Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er viktig for deg som hyttegjest - tips søkes!

#1

Drømmedama sa for siden:

Vi skal bygge hytte på fjellet. 6 soverom(3 av dem på hems), liten loftsstue, 2 bad, kombinert stue/kjøkken, sengeplass til 14. Under 2 timers kjøring for oss, kortere for deler av slekta, vi vil ha besøk av barnas venner og kjærester, våre venner, slekt og utvidede familie. Vi vil også låne ut hytta til dem rundt oss.
Jeg er ganske god på form, kvalitet, interiør og uttrykk, godt under middels elendig på praktiske løsninger og organisering. Det er her jeg trenger hjelp.
Så nå lurer jeg på: hva er viktig for deg når du og dine er på besøk på hytta til noen? Enter dere er gjester eller låner hytta for dere selv? Hva burde jeg tenke på for at alt skal bli så hyggelig og praktisk som mulig?


#2

millact sa for siden:

Vi er med venner på hytta i vinterferien, på fjellet. Jeg hadde likt litt plass til bagasje/klær. Trenger ikke være mye, men noe. Tørkemuligheter for våte klær; at det er plass nok til det også for noen gjester.

Spennende, lykke til! Og så er jeg spent på hvor det er.


#3

Pelen sa for siden:

Vi har hytte som også ut og jeg kan dele mine erfaringer som mest er fra utleiers side, men vi leier ut til ukjent.

  • Garderbobeløsninger på soverommene ser ikke ut å brukes så mye. Et holder. De fleste har nok bagen stående på gulvet.

  • Vi har innvendig bod som ikke leietakerne kan komme inn i. Veldig greit. Plass til snekkerting, ting som ikke får plass andre steder i huset, vaskemiddel, litt ekstra mat osv osv, samt et enkelt kjøleskap med bitteliten frysedel der vi setter inn vår ketchup og en hel del annet som vi vil skal stå igjen.

  • Vi har delt opp skiboden i to deler. Den ene delen er låst så at våre ski kan stå der pluss litt annet som vi ikke vil at leietakerne skal bruke.

  • Vi har et skap på kjøkkenet (typ skap over kjøl/frys) som er låst med et magnetlås som ikke synes. Der har vi en del tørrvarer.

  • Vi har også samme type magnetlås på noen garderobeskap der vi har skistøvler og skiklær, toalettpapir, håndklær, sengetøy, ekstra toalettartikler, servietter, julepynt, kjøkkenpapir, kluter, rengjøringsprodukter, ekstra bøtte, batterier, lys, pærer osv osv, kunne også oppbevares i innvendig bod.

  • Vårt soverom og vårt bad (innenfor soverommet) er låst så de rommene leier vi ikke ut. Deilig å slippe å ha noen i sin seng og slippe å ordne sengen hver gang samt tømme alt fra badet.

  • Ha bra plass til skistøvler i entreen og ha stein- flisgulv og ikke tre i et ganske stort område ettersom folk går inn med skistøvler. Sitteplass så at man får på seg skistøvler greit.


#4

Anda sa for siden:

Knagger, kleshengere og litt oppbevaringsplass til bagasje og klær som er i bruk i løpet av hytteturen (f. eks en sengeskuff hvis dårlig plass, eller et skap som ikke er fullt av andre ting) der jeg får tilvist soveplass er gull.

Det er ikke sånn på hytta vår, for den en mikro. :knegg:

Gjerne også en stikkontakt i nærheten av sengen. Og hvis det er 14 på hytta, så er det også topp om det finnes mer enn ett toalett, evt at det er toalett som er separat fra bad.

Tanker om du vil at gjester skal ha med sengetøy selv, eller ha nok sengetøy på hytta til at de kan legge på rent når de drar. Det er lykke å slippe å re opp når man kommer opp, og veldig bra om gjester drar fra soverommet i oppredd stand.

Praksis på håndklær for gjester? Ta med selv, eller ha nok på hytta til å låne ut (uten å bli sittende med et berg av skittentøy selv).

Sørge for at også gjestesoveplasser har mulighet for lysskjerming og lufting.


#5

Input sa for siden:

Husk å lage store nok rom til reiseseng til barn om dere har tenkt å få barnebarn noengang. Mine svigerforeldre planla for "her og nå" da de bygget hytte for fire år siden og har derfor ikke plass til alle barna og barnebarna sine samtidig. Man kan jo risikere at noen får seks barn, det kan man ikke ta høyde for, men jeg ville i hvert fall planlagt for flere enn null.


#6

Timar sa for siden:

Jeg ønsker meg å kunne gå på do og dusje uten å føle at hele hytta venter på at jeg skal bli ferdig. :nemlig:

Altså mer enn en do, og gjerne flere dusjer også. Minimum at doen er separat fra bad/dusj hvis det bare blir en av hver.


#7

Luftslottet sa for siden:

Brede nok senger. På svigerhytta er alle dobbeltsenger 120. :skremt:


#8

Neket sa for siden:

Foreldrene mine hadde en hytte (solgt nå) der de hadde tørkeskap. GENIALT på vinteren. :jupp: Vaskemaskin er jo også kjekt hvis man skal være lenger enn en helg.

Ellers er jeg ikke så kravstor. Kidsa sier wifi og svømmebasseng. :hehehe:


#9

Selma sa for siden:

Vi har nettopp oppgradert ei sommerhytta. På soverommene har jeg lagt opp til at det skal være hyggelig, men "litt upersonlig". Med det mener jeg at hvis gjester skal bo der, så skal de ikke finne mine klær og mitt rot på soverommet. Hos oss er soverommene knøttsmå, men de alle tre er innredet nokså likt med plassbygde senger, sengetepper, en stol som fungerer enten som nattbord eller til å legge klær på, noen knagger på veggen og en kasse under senga til å oppbevare klær for den som.


#10

-ea- sa for siden:

Jeg har aldri brukt klesskap når jeg er på besøk, verken i leiligheter, hytter eller hotell. Dvs jeg gjorde det én gang på hotell, reiste fra klærne i skapet og måtte få dem ettersendt. :flau:


#11

meisje sa for siden:

Jeg syns det er veldig kjekt om det finnes et sted å sette fra seg bag eller koffert i stolhøyde, sånn at jeg slipper å bøye meg veldig for å finne ting i baggen (for korte opphold har jeg alt i en bag, ikke pakket ut.)


#12

Charlie sa for siden:

Signerer Timar om do/ dusj. Har separate rom hjemme, og det gjør mye for køen at de rommene ikke har samme dør.

Bruker en hytte vi ikke eier en del, det jeg liker er

Gang
Tørkeskap!! God plass til skotøy og henge opp. Gjerne knagger på lister bortover, kan godt være innfellbare, så de bare er der når man trenger dem. Flislagt gulv med varme i, så skotøy tørker

Kjøkken
Oppvaskmaskin, slik at det er god hygienisk standard
Ellers at det er det man trenger, og et tomt skap eller to til å sette bort tørrmat.
Kombiskap

Soverom
Trenger ikke skap, men en stol/benk å sette bagen på og knagger på veggen (ref. gang).
Gjerne luftemulighet uten masse mygg
Gode gardiner for lyse sommernetter

Er ikke noe glad i felles soverom med masse køyer, men det er meg.

For lånebytter synes jeg det er fint at vertskapets ting er avlåst, det er også en trygghet for at det er ok å bruke det som står framme.

Jeg liker gjestebøker. Særlig om det deles turtips, om tyttebæra har kommet eller det er gjørmete i lia.

Liker at det er lett å holde rent, lett tilgjengelig renholdsutstyr og ikke masse brikker og nips. Det gir et renere inntrykk, større tillit til renholdet og oppmuntrer til å holde det rent.


#13

sindrome sa for siden:

Som gjest på generell basis vil jeg si at alle dusjer må kunne justeres i høyden.


#14

Drømmedama sa for siden:

Dere ass! Så mange gode tips! Knagger ja. Plass til babyseng. Jeg skal se om jeg kan gjøre plass til tørkeskap, helt sikkert veldig lurt, og har sendt mail ang ekstra toalett på hems, ser etter noe å plassere bagene på på soverommene og prøver å tenke ut en god løsning på sengetøy og håndklær.
Bare fortsett å være smarte!


#15

My sa for siden:

Nok vin? Hyggelig selskap? Folk som ikke er kveldstrøtte og sovner i sofaen midt i en samtale? Kaffe om morgenen? Ikke noe mas om kortspill?

Nei altså, når jeg er gjest på andre sine hytter må jeg si at jeg er ekstremt lite kravstor. Kan aldri huske at jeg har vært misfornøyd med noe som helst, uansett standard og løsning. Selvsagt mye jeg ville hatt annerledes om det var min hytte, men som gjest? Da tar jeg det jeg får, og koser meg med selkapet, maten, omgivelsene...

Men når jeg tenker godt etter har jeg ofte likt å være på hytter som har hatt anneks. I flere faser av livet har det vært praktisk både for små og store at ungene/ungdommene kan sitte i en dunge/sove i annekset mens de voksne sitter i hovedhytta ut over kvelden. Og gode og lange nok senger er en fordel. Men loftstue gjør jo sikkert samme nytte.

Selvsagt praktisk med dusj, oppvaskmaskin, tørkeskap m.m., men da tenker jeg mer hvis jeg selv skulle hatt hytte. Men det er ikke viktig for meg som hyttegjest.


#16

-ea- sa for siden:

Åja, dette! Var nylig på noens hytte der jeg ikke nådde opp til den dingsen hånddusjen skal settes fast i - den sto skrudd fast på veggen høyt der oppe. Rart.


#17

daffy sa for siden:

Nok knagger. Det kan aldri bli nok knagger.


#18

Millen sa for siden:

:rofl:


#19

scilla sa for siden:

Gode madrasser:ja:


#20

Retz sa for siden:

Det eneste ønsket jeg har som gjest er at dodøra har lås. Gjelder også utedo.


#21

banana sa for siden:

Sørg for at soveplasser på hems har reelle rømningsveier. Å leie hytte hvor man ikke kommer ut om natta hvis det brenner er minuspoeng i mitt hode.


#22

jolie sa for siden:

Ullsokker. Hvis jeg har reist fra mine hjemme er det supert å få låne et par.


#23

Elise sa for siden:

Komfyr og eventuelt andre kjøkkendingser må være mulig å forstå. Jeg har vært på en hyttetur hvor ingen av oss som var der klarte å finne ut hvordan vi skrudde på komfyren. :lol: (Takk for grill, for å si det sånn!)


#24

Pelle sa for siden:

Knagger, knagger, knagger, speil på soverom, leselampe, gode lademuligheter. Ellers lite.


#25

Agent Scully sa for siden:

Toalett separert fra resten av badet. Feks ett stort bad med toalett, ett lite bad med dusj, og ett separat toalett


#26

amo sa for siden:

Slipperse, glemmer det nesten alltid…..:flau:


#27

rajraj sa for siden:

Jeg signerer på knagger x1000 på soverommene og tørkemuligheter i gang eller annet egnet sted. Det er gull, spesielt om det er en hytte som skal brukes vinterstid.

Og når det skal legges opp til at hytta kan brukes av mange samtidig trengs det et langt spisebord med ordentlig sitteplass til alle. Det betyr at det ikke er gøy med en liten benk eller noe annet på en av endene som sikkert er plassbesparende og lur, men som ingen egentlig vil sitte på fordi den er vond/man sitter for høyt eller for lavt i forhold til bordplata/man blir sittende vendt en rar vei i forhold til resten av laget. :nemlig:


#28

C3PO sa for siden:

Av forslagene jeg leser her er, trist nok, den viktigste for meg kontakt ved senga, ja. Som kort person, støtter også dusj som kan justeres i høyden, men det er vel standard nå.


#29

liefje sa for siden:

Jeg er en veldig sær hyttegjest og klarer liksom aldri å slå meg til ro og nyte når man er mange mennesker sammen på lite plass. Jeg drar jo likevel, da, men kommer ofte sliten tilbake. Unntaket er på hytten til min venninne hvor det er gode senger/madrasser og eget bad tilhørende rommet vi sover på. O lykke. Men ser såklart at dette ikke er mulig over alt.

Ellers støtter jeg forslagene om mer enn ett bad, knagger og generelt god plass.


#30

Señora sa for siden:

Åpne hyller på kjøkkenet for lett tilgang for gjester å forsyne seg selv med en tallerken, glass osv. uten å føle de er på raid i kjøkkenskapene til folk. Lett å bidra til å rydde på plass oppvask osv. også.


#31

Tussa sa for siden:

Kravspekken vil jo vere veldig annaleis om en leige ei hytte av "fremmede" eller en er på besøk hos kjente ei helg. På besøk hos nokon med hytte er krava mine minimale men om det er do innendørs foretrekke eg at doen ikkje har direkte dør til stue og oppholdsrom.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.