Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinnåff: hvilken mat skulle du ønske du likte?

#1

Floksa sa for siden:

Jeg skulle virkelig ønske jeg likte sursild. Det lukter så utrolig godt. Og ser godt ut. Og er sikkert utrolig sunt. Men jeg får det ikke ned. Øver jevnlig da, i håp om at det skal løsne.
Greide å venne meg til å like tomat, og nå synes jeg tomat er godt.
Konjakk er samme. Det lukter så godt og helt riktig etter god mat. Men jeg får ikke til å like det. Heldigvis liker mannen det da, så jeg kan lukte på han :knegg:

Så hva skulle du ønske du likte?


#2

Hyacinth sa for siden:

Tja. Jeg liker det aller, aller meste, og det jeg ikke liker har jeg egentlig ikke noe behov for å like. Jeg liker ikke øl (men får det ned) og jeg liker ikke Thousand Island (sånn at jeg brekker meg), men det er helt ok. Og så liker jeg ikke så veldig godt rødbeter.

Av mat er det kun Thousand Island som er så grusomt at jeg må avstå fra å spise det. Og det skjer uhyre sjelden at jeg får det servert.


#3

Nextlife sa for siden:

Prøv å nyte cognac med en cognacpipe. :hyper: Det gir en mye mindre mengde i munnen, slik at «sterkfølelsen» blir mindre intens og er en stor storsmaksopplevelse Jeg lærte min mann å like cognac med en slik.

www.hadeland.com/blogg-1/konjakkpipe


#4

Kirsebær sa for siden:

Jeg skulle ønske jeg likte rødvin.
Jeg kler rødvin og det ser så koselig ut med rødvin. Men jeg får det bare ikke til.
Jeg har smakt utallige varianter og kjenner at noen er bedre enn andre, men ingen er gode.


#5

Input sa for siden:

Jeg skulle ønske jeg likte alt. Det er virkelig upraktisk å være kresen som voksen og det er nesten ikke måte på hvilke ord det er greit å bruke om meg. Hadde det feks vært mulig å betale penger for en operasjon som gjorde at jeg ikke var kresen, hadde jeg gladelig betalt noen titusen. Øverst på lista over ting jeg virkelig har prøvd, men bare ikke får til, er sopp, paprika, oliven, oster og vin.


#6

Myria sa for siden:

Det er vel egentlig ingenting jeg skulle ønske jeg likte, jeg lever veldig fint med det jeg ikke liker, men det hadde unektelig vært praktisk å like vin (slippe å måtte forklare i ethvert selskap/sammenkomst/middag/anledning hvorfor jeg ikke drikker det).


#7

Madicken sa for siden:

Siden stangselleri og sukat er det eneste jeg ikke liker, kan jeg jo si de to tingene. :jupp:


#8

Pappalille sa for siden:

Akkurat dette, sursild. Og makrell i tomat. Jeg har fått det for meg at det er et pålegg som man alltid har lyst på selv når man er matlei. Såfremt man orker smaken på det selvsagt. :knegg:


#9

Inagh sa for siden:

Sushi! Det ser så delikat ut, reint ut vakkert, men jeg takler det bare ikke. Det står ikke på vilje eller mangel på prøvesmaking, ikke snakk om at det går. :sukk:


#10

Einhyrningur sa for siden:

Det hadde vært praktisk å like sopp, ellers er det vel ikke så mye jeg ønsker jeg likte. Oster kanskje?


#11

Nextlife sa for siden:

Jeg skulle ønske jeg kunne lært meg å like oster utover hvit ost, kremost og mozzarella. Det er jo så mange spennende oster, mye lokalprodusert og så masse spennende tilbehør til.


#12

kamp sa for siden:

En gang i uken, minst to år.. nå går stekt Championg ned.:digger:


#13

Zulu sa for siden:

Kaffe hadde vært veldig praktisk å like. Jeg trenger ikke å drikke det jevnlig, bare klare å få ned en kopp når en snill gammel tante byr på.


#14

My sa for siden:

Lutefisk. Fordi det er selskapsmat, det inviteres til rene lutefisklag, og da er det jo superteit å gå, hvis man ikke like det. Fordi det er tradisjonsmat, og jeg vil være en tradisjonsbærer. Fordi de som liker det er så utrolig entusiastiske, så da må det jo være skikkelig godt også, en opplevelse jeg går glipp av, som andre får, og jeg liker ikke å gå glipp av ting. :snurt: Og ikke minst irriterer det meg fordi jeg er En Som Liker Alt, inkludert alt av sær mat, så det er i strid med mitt image. :knegg: Nå har jeg kommet så langt at jeg fint kan spise det, og greier å bli mett under et lutefisklag (masse godt tilbehør, godt selskap og mengder med akevitt hjelper), men den store opplevelsen uteblir. :sukk:

Fancy drinker, fordi det er så stas. På venninneturer til europeiske byer går vi av og til på drit stilige og hippe barer i høye etasjer, og de andre kjøper fantastiske, fargerike drinker som ser så kule ut, og synes det er kjempestas, mens jeg alltid ender opp med et glass vin eller en øl.

Sånn trendy te i fine bokser, kusmi etc, fordi det ser så fristende og koselig ut, lukter så godt, og pakkene er så dekorative. Og chai latte og den slags. Jeg liker stort sett bare svart te uten annen smakstilsetning.

De ytterst få andre tingene jeg ikke liker, stort sett ting med svært intense, syntetiske søtsmaker, som Fun-saft o.l. og energidrikker, og desserter som gele, puddinger og fromasjer, og annet med den type konsistens, føler jeg ikke er noe tap.


#15

Selma sa for siden:

Signerer denne jeg :jupp: Jeg kan drikke et glass rødvin når jeg får det servert, men skulle ønske at jeg virkelig likte det og gledet meg over smaken. Der er jeg ikke ennå. Det hadde vært praktisk å like svart kaffe også


#16

Snippa sa for siden:

Jeg skulle ønske jeg likte chevre og smør. Rett og slett fordi det er veldig upraktisk å ikke like det. Chevre er akkurat som grapefrukt for meg: det smaker oppkast, og jeg må jobbe hardt for ikke å kaste opp hvis det har lurt seg inn i noe mat. Smør klarer jeg å tvinge ned, men det smaker virkelig ikke godt.
Ellers skulle jeg ønske at jeg tålte fisk. Føler meg skikkelig barnslig når jeg må opplyse om at jeg kun kan spise bittesmå mengder -det er liksom standard 5-åring :humre: I tillegg er det jo kjempegodt.


#17

IzziCreo sa for siden:

Jeg svarte "Alt" på hvilken lukusmat jeg synes er oppskrytt, og jeg må jo da svare "alt" her også. For jeg skulle så gjerne ønske at jeg likte alt og synes det å spise mat var en fin stund.


#18

Fersken sa for siden:

Det hadde vært praktisk å like alle typer løk for det finnes biter eller skiver i absolutt alle retter. Gul løk takler jeg i bittesmå biter som smakstilsetter og når den er brukstid, rødløk er bare grusomt og overdøver alle andre smaker der det er tilsatt.
Hvitløk, sjalottløk, purreløk og vårløk går helt fint.


#19

Shun sa for siden:

Jeg skulle ønske jeg klarte å spise sild. Jeg har prøvd og prøvd, men det vokser i munnen til jeg brekker meg.
Sild er sunt, billig og miljøvennlig, og jeg er bedt i sildelag for å feire midtsommer, så jeg skal prøve én gang til ganske snart.


#20

polarjenta sa for siden:

Laks og kaffe hadde vært praktisk og likt.


#21

Myrsnipa sa for siden:

Signerer og føyer til agurk. Utrolig upraktisk å ikke like agurk. Folk har virkelig agurk på alt. Prøv å kjøp en baguette, en salat eller en wrap uten agurk. Komplett umulig. :knegg:


#22

Syrinx sa for siden:

Alt går i grisen og jeg skulle egentlig ønske at det var litt flere ting jeg følte at jeg godt kunne stå over. :knegg:

Skulle gjerne syntes at øl var godt. I den grad det er mat, da...


#23

Divine sa for siden:

Tomat og agurk. Jeg liker agurksalat og bifftomater, men ellers kan jeg dy meg. Det er litt upraktisk, i alle fall mtp at man helst bør ha så mye grønnsaker på brødskiva.


#24

frukt sa for siden:

Jeg liker det meste og kommer ikke på noe spesielt. Men inntil jeg ble introdusert for frappucino i fjor sommer ønsket jeg at jeg likte kaffe for da hadde det vært mer å velge mellom på kaffebarer.


#25

Tjorven sa for siden:

Jeg er virkelig altetende, men er ikke glad i verken sild eller makrell. Det hadde det jo vært praktisk å like. (Det går ned hvis jeg får det servert, men jeg liker det ikke.)


#26

IzziCreo sa for siden:

I tillegg til forrige post jeg skrev, så må jeg egentlig nevne fisk spesielt. Det er ganske vanskelig å ikke klare å spise, og enda verre å ikke kunne lukte det uten å måtte brekke meg.


#27

Lorien sa for siden:

Jeg skulle ønske jeg likte fiskelever.


#28

Appelsin sa for siden:

Skulle ønske jeg likte yoghurt, det hadde vært å praktisk som lunsj/on the go, og med alle de smakene..
Og så er det utrolig dårlig. Søren :knegg:


#29

Toffskij sa for siden:

Jeg liker praktisk talt alt, bortsett fra øl og banan. Øl hadde det vært ganske praktisk å like (og jeg har virkelig prøvd!), men banan synes jeg er så ekkelt at jeg ikke har det minste lyst på noen forsoning.


#30

millact sa for siden:

:dulte: Enig. Øl og sild klarer jeg heller ikke.

Men mye av luksusmaten er nydelig. Lutefisk, sushi og smalahåve, nam!


#31

Milfrid sa for siden:

:knegg: samme her. Skulle ønske det var flere ting jeg ikke likte. Det eneste jeg virkelig ikke makter å spise er vel stort sett sild, ål og blodpudding, og jeg ser ikke helt poenget med å øve meg på å like det. Litt misunnelig på dem som ikke liker fete sauser, smør og usunn mat. Men man blir vel aldri fornøyd med tingenes tilstand. Ler enda av minnet av venninna mi og meg med hver vår rettetang - hun for å rette ut krøllene, jeg for å krølle mine spikerkrøller. Jadda.


#32

Toffskij sa for siden:

Jeg ønsker ikke at det var flere ting jeg ikke likte. :hehehe: Det har vært min fremste koronaskrekk, faktisk, at smakssansen min skulle bli ødelagt. Tenk så trist og kjedelig det ville blitt!


#33

Karamell sa for siden:

Vin. Det er sosialt hemmende å ikke like øl og vin.


#34

Milfrid sa for siden:

Ja skrekk og gru! Smakssans vil jeg ikke miste nei! Men pittelitt mer fintfølende kunne jo smaksløkene vært - jeg liker jo til og med burger fra McDonald’s. :knegg:


#35

Karamell sa for siden:

Jeg liker heller ikke yoghurt. Men nå har det kommet en revolusjon! Yogurtmousse fra Q-meierinene. Jeg har kun smakt den med pasjonsfrukt, men den er nydelig! Lyst til å smake den med lime også. Smaker ikke yogurt, men dessert. :knegg:

Og så liker jeg litt den sesong-yoghurten fra Yoplait 0% med bingebærlimonade.



#37

Filifjonka sa for siden:

Jeg liker ikke oster som lukter tåfis eller annet ekkelt, og er ikke veldig begeistret for chevre og blåmuggost. Er heller ikke så glad i kjøtt- eller fiskepålegg, og spiser stort sett milde oster og paprika/agurk/tomat som pålegg. Jeg spiser heller ikke majones og remuladegreier, men kan egentlig ikke si jeg har noe sterkt ønske om å like de tingene.


#38

Syrinx sa for siden:

Som en venninne sa en gang. Å miste smaksansen er som å miste sin beste venn.

Jeg er selvsagt glad for at jeg liker så mye/det meste og at jeg opplever så oppriktig stor glede over gode smaker og matopplevelser. Men det kunne gjerne vært flere ting jeg kjente at jeg kunne stå over uten at det føltes som et tap.


#39

trøtt sa for siden:

Kan skrive under på alle disse.

Det som hemmer meg mest og irriterer meg mest er at jeg ikke liker reker og andre skalldyr. Jeg skulle virkelig ønske at jeg likte det. Jeg prøver og prøver, men det smaker like vondt hver gang.


#40

Matilda sa for siden:

Øl. Det hadde gjort konseptet «gå ut og ta en øl» vesentlig enklere. :knegg: Jeg spiser det meste annet om jeg må, så sant det er godt lagd.


#41

Gri sa for siden:

Kaffi kunne nokre gongar vore praktisk å like, men eg har ikkje så høg motivasjon at eg gidd å øve på å like det.


#42

liefje sa for siden:

Det var upraktisk at jeg ikke drakk øl i russetiden og da jeg studerte, men det gikk jo greit å drikke andre ting. Men får vel si øl siden det fortsatt skjer at jeg er hun som absolutt må ta noe annet drikke.


#43

Timar sa for siden:

Tomat og fancy oster er vel det som oftest er plagsomt/småflaut at jeg ikke spiser.

Ellers liker jeg ikke multer og rømme og generelt fete melkeprodukter, men det går oftest å styre unna, også i selskap, så da lever jeg greit med det.

Øl og vin og kaffe har jeg heldigvis lært meg å like. Selv om jeg kun drikker helt lyst øl, og helst velger noe annet.


#44

Anne C sa for siden:

Det hadde vært praktisk å like noe annet enn vann, colabruser og svart te. Ellers er jeg ikke specielt kresen i matveien. Ikke på noen måte som plager meg i alle fall. Men det hadde sikkert vært ok å like smaken av oliven når man elsker italiensk mat.


#45

-ea- sa for siden:

Det er masse mat og ingredienser jeg unngår. Noe for at jeg ikke liker det - og da er det jo ikke noe savn så det trenger jeg ikke å begynne å like.
Men laktose kunne jeg ønske at jeg tålte bedre.


#46

millact sa for siden:

Samme her. Da blir det alltid vin for meg.


#47

oslo78 sa for siden:

Kaffe, makrell i tomat, sursild, sushi, kaviar, oliven, øl - og sikkert masse mer.


#48

Vianne Rocher sa for siden:

Skulle kanskje ønske jeg var mer glad i å drikke et glass vin sånn dann og vann. Eller øl. Jeg liker vin veldig godt når den er tilpasset maten av noen som kan det (sånn når man er ute å spiser mange retter og får drikke som er valgt ut for å harmonere med måltidet). Men jeg har aldri fått dreisen på å drikke et glass vin til sjokolade og sånn hjemmetilpasset vindrikking til mat gjør som regel ikke min matopplevelse bedre. Resultatet er jo at jeg drikker svært lite alkohol (mindre enn en enhet i måneden) og det er jo ikke noen katastrofe akkurat, men det hadde ikke gjort noe om jeg hadde synes det var litt hyggeligere og kos å ta et glass en lørdagskveld.


#49

kamp sa for siden:

Har vel Egebtlig ikke noe valg jeg..

Må faktisk lære spise det k tåler. Har så mye mageproblemer


#50

dharma sa for siden:

Agurk og kaffe.


#51

star sa for siden:

Sushi.
Og så hadde det vært praktisk om jeg likte kaffe, øl og rødvin.


#52

Strå sa for siden:

Jeg tror ikke det finnes noe jeg ikke kunne fått i meg. Det er ikke noe jeg vemmes over eller som får meg til å brekke meg. Det er ting jeg er mindre glad i enn andre ting, men det er det. Før takla jeg ikke sennep, pærer, brus og boknafisk. I barndommen var det upraktisk å ikke orke brus, det var noe tanter og onkler var stolt over å ha råd til å spandere.


#53

Elise sa for siden:

Øl og rødvin. Sopp, løk og majonesaktige greier.


#54

Retz sa for siden:

Er ikke noe jeg ønsker å like, er jo en grunn til at jeg ikke liker det. Som at det ikke smaker godt. Ergo vil jeg ikke ha det. Det har ingen praktisk betydning for meg at jeg f.eks ikke liker brus, saft og alkohol, eller artisjokker og syrnede meieriprodukter.


#55

Hyacinth sa for siden:

Det har aldri noensinne vært upraktisk for meg å ikke like øl.


#56

vixen sa for siden:

Majones, de fleste dressinger og yoghurt. De to første fordi det nesten alltid er på mat man får servert i møter,jobb og forsåvidt på kafe. Yoghurt fordi det har vært så kjekt mellommåltid å like!


#57

Bergensis sa for siden:

Eg skulle virkeleg ønske eg likte sjømat, i det minste at eg likte reker. Eg synes konseptet kjekke folk, kvitvin, fint vær, majones, loff og reker (i denne rekkefølgen) høyres kjempefint ut!


#58

løve70 sa for siden:

Oliven og wasabi hadde det vært greit å like.


#59

Malama sa for siden:

Det er svært sosialt hemmende å ikke like :

Fisk og skalldyr, øl, vin, etc, sopp, løk, paprika (paprika vil jeg gjerne like!!!! Prøver. Liker bare i krydder - form) ost utover norvegia, graddost og mini babybel, majones og dressing etc, generelt sett plagsomt kresen.

Det er som nevnt tidligere i tråden ikke grenser for hva det er akseptert å mene og si om det. Og det er ikke akkurat med vilje jeg er så vanskelig.


#60

apan sa for siden:

Jeg skulle ønske jeg likte peppermynte, fordi det er så teit at man aldri kan ta en tyggis, nesten ikke klarer tannkrem etc.
Skulle også ønske jeg likte sild fordi det ser godt ut hver jul.


#61

Nenne sa for siden:

Jeg skulle gjerne likt sushi. Det hadde vært greit av og til.

Og så skulle jeg ønske at jeg tålte litt sterkere mat, altså litt mer krydder. Jeg er ei skikkelig pyse i så måte.


#62

mkj sa for siden:

Jeg tenker veldig likt.

Har lært meg til en del ting, men det er veldig mye jeg ikke får ned.

Sopp og alt av fisk er nok det verste.


#63

Karamell sa for siden:

Dere som ikke liker paprika, men vil øve. Prøv den spisse, lange.
Og dere som ikke liker tomater, men vil øve. Prøv Dulcita eller andre av de søteste cherrytomatene. Ikke alle cherrytomater er like søte, så spør noen som vet hvilke som er søtest.


#64

Divine sa for siden:

Nuvel. Smak og behag. Jeg synes at jo mindre og søtere tomater er, jo verre smaker de. Jeg bruker å si at cherrytomater er djevelens verk. Store, bleke bifftomater er derimot ganske nam.


#65

Pelle sa for siden:

Fisk og skalldyr. Det er sunt og det er så kjedelig å måtte forklare, for «aaaaalle liker jo reker». La meg være i fred!


#66

Input sa for siden:

Veldig enig.


#67

Tussa sa for siden:

Eg skulle gjerne likt øl. Det er ikkje upraktisk å ikkje like det men det ser så deilig ut å kose seg med øl i sola!

Og så kunne eg tenkt meg å like varmebehandla laks. Rå salmalaks i sashimi eller sushi syns eg er godt men brekke meg ved tanken på laks som er varmebehandla.


#68

Hyacinth sa for siden:

Har du prøvd å varmebehandle røkt laks? Det synes jeg er helt vidunderlig!

Er det reaksjonen som skjer ved varme som er problemet, eller er det verre jo mer stekt laksen er? Det er godt å steke laksen bare bittelitt, den trenger ikke gjennomstekes, ikke i nærheten engang.


#69

Neket sa for siden:

Rødvin. :nemlig:


#70

Tussa sa for siden:

I og med eg ikkje likar det når eg får det servert (typisk sånn varm lunsj på jobbmøter ute av huset :gaah: ) så må eg innrømme at eg aldri har prøvd lage det heime :sparke:


#71

Hyacinth sa for siden:

Da har du fått feil tilberedt laks. :nemlig: :knegg:


#72

Madicken sa for siden:

Nettopp. Overkokt/-stekt laks er noe av det verste som finnes, riktig tilberedt laks av god kvalitet er nydelig!


#73

Polyanna sa for siden:

Jeg fikk også varmebehandlet laks helt i vrangen i svangerskapene, og har aldri blitt helt fortrolig med det siden. Det skjer noe med fettet når det blir varmt, som er ekkelt.


#74

Tussa sa for siden:

Ja, den emne transmaken på et vis! I helga spiste vi nydelig sushi men den eine makirullen hadde sånn laks oppå. Sjølv om eg tok vekk sjølve laksebiten så hadde smaken spredd seg i risen :skremt:


#75

Filifjonka sa for siden:

Samme her. Og det er 19 år siden.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.