i silkeull, og fraråder egentlig silkeullen. Den siger.

I tykkere garn:

Tweed baby blanket


#10

Geitrams sa for siden:

Jeg syns Bella teppe fra LeKnit er nydelig.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.