60-årsfeiring og jeg skal bake kake. Jeg er ikke god på å pynte. :nemlig: Pavlova får jeg til, klæsje ut litt kremfløte og ha på bær. :humre: Jeg skal ta med kaken, men kan gjøre den siste pyntingen på plass. Noe mer avansert pynting enn Pavlova skal jeg ikke drive med.
Jeg skal lage og ta med kake for 14, har du noen kake å anbefale?
Jeg kom på at noen av gjestene har melkeproteinallergi så melk det bør unngås.
Anbefaler å lage ostekake upside-down, det er superenkelt, pent, godt og er lett å transportere - du lar bare være å ta den ut av forma før du har kommet fram.
Obs-punkt er at geleen som skal blandes i ostemassen må avkjøles helt, ellers kan blandingen skille seg. Så det vanskelige punktet er altså å vente :knegg:
Oppskriften er til en vanlig Wilton-form, som vil være litt større enn en springform mange har. Det er sånt man sikkert kan få lånt om man roper ut på Facebook. Mange har disse, fordi det var mye homeparties med Cacas for noen år siden.
Jeg er veldig glad i hvetebakst, og ville laget hvetekringle/klippekrans. Vanlig bolledeig, det finner man også oppskrift på uten melk på nett. Fylle med hakkede mandler, sukker og kanel, eller med makronfyll og vaniljekrem. Pensle med egg og strø perlesukker på, og ringle over melis.
Denne kaken er kjempegod, lett å lage melkefri, og enkel å pynte. Ha på et lass med bær, gjerne noen physalis, og sikt melis over.
Jeg lager den med kokosmelk på boks istedenfor kremfløte, men det går selvfølgelig an å bruke melkefri fløte om man foretrekker det.
Jeg har aldri pyntet den med sjokolade sånn som bildet, men den ser lekker ut uten.
Enig. Posebrownies er like god som den beste hjemmelagde jeg har smakt. Toro sin, vel og merke.
Lag den senest dagen før den skal serveres, og del den i stykker som du feks stabler på et stettfat. Dryss over melis når du kommer frem og sett i norske flagg eller et bær på hvert stykke.
Mitt aller beste tips er å lage gulrotkake fra ROOM. Bruk blå soft og kokesjokolade uten melk.
Original-glasuren er sykt god, men selvfølgelig med melk.
Du kan enten lage en del av kaken uten glasur, eller google melkefri glasur på gulrotkake. Begge deler fungerer fint.
Dagen før ja. :nikker: Kaka taper seg på ingen måte i smaken til neste dag, og kremen har bedre tid til å stivne. Det er ikke nødvendig med pynt, men når jeg har laget denne til konfirmasjon har jeg pyntet med å putte sammen en liten "dunge" med dilldall litt på ene sida, som et par makroner i fine farger satt på høykant, noen physalisbær med blad, en pasjonsfrukt delt i to, halvdelene lagt inntil hverandre med "skallsiden" mot hverandre, noen blåbær, et sjokoladehjerte (Freia melkehjerter) stukket nedi ... Veldig enkelt og lite "dandert", men gjør likevel en del ut av seg. Hvis man vil gjøre litt ekstra festlig. Jeg har også strødd hakket Daim over noen ganger. Men som sagt så er det ikke nødvendig, kaka er jo lekker i seg selv.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.