Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mulighet for å få reparert dyre solbriller via forsikring?

#1

banana sa for siden:

Et familiemedlems dyre Raybans er ødelagt. Hen fikk dem til konfirmasjonen fra favorittonklene, og nå - noen år senere - har en kamerat tråkket på dem. Det var et hendelig uhell i mine øyne. Vi ønsker ikke å kreve kameraten for penger.

Jeg skal høre med forsikringsselskapet. Men hva ville du gjort, og vet du om forsikring dekker slikt (hvilken forsikringstype i såfall)?


#2

Ine sa for siden:

Brilleforsikring.


#3

Tranquil sa for siden:

Sjekk innboforsikring.


#4

Charlie sa for siden:

Vi har vært borte i noe lignende med mobil. Vi kunne fått hvis skaden var påført av andre, men ville tro det er aktuelt å oppgi navn og en mulighet for at det kreves regress av kameraten eller kameratens forsikring. Men sånt ville jeg bare ringt og spurt om hva som dekkes og hvordan det foregår.


#5

Adrienne sa for siden:

Enten reise- eller innbo, men vær obs på at det kan være egenandel på det.


#6

Trulte sa for siden:

Til sammenligning. Vi fikk stjelt et par airpods pro. De ble nedjustert ihht pris fordi de var et år gamle og det var uansett 1000 i egenandel. Innbo. Raybans er ikke så dyre i utgangspunktet, og med prisjustering når de er gamle, og egenandel? Artig å høre hva resultatet blir. Oppdater gjerne tråden. Vi satt igjen med 290 kr for et års gamle airpods pro.


#7

amo sa for siden:

Prøv med reiseforsikringen.


#8

Camomilla sa for siden:

Brillene mine gikk i stykker en gang, det gikk på innboforsikringen vår.


#9

m^2 sa for siden:

Vær obs på at det kan være forskjell på hvilken dekning du kan få i og utenfor skoletida med reiseforsikring - den gjelder vanligvis ikke i skoletida.

Vi har fått dekket tilsvarende for briller 2x på reiseforsikringa, men det var viktig at det var uhell initiert av andre, og at det ikke var i skoletida. Husker ikke om det var noen egenandel, den har ikke vært stor i såfall.
På det tidspunktet hadde jeg ikke dekket uhellsforsikring i innboforsikringen, det har jeg nå men vet ikke hva som dekkes av det av denne typen uhell.


#10

banana sa for siden:

Vi fikk det faktisk dekket på reiseforsikring! Jeg er positivt overrasket, pluss at det var smidig saksgang. Takk for tips her!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.