Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brøddeig ute av kontroll

#1

Myrsnipa sa for siden:

Fikk oppskrift på brød fra bhg i morges. De baker nemlig 6 i slengen og steker på varmluft. Jeg lagde gigadeigen og satte den til heving i et stort serveringsfat med høye kanter (må kjøpe meg en diger balje snart). Den este og ble enorm, og når jeg skulle bake den ut ble det nok til 6 brød og 25 rundstykker!!! Nå må jeg ringe bhg og spørre om de bruker Gorgformer.


#2

kisha sa for siden:

Da har du i hverfall fylt fryseren for en stund. Jeg baker 8 stk i slengen. Det hadde kanskje holdt med din deig?


#3

Myrsnipa sa for siden:

Helt sikkert. Hadde bare 6 former da. Og så syns jeg det er upraktisk å sette 4 former ved siden av hverandre i ovnen min, for da fyller de hele bredden og når deigen hever over kantene på formene, så kræsjer de med rillene på sideveggene av ovnen på vei inn, og så ramler de to ytterste brødene sammen. Hvis du skjønte den forklaringen.


#4

Vimsen sa for siden:

Ok, nå er det avgjørt. Du er så søt at jeg må spise deg, snipa.


#5

Myrsnipa sa for siden:

Smakte jeg godt? :blafre:


#6

kisha sa for siden:

Jeg har 3 brødformer på hver hylle på langs, samt en litt mindre form på tvers. Det går akkurat.


#7

Myrsnipa sa for siden:

Her er bilde av deigen min. :dokumenterer:


#8

Myrsnipa sa for siden:

Faderullan. Det var lurt.


#9

Vimsen sa for siden:

Søtt. :blafre:


#10

Myrsnipa sa for siden:

Det er nok bare aspartamen. :fake:


#11

kisha sa for siden:

Første gang jeg bakte brød, stekte jeg et kjempebrød. Jeg formet brødene og smurte mørgarin mellom dem, slik som svigermor. Det ble fakstisk ennå større enn ditt (inni ovnen). Og var helt rått inni. Da investerte jeg i brødformer. :)


#12

Myrsnipa sa for siden:

Større enn mitt du liksom. Pøh. :snurt:

:fnis:


#13

Vimsen sa for siden:

Nehei! Dette var ikke noe fake. Det smakte skikkelig sukker.


#14

Myrsnipa sa for siden:

Ja, jeg har jo gjemt litt under armene og på noen andre strategiske steder. :innrømmer:


#15

Stikka sa for siden:

8 brødformer inni ovnen på en gang? Går det ann? Blir alt stekt skikkelig da?


#16

kisha sa for siden:

Ikke noe problem. Står i ovnen på 200 c i 1 t 5 min. på varmluft.


#17

Stikka sa for siden:

Hvor stor deig lager du da? Må du lage i to omganger? Kanskje jeg også skulle prøve dette. Fikser kjøkkenmaskinen min å elte en så stor deig tro?


#18

kisha sa for siden:

Min kjøkkenmaskin fikser 2 brød i gangen, så det blir 4 omganger med deig. Jeg passer bare på at siste deigen blir litt mindre,siden 2 av formene er mindre.


#19

Stikka sa for siden:

Hvor stor maskin har du da? Jeg har Kenwood Major 1200W. Tror du den fikser 4 brød i slengen? Har akkurat fått den og har lite erfaring med brødbaking.


#20

kisha sa for siden:

Jeg har en liten Philips-sak som synger på siste verset. Står det ikke i bruksanvisningen hvor mye den tar? Den virker større enn min.


#21

Fara sa for siden:

HAr også kenwood major og den skal ta 4 brød i gangen. Har bare prøvd tre brød selv, men mamma har samme maksin og hun lager fire i gangen.


#22

Tinka sa for siden:

Det hørtes ut til å være en brød deig jeg kunne tenkt meg, vil du dele oppskriften?

Da blir jeg glad.


#23

kisha sa for siden:

Jeg har ikke noe spesiell oppskrift. Jeg blander ca. 1/4 grovbakst, 1/4 sammalt hvete og 1/2 part hvetemel + gjær. Bruker en det olje i stedet for smør.


#24

Azi sa for siden:

Oi den deigen så utrolig svær ut ja! :D

Kan jeg få oppskriften?


#25

Lenam sa for siden:

Har du ikke gidd opp brødbakinga enda Snipa. :knegg:


#26

Myrsnipa sa for siden:

Nope. :tøff:


#27

Myrsnipa sa for siden:

Jepp, men jeg syns ærlig talt de ble for lyse/fine og skal bruke mer grovt mel neste gang.

3 kg hv.mel
1 1/2 kg grovt mel
3 liter vann
3 ss salt
3 ss sukker
100 g gjær (jeg tok litt mere)
litt olje

Stekes på varmluft 200 grader


#28

Azi sa for siden:

Tusen takk! :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.