Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Plassbygd skyvedørsgarderobe – pris og anbefalinger

#1

Toffskij sa for siden:

Vi skal flytte til en nyoppusset leilighet uten skap, som er sånn at den skriker etter plassbygde skyvedørsgarderober i alle soverommene. Er det noen som har lyst til å dele erfaringer og anbefalinger? Hva vil det f.eks. koste sånn ca. med en skyvedørsgarderobe som dekker en hel vegg (2,7 m lang, 2,4 m høy)? Den skal delvis tjene som bodplass også, er det noen vits i å bygge den ekstra dyp? Finnes det noen ekstra lure innredningsløsninger for sånt? Har dere noen firmaer dere vil anbefale?

NB! Vi skal absolutt ikke bygge selv, siden vi har brukt opp alt som heter huslighet og initiativ på salgsprosessen. :knegg:


#2

trøtt sa for siden:

Ekstra dyp er veldig kjekt hvis du skal ha noen til å bygge selve innredningen også. Skal du gå for litt mer standard innredning så er det ingen poeng. Vi fikk pris på spesiallaget innredning og endte opp med ikeainnredning for å si det sånn. Det var helt ville priser. Han regnet med at han trengte 120 timer til å lage innredning til skap til to vegger. Ca 1000 kr timen pluss materialer mener jeg å huske at det var. Vi fant ut at ikea sin til 12 000 fungerer helt greit. :knegg:

Skyvedørene kom da i tillegg og er ikke kjøpt på Ikea.


#3

Toffskij sa for siden:

Takk, trøtt, det var et nyttig, om enn noe deprimerende innspill!


#4

Martis sa for siden:

Vi kjøpte fra Garderobeeksperten. Det er dyrt, men vi fant ut at å ha plass effektive skap som dekker hele vegger fra gulv til tak var billigere enn å kjøpe større hus. :knegg: De var raske og effektive og vi er fornøyde nå ett år etterpå.


#5

liefje sa for siden:

Ikke garderobeskap, men vi skulle en gang ha noe så utrolig kjedelig som en ny TV benk. Hadde sett hauger på nett til rundt 2.000 kroner, men de hadde alle feil mål for vår vegg og TV. Tok da kontakt med et par som kunne lage for oss, og de skulle ha 12-15.000. Gjett om det var uaktuelt! Nå for tiden er det i tillegg veldig mye høyere priser på trematerialer enn før, så finner man noe ferdig, er det mye penger å spare.


#6

Toffskij sa for siden:

Finnes det noen ekstra dype ferdiginnredninger, da tro? Det er IKKE aktuelt å betale 100k for et skap, nei! Jeg tenker kanskje at vi kunne hatt noen ekstra dype bodhyller i den ene enden og en hjørnegarderobeløsning i den andre enden. :gruble:


#7

Nenne sa for siden:

Sjekk Elfa! Vi har det og der kan du velge alle mulige varianter og dybder så vidt jeg skjønner. Det er ikke noe problem å velge bredder og høyder etter ønske. Jeg tror det er mye vanskeligere hvis du ikke skal ha hele veggen, men ha en endevegg ut i rommet. Da er du mye mer avhengig av standardmål på endeveggen og det er de målene som bestemmer dypden.


#8

Tjorven sa for siden:

Usikker på hvor interessert du er i "sladder", men jeg har hørt om flere som har hatt problemer med Garderobemannen. De har levert godt, men det har vært utrolig mye styr med fakturering og organisering. De har også slått seg selv konkurs i hvert fall én gang.


#9

Toffskij sa for siden:

Absolutt interessert i avbefalinger også!


#10

millact sa for siden:

Ja. Det var også endel som hadde betalt inn forskudd (store summer, vi snakker i 60K klassen) som tapte alt og aldri fikk noen garderobe.


#11

Isprinsessen sa for siden:

Om den går fra vegg til vegg går det muligens å mo here skinnene der du vil ha den. Så ha brede og dype hyller der du vil ha det og innredning der du vil ha det til klær.


#12

Elisabet sa for siden:

Ferdige garderobeinnredninger er dyrt. Også hvis du skal ha det plassbygget. Men vi har bare bestilt dører gjennom FIX, og samme dørene har de på Bauhaus. Boman heter dørene og er stadig til 40 % rabatt på spesialbestilling. Har det kanskje andre steder også. Sjekk ut forhandlere av de dørene. Dørene for 3 meter bredde kom på ca. 10.000,- siden jeg ikke ville ha rimeligste variant. Svart ramme og sotet speil og ville ha 4 dører og ikke 3 for og utnytte åpningen og plassen. Er billigere å ha færre dører. Så kjøpte vi pax innredning på Ikea og satte sammen selv inni. Da trengte vi bare 1 meter innretning på hver side, så får du automatisk en midtplass til resten. Der kjøpte vi bare en stang og hang opp også la vi ei hel hylleplate på toppen over hele veien så vi får plass til plastkasser og diverse på toppen. Av pax innredning så har vi glass skuffer halve nederst og henging halve øverst. Men det gjør en jo som en vil.


#13

mkj sa for siden:

Dette!

Hvis dere har mindre plass, så må dere passe påmalt ikke skuffene blir bredere enn skapåpningen.

Ellers så synes jeg at pax med vanlige dører er gode valg, mye god garderobe for pengene. Kanskje en garderobe som er litt dypere, ala den skissert her over slik at man kan få satt inn f.eks kofferter


#14

Shun sa for siden:

Jeg havnet på en vegg med Pax innredning, og var villig til å betale for en dyrere (les bedre kvalitet) skyvedør foran, men endte opp med å ha åpen garderobe uten dører.
Er fornøyd, og synes jeg har fått mye garderobe for pengene. Pax var ikke dyrt sammenlignet med alle de andre jeg vurderte.


#15

Filifjonka sa for siden:

Vi valgte en lokal leverandør som tegnet og plassbygde løsningen på to vegger. Husker ikke antall meter, men det er på to vegger og ganske mye. Det kostet ca 27.000.

Jeg er glad for at vi valgte en løsning som ikke har skrog med baksider og sidevegger, men bruker de allerede eksisterende veggene og setter innredningen rett inn. Det gir litt ekstra centimeter.


#16

Filifjonka sa for siden:

Sendte forresten forespørsel til Garderobemannen også, men fikk aldri noe seriøst tilbud. Googlet også, så vi hadde ikke tatt sjansen uansett.


#17

-ea- sa for siden:

Alle kjøkkenleverandører kan vel også levere garderobe. Prøv en av dem?


#18

mkj sa for siden:

Har sett flere på internettet skryte av en Fredrik på Huseby Drammen.


#19

Kaprifol sa for siden:

Jeg har skyvedør bestilt på mål fra Kvik. Den er montert ca 20 cm ut fra skapstammer fra Ikea. Dybden på skapet er altså dypeste pax-stammen pluss 20 cm. Mellom to skapstammer er det montert to stenger for henging av klær. Øverste stanga er satt høyt opp, jeg står på tærne og henger opp kjoler på den.

Om skapet skal fungere som bod, går det an å lage det så dypt som en koffert trenger. Kanskje kofferter kan skyves inn og stables bak en skapstamme også?


#20

Toffskij sa for siden:

Takk for masse nyttige innspill!

Idiotspørsmål: Om man monterer innmaten selv, antar jeg man gjør det før skyvedørene monteres, eller?


#21

Kaprifol sa for siden:

Det er lurt å gjøre alt som skal gjøres inni skapet før skyvedørene settes på. Men skyvedører er gjerne til å "klikke" på skinnene, så de kan jo demonteres om det skulle bli nødvendig.


#22

Erica sa for siden:

Vi har akkurat kjøpt 4 stk 75-skap fra pax, med full innredning med skuffer, hengeplass og noen hyller. Jeg hører interne rykter fra ikea at det skal komme gulv-til-tak skyvedørsgaderobe derfra til høsten, så enn så lenge er skapene åpne i påvente av det. Det er uansett best å sette opp skapene før man får på skyvedørene, mye enklere ihvertfall.


#23

apan sa for siden:

Vi brukte Skapnett ifjor. 27000. 1 vegg.


#24

Tjorven sa for siden:

Som skyvedører man kan sette på utsiden av pax-stammen? Dette høres veldig interessant ut. Da plukker jeg dørene av skapene vi har i dag og setter inn skyvedører. Så slipper vi å se på eskene som står oppå skapene.


#25

mkj sa for siden:

Blir spennende å se, kommer vel ny katalog i starten av august.


#26

Erica sa for siden:

Ja, som går fra gulv til tak, som vanlige skyvedører gjør.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.