Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Leie bitteliten bil, ungdom, helst billig

#1

Polyanna sa for siden:

Ungdommen planlegger biltur i sommer, med kjæresten, samtidig med at resten av oss er på tur. Kanskje de dukker opp der vi er, kanskje ikke. :knegg:

Nå har vi jo to biler, men den ene er altså dessverre en elbil med rekkevidde på rundt 150 km og ikke hurtiglading (med litt flaks så kan de finne en lader som lader den noenlunde opp på tre timer, men altså, da VIL det jo ta litt tid å komme til Vestlandet. :humrer:

Har begynt å sjekke litt bilutleie, men jommen er det dyrt, spesielt for ungdom! Men finnes det noe lurt? Noen gode rabatter?

Har sjekket månedsleie, med imove, men der var det bare større biler ledige, og da ble det også dyrt.

Tips?


#2

Albertine sa for siden:

Jeg har dessverre ingen tips, men jeg ville nødig ha sendt mine ungdommer ut på veiene med en bitteliten bil. Det blir litt feige lag i en evt. ulykke. :sorry:


#3

Shun sa for siden:

Liten bil i Oslotrafikk gjør deg til lett jaga bytte. Tror ikke lastebilsjåførene oppfører seg bedre på landeveien utenfor byen, heller.


#4

annemede sa for siden:

Hvilken el-bil er det da? Mercedes?


#5

millact sa for siden:

Enig!


#6

jolie sa for siden:

Altså, jeg kjører liten bil og det går helt greit på både motorvei og småveier. Jeg liker ikke å kjøre i over 90 med en så liten og lett bil, så jeg kjører gjerne av hvis bilene bak meg er utålmodige og det ikke er flere felt (men det er det jo som regel når farten er høy).

Jeg kjører en Opel Meriva, så den er ikke like mini som en ... Mini eller Toyota Yaris fx, men absolutt ingen stor bil.

Som fersk bilfører kjørte jeg forøvrig Peugeot 504 (tror jeg) pickup og en VW Boble fra 1971. Særlig den siste var feige lag siden det bare var luft foran.

Har man råd til ny og sikker og stor bil til de ferske sjåførene, så selvfølgelig. Men ellers er det da helt normalt med små og litt eldre biler.


#7

Pelen sa for siden:

Nye biler er rimelig sikre også om de er små. Når man leier får man som regel relativt ny bil. Det er nok større risiko med liten eldre bil eller for så vidt også gammel stor bil.


#8

Billa sa for siden:

Jeg kan varmt anbefale Nabobil.no Det var en super måte å skaffe en nøktern bil til vårt formål på, og grei og lettvint kommunikasjon med eierne. Bilene der inne er i alle pris-sjikter og størrelser, og hvis det er du som leier så regner jeg med at det ikke blir noe problem i forhold til villigheten til å leie ut (noen ganger kan jo alder spille en rolle).


#9

Input sa for siden:

Da må man bare huske å registrere alle sjåfører.

Dere som mener små biler er mindre sikre, hvor små biler tenker dere da? Noen konkrete eksempler?


#10

Billa sa for siden:

Ja, selvsagt - ser at det kan se ut som jeg oppfordret til uærlighet ;) Det jeg mente var bare at det var greit at det var en voksen som holdt i det og forklarte tanken bak leieforholdet etc. Det er jo private biler som leies ut, så det blir litt AirBnB på 4 hjul.


#11

Shun sa for siden:

Jeg snakker om en kræsjsikker Toyota Yaris i Oslo-trafikken.

Jeg hadde sørget for at vi kjøpte en kræsjsikker bil, men det var et mareritt med lastebilsjåfører og andre store beist som behandlet meg som om jeg ikke eksisterte i trafikken.

Jeg har også kjørt en nabobil-Mini med samme opplevelse av å måtte passe meg som liten.

Det er helt annerledes å kjøre en stor bil som inngyter 'respekt'.


#12

Blånn sa for siden:

Jeg har kjørt rundt i den minste Peugeot i mange år. Både i Oslo og på motorvei/landvei. Har aldri opplevd det som spesielt utrygt?


#13

Teofelia sa for siden:

Rent-a-wreck?

Ellers hadde jeg vel ikke syns det var noe problem om ungdommen kjørte bilen som måtte lades ofte og lenge. Det er en bil som de disponerer (gratis?). Hvor ille kan det være liksom.


#14

Input sa for siden:

Tenkte mest på forsikring. Det er lett å glemme at vilkårene for forsikring oftest er at alle sjåfører er registrert.

Vi kjører e-golf, den er vel relativt liten, det har aldri vært noe problem. Jeg tror ikke det er vanlig at lastebilsjåfører oppfører seg som drittsekker fordi folk har små biler.


#15

Polyanna sa for siden:

Kjører både bitteliten og diger bil, og opplever ikke meg ikke som mer jaget vilt i den lille. Nye småbiler er også veldig sikre, og de er vel jevnt over mindre ulykkesutsatte også. Særlig siden store biler kan gi temmelig falsk trygghet.

Teo: det vil ta dem ca et ekstra døgn å komme vestover, og det blir litt mye lading, syns jeg. De har ikke ukesvis til roadtrip, mest sannsynlig.


#16

Lavender sa for siden:

Nabobil har 20 års aldergrense for biler opp til 250 hk, og det skulle jo holde. Kun registrerte brukere er forsikringsgodkjente, egenandelen var 12 000,- sist jeg sjekket, kan reduseres mot betaling.
Jeg bruker de selv når jeg skal 50 mil, leier helst Skoda st.v med ca 130 hk og automat fordi det er komfortabelt og enkelt å kjøre. Og ungdommen på 180 cm blir veldig positiv til langtur.

Jeg klassifiserer e-golfen som mellomstor og komfortabel med adaptiv cruice controll og mye hk, har kjørt både 60 og 70 mil hver vei. Men varm el bil tar lang tid å lade,
så til høsten er det overnatting eller leiebil når vi skal til Trondheim.

Liten bil er for meg Fiat 500 og Toyota Yaris fra Avis eller lignende med minste hk, det finnes ikke motorkraft eller komfort, veldig slitsomt på langtur, jeg foretrekker Nabobil.

En kollega mener jeg kjører Fiat 500 som en italiener, men der er fordi jeg er nervøs for alt som ligger bak. Særlig da vår bil var BWM 5 serie stasjonsvogn.


#17

Heilo sa for siden:

Har ikke annet å bidra med enn at jeg leser overskrifta som at Polyanna vil leie en bitteliten ungdom billig. Det kunne jo høres suspekt ut, men fordi det er Polyanna tenker jeg at det høres da hyggelig ut.


#18

Polyanna sa for siden:

:knegg:

Nei, takk, jeg har ganske nok med de jeg har.

Det er 18-åringen som skal på tur.

Det er Fiat 500 (el, den eldre modellen, ikke den nye, dyre) som er alternativet om de skal kjøre vår bil. Super-komfortabel å kjøre, syns jeg. :elsker:


#19

Anne C sa for siden:

Jeg har en søt liten bil, Ford Fiesta Sport. Og jeg elsker den. Jeg hadde ikke hatt noen problemer med å sende sønnen min av gårde med den på en biltur.


#20

-ea- sa for siden:

Har du kjørt utenfor E18? Flere felt er ganske utopisk på landevei, er min erfaring ihvertfall.


#21

Katinka sa for siden:

Min Toyota IQ har ni kollisjonsputer.


#22

Polyanna sa for siden:

Kommer vel an på hva man mener med "høy fart". Det er jo noen veier med 90 og 100, og det er vel stort sett flerfelts?


#23

løve70 sa for siden:

He,he, ja her på vestlandet er det ikke akkurat flust med flerfeltsveier. Ikke engang E39.....


#24

Polyanna sa for siden:

E39 har vel knapt midtlinje enkelte steder, og jeg tror pinadø jeg har opplevd strekk uten asfalt også... (Lengre nord, da. Det er kanskje ikke så verst i Fløyel-land). Hver gang jeg sykler inn Frognerkilen til Oslo, så tenker jeg at den sykkelveien er jo bedre enn lange strekker av E39: Det er fin asfalt, gul midtlinje og fortau ved siden av. :tullerdu: )


#25

meisje sa for siden:

Naboen vår har kun en første generasjons leaf som bil.De pleier å leie hos Haug på Rud når de skal på fjellet. 1500 kr for en helg for familiebil størrelse syns jeg var billig. Du kan jo ringe dit å høre.


#26

Input sa for siden:

Det finnes vel ikke veier i Norge med høyere fartsgrense enn 90 som ikke er flerfeltsveier?


#27

Polyanna sa for siden:

Takk, meisje, sjekker!


#28

jolie sa for siden:

Unnskyld meg, men hvor fersk eller stedsbegrenset sjåfør tror du jeg er? Vi har forøvrig ikke E18 her i midt-norge. Og ja, jeg kjører stort sett på enfelts. Fra sør til nord i Trøndelag. Samt rundt Trondheim og evt ned til Romsdalen. Med den bilen jeg har nå har vi ikke vært på lengre turer enn det.

Det er ikke 90 på smale landeveier.

Ja, jeg har kjørt E18 også. Og i Oslo. Hadde Sinsenkrysset som nabo i mange år. Har bodd innenfor ring 2 med lite parkering. Aldri hatt store biler. Mest praktisk med små mtp parkering.


#29

jolie sa for siden:

Jo, de kan være det, men da er det midtdeler og/eller få av- og påkjøringer.


#30

Karamell sa for siden:

Vi har E6 her midt på. :nemlig: Dein strakaste veiin.


#31

frukt sa for siden:

Jeg har kjørt Peugeot 207 tur retur Jæren-Tønsberg og har ikke tenkt at det var problematisk.


#32

frukt sa for siden:

Det er vel 110 fra Kristiansand mot Oslo mener jeg.


#33

Blånn sa for siden:

Jeg har kjørt min 107 tur retur Gøteborg. :knegg:


#34

Polyanna sa for siden:

Stemmer det, DER er det definitivt flere felt og midt-deler og alt man kan ønske seg. :hjerteøyne:


#35

Kirsebær sa for siden:

Kanskje det er enklere å høre litt forsiktig med folk i omgangskretsen om de har en bil til overs de kan leie ut til ungdommene? Mange har to biler og trenger kun en gjennom sommeren.
Man kan legge ut et innlegg på face som kun er synlig for de man ønsker den skal være synlig for, mener jeg. :gruble:

Jeg tenkte å foreslå NaboBil, jeg har ikke bil, men har leid bil gjennom nabobil flere ganger, og syns det er befriende enkelt. Men ser at noen nevner 20-årsgrense der.


#36

Fersken sa for siden:

Men er det ikke mange bilforsikringer som krever at det må inn i forsikringen om bilen skal brukes til førere under en viss alder?


#37

Polyanna sa for siden:

Det ER jo trøblete med vennebiler, tenker jeg, om det skjer noe. Bonustap, egenandel+++


#38

Lavender sa for siden:

Hos IF og for min bilklasse er det er drøy 1000,- lapp i året ekstra for sjåfører under 23 år.


#39

Polyanna sa for siden:

Og det må man nesten dekke, om de ikke har det. :)


#40

Pelen sa for siden:

Er det bedre at dere leier bil og de kjører deres eller skal dere være borte så mye lenger?


#41

Polyanna sa for siden:

Vi skal være lenge borte, og den bilen er latterlig stor for to. :knegg:


#42

Timar sa for siden:

Her hadde jeg leid en bil gjennom det mest anerkjente leiebilselskapet jeg klarte å komme på! Å låne bil av venner eller i nabolaget til en nybakt sjåfør på vift på nye veier? Det høres ut som det kan bli litt å rydde opp i i etterkant..

Så enten sende de avgårde i minibilen (Det hadde jeg glatt gjort, ladepauser kan da være en del av sjarmen med bilferie?) eller leie bil med toppdekning på alle tenkelige forsikringer.


#43

Carrera sa for siden:

Hvis de skal kjøre langt, så ville jeg lagt litt penger i dette. Fått en romslig og trygg bil som ser greit behandlet ut.

Men uansett hva dere velger, så sørg for forsikring, og gjerne forsikring på egenandel også. Og, ta bilder av bilen før dere kjører fra utleier. Og når bilene leveres tilbake. Hver krik og krok, og evt småskader som måtte være på den. Har hørt om mange som har fått regning på skader i ettertid, og da på skader som var der før leieforholdet startet.


#44

-ea- sa for siden:

Smått fascinerende at folk uten bil planlegger bilferie, særlig når det ikke er så lett å få leid en heller. :humre:
Langdistansebusser? Ingen opplegg a la "Sør-Norge rundt på én billett"? Ungdomsbillett på fly koster 399. Låne bil hos bestemor når de kommer fram?


#45

Input sa for siden:

Bor ikke Polyanna i Oslo? Det er null stress å få leid bil i så fall.


#46

Zulu sa for siden:

Har de gjort noe research selv, da? Oppøve litt life skills? :jupp:


#47

Isprinsessen sa for siden:

Hvor lenge skal de være på tur og hva er billig? Hvor mye tenker dere det skal koste å leie ?

Blir vel en 6000 for 10 dager hos bilutleie tipper jeg


#48

Divine sa for siden:

Da jeg var ung, haiket vi uansett hvor vi skulle. Eneste måten å komme seg noe sted. Billig var det også. Jeg sier det bare.

...

:fnis: Neida.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.