Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rødvinsvennlig middag til kolleger?

#1

Skilpadda sa for siden:

Jeg har invitert mine fire nærmeste kolleger (voksne og sikkert sultne menn) på middag neste uke, og må finne på noe å lage. Ikke julemat. Jeg vil ha rødvin, så ett eller annet med rødt kjøtt (eventuelt en god, kraftig kyllinggryte) er nok tingen. Tror jeg har reinkjøtt i fryseren, så viltgryte er absolutt en mulighet. Jeg har noen timer før de kommer, men ikke en hel dag (men kan selvsagt gjøre noe dagen før).

Noen forslag? :) Har tenkt på en solid sjokoladekake til dessert, men tar ellers gjerne mot forslag til dessert også.


#2

Veronal sa for siden:

Hvis du har en hel reinstek i fryseren så kan du lage surstek. Da legger du den i surmelk i dag og steker den samme dag. (Dette er den ultimate julematen for noen få av oss, men helt sikkert ikke for det store flertallet av befolkningen.)


#3

Røverdatter sa for siden:

Hva med helstekt indrefilèt, fløtegratinerte poteter, soppstuing, peppersaus og dampede grønnsaker?

Eller en fransk gryte med oksekjøtt og provance-poteter til?

Eller biff med bakt potet og hjemmelaget bearnaise?

Viltgryte er jo også nydelig da, med sopp, laubærblad, gulrøtter og kraftig fløtesaus.

:komme seg hjem og lage middag snart: :flau:


#4

Harriet Vane sa for siden:

Jeg ville servert noe veldig klassisk, nemlig biffsnadder, bernaise og pommes fristes. Bare at det skal være skikkelige saker.

Beregn 250 g ytrefilet pr. pers. Stek hele ytrefileten med pepper i massevis, la den hvile. Salt den mens den hviler.

Skjær opp mandelpoteter med skall i smale båter og friter eller stek i ovnen med olje, hvitløk og krydder.

Lag bernaise (rett før servering) av to eggeplommer i en skål over vannbad finhakket sjalottløk, biter av smør som piskes inn, ha i litt estragoneddik og mer og mer smør til den blir luftig og fin. Ha i salt, pepper og estragon.

Når sausen er klar, setter du den til side, skjærer opp ytrefileten i tynne skiver og svisser skivene lett i panna. Ellers kan fileten være litt for rå. Se det an om det trengs. Dander potetene og biffsnadderet på fat, og server med saus og evt grønnsaker.


#5

torsk sa for siden:

Note-to-self: Ikke les slike tråder på slutten av arbeidsdagen. :voksen sulten mann:


#6

Maverick sa for siden:

Jeg liker idéen om å bestemme at du vil ha rødvin, og så matcher maten deretter.

:vilalltidharødvin:

Fransk gryte høres himmelsk ut.


#7

Pamina sa for siden:

Andebryst eller en Stange landkylling er nydelig til rødvin.

Og en endive og parmesan form ved siden av(endive bladene surres lett i smør i panna, og legges lagvis med revet parmesan i en ildfast form, setter i ovnen i en 20 minutters tid så osten smelter og brunes litt på toppen). Med nydelige små poteter. Det er snadder det!


#8

Albertine sa for siden:

Jeg kommer alltid trekkende med den gulasjen jeg... :sparke: Lett å lage, kjekt å gjøre ferdig dagen før og bare varme opp igjen, og nyyyydelig til rødvin. Pluss at gutta bare kan gafle innpå uten å sjekke om det er igjen noe til de andre, fordi du selvsagt lager så mye at dere har til middag i mange dager etterpå.


#9

Canisa sa for siden:

Man trenger ikke være :voksen sulten mann: for å få vann i munnen av slike tråder midt i middagstiden. :nam:

Signerer forøvrig AC helhjertet. Du er en dame etter mitt hjerte Skilpadda!:hjerter:


#10

Frantzen sa for siden:

Melder meg på i klubben :jupp:
Rødvin er verdens beste medisin - det hjelper mot ALT!


#11

Line* sa for siden:

:riktig:

Gode tips her til mat.
Jeg fikk lyst til å be deg servere Faustino I til maten. Himmelsk rødvin. :nam:


#12

Mikkeline sa for siden:

Denne lammegryten er kjempegod, og passer godt til sultne menn!
(Det aller meste passer jo til rødvin ;) )

Jeg økte mengden med saus litt - du ser fort om du trenger mer.

Arabisk lammegryte

  • 1 ½ kg grytekjøtt med bein av lam
  • 3 ss olje
  • 1 ts sort pepper
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts salt
  • 6 båt hvitløk finhakket
  • 2 ss maisennamel
  • 1 ts sukker
  • 5 dl yoghurt naturell
  • 2 ts tomatpuréSlik gjør du:

Steketemp: 200 grader
Steketid: Ca. 1 1/2 time

  1. Brun kjøttet i olje og legg det i en ildfast form.

  2. Bland de andre ingrediensene og hell alt over kjøttet. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen på 200 grader i ca. 1 1/2 time.

Server med ris og f.eks. oppskårne rå grønnsaker i biter eller staver. Gulrot, paprika, agurk eller selleri passer bra.


#13

Line* sa for siden:

:noterer:


#14

safran sa for siden:

Åååååh. Røøøøødviiiiiin.


#15

Alfa sa for siden:

:har ikkje drukke rødvin på 14 dagar: :sukk:


#16

Anne sa for siden:

Det tenkte jeg også og gleder meg til kvelden. :D


#17

Line* sa for siden:

Gubbelure kom hjem med en treliter Robertson i dag, og 4 nye flasker til vinhylla.
Armadore, Marques dè Chives, Faustino I og Lindemanns. :love:


#18

Line* sa for siden:

Er du gal, kvinne!
:eek:
Tenk på helsa di! :dramaqueen:


#19

safran sa for siden:

Jeg kan ikke drikke rødvin i dag. :sur: Helten er i Danmark og jeg må kjøre enern på spilling.


#20

Alfa sa for siden:

Den inkompetente legen meinte visst at ein hestekur intravenøs antibiotika ville fungere betre på infeksjonen min. Forstå det den som kan... :vetikke:


#21

Line* sa for siden:

:dåne:

Bytt lege!!!


#22

Eia sa for siden:

Hva med coq au vin (med kylling)? Da bruker du den samme vinen både i gryte og glass. Har ingen oppskrift på hånden, men det har sikkert www.aperitif.no


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.