Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Strikkehjelp - Strikkefasthet

#1

Frøy sa for siden:

Nå trenger jeg litt hjelp, har kjøpt oppskrift og startet på verdens søteste Honey clutch, men oppdager jo etter en stund at jeg er helt off på strikkefastheten. (Jada prøvelapp er sikkert kjempe morsomt å strikke, men min strikkefasthet pleier å stemme)

Uansett, oppskriften sier pinne 2,5 og at 110 omganger med dobbeltstrikk skal gi meg 17 cm det får jeg bare til å bli knappe 15 cm.
Hadde dere da gått opp til pinne 3,5 eller holder det med å gå opp til pinne 3.

Her må målene stemme for glidelåsen som skal i er 17cm i tillegg så skal det stemme med opplukk av masker så kan ikke strikke flere omganger heller.


#2

nokon sa for siden:

Eg ville strikka prøvelapp for å finne ut kva pinne som gav riktige mål. :sorry:


#3

Geitrams sa for siden:

Jeg må alltid opp i pinnestørrelse for å matche strikkefastheten til Petiteknit, hun strikker veldig løst, syns jeg. Det holder vanligvis å gå opp 1/2 pinne for meg.


#4

Frøy sa for siden:

Ja, fasiten ble opp til pinne 3 og da var strikkefasheten perfekt.


#5

Pepper Lemon sa for siden:

Strikkefasthet er vanskelig. Jeg fikk nå 15 masker på 10 cm med pinne 4,5. det skulle blitt 16. Så genseren ble jo for stor. Jeg trodde én maske per 10 cm var nærme nok. Hvor sensitivt er det her egentlig? Bør jeg gå ned en hel pinnestørrelse?


#6

Tranquil sa for siden:

Strikk en prøve med pinne 4 siden du er ganske nær strikkefastheten. Om dette ikke stemmer heller ville jeg prøvd en hel pinne ned.


#7

Svanen sa for siden:

Jeg strikker ofte prøvelapp, men veldig ofte så stemmer den veldig fint på lappen, mens strikkefastheten blir likevel litt annerledes på selve plagget. Særlig ting med hullmønster er det ingen vits for meg å lage prøvelapp, for det blir uansett større. Så litt bingo kan det bli. Heldigvis passet siste prosjekt selv om det var kombinasjon av glattstrikk og hullmønster.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.