Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken luksusmat synes du er oppskrytt?

#1

Hyacinth sa for siden:

Hører på Sjuve i radioen og fikk noen assosiasjoner. Så på en tom fridag spør jeg om dette. :knegg:

Jeg er nærmest altetende, men får ikke helt til østers.


#2

Pelle sa for siden:

Sjømat, sushi, skalldyr og lammecarre


#3

Robyn sa for siden:

Sushi. Jeg fikser det bare ikke.


#4

Myria sa for siden:

Sushi og skalldyr.


#5

Frk_Fryd sa for siden:

Jeg vet ikke hvor luksus det er, men jeg synes multer er forferdelig oppskrytt.


#6

Hyacinth sa for siden:

Jøss. Jeg føler at «alle» elsker sushi og synes mannen min er veldig sær som ikke liker det. :knegg:


#7

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror multer er acquired taste. Lærte nylig at solbær er det, nemlig. Og det stemmer på meg.


#8

allium sa for siden:

Kaviar.


#9

Stompa sa for siden:

Er sushi luksusmat? For meg og de fleste rundt meg er det hverdagsmat. Jeg liker det, spiser det ofte til middag på vanlige dager.


#10

Hyacinth sa for siden:

«Luksusmat» i overskriften var forresten en teit betegnelse. Jeg tenkte mest på gode råvarer man behandler med respekt, ikke sånn «jeg liker ikke brødskiver», liksom.


#11

Myria sa for siden:

Å ja, helt enig.

Jeg synes ikke sushi er luksusmat, men siden andre hadde nevnt det før meg gjorde jeg det samme. :knegg:


#12

Hyacinth sa for siden:

Nei, jeg tenker ikke på sushi som det, men spiser det heller ikke så ofte på hverdager, og da pga prisen. Og det tror jeg handler mye om at jeg trenger en del sushi for å bli mett, og det blir ofte flere hundre kroner for én person. I tillegg liker jeg litt «spennende» sushi. Synes ordinære makiruller med kun laks er utrolig kjedelig.


#13

Hyacinth sa for siden:

Glem luksus. Tenk gode råvarer. Kamskjell, oliven, verdens beste oster etc etc.


#14

Luftslottet sa for siden:

Jeg liker verken kaviar, trøffel eller blåmuggost. #barnslig


#15

Hyacinth sa for siden:

Trøffel i seg selv smaker nokså lite, synes jeg. Men trøffel i olje eller andre ting har en veldig markant duft og smak. Jeg liker det godt, men kan forstå at noen ikke liker det v


#16

Dali sa for siden:

Jeg prøvde foie gras en gang, og kommer ikke til å prøve det igjen. :knegg:
Østers har jeg aldri prøvd og har ikke noe ønske om det heller.

Oliven. Neinei.


#17

liefje sa for siden:

Jeg er egentlig altspisende, men forspiste meg på kamskjell en nyttårsaften for ca 20 år siden. For mye av det gode var IKKE deilig. Klarer å lirke inn et par hvis vi er invitert bort, men ville helst vært foruten. En annen ting jeg klarer meg uten i kategorien "fin mat" er stekt/varm gåselever. Er det gåseleverpate, spiser jeg veldig gjerne, men altså ikke sånn stekt variant. Det er heldigvis svært sjelden jeg får dette, men klarte faktisk å få BÅDE kamskjell og varm gåselever på en fransk restaurant hvor noen hadde bestilt en fast meny. Da ble det en baguette etter lunsj. Hahaha. Når jeg tenker på det, er begge disse tingene i kategorien fet, varm mat. Kanskje det er det jeg reagerer på?


#18

Input sa for siden:

Jeg er nok en sånn kresen dust. Jeg liker ikke ost (annet enn norvegia og liknende), ikke oliven og ingen former for vin. Sushi er helt greit, men det er for meg uforståelig at man klarer å spise det som et helt måltid. Masse hvit ris og knapt en eneste grønnsak funker ikke for meg.

Jeg tåler ikke skalldyr og bløtdyr, men tror ikke jeg hadde likt bløtdyr uansett. Savner dog krabbe veldig.



#20

Tussa sa for siden:

Multer, østers og lammecarrè. Ellers like eg alt :knegg:


#21

star sa for siden:

Sushi.
Gutta elsker det, jeg klarer ikke.
Kaviar, oliven, blåmuggost og snegler spiser jeg heller ikke.


#22

zinatara sa for siden:

Jeg foretrekker krabbe og reker i stedet for hummer og kreps.


#23

My sa for siden:

Gryteretter med kjøtt. Boef bourgogne f.eks. Det er "greit nok", og smaker jo ikke vondt akkurat, men funker ikke som festmat for meg, uansett hvor godt og eksklusivt kjøttet måtte være.

Ellers tror jeg at jeg liker alt av eksklusiv mat jeg har smakt. Sjømat, kjøttmat, oster ... bring it on! :vilha: Det er mange kaker jeg synes er oppskrytt da.


#24

daffy sa for siden:

Jeg syns hummer er veldig godt, men i grunnen akkurat like godt som ferske krabbeklør. Så pris- og statusforskjellen der har jeg aldri helt fått taket på.


#25

Molly sa for siden:

Biff, blåskjell og østers.


#26

Fintdethei! sa for siden:

Signerer.

Kalvebrissel fikk jeg en gang. Grøss.


#27

IOA sa for siden:

Oliven og fancy oster liker jeg ikke. Østers syns jeg ser så uappetittelige ut at jeg aldri har vært fristet til å teste. Blåskjell har jeg smakt, men liker det ikke.


#28

Che sa for siden:

Trøffel - i alle former og fasonger. Jeg synes det lukter søppeldunk og fikser det derfor ikke.

Blåskjell fikser jeg heller ikke - men det er kanskje ikke så ekslusivt.

Sånn ellers er jeg ganske altetende, men mye som andre definerer som suverent, definerer jeg som "grei skuring" (langkokt kjøtt f.eks)


#29

amo sa for siden:

Jeg elsker sjøkreps, men takler ikke ferskvannskreps......


#30

Neket sa for siden:

Fancy oster, østers, kaviar. Alt som er over gjennomsnittlig spicy. :knegg: Sel. Det fikk jeg engang på en fest på Vestlandet, skulle være luksus visstnok?


#31

Retz sa for siden:

Jeg synes veldig mye er oppskrytt, noe fordi det ikke smaker godt, andre ting fordi prisen er altfor høy ift smaksopplevelsen. I den første kategorien havner kaviar og multer, i sistnevnte nesten alt av kjøtt, og det aller meste av restaurantmat. Sushi, italiensk pizza og vindaloo innfrir som regel.


#32

Tjorven sa for siden:

Jeg er virkelig altetende, og liker mye som folk synes er fremmed. Og jeg elsker egentlig sjømat mest av alt - med sjøkreps som min desiderte favoritt.

Tre ting får jeg derimot ikke grep om:

  • østers
  • makrell
  • sild

Alle tre har blitt gitt særdeles mange forsøk, men jeg klarer ikke å like det. (Jeg får ned alt uten grimaser og spiser hvis jeg får det servert.)


#33

Fersken sa for siden:

Østers og blåskjell. Lutfisk.

Egentlig det meste av mat som kan oppleves som litt geleaktig (dildrete).


#34

Malama sa for siden:

Alt dette?

Kamskjell og annen skjøapt, oloven, annen ost enn norvegia og mini babybel, græddost, stort lenger streker jeg meg ikke....

Stort sett det meste av sånne "gode råvarer", "luksusmat" etc, neitatakk , det kan de som setter pris på det få.


#35

Palmen sa for siden:

Trøfler. Jeg takler det ikke. Men liker omtrent alt annet.


#36

Gaia sa for siden:

Jeg liker det aller meste, og er veldig glad i sjømat, men jeg takler ikke østers. Ikke smaker det noe særlig, og konsistensen er skikkelig guffen.


#37

Ellisiv sa for siden:

Østers ja. Og hummer. Det er bedre med krabbe. :)


#38

Toffskij sa for siden:

Jeg er naturlig dyr i drift og liker alt sånt. Østers er nydelig, synes jeg, men jeg skjønner jo hva det er dere ikke liker.


#39

Anda sa for siden:

Kalvebrissel, østers og blåmuggoster ligger på "oppskrytt" lista mi. :nemlig:

Ellers gleder jeg meg til å spise det meste av det som er nevnt her på restauranter og med venner i tiden fremover. :vilha:


#40

scilla sa for siden:

Rå østers, kråkebolle, kaviar, og snegler. Takk, men ellers takk!


#41

løve70 sa for siden:

Øster, kaviar, gåselever. Ellers spiser jeg, og setter pris på det meste av annen 'luksusmat'


#42

vixen sa for siden:

Østers, blåskjell, snegler, hval. Smaken av safran er jeg ikke noe glad i. Hjelper ikke hvor fancy retten er.


#43

Sissel sa for siden:

Kaviar og Østers. Er heller ikke glad i sushi eller multer.


#44

frukt sa for siden:

Jeg liker det meste, men det er en del ting jeg ikke har prøvd som jeg ikke kan uttale meg om. Kaviar og trøfler for eksempel.
Østers har jeg spist en gang, og det var ikke helt det store. Men det kan godt hende at jeg hadde likt det om jeg hadde spist er flere ganger. Det har vært sånn med mye annen mat.

Smalahåve har jeg aldri smakt, men det tror jeg at jeg hadde likt. Mer skeptisk til smalaføter. Usikker på om det regnes som luksus da. Spesielt er det ihvertfall.


#45

Hyacinth sa for siden:

Hang meg litt opp i det med sushi. Dere som kjøper mye sushi i hverdagen: Hvor mye bruker dere på én person sånn ca? Her er det sånn at jeg alltid føler jeg må begrense meg, for jeg får aldri den sushien jeg vil ha til under 300. Kun for meg. Skal ungene ha også, kommet vi opp i veldig mange hundrelapper.

Ikke for det, vi kjøper rett som det er take away til 200+ pr person, også i hverdagen. Men (god) sushi synes jeg er skrekkelig dyrt.


#46

Tjorven sa for siden:

Vi har en nabolagsleverandør av sushi som selger dagens sushi for 150 kroner. Det er nok til en person. Det tenker jeg er greit nok, men fancy er det ikke. Det koster mer.


#47

Floksa sa for siden:

Snegler.
Og ikke minst oliven, der snakker vi oppskrytt matvare.
Sushi er helt greit, men heller ikke mer.


#48

Bergensis sa for siden:

Ein del sjømat synes eg smakar lite, og ein del ser uappetittleg ut. Har forsøkt sushi, men ikkje fått heilt taket på det. Eg eter scampi i små mengder, men reker (som i rekelag, med loff og majones) finner eg ikkje ut av. Østers og blåskjell er rett og slett uaktuelt å prøve, det ser ikkje godt ut! Kamskjell er ok.

Innmat fristar ikkje. Heller ikkje smalahovud. Molter er rekna som fjellets gull i min familie og svigerfamilie. Eg eter det, og det er heilt greit. Men gi meg heller norske jordbær og bringebær!


#49

isola sa for siden:

Alt av skalldyr. Jeg har aldri likt det, men spiste av høflighet fram til en jobbtur for snart 20 år siden. Da ble jeg kjempedårlig og kastet opp hele natten. Siden det er det helt uaktuelt.
Sushi kan jeg spise, men da velger jeg enten vegetar eller tempura. Konsistensen på rå fisk og rått kjøtt er vanskelig, men litt røkelaks og roastbeef og sånt går greit (stort sett. Må være tynne skiver.)


#50

Strå sa for siden:

Tja, jeg er jo tinærmet altetende, men ikke alt er like godt. Skalldyr har jeg egentlig ikke dreisen på, så å invitere meg på slikt er lettere bortkasta penger, men jeg synes det er godt nok altså. Jeg må gjøre unntak for helt nyfanget og tilbereda kongekrabbe som jeg fikk i Kirkenes en gang.

Carreer er ofte mye bein og lite kjøtt, avhengig av dyrets størrelse, men kjøttet er som regel godt og mørt da.

Jeg klarer ikke komme på noe jeg direkte misliker, ikke nå lenger.


#51

Molly sa for siden:

Når Storesøster og jeg skal ha sushi, så deler vi vanligvis fire makiruller. Da blir det ofte litt til overs. Bruker ca 300,- for oss to til sammen.


#52

apan sa for siden:

Vi pleier handle sushi for mellom 700 og 800 kroner når alle i familien skal ha. Vi spiser MYE sushi, men er ikke så nøye på at det er luksusvarianten, er fornøyde med takeaway i nabolaget. Lillebror spiser ikke noe særlig sushi, så det er primært til oss andre fire. Så ikke noe vi gjør veldig ofte, det er en dyr middag.

Når det gjelder oppskrytt luksusmat, synes ikke jeg heller trøfler er noe særlig. Vet ikke om jeg egentlig vet hva jeg setter i kategori luksusmat.


#53

Syrinx sa for siden:

Jeg synes at indrefilét av storfe er oppskrytt. Entrecôte smaker jo mye mer!

Har ikke så mye mat jeg virkelig ikke liker, og det ville ikke nødvendigvis bety at maten var oppskrytt heller. Eneste jeg virkelig ikke kan spise er trøfler, tror likevel så gjerne at det er en nydelig delikatesse som slett ikke er oppskrytt.


#54

Eia sa for siden:

Hm. Alle gode råvarer kan skjemmes under behandling.

Selv blir jeg barnslig glad når alle, men spesielt mer rimelige råvarer blir hevet til smaker som overstiger forventningene.

Kan ikke komme på en eneste dyr råvare jeg ikke liker, så jeg er sikkert naturlig dyr i drift, jeg også. Men jeg jobber med saken. :knegg:


#55

GinaK sa for siden:

Jeg spiser svært lite av alt dette dere har nevnt her. Vi er nok ikke snobbete nok. :p Men det er ikke sånn at vi må si æsj og nei til noe. Vi er nok for lite ute
Vi er sikkert drit kjedelige men har ikke noe problem med å leve med det.:digger:

Akkurat pizza synes jeg er svært lite spennende altså. Kjøper aldri sånt de få gangene vi er ute og spiser. Men gutta elsker det.
Jeg lager 80-talls pizza med tjukk bunn og mye fyll og med røkt kjøttpølse. Bililg og godt. :)


#56

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg spiser ikke foie gras, og har aldri smakt østers. Ellers er jeg glad i det aller meste, og er et skikkelig luksudyr som elsker gode råvarer.

Forresten, lutefisk. Det synes jeg er det aller mest oppskrytte måltidet som finnes. :knegg:


#57

My sa for siden:

foie gras har jeg smakt, og syntes det smakte helt nydelig, men det vokser likevel i munnen med tanke på produksjonsmetoden. Så jeg spiser det ikke, jeg får det bare ikke til. Har bilder i hodet jeg ikke får bort. Forbasket at det skulle smake så godt bare :sukk: (hvis ikke hadde de vel sluttet å lage det for lenge siden).


#58

Nada sa for siden:

Trøffel og østers for min del.


#59

Luftslottet sa for siden:

En annen ting jeg virkelig ikke klarer, er whisky. Jo dyrere, jo verre. :grøsser:

Her koster det minst 200 per person, så for oss er sushi absolutt dyrt. Jeg har to guttevalper som spiser mer enn meg, og jeg spiser heller ikke minst blant kvinner. :sparke:


#60

Nenne sa for siden:

Sushi spiser jeg ikke, ikke snegler heller. Begge deler er prøvd og det blir med det. Sneglene smakte jo egentlig ikke så ille, men jeg greide ikke komme over hva det var jeg spiste. Rett og slett.

Lutefisk synes jeg er skrekkelig oppskrytt. Det koster jo skjorta på restaurant og jeg kommer aldri til å gidde å betale for det.

Østers blir jeg ikke helt fortrolig med, så jeg kan spise det, men styrer ikke med å få tak i det.

Ekte russisk kaviar har jeg aldri hatt muligheten til å prøve, men jeg regner med at jeg liker det siden jeg elsker rogn og alt av sjømat.

Gåselever er min guilty pleasure. Jeg elsker det! Det samme gjelder trøfler. :nam:


#61

Pasta sa for siden:

Jeg spiser svært sjelden luksusmat, vil ikke betale så mye for mat som egentlig ikke smaker så enestående godt.
Av sjømat liker jeg bare reker. Kreps smaker godt, men det er alt for mye jobb for alt for lite mat.
Av ost styrer jeg unna blåmuggost og oster som lukter tåfis.

Jeg syns sushi er grusomt, og blir overrasket over at dere ikke oppfatter det som luksusmat. Når de to jentene mine og svigersønnen spiser sushi betaler de mellom 600-800 kroner. Mulig de er ekstremt storspiste?

Ellers syns jeg sånne «jålerestauranter» der du får 15 serveringer av munnfuller er veldig oppskrytt. Jeg foretrekker enkel mat som jeg kan identifisere, og som kommer i store porsjoner

Og safran smaker ikke godt i min munn. Heller ikke koriander.


#62

Vianne Rocher sa for siden:

Hummer og sjøkreps. Liker ikke den søtlige smaken. Sverdfisk smaker HØGG og kalvebrissel er bare kvalmt. Fettete, slimete og nei.


#63

Taien sa for siden:

Jeg sliter med en del konsistenser. Jeg elsker sjømat/skalldyr, men klarer ikke konsistensen på østers og blåskjell/kamskjell. Liker IKKE sushi!

Ellers elsker jeg brie, men andre avanserte oster får jeg ikke til. Oliven blir jeg aldri venn med, og heller ikke feta!


#64

My sa for siden:

Jeg kom på en ting. Champagne.

Har jo smakt noen som jeg synes har vært gode, som i at jeg fint kan drikke det, og enkelte hvor jeg til og med hadde lyst på litt mer. Det har vært DYRE saker blant dem. Og nå (etter en tråd her inne) har jeg funnet noen billigere typer, Cremant også, som absolutt er drikkelige. Men fortsatt synes jeg det er innmari oppskrytt. SÅ godt er det virkelig ikke, at de dyre er verdt prisen.


#65

Señora sa for siden:

Jeg er glad i mat, men jeg også synes det er fryktelig oppskrytt når maten skal se så fancy og smått ut at man er nødt å gå på kebaben etterpå for å bli mett :knegg: :btdt:


#66

frukt sa for siden:

Når jeg har kjøpt til meg selv har jeg pleid å velge nr 14 (395 kr) fra Sabi, jeg kunne klart meg med noe billigere, men jeg liker at det er mye forskjellig.
Når vi er 2-3 voksne og to barn har vi gått for nr 15 eller 16 (545 og 655 kr). Det har vært mer enn nok. Men det går kanskje med litt mer når man har tenåringer


#67

Señora sa for siden:

Her har de dagens sushi med 16 biter for 100 kroner. det holder for meg.


#68

Hyacinth sa for siden:

Det er jeg helt enig i! Foretrekker annen musserende anytime.


#69

Benzo sa for siden:

Østers og snegler.


#70

Nenne sa for siden:

Men det er jo veldig mange andre musserende som er laget på de tre klassiske Champagne-druene og etter Champagne-metoden, så det er mye annen musserende som smaker ganske likt som Champagne. De engelske musserende for eksempel, men også nesten alle andre musserende laget i Frankrike og en del i Tyskland og noen i Italia óg for den saks skyld eller Canada eller USA.

Så annen musserende er veldig ofte ikke så veldig forskjellig.


#71

Hyacinth sa for siden:

Nei, jeg mente det ikke helt slik heller.


#72

Addison sa for siden:

Rå østers har jeg store problemer med. Liker så og si all annen sjømat, men klarer ikke sild i noen som helst utgave. Er også litt lunken til blekksprut, særlig som sushi. Jeg liker dessuten ikke brunost, uten at det er spesielt sofistikert.


#73

My sa for siden:

Jeg mener egentlig musserende generelt er oppskrytt (men Champagne litt mer enn andre). "Bobler i glasset" er ikke så stas som det høres ut, uansett om de er engelske, spanske, italienske eller franske. De dyre kan være gode, men ikke verdt prisen. Noen billigere kan være gode de også, men ikke verdt hypen. For meg altså.

Liker bedre hvitvin uten bobler, eller rødvin.


#74

Hyacinth sa for siden:

Jeg sliter med å finne musserende jeg virkelig liker, men det er fullt mulig. Jeg liker ikke så godt hvitviner som er helt «flate» heller, jeg foretrekker noen som perler litt i munnen. Friske og tørre. Gjerne en god riesling.


#75

Pøblis sa for siden:

Jeg elsker bobler, østers, alt av sjømat, blåskjell, trøffel, foie gras (men spiser det nesten aldri). Jeg liker stort sett det meste, har aldri smakt smalahove, emn siden jeg liker røkt, saltet og langtidsvarmebehandlet, liker jeg det nok sikkert.

Jeg er ikke begeistret for stekt makrell eller stekt sild, men liker sursild og andre silderetter av nedlagt sild.

Jeg liker sushi, men aller mest sashimi, rå sjømat er bare så utrolig godt. :elsker:

Jeg drikker ikke rødvin og liker ikke rosiner verken i mat eller bakverk.

Jeg er heller ikke glad i søte saker og kunne klart meg resten av livet uten godteri, sjokolade og kaker, helt uten problemer.


#76

Kaprifol sa for siden:

Her må jeg til med en :tullerdunisse: Jeg misliker virkelig trøffel, syns det ødelegger mat med sin sterke smak og lukt.

#77

Hyacinth sa for siden:

Jeg mener naturell. For eksempel høvlet over maten. Ikke i olje, i honning etc. Da smaker det veldig mye. Veldig.


#78

liefje sa for siden:

Enig med det, men naturell lukter kanskje mer enn det smaker, så det kan være grunnen til at det føles som om det smaker mye. Hvis jeg lager noe som skal SMAKE mye trøffel, har jeg i olje etc. og bruker å høvle over naturell hvis det skal se ekstra lekkert og luksuriøst ut.


#79

Hyacinth sa for siden:

Jeg kunne også klart resten av livet uten kaker, men melkesjokolade, derimot! Jeg tenkte senest i går på om melkesjokolade er bedre enn sex og konkluderte med ja. Det er helt sykt godt. Og avhengighetsskapende. Jeg lurer nesten på om jeg mangler noe. Men det må være Freia melkesjokolade. Sveitsisk og belgisk sjokolade er greit nok, men ikke i nærheten.


#80

apan sa for siden:

Det er veldig billig da.


#81

Hyacinth sa for siden:

Ja, det var utrolig billig. Jeg trenger ingen luksus-sushi, men jeg synes det er dyrt likevel. Liker best litt store og spennende makibiter med fyll som smaker mye. Futomaki eller friterte maki. Foretrekker minst 15-20 store biter. Ikke de vanlige små.


#82

Fløyel sa for siden:

  • Champagne
  • Foie Gras
  • Trøfler
  • Østers

Vi var på en finere festmiddag i Boulogne, Frankrike. Fikk servert alt over her. Det ble MCD på vei hjem fårråsirresånn.


#83

liefje sa for siden:

Jeg trenger luksus-sushi når jeg først kjøper. Synes det er noe HELT annet enn billig sushi. Hvis vi skal ha sushi blir det stort sett fra Sumo, Alex eller Sabi. Da blir det lett en tusenlapp for tre personer. Det spanderer vi ikke på tirsdager for å si det sånn. Hvis ikke det er bursdag eller noe sånt, da. ;-)


#84

Einhyrningur sa for siden:

Krabbe, oster med smak, snegler, sopp.


#85

Fintdethei! sa for siden:

Av nysgjerrighet, kan jeg spørre hva restauranten i Boulogne het? Var den på et hotell?


#86

Hyacinth sa for siden:

Har hørt at Alex er dyrt, men tenker du på Sabi og Sumo som luksus?


#87

Katinka sa for siden:

Min mor kalte det muggelost. Hun elsket den.
Jeg brekker meg og synes navnet passer. :grøsser:


#88

Bloppy sa for siden:

Veldig sterke oster er jeg ikke så god på. Oliven fikser jeg ikke. Ikke multer heller. Og biff synes jeg i all hovedsak er oppskrytt. Magen min er heller ikke så glad i det.

Ellers spiser jeg lite luksusmat skjønner jeg. Mye her jeg aldri har smakt. Østers frister heller ikke.


#89

liefje sa for siden:

Alex er hakket dyrere, ja. Sabi i midten og Sumo nedenfor der. Vi bestiller som oftest fra deluxe maki utvalget på Sumo og da er også det rimelig dyrt. 149-179 for en sort. Også bestiller vi kanskje 7 ulike ting, og da blir det jo en del for tre personer. Vi spiser mye da. Særlig sønnen.

Tilsvarende biter fra Sabi ligger på 135-185. På Alex ligger de på nesten 200.


#90

Hyacinth sa for siden:

Synes forresten chevre er oppskrytt. Smaker geit, noe som jo er helt logisk. :knegg:


#91

Hyacinth sa for siden:

Tror ikke Alex finnes her lenger. Men trodde Sumo var dyrere enn Sabi. Har ikke bestilt sushi fra Sumo på lenge, de har så mye annet digg der. Sabi synes jeg ofte har et litt kjedelig utvalg.


#92

Hyacinth sa for siden:

Tror ikke Alex finnes her lenger. Men trodde Sumo var dyrere enn Sabi. Har ikke bestilt sushi fra Sumo på lenge, de har så mye annet digg der. Sabi synes jeg ofte har et litt kjedelig utvalg, men Sabrura er enda verre, både på utvalg og kvalitet.


#93

Inagh sa for siden:

Kaviar, østers, sushi og biff tartar. :nemlig:


#94

007 sa for siden:

Jeg synes all luksusmat er oppskrytt. :knegg:

Jeg er veldig lite opptatt av mat, jeg spiser for eksempel ikke østers, hummer, sjøkreps, krabbe, kamskjell, trøfler, vilt, rype - for å nevne noe.

Når jeg spiser ute vil jeg ha asiatisk, italiensk eller biff av ymse slag. Det skal helst ikke koste mer enn det smaker, så det er ytterst sjelden jeg er villig til å betale mer enn 400 kr for en rett på restaurant.


#95

Inagh sa for siden:

Jeg kjenner jeg er så på linje med 007 her! :nemlig:


#96

Hyacinth sa for siden:

Jeg er veldig opptatt av mat og bruker mye av livet til å tenke på mat. Det er imidlertid utrolig sjelden jeg betaler 400 for en rett på restaurant, altså. Det er sjelden god mat koster så mye.


#97

frukt sa for siden:

Jeg er motsatt, liker sjokolade men det er sjelden jeg har lyst på det. Kaker derimot... Har jeg kakerester i kjøleskapet etter selskap spiser jeg til det er tomt.
Men det har nok mest med sukkermengden å gjøre tror jeg. Jeg spiser ikke sjokolade med melk i så det går i mørk sjokolade som jo er ganske bitter. Men kommer jeg over Ritter sport med marsipan trøkker jeg i meg 100 g på no time.


#98

Karamell sa for siden:

Trøfler og ting med trøffelsmak liker jeg ikke.


#99

Billa sa for siden:

Gåselever (dyreetiske hensyn), sushi basert på rå fisk (sløyet og renset for mye fisk i min tid og sett for mye parasitter...), lutefisk, hummer (oppskrytt), østers (ekkelt), snegler (!), dyre burgere fra fiiiinere burger-restauranter (burger er burger), dyr olivenolje er ikke SÅ mye bedre enn rimeligere varianter at det forsvarer en helt sinnsyk literpris, SKUM i alle varianter på en middagstallerken er bare ekkelt (jeg tenker bare på insektet tege, som legger igjen skumklyser rundt omkring på strå og blomster...)


#100

Hyacinth sa for siden:

Jeg skjønner hva du mener med snegler. For enkelte matvarer handler det om konsistens, ikke smak. Sopp er en sånn ting for meg. Jeg spiser det jo, men det skal litt til for å gi meg glede. Selve smaken er som regel god. Steinsopp, nam. Men gi meg det tørket eller i småbiter, for eksempel.

Er ellers enig i at olivenolje sjelden blir bedre (for meg) jo dyrere den er. (Der handler smaken om andre faktorer.) I motsetning til for eksempel balsamico.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.