Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan holde nabokatten borte fra utesofaen?

#1

meisje sa for siden:

Vi har sånn hagepaviljong med tak og vegger i stoff, som gjør at sofaputene til utesofaen ligger ute fra påske til høstferien hvert år. Glidelåsene som hører til veggene har blitt dårlige sånn at vi i år ikke kan stenge helt når det ikke er i bruk sånn som tidligere. Nå har nabokatten oppdaget et fint sted å ligge og sove, nemlig oppå sofaen, oppå putene våre. Vi ble nødt til å støvsuge putene før vi kunne sitte der idag, og det har ikke vært behov for støvsuging i de siste10 årene.. Jeg kastet katten ut av paviljongen 8 ganger i løpet av en liten time mens vi drev og planter noen urter. Hver gang jeg snudde ryggen til hadde den lagt seg til å sove oppå en ny pute. Den dro når jeg tok frem støvsugeren.

Så hva gjør jeg for å hindre den i legge seg der? Håper noen har noen tips.


#2

Mei sa for siden:

Jeg vet ikke, har prøvd både chilli, pepper, appelsinolje, appelsinskall, katt deg vekk og ymse annet for å holde naboens katt unna. Varierende hell.


#3

frukt sa for siden:

Ville ryddet vekk putene, eller lagt over en presenning tror jeg.


#4

daffy sa for siden:

Lån en skummel hund et par dager? :vetikke:


#5

Syrinx sa for siden:

Vi kjøpte hund. :nemlig:


#6

Jålebeinet sa for siden:

Jeg har lagt noen gamle pledd over putene. Da hårer katten på den og ikke på selve sofaen. Nå er det stort sett husets egen katt som koser seg der, men legget tepper over allikevel.


#7

Høst sa for siden:

Vet dere hvem sin katt det er? Dyrebutikker selger noen sprayer som skal gjøre at feks katter ikke har lyst til å være der man sprayer, kan det være noe? Har ikke prøvd de selv, da.

Vi har katter, og når vi flyttet hit vi bor nå, ba vi naboene si ifra til oss dersom kattene ble "plagsomme". Som katteier, hvis en nabo ikke ønsket katten inn i sine hagemøbler, hadde jeg nok tilbudt meg å få tak i slik spray, evt prøve å finne andre måter å begrense katten litt på, slik at det ble minst mulig problemer for alle parter. Katter er jo typisk en annen form for dyrehold enn hund, men det fritar jo ikke eierne fra å bidra til å finne løsninger slik at andre ikke blir "plaget" av dyrene.


#8

meisje sa for siden:

Jeg gjorde mitt beste for å få lukket skikkelig mest mulig i går kveld, nå ligger den der likevel... Jeg kjenner eierne godt, og har fortalt at den hadde ligget der i helgen, når det var kjølig og veldig vått ut. Da føltes det ikke like plagsomt, for jeg visste ikke den haddelagt sin elsk på stedet i så stor grad.

Hovedpoenget med paviljongen er at man ikke trenger å legge noe over sofagruppen eller ta inn putene hver kveld. Det betyr lite jobb og fortsatt veldig lett å sette seg der om noen har lyst. Dette har fungert strålende frem til nå.


#9

Madicken sa for siden:

Finn fram hageslangen neste gang du ser den. :jupp:


#10

Floksa sa for siden:

Putt katten i putekassen :mumle:

Ikke bokstavelig da, men jeg hat utfordringer med bygdevarianten av katt i utemøblene. Nemlig sau i hagen. Og sauen er ikke min :sur:


#11

GinaK sa for siden:

Jeg slet med dette for etpar år siden. Eller var det i fjor... husker ikke. Mener at jeg lagde en tråd om hjelp.
Vi har hund, men en liten 6kg sak så han skygger unna de gangene katter går over tomta her. Ikke så ofte det skjer for vi har hønsenetting rundt hele og port.
Men det var en diger katt som plutselig begynte å ligge i utesofaen. Jeg turte ikke å gå så veldig nære den for var redd for at den klorte men løftet den vekk mange ganger og den la igjen orange hår overalt. Vi har røytefri hund så det var skikkelig slitsomt. :o
Sprayet med sånn hundespray for å forhindre at hunder tisser og det hjalp etterhvert. Heter GetAway eller GetOff eller noe liknende.

Lykke til.


#12

artemis sa for siden:

Fyll vann på ei spruteflaske, og sprut forsiktig på pusen når du tar henne på fersken. Etterhvert kan det være at det holder at spruteflaska står synlig i paviljongen.


#13

Fersken sa for siden:

Unnsjyll, men nå lo jeg høyt. :lol:


#14

Minty sa for siden:

Den ultimate løsningen: Skaff egen katt :hjerter:


#15

Syrinx sa for siden:

Vi hadde egen katt og den ble venner med den ene og andre nabokatten og inviterte til selskap her rett som det var. Så det kan slå begge veier.


#16

Minty sa for siden:

:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.