Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bruker du samme stekepinsett til rått og stekt kjøtt?

Samme stekepinsett?

  • Ja
    14 stemmer
  • Nei
    26 stemmer
  • Vet ikke
    5 stemmer
#1

Avatar sa for siden:

Det vil si; bruker du den samme stekepinsetten til å ta rått kjøtt ned i panna, som til å ta det stekte kjøttet opp av panna?

Dagens glupeste spørsmål. :digger: Poll følger.


#2

Kaz sa for siden:

Nei. Bruker som regel fingrene til å legge det i panna.


#3

Avatar sa for siden:

Jeg gjør det som Kaz.

Et det små kjøttbitter heller jeg de bare oppi panna.


#4

~TM~ sa for siden:

Her i huset brukes det primært stekespade fremfor pinsett.


#5

Sitron sa for siden:

Jess. Jeg gir en god pokker i basselusker.



#7

malena sa for siden:

Nei, jeg er kjempenøye på sånt. Om samme redskap skal brukes så vaskes det etter at det er brukt på rått kjøtt.


#8

Go\jenta sa for siden:

Jeg åpner bare plastikken, tar av papiret og velver kjøttet i stekepanna.

Deretter bruker jeg stekepinnen til å steke kjøttet med.


#9

Tinka sa for siden:

Nei.


#10

Angelique sa for siden:

Når jeg skal legge kjøttet i pannen, løfter jeg det med hånden.
Når jeg snur det bruker jeg en gaffel og stekepinsett/ev kniv


#11

Myrsnipa sa for siden:

Hva dere tenker på....:dåne:


#12

Fluke sa for siden:

Det kommer an på kjøttet. Er det kylling bruker jeg aldri samme redskap på rått og stekt kjøtt, men er det biff gjør det meg ikke noe å bruke samme redskap.


#13

Bluen sa for siden:

Hva i all verden er en stekepinsett?

Jeg legger kjøttet i panna med fingrene, en skje e.l. (hvis det er strimlet eller i småbiter). Siden bruker jeg den samme stekespaden gjennom hele prosessen.


#14

Mikkeline sa for siden:

Jeg tillot meg å svare selv om jeg ikke bruker pinsett, men stekespade ;)

Bruker hendene til å legge kjøttet i pannen, snur deretter med stekespade.


#15

Bluen sa for siden:

Ja, ikke sant? Denne pinsettsaken kommervel i kontakt med både den rå og den stekte siden av kjøttet, og det unngår man jo kjekt med en stekespade. (Ikke for at jeg ville brydd meg uansett. Hvordan skal man f.eks. klare å steke kjøttdeig hvis man må skille mellom redskaper til rått og stekt kjøtt - da er jo alt bare ei smørje og ligger om hverandre?)


#16

safran sa for siden:

Samme her. Jeg bruker det heller ikke på svin.


#17

Chanett sa for siden:

Det tenkte jeg også på. Vi mikser og trikser her i huset, men vi har sjelden magetrøbbel (med mindre Vimsen sender ungene hit) så jeg regner med at enten er vi vant med basselusker eller så er det godt nok.


#18

Nessie sa for siden:

Bruker fingrene når jeg legger ting ned i panna.
:jupp:


#19

Jinx sa for siden:

Ja men vasker den før jeg tar opp det stekte kjøttet.


#20

Skilpadda sa for siden:

En veldig stor og lang pinsett. Jeg fikk en slik til jul, og brukte den som pølseklype (det fungerte den dårlig til) inntil vi tok oss sammen og kjøpte en ordentlig pølseklype, og nå bruker jeg den noen ganger til å snu ting som ligger på rist under grillen i ovnen, men ellers stort sett bare til å plukke muffinsformer ut av muffinsbrettet for å sette dem på rist til avkjøling.

Samme her. Men hvis vi hadde hatt grill, ville jeg kanskje funnet på å bruke pinsetten til å legge kjøttet grillen også, og jeg ville sannsynligvis ikke kommet på å vaske den mellom hver runde.


#21

Sitron sa for siden:

Jeg stemte selvsagt ut fra et grillperspektiv. Man bruker vel ikke en sånn en ellers?


#22

Maz sa for siden:

Jeg bruker den jo til å snu kjøtt i panna... så på en måte er den i kontakt med rått og stekt kjøtt.

Jeg bruker stekepinsett. Det er noe annet enn en grillklype, den er ikke så stor.


#23

Karamell sa for siden:

Jeg spiser både tartar og carpacio så jeg er ikke nøye. Men kjøttet legges sikkert nedi med fingrene først da.


#24

Karamell sa for siden:

Stekepinsett på komfyren, grillklype på grillen!


#25

Kaija sa for siden:

Godt det er flere av oss. Stekepinsett? Er det vanlig å bruke altså? Og er det nødvendig eller bare en duppeditt som tar opp plass i skuffene sammen med de fire dampristene svigers ha kjøpt til oss.


#26

gullet sa for siden:

Stekepinsett er en dyd av nødvendighet, det har jeg brukt i mer enn ti år.
Har i hvertfall tre i skuffen, og alle er i bruk til ulike ingredienser.
Og jeg bruker den samme gjennom hele prosessen.



#28

Ma Dalton sa for siden:

Ja, bruker stekepinsett. Ofte! Kunne ikke vært dem foruten. Og kjøtt o.l løfter jeg ned i panna med hendene. Så bruker jeg pinsettene når kjøttet har kommet ned i panna.

Men når jeg tenker litt mer på det så vil pinsetten som oftest vil være borti en rå del av kjøttet når du snur det. ;) En stekespade vil kunne være borti bare den stekte siden, mens pinsetten som jo er en klype vil ha en del på det stekte og en del på det rå. Eller begge sider på det rå, om man klyper på siden.....


#29

Mei sa for siden:

Jeg elsker stekepinsetten min :hjerter: - og kunne godt ønsket meg en til.


#30

Bluen sa for siden:

Ja, som jeg skrev tidligere i tråden. :føler seg oversett: :trasser:

Men seriøst: Hvordan klarere dere i det hele tatt å brune kjøttdeig med et så anstrengt forhold til rått kjøtt og redskaper?


#31

Ma Dalton sa for siden:

Hehe! Beklager det, Elinblu...... Håper du kan tilgi :)!


#32

Susse sa for siden:

Fingrene til å putte oppi, pinsetten til å snu og ta opp.


#33

DM sa for siden:

Jeg bruker en gaffel til å legge kjøttet i pannen, og så bruker jeg stekespade til å snu.


#34

Señora sa for siden:

Denne kan jeg signere helhjertet.


#35

Kirsebær sa for siden:

Jeg legger som oftest kjøttet i pannen med fingrene og snur med pinsetten.
Men det hender vel jeg bruker pinsetten til begge deler.

Jeg er veldig glad i pinsetten min, og syns den har helt andre bruksområder enn en stekespade.
Når jeg steker småbiter med svinekjøtt, foreksempel, er det helt umulig å bruke stekespade.


#36

Pia sa for siden:

Er dere seriøst opptatt av å ikke bruke samme redskap til rått som til stekt kjøtt? Har veldig mye annet å tenke på en det. : ekstremt sjeldent syk: Det som ikke dreper en osv..


#37

nam sa for siden:

Unngår det når jeg husker det.

Vil helst ikke ha noe som har vært borti rått kjøtt på maten jeg skal spise. Ikke borti salaten min, ikke borti poteten min og heller ikke kjøttet. Så stekespaden jeg knøvler den rå kjøttdeigen med i panna, ønsker jeg ikke å tilsmusse den nystekte maten med.

Skal jo skille utstyr til rått kjøtt fra mat en skal spise. :nemlig:
-Ingen vil vel f.eks spise med samme gaffelen en knadde kjøttdeigen med?


#38

safran sa for siden:

Har du veldig mye annet å tenke på, altså? Så mye at du ikke klarer å konsentrere deg om å skille rått og stekt kjøtt fra hverandre? Du må sannelig ha mye å gjøre.

I Norge er vi ganske heldige, vi har stort sett ren mat uten parasitter og farlige bakterier. Men vi kan ikke være 100% sikre på at maten er ren, derfor er det best å være på den sikre siden. Og jeg kan love deg at hvis du får i deg en kraftig bakterie som tuller med magen din, da er det ikke sikkert at du kommer styrket ut av det selv om du ikke stryker med.


#39

Avatar sa for siden:

:knegg:


#40

Fluke sa for siden:

Det kan jeg skrive under på. Har prøvd meg på campylobachter (eller hva det nå heter) og det tok borti et år før magen var normal igjen -mye på grunn av legevaktlegen som ga meg en sinnsyk kur mot dritten, men allikevel, der og da hadde jeg drukket lut om noen hadde fortalt meg at det ville hjelpe mot smertene i magen.


#41

Beckett sa for siden:

Signerer begge to, enkelt og greit.

#42

Mandino sa for siden:

Samme her.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.