Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sponse ungen med penger i måneden på folkehøgskole?

#1

Anne C sa for siden:

Eldste drar på folkehøgskole til høsten. Jeg lurer på om han skal få en fast sum av oss per måned for å ha å "leve" av og evt spare. Er det noen andre som sponser de halvvoksne ungene sine? Og i så fall med hvor mye?


#2

Pøblis sa for siden:

Ja, vi gjør. Vår skal også på folkehøyskole, og vi kommer nok til å sponse.


#3

Anne C sa for siden:

Vi har også tenkt at vi skal gjøre det, men er usikker på hvor mye. Han bruker ikke mye penger, men da kan han jo spare også.


#4

Hyacinth sa for siden:

Jeg vet ingenting om dette, men koster det ikke en arm og en fot for bare selve skolen? :undrer:


#5

Hannah sa for siden:

Vår ungdom har fått ca 1000kr i mnd å «leve av» altså til å finne på ting med kompiser, kjøpe seg noe snop osv mens han bodde på internatskole. Vi betalte hjemreiser, andre reiser, mobil osv utenom dette. Dette var vgs, men tror ikke vi hadde gitt mer om det var folkehøyskole…


#6

Anne C sa for siden:

Han tar opp studielån, vi betaler ikke skolen for han.


#7

Bergensis sa for siden:

Eg trur me hadde betalt "lommepeng" i ein sånn situasjon, ja. Forutsett at me ikkje måtte dekka kostnaden for sjølve skuleåret (skulepeng, som eg forstår blir dekka av lånekassen)


#8

Teofelia sa for siden:

Vi har tenkt at vi ikke skal gjøre det.


#9

Charlie sa for siden:

Tenker ikke det er aktuelt for skoleslag som kvalifiserer for studiefinansiering. Måtte selv ha budsjett og snu på krona for å få det til å gå rundt på studielån, en erfaring jeg fikk veldig glede av i årene deretter.


#10

ingling sa for siden:

Jeg tror jeg ville gjort det. Betalte selv med studielån og stipend fra Nordisk Råd, men det var dyrt og jeg hadde høye materiellkostnader, så det var uhyre lite til overs. Spinke og spare kommer fort nok når en starter videre studier, folkehøgskole er litt i mellomsjiktet føler jeg. Jeg fikk ikke noe fast, men fikk hjelp da det skar seg helt, heldigvis. Husker at vi skrapte sammen våre siste danske kroner på båten hjem. :knegg:


#11

Nenne sa for siden:

Vi betalte hjemreiser og vanlige løpende utgifter og ga henne de samme lommepengene som på videregående da Storesøster var på folkehøgskole. Ikke nok til å spare.


#12

Anne C sa for siden:

Studielånet dekker akkurat det skolen koster. Han får ikke noe til overs der.


#13

Embriksmamma sa for siden:

Det gjorde vi også da eldstesønnen gikk på folkehøgskole.


#14

Anne C sa for siden:

Vi har tenkt rundt 1500, og evt dekke enkelte andre ting som oppstår. Men vi har ikke landet enda.


#15

amylin sa for siden:

Eldste har også kommet inn på folkehøgskole, men venter også på å se om hun kommer inn på studier. Går hun for folkehøgskole har jeg tenkt å sponse lommepenger, ja.


#16

007 sa for siden:

Det samme gjaldt vår datter da hun gikk på folkehøyskole.
Hun har hatt ekstrajobb siden hun var 15, og hadde en bufferkonto til fest og fanteri.
Vi sponset 1500,- i mnd. til enkeltrom og litt lommepenger. Ellers betalte vi alle abonnement (stort sett familieabonnementet), mobil og hjemreiser. Hun fikk litt ekstra i lommepenger da de var på tur til Cuba.


#17

Anne C sa for siden:

Vi betaler alle type abonnement for han, som også inkluderer linsene hans. Vi kommer sikkert til å fortsette med det noen år til.

Dessverre har han ikke fått seg noe sommerjobb, og har ikke vært klar for det før nå i vår. Litt mye bagasje av andre ting som har gjort det vanskelig for han. Men han bruker genrelt veldig lite penger. Det har han ikke fra meg i alle fall :sparke:


#18

Pøblis sa for siden:

Jeg tipper at vårt bidrag blir ca sånn som dette.


#19

IzziCreo sa for siden:

Eldste skulle gått på folkehøyskole hvis hun ikke kom inn på studiet hun ønsket, og da ville vi ha sponset lommepenger. 1500 høres bra ut synes jeg. Hun fortsetter med lommepenger som student også. Skal bo hjemme og får ikke stipend, lån skal spares. Hun søker jobber da, så når det er på plass så blir hun mer selvgående.


#20

007 sa for siden:

Våre har ikke fått lommepenger i rene penger i studietiden, men spons i form av utstyrspakke til hybel, frisør, lege, tannlege, hjemreiser, mobil og abonnementer.


#21

Anne C sa for siden:

Til nå tror jeg han har fått 400 kr i måneden av oss. Han har aldri klart å bruke å opp de pengene hver måned før tror jeg.


#22

Erica sa for siden:

Jeg hadde nok forsøkt å få ungdommen til å skaffe seg sommerjobb med tanke på oppsparing til et slikt år. Men ville likevel sponsa kjenner jeg oss rett.


#23

dutte sa for siden:

Jeg hadde sikkert sponset i den grad jeg hadde kunnet.


#24

løve70 sa for siden:

Jeg hadde sponset ja :nemlig:


#25

Bokormen sa for siden:

Hadde jeg hatt mulighet kunne jeg nok sponset litt penger til kos i helgene og sånt ja. :jupp:


#26

Dansma sa for siden:

Jeg hadde nok sponset ja


#27

Turte sa for siden:

Ja, folkehøgskoleeleven ble sponset, hjemreiser og litt lommepenger.


#28

Høns sa for siden:

Her vil vi sponse folkehøyskolegutten med ca 1000-1500 i mnd. Vi sponser alt han trenger sv utstyr (herunder turtøy, tursekk, alpinutstyr mv). Vi spo ser også med tannlege/lege, mobil, telefon, forsikringer, hjemreiser mv (tenker dog ikke på dette som spons).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.