Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pai med få og enkle ingredienser

#1

Hyacinth sa for siden:

I går kveld kom datteren min hjem med en paideig på rull (Eldorado?) som hun hadde fått i en bærepose fra Too good to go i en matbutikk. Den går ut på dato i dag.

Jeg lager uhyre sjelden pai. Jeg får det ikke til, den blir soggy og bløt i bunnen samme hvordan jeg steker paiskallet. Og fyllet/eggestanden blir ofte smakløs.

Jeg har dessuten uvanlig lite å fylle en pai med. Jeg har poteter, gulrøtter, søtpoteter og løk (gul og rød), og så har jeg paprika og purre. (I tillegg har jeg hvitløk, chili, ingefær, sitron, lime og salat. Samt agurk og tomat). Jeg har en halv pakke fetaost, vanlig norvegia og nokså mange egg. Bittelitt spekeskinke, men ikke mye.

Forslag til hva jeg skal gjøre med paideigen? Har tilgang til søndagsåpen butikk, men hadde vært greit å slippe.


#2

Input sa for siden:

Vi liker enkel pai, så vi fyller den normalt bare med poteter, løk og purre. I tillegg til eggestanden da. Også har vi salat ved siden av.


#3

Hyacinth sa for siden:

Jeg har aldri tenkt på å ha poteter i pai. Men jeg er veldig glad i potet og spansk tortilla. Så det er en god ide! Kan du fortelle hvordan du gjør det?



#5

Input sa for siden:

Det er mannen min som lager nesten all middag, så jeg er litt usikker. :flau: Men vi bruker oftest potetrester fra middag dagen før, så de er ferdig kokte. Løken og purreløken er rå. Jeg tipper det blir godt om du ha litt chilli i også. Mindre eggestand enn man tror man trenger, for å unngå at alt bare blir flytende.

Pai er jo sånn man bare kan ha oppi alt man har egentlig.


#6

Hyacinth sa for siden:

Takk, begge to! :)


#7

Hondacrv sa for siden:

Du har ikkje oliven? Soltørka tomater? Det e nydelig sammen med Løken.


#8

Hyacinth sa for siden:

Jo, soltørkede tomater.


#9

millact sa for siden:

Godt med skinke også, om du har.


#10

Hyacinth sa for siden:

Nei, dessverre. Eller jo, Idsøe-skinke har vi alltid, men det er pålegg for hun som knapt får i seg ei brødskive.



#12

Erica sa for siden:

Tips til å unngå soggy paibunn er å sørge for at sidene på paideigen brettes over kantene på paiformen, slik at ingenting havner bak paibunnen. Og forsteke godt. Jeg syns de mest usunne paideigene er de som gir mest sprø og god bunn, dessverre. Kun smør, mel og litt vann. Bruker ofte en variant med cottage cheese fordi den er sunnere, den blir dessverre litt seig.


#13

meisje sa for siden:

For å unngå soggy bunn, må du prøve å la være at paien blir høy, dvs Max 3 cm høy form. Hvis du bruker en form som er høyere bør du ikke fylle den opp. Lag også en eggestand med mindre væske, dvs mere egg og lite melk eller fløte.

Forslag til fyll
-purre, løk, poteter, soltørkede tomater, sorte oliven og feta
-spinat, feta, sopp, sorte oliven
-pekan nøtter, paprika, mango, og mangochutney i eggestanden

Unngå å bruke tomater, agurk etc ifyllet fordi det avgir fukt.


#14

Katinka sa for siden:

Jeg steiker paien noen minutter i ovnen uten fyll for å unngå at den blir blaut.

Lager fyll av egg og fløte/melk, paprikapulver, salt, pepper. Har i ost og skinke og soltørka tomat (den som ligger i lake). Synes det gir en ren og god paismak. Hvis jeg fyller for mye artig oppi blir den tungstekt.

Serverer tzatziki og en grønn salat til.


#15

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk! :)

Hvis jeg bruker løk og purre, trenger jeg steke det først da?


#16

millact sa for siden:

Neida.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.