Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bergen i juli?

#1

Trixie sa for siden:

Hva gjør vi?
Uten bil.


#2

Fintdethei! sa for siden:

Akvariet, Fløyen er selvsagt, synes jeg. De skal spille utendørs teater på Fløyen i sommer, aner ikke hvordan billettsalget der har vært, men jeg lurte på å gå selv.
Sprekinger går sherpatrappene opp Ulriken, eller kanskje Stoltzekleiven. Man kjøper is og rusler omkring i de koselige gatene. På drittværsdagee, så er svømmeanlegget ADO eller vitensenteret VilVite bra alternativer.


#3

Che sa for siden:

Bergen er fin bare å gå i, synes jeg (men jeg er veldig glad i byen)

  • Ungene dine er kanskje i eldste laget, men mine har vært glad i "VilVite"

#4

Simone sa for siden:

Det har også komt to store innendørs klatrehallar i Bergen. Ein på Laksevåg og ein i Åsane. Det kan også vere kjekt på ein regnværsdag!

Og så har dei Fangene på fortet på Laksevåg.


#5

annemede sa for siden:

Masse stolpejaktstolper i byen! Gå bak bryggen! Og på festningen, gjerne en tur i Håkonshallen evt Roaenkrantztårnet. En tur med "Beffen" ferge over Vågen. Naturhistorisk museum og sjøfartsmuseumet. Musehagen på høyden bør vurderes. Nordnesparken er nydelig.


#6

Blå sa for siden:

En tur med Fløybanen og en gåtur på Bryggen er et must.

Personlig ville jeg droppet Akvariet med mindre dere er spesielt interessert.

Det er bryet verd å ta bussen ut til Troldhaugen (synes jeg), men det tar en god del av dagen dersom dere skal få til et ordentlig beskøk.

Friluftsmuseet Gamle Bergen er fint.

Og veldig enig i vandring på Nygårdshøyden (universitetet).


#7

Kaprifol sa for siden:

Tenker å ta med mine to ungdommer (14 og 17) på Troldhaugen, håper vi får med oss en konsert mens vi er der. Så er det naturlig at vi drar i Akvariet, vi må gå tur i byen og se på Bryggen, og Fløyen selvfølgelig.

Fins det kanskje tips til spesielt fine byvandringer i Bergen? Sånn at man får med seg rare smug, små hus, det som er bygget nær sjøen og i bratt terreng og som absolutt ikke ligner på Oslo? Kanskje noen skikkelig gamle bygg som kirker eller festninger?


#8

Kaprifol sa for siden:

Nygårdshøyden skal vi absolutt rusle rundt, eldste snuser på studier både her og der og vil gjerne vite hvordan det ser ut andre steder i landet.

Friluftsmuseet Gamle Bergen må jeg google for egen del, høres bra ut en dag med fint vær.




#11

rajraj sa for siden:

Jeg var i Bergen i helgen og gikk opp Ulriken og over Vidden til Fløyen. En helt fantastisk tur hvis man liker å gå i fjellet. Vanligvis kan man ta Ulriksbanen opp, men den er stengt for oppgradering frem til midten av august. Vi brukte cirka fem timer alt i alt (sherpatrappen opp Ulriken inkludert), og feiret med en velfortjent øl og is på toppen av Fløyen før vi tok banen ned til byen igjen. Man kan selvfølgelig gå andre veien også - starte på Fløyen, slik at man kan gå trappene nedover Ulriken i stedet for opp.


#12

ingling sa for siden:

Vi var på Akvariet nå i mai, og jeg må si at det ikke er så fryktelig stas der (jeg er fra Bergen, så vært der hundre ganger i barndommen), men vi er bortskjemt med Atlanterhavsparken i Ålesund som vi besøker årlig, da. Enig i vandring på høyden, Nygårdsparken har også blitt koselig og har litt klatreopplegg og sånt (husker ikke hvor store barn du har). Bryggen er fin å vandre på også, og det er litt kult å ta Beffen ut til Nordnes. Nordnesparken og Nordnes sjøbad er fint, og uteserveringen på Verftet er koselig. Det er lett å gjøre mye forskjellig i Bergen uten bil!


#13

Mikkeline sa for siden:

Gå Fjellveien. Gå over Småpudden og spis lunsj på Damsgård.


#14

Magnolia sa for siden:

Jeg dumpet over en perle av en gate - Lille Markevei. :hjerter: Gå innom her hvis dere skal på Nordnes / Akvariet.


#15

ingling sa for siden:

Ja, der bodde vi i mai, superkoselig!

Kan også anbefale Skostredet, det er en superkoselig gate med flere kafeer og ikke minst isbaren med det klingende navnet HallaISen. :knegg: Kjempegod is!


#16

Magnolia sa for siden:

… og drinker på No Stress hvis det blir en luftetur uten barn.


#17

ingling sa for siden:

Eller Pergola! Morsomt sted med nydelig vin og sikkert drinker og. :nemlig:


#18

Che sa for siden:

Ja, det er en helt fantastisk flott tur! - Jeg har bare gått den motsatt vei, men men..(og da var Ulriken åpen)


#19

Fintdethei! sa for siden:

Heier på Vidden fra Ulriken til Fløyen, med drink på No Stress på kvelden! Det skal jammen jeg gjøre i sommer, selv.


#20

Trixie sa for siden:

Takk for tips.


#21

Hyacinth sa for siden:

Vurderer å gå fra Fløien (det skrives med i, ja? :undrer: ) til Ulriken neste uke. Eller motsatt. Hvilken vei er best? Hvor lang tur er det i kilometer? Og estimert tidsbruk?

Aldri i livet om jeg setter meg i en taubane (vel, tok Krossobanen i fjor og har tatt banen til Teide, men helst ikke). Så jeg må komme meg opp/ned på annen måte. Er det dritlangt å gå når man også skal gå over fjellet i tillegg?


#22

Mikkeline sa for siden:

Jeg foretrekker Ulriken til Fløien. Ulriksbanen går ikke for tiden, så man må gå opp. Estimert tidsbruk opp trappene er ca 1 time. Det er grei tid for de fleste. Jeg ville regnet 6 timer dersom dere ikke har gått turen før. Husker ikke nøyaktig lenge, men et sted mellom 1,5 og 2 mil? (Google gir sikkert et greit svar her)


#23

Kaprifol sa for siden:

Tror det er 12 km fra toppen av Ulriken til Fløien. Vi droppet å gå så langt da vi var i Bergen, det var bare for varmt. Tok en kortere tur opp på Fløien og videre til Blåmanen, det er også en flott tur med god utsikt ned på byen.


#24

Fintdethei! sa for siden:

Det kommer an på definisjonen av dritlangt. Man er godsliten etter trappene opp til Ulriken. Derfra har man ca 12 km i kupert landskap til Fløyen. Dere må også ta en buss eller bil til Montana/ starten av turen opp til Ulriken. Turen over vidden, inkludert en spisepause, ville jeg regnet 4 timer (toppen av Ulriken), dere er i ok form, og har ingen småunger med.


#25

Hyacinth sa for siden:

Mannen, som er godt trent og vant til fjellturer, er redd denne turen blir for lang. :tullerdu: Mulig jeg undervurderer turen? :undrer: Han har lest at det er 14 km i luftlinje mellom Ulriken og Fløyen, altså betydelig mer i reell avstand, mener han. Og så har han visst også lest at det er 4 km opp til Ulriken først.

Ikke at vi ikke klarer dette, men han mener at «hele dagen går», og det gjør det nok. Men hvis avstandene han snakker om stemmer, så blir jeg også litt usikker. Jeg har selvsagt googlet, men jeg synes jeg leser veldig mye ulikt, både om avstander, tid og vanskegrad.


#26

annemede sa for siden:

Det er mulig å gå "over Vidden" som ettermiddagstur. etter jobb. Eller før jobb, for de som begynner kl. 15.

Jeg brukte f.eks 3,5 timer på 21 km over, da er det myyye omveier - for å få det til å bli en halvmaraton.


#27

Hyacinth sa for siden:

Inkludert turen opp?


#28

Fintdethei! sa for siden:

Det er 12 km å gå fra Ulriken til Fløyen. Det er 1333 trappetrinn opp til Ulriken, og i tillegg en drøy km. Jeg bruker ca 40 min til toppen av Ulriken, men da er det uten pauser, og høy puls. Men minst halve dagen går, ja.


#29

Hyacinth sa for siden:

Takk!


#30

annemede sa for siden:

Fra Montana ja.
Men det er en fin tur å ta som avslutning på dagen, å se sola gå ned når du kommer mot Fløyen!


#31

Hyacinth sa for siden:

Så man kan gå kun 12 km uten å ta taubanen?


#32

annemede sa for siden:

Usikker på nøyaktig antall km men ta buss nr 12 til Lægdene/montana, be sjåføren gi beskjed til deg. Du trenger ikke gå innom Ulriken for å gå over Vidden, men det er litt kortere tror jeg å gå trappene enn å gå en av de andre veiene.


#33

Hyacinth sa for siden:

Ah. Takk!


#34

Hyacinth sa for siden:

Joggesko eller fjellsko?


#35

annemede sa for siden:

Skal du gå i morgen holder det med joggesko, vil jeg tro, ellers må du se an været i dagene før.


#36

Hyacinth sa for siden:

Takk!

Er det orm? Eller brede stier? Er livredd om, men takler det hvis jeg ikke må vasse i lyng.


#37

annemede sa for siden:

Oi, nå er jeg litt på tynn is, noe lyng, men det er litt høyfjell. Og godt opptråkka sti/grusvei/barfjell. Nå er det en stund siden jeg var der, så er usikker på detaljene.


#38

Fintdethei! sa for siden:

Veldig lite fare for å vasse i lyng. Det er gode fjellstier, litt opp og ned, og mye lett kupert. Gode joggesko med ok såle går fint, fjellsko om du liker mer støtte. Jeg går alltid med lave terrengsko.
Ganske lite sannsynlighet for å treffe på orm der oppe.


#39

Hyacinth sa for siden:

Høres flott ut! :)


#40

Hyacinth sa for siden:

Vi skal gå i morgen. Men diskusjonen går i forhold til retning. Vi går om formiddagen. Er det da man har sol i øst/sør? Eller, det er det jo, men hva er sør her? Og er det best å ha sol i ansikt eller nakken?

Mannen mener også at det er meg krevende å gå mot Ulriken (stigning). Samtidig slipper vi den bratte starten da.


#41

Mikkeline sa for siden:

Du får solen i øynene og oppoverbakke nesten hele veien om du går fra Fløien.
Selv jeg som «hater» trappene velger den veien hver gang.


#42

Hyacinth sa for siden:

Takk! Da får mannen viljen sin. :)


#43

Fintdethei! sa for siden:

Holder med mannen din her, ja. God tur!


#44

annemede sa for siden:

Jeg er med mannen din her ja. God tur, dere er heldige med været. :)


#45

Hyacinth sa for siden:

Hilsen midt fra fjellet. Fin tur!


#46

Mikkeline sa for siden:

Så kjekt at dere liker turen! Dere var jo heldige med været også!


#47

Hyacinth sa for siden:

Rapport fra turen :)

En fin tur. Er glad vi tok den. Men jeg er overrasket over hvor dryg turen var. Jeg fatter virkelig ikke at noen mener det er en halvdagstur, og i hvert fall ikke at man kan ta den før eller etter jobb! :tullerdu:

Jeg tror jeg er i god form. Jeg løper ca 5 ganger i uka. Garmin sier jeg har kondis som en tjueåring. Men dette er seriøst det tyngste jeg har gjort noen gang. Ikke sånn puls-messig eller noe, jeg har jo kjørt meg hardere på løpeintervaller. Men lengden. Å herregud, så langt det var… Det gikk helt greit, men nå etterpå kan jeg knapt gå.

Vi startet på Montana kl 11.30. Derfra målte jeg 2,1 km opp til Ulriken. Det tok 40 minutter og var utrolig tungt. Akkurat der gikk pulsen opp, kan man si. Så gikk vi videre innover. Været var skiftende, men for det meste lite vind og overskyet. Litt sol senere på dagen. Innover vidden var det forsåvidt ikke så krevende å gå, bare langt. Fra Ulriken til Fløyen stoppet jeg Garmin på 16,5 km og Strava på 17,5. Det var inkludert turen opp fra Montana. Etter en mil syntes jeg vi aldri kom fram, og motivasjonen sank. Det var så pyton å gå ned det der bratte fjellet før Jondalsskaret(?), men nede i skaret var det så pent at humøret steg igjen. Veldig fin natur, helt bort til der vi gikk over på en vei opp mot Rundemanen. Det var så tungt! Og jeg var så lei! Og jeg ante ikke hvor langt det var igjen. Jeg er glad jeg ikke visste hvor langt det var igjen da. Så varierte motivasjonen mellom på og av nedover mot Fløyen.

Jeg var på ingen måte utkjørt etterpå, så jeg tror at det at jeg syntes det var en så tung tur, mest skyldtes psyken. Men jeg hadde aldri i livet klart å gå på jobb etterpå. (Det skal nevnes at jeg går mye på jobb, det er ikke kontor, lzm.) Ei heller tatt denne turen etter jobb. Det var tøft bare å gå de siste fire kilometerne ned til sentrum og hotellet etterpå, og de har jeg ikke regnet med over her, så totalt ble distansen ca 20 eller 21 km, alt etter om du spør Garmin eller Strava. Og beina verker. Noe så sykt.

Jeg skrudde av måledingsene på Fløyen, så jeg har ikke totaltiden, men vi brukte som sagt 40 min opp til Ulriken og deretter 3 timer og 45 minutter til Fløyen. Eksklusiv pauser, faktisk. Eller, eksklusiv spisepause, men inklusiv flere tissepauser og en del fotografering. Jeg skjems litt over tiden, for dama i resepsjonen på hotellet bruker 3 timer på denne turen. Og hun løper ikke, hun går.

Mannen mener vi ikke gikk spesielt fort, men jeg vet ikke jeg. Helt vanlig tempo, vil jeg tro.

Men en fin tur! :) Er glad jeg har gjort det, men jeg vet ikke om jeg vil gjøre det igjen. Mannen skjønner ikke hva jeg mener. Han syntes ikke det var en spesielt krevende tur.

(På ut.no står denne turen rangert som middels. Det synes jeg er veldig rart, sammenlignet med tilsvarende turer jeg har gått. Turen fra Montana til Ulriken er rangert som krevende. Vel, det er bratt, men ikke langt. Merkelig.)

Vi hadde planlagt å drikke vin etterpå. Men jeg ligger i senga og spiser smågodt…


#48

annemede sa for siden:

40 min opp til Ulriken; wow!


#49

Hyacinth sa for siden:

Leser tråden på ny nå, og ser at flere skriver at det er 12 km fra Ulriken til Fløyen. Jeg målte hhv 14,5 og 15,5 i dag, og mannen målte 13,7 km.


#50

Hyacinth sa for siden:

Tja. Vet ikke. Vi gikk forbi flere, men jeg peste som en hval. Og det er mulig denne økta påvirket resten av turen. For det var langt. Helt sykt sykt langt… Kanskje det er verre når man ikke vet hvor langt det er igjen eller hvor man er. For skiltene som står underveis stemmer ikke i forhold til hverandre. «Fløyen 3 km» og en stund etterpå «Fløyen 4 km»? :undrer:


#51

Hyacinth sa for siden:

Og så tror jeg at jeg skjønner nå, når jeg reflekterer over denne turen, hvorfor den var så tung. Da jeg kom til det bratte fjellet, nedover, mot det fine skaret, med et oppdemmet vann på venstre side, noen som skjønner hvor jeg mener? Altså, da jeg kom dit, trodde jeg seriøst at vi snart var framme. Og når jeg skriver dette nå, så hadde jeg nok trodd det gikk mot slutten en stund allerede da. Etter spisepausen, som jeg ikke kan navngi noe sted for, da skjedde det et eller annet. Og den spisepausen kom nok egentlig altfor sent.


#52

annemede sa for siden:

Hadde dere noen vann på venstre side, er det kanskje Tarlebøvannet du mener?


#53

Hyacinth sa for siden:

Ja, det kan hende. Det var et bratt og «skrentete» stykke nedover der. Vanskelig å tråkke.


#54

annemede sa for siden:

Ene skaret som er "beryktet" under fjellmaraton, er Borgaskaret.
Men altså - gikk dere uten kart??? :sjokk:


#55

Hyacinth sa for siden:

Hehe, ja? Vi trodde jo ikke det var en så lang og krevende tur. Vi hadde jo mobilen med, og skilt var det her og der. Men selv om vi hadde mobil, så fant vi aldri en reell rute på nettet før vi gikk.


#56

Fintdethei! sa for siden:

Godt jobba! Jeg vil tro dere ikke var alene over der, og vardene er ganske så tydelig. Men det er klart, å pese seg opp Ulriken på 40 minutter, og ikke vite helt hvor langt det er over, det kan være et lite puss for hjernen, ja.

Om ikke man går mye i fjellet til vanlig, så får beina ekstra hard medfart. Det er nok noen andre muskler som har vært i fokus.


#57

Hyacinth sa for siden:

Du har 100% rett i alt sammen.

En periode var vi forresten alene der oppe. Oppe på selve platået. Det var deilig. Men på siste halvdel av turen var vi langt fra alene. Det var ikke alltid like lett å finne tisseplass…


#58

annemede sa for siden:

Jeg er kartoman(?), liker å lese kart, gå etter kart. se hva det heter. Insisterte på sjøkart i båt ( :sparke: ) I tilfelle gps-en slutter å virke. eller strømmen gikk, eller ...

Klart, det alleraller meste går bra. Også de som brukte naf-boken for å gå fra hytte til hytte i fjellet kom seg fram. :humre:


#59

annemede sa for siden:

Prøv å finne tisseplass på Besseggen.:knegg:



#61

Simone sa for siden:

Eg har aldri hatt med kart når vi har gått der. Har ut.no på mobilen og er fornøyd med det! Dessuten er det gode stiar og skilting heile vegen. Pluss at ein ser Rundemanen og kan orientere seg etter den og.


#62

Simone sa for siden:

Det har nok mykje å seie at du ikkje visste kor langt det var igjen, ja! Det er vanskelig å holde motivasjonen oppe når ein stadig blir skuffa.
Vi pleier alltid å ta Ulriksbanen opp og også Fløibanen ned i andre enden. Det hjelp veldig! Så det er ikkje aktuelt for meg å gå over der før Ulriksbanen er i drift igjen. Då skal riktignok Fløibanen stenge for vedlikehold, men ned fra Fløyen skal eg alltids klare.


#63

annemede sa for siden:

Da har du jo katt da.


#64

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror også at det hjelper. Turen opp trappene til Ulriken var veldig fin, selv om den var tung. Hadde jeg bodd i Bergen, ville jeg brukt den til trening. Men ikke i forbindelse med Vidden, nei.

Jeg har sovet godt, skjønt jeg kjenner det i kroppen. Og jeg tenker faktisk i dag at jeg gjerne vil gå turen igjen. :knegg: Nå kan jeg jo visualisere den i hodet. Jeg tror det største sjokket var det der jeg beskrev med avstanden som var igjen. Nå så jeg akkurat på Garmin-kartet at da høyfjellet var ferdig og vi gikk ned den bratte «eggen» var vi omtrent halvveis på turen, faktisk. Og i mitt hode hadde vi da gått kjempelangt og jeg trodde at «over Vidden» betydde at turen var omtrent ferdig når Vidden er ferdig…

Mannen traff en gutt på ca 10 år da vi var på dette tidspunktet. Han gikk motsatt vei. Hadde akkurat gått opp denne eggen. «Kor langt e det igjen?», sa han. Vel, mannen nølte og jeg ropte rett bak ham at vi nå hadde gått to timer fra Ulriken. Gutten så skuffet på oss og sa «bæsj». :haha:

Men altså. Med bane i begge ender vil jeg faktisk gå turen senere en gang. :)


#65

Hyacinth sa for siden:

Og så tror jeg at vi må ha gått enda fortere opp til Ulriken enn jeg har trodd. Jeg skrev 40 min, men nå kom jeg på at vi stoppet minst fem minutter i krysset før trappene fordi vi måtte spørre en koselig dame med en søt hund om hvilken vei vi skulle gå.


#66

Fintdethei! sa for siden:

Så, organisere felles FP-tur over vidden en gang, da. Med Hyacinth først opp Ulriken, så vi blir vel utpest før turen starter :knegg:.


#67

Isolde sa for siden:

Jeg gikk turen for første gang i går også. Jeg er ikke godt trent selv om jeg er i den beste formen noen gang. Brukte 50min opp fløyen, og ca 5t 30 min til sammen. Jeg synes den nedoverbakken du snakker om var en av de verste delene. Hjalp ikke at jeg var tappet for energi og kjæresten ble gående ca 30m foran meg. Da sa jeg klart i fra om at vi går sammen resten, for å gå alene utslitt slet på psyken. Vi begynte vel 30min etter dere. Tok halv dag på jobb først. Og så tok vi Fløybanen ned når vi kom frem.


#68

Hyacinth sa for siden:

:knegg: Dere tar meg igjen når jeg ligger som et slips på toppen…


#69

Hyacinth sa for siden:

Å! Kanskje vi har sett dere?

50 mim opp Ulriken er jo kjemperaskt! (Antar det er Ulriken du mener, selv om du skrev Fløyen.)

Jeg syntes den bakken var pyton, men også veiene opp mot Rundemanen. Da var beina slitne, selv om den bakken nok vanligvis ikke ville vært krevende.

Jeg vil gjerne gå igjen. Ser for meg at å starte på toppen vil være supert og turen da nokså lettgått. Samt at jeg nå vet at under halvveis ikke er slutten.


#70

Hyacinth sa for siden:

Vi hadde tenkt å ta Fløibanen ned, men køen var lang og tett og ingen hadde munnbind. Så vi tok beina fatt.


#71

Isolde sa for siden:

Ulriken selvfølgelig ja. Vi parkerte rett ved duehusene så fikk en litt kortere start på turen. Men måtte ta bussen tilbake til bilen. Bakkene opp til rubdemannen gikk greit. De var tunge, men da var kroppen i sig. Gikk sakte men sikkert uten stopp der.

Følte ikke jeg gikk så raskt opp Ulriken. Ble forbigått av alle mulige tyoer folk. Men kan ikke la meg stresse over det. For et år eller to siden så hadde jeg aldri kommet meg opp i hele tatt.

Køen så lang ut, men tok bare 15min. Vi holdt avstand og bet det i oss.


#72

Fintdethei! sa for siden:

Jeg tror jeg må gå turen lørdag eller søndag. Ble så fristet etter denne tråden.


#73

Addison sa for siden:

Jeg droppet turen, litt fordi Ulriksbanen ikke går. Det har mye å si å vite hvor langt det er igjen underveis altså!! Jeg gikk til Galdhøpiggen fra Spiterstulen i sommer, var alfa og omega å holde styr på sånt da, hadde gitt opp midtveis hvis ikke. :nemlig:


#74

GeekyGirrrl sa for siden:

Jeg er gjerne med på FP-tur over vidden! :hyper:
Gikk der for en måned siden med ei venninne, opp fra Montana over Ulriken -Fløien og ned til svartediket og tilbake til Montana. Det verste med hele turen var siste bakken opp igjen til parkeringen på Montana, da vi kom dit hadde vi 19,9 km på klokka og måtte gå på bunnpris for å få 20 km. :knegg: Ja vi er litt rare..


#75

rajraj sa for siden:

Jeg mistet også litt piffen på veien opp til Rundemannen, husker jeg nå. Men etter det - når vi gikk det siste stykket ned mot Fløyen - var jeg høy på fjell og vidde. :knegg:


#76

Appelsin sa for siden:

Jeg tar gjerne Vidden i godt selskap!

Var på Ulriken med guttene i går, og hadde lyst til å fortsette over Vidden, men de hadde venner og den slags sludder de skulle rekke :mumle: :knegg:


#77

Appelsin sa for siden:

Jeg går av og til hjem over Vidden, men da går jeg ned i Jordalen og dropper Rundemanen, siden det er retning hjemme.


#78

liefje sa for siden:

Nå ble jeg plutselig stolt over at jeg pleide å gå over vidden da jeg bodde i Bergen. Eller pleide og pleide; Jeg tok vel 2-3 turer. Og husker det var langt. Så langt at jeg aldri har vurdert det senere.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.