Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Øvelseskjøring i Oslo

#1

Blånn sa for siden:

Hvor er det lurt? Både 18-åringen og 16-åringen bør vel få øve litt. De har ikke kjørt noe enda. Og det er tydeligvis min jobb.


#2

millact sa for siden:

Min svigerinne startet på et industriområde først. Samme gjorde jeg med min. Eller dere kan finne en stor parkeringsplass en søndag, stort senter el.


#3

Molly sa for siden:

Vi startet på parkeringsplassen ved Bjerke travbane. Deretter kjørte vi en del runder på Romsås, før vi begynte å kjøre i boligfelt på Tonsenhagen, Årvoll og Risløkka.


#4

millact sa for siden:

Google øvelseskjøring og få tips. Konkrete, korte beskjeder. Vær i forkant. Du må se på skilt for dem. La de konsentrere seg om kjøringen fikk jeg tips om fra kjøreskole.


#5

nokon sa for siden:

Ser det er ein del som bruker utfartsparkeringa ved Isdammen på Årvoll. (Bare styr unna tirsdagskvelder, då er det 105 speidere i ulik alder med sykkel, foreldre som køyrer og henter osv.) på p-plassen. Resten av veka er det nesten tomt der.


#6

Tjorven sa for siden:

Dette er en oppgave som har blitt delegert til min mann. Snuppa og jeg er begge litt lettantennelige og hun må bli flinkere før jeg kan sitte ved siden av henne foran. (Jeg har vært med på noen turer i baksetet og det går ganske fint. Nå puster jeg tilnærmet normalt også. :knegg: )

De startet opp med å kjøre rundt på parkeringsplasser. Men når det helt elementære var på plass, så var det ut i trafikken. Hun har kjørt en del på Nesodden og utover mot Enebakk.


#7

millact sa for siden:

Tjorven: Hvor mye kjører dere?

Jeg er mindre redd nå enn i starten.


#8

Tjorven sa for siden:

Hun kjører ikke så mye. Men hvis vi skal steder som egner seg for hennes ferdighetsnivå, så er det hun som sitter bak rattet.


#9

millact sa for siden:

Ok. Her er det motsatt. Kjører egne turer for øving, men det er ikke lett å få tid nok til det i hverdagen. Satser på det blir oftere i sommer når det ikke er innleveringer, lekser osv.


#10

Blånn sa for siden:

Der var det Tivoli. Endte opp på parkeringsplassen på Grorud togstasjon. Liten parkeringsplass, men hel ok for første kjøretur.


#11

Blånn sa for siden:

Jeg har også prøvd å delegere. Hvilket medfører at 22-åringen ikke har lappen og han på 18 ikke har kommet i gang.


#12

Kaprifol sa for siden:

Moxy hotell på Hellerudsletta har stor parkeringsplass. Er også greit å øve i boligområdene ved Skjetten og øve på rundkjøringer i dette området. Strekket Gjelleråsen Lillestrøm har mye å øve på. Øver bevisst en del i retning biltilsynet Lillestrøm.


#13

GinaK sa for siden:

Eldste her hat ikke vært moden for det før nå. Han har moped da og har kjørt masse så han kan alle skilt og er flink med å holde avstand.
Brukte masse tid på store parkeringsplasser. Vi har brukt Volvo på Mastemyr og har kjørt opp og ned til hotellet men nå har de endret veien. Har også kjørt på plassen ved Tusenfryd og sletta der men nå er det åpnet.
Han tok to kjøretimer og plutselig kjører han på veien. Og det går så fint. Han er så flink.
Vi har bil med gear så brukte mye tid på clutch og bakkestart.

Minsten tok trafikalt grunnkurs forrige uke og må vente til han blir 16 før vi kan kjøre.
Kommer til å gjøre på samme måte men må nok øve mer på skilt siden han muligens ikke vil ta mopedlappen.


#14

Fløyel sa for siden:

Vet mange i Oslo øvelseskjører innover Maridalen.


#15

Millen sa for siden:

P-plassen på IKEA Furuset?


#16

Blånn sa for siden:

Stengt med bom.


#17

Tjorven sa for siden:

Parkeringsplassen mellom Intility Arena og Vallhall. Normalt sett er det godt med plass på dagtid, men trangere om kvelden. Men i ferietiden er det stort sett godt med plass hele dagen. Men det er godt mulig dere ikke er de eneste som øvelseskjører. Jeg møter stadig vekk noen som er ute i det ærendet (og her startet snuppa også opp).


#18

celebelen sa for siden:

De første gangene jeg øvelseskjørte, var vi på parkeringsplassen ved Tryvann.


#19

Kaprifol sa for siden:

Parkeringsplasser ved kirker og gravlunder kan også være noe. Disse er aldri "stengt". Utfartsparkeringer er også en mulighet, men antakelig ikke så mye ledig kapasitet på de som ligger i Oslo. Men Tryvann har jo enorm kapasitet, så kanskje ikke så dumt? Andre alpinanlegg har sikkert også mye ledig nå.

Ellers vet jeg ikke om parkeringsplasser ala Alnabru er avstengt på søndager? Alle mulige byggvarehus er også en klassiker, for dit må folk liksom kjøre bil.


#20

celebelen sa for siden:

Det kommer nok an på tidspunktet. Søndag formiddag ville jeg ikke prøvd utfartsparkeringer, men litt utpå kvelden er det nok bedre plass.


#21

Jålebeinet sa for siden:

Jeg hadde holdt meg unna Maridalen med sylferske bilister. Der kryr det av folk på sykkel og rulleski, og det er smalt.

Spander en eller to timer med instruktør. Da kan de få lært det grunnleggende der, og så tar du mengdetreningen.

Hos oss begynte vi så smått i industrifelt, og bygget på etterhvert.


#22

Addison sa for siden:

Utfartsparkeringen på Ellingsrud er mye brukt, særlig på kveldstid i ukedagene når det ikke er skisesong.


#23

Blånn sa for siden:

Maridalen er uaktuelt, ja. :knegg: Regner med at vi relativt raskt kan bevege oss ut på Østre Aker vei. Da kan han kjøre til og fra trening. Og også da snart kjenne litt på motorveien i Lørenskog. Begynne på dager med lite trafikk, selvsagt. Og stor og tydelig L bakpå.


#24

Molly sa for siden:

Søndag formiddag er det perfekt å øvelseskjøre.


#25

C3PO sa for siden:

Jeg så noen som gjorde det da jeg syklet forbi på søndag.


#26

veobra sa for siden:

Den er fin hvis den er åpen når ikea er stengt. Jeg tror de har bommer der for å kunne stenge av. Med utgangspunkt i ikea fungerer også Professor Birkelandsvei og småveiene der fint om kvelden og søndager.


#27

GinaK sa for siden:

Jeg lurer på hva slags L dere har og hvordan den er festet.:o
Vi har en L i magnet men bakluken er i plast så den fester ikke og ruta er sotet så L'en synes nesten ikke. Vi taper den fast på innsiden av ruta.

Hva har dere? :confused:


#28

millact sa for siden:

Magnet L. Kjøpt på Clas Olsen. Fester bak på bilen ved siden av skiltet ca.


#29

veobra sa for siden:

Vi har en magnet. Det er et lite felt bak på bilen den fester seg i. Vi har en i plast også som kan tapes fast. Jeg hadde nok forsøkt tape den på utsiden hvis det gikk. Men er kanskje ikke så bra for bilen.


#30

Elise sa for siden:

Har sett at det finnes med sugekopp beregnet på innsiden av ruta. Må jo være upraktisk å tape, siden den må tas av hver gang man ikke øvelseskjører.


#31

Tjorven sa for siden:

Det er ett lite punkt bak på bilen hvor magneten lar seg feste, så vi har L-en der. Vi kjører Nissan Leaf.


#32

Jålebeinet sa for siden:

Vi har L med sugekopp. Den er ment for innsiden, men vi har så sorte ruter at den ikke syntes. Flyttet sugekoppen bak-frem og fester den på utsiden.


#33

Pepper Lemon sa for siden:

Viktig å sjekke at L-en sitter godt! Her skled den ned, som medførte politiutrykning, med hjemmebesøk på grunn av mistanke om promillekjøring. :knegg:


#34

Elise sa for siden:

Oj, huffda. :humre:


#35

Tjorven sa for siden:

:haha:


#36

millact sa for siden:

Ups!


#37

GinaK sa for siden:

Æsj. Er det bare vi som har bil med plastluke da? Høres jo ut som en lekebil. haha. Vi har Ford Mondeo så det er en skikkelig bil altså. :p


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.