Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken katteluke med chipleser som trekker minst? Hvor har dere katteluke?

#1

Elisabet sa for siden:

Noen som har erfaring med katteluke med chipleser? Kjøpte en sureflap i går, og gikk greit å registrere katter før montering, men ville ikke montere den, for ser ut som det er åpning rundt hele plastdøra, altså en liten sprekk selv om det er tettelist rundt, så lurer på hvor mye de trekker når det blåser og er kaldt? Står at det skal være effektiv vindstopper/tettelist på den på beskrivelsen, men når jeg ser den live så skjønner jeg ikke helt at det kan stemme. Har vurdert å ha den i terrassedøra.

Har funnet en Petsafe som er ganske så lik, også er det Ferplast som reklamerer med at de tåler en del vind.

Og dere som har katteluke, for har dere katteluka? For om jeg ikke skal ha den i terrassedøra/ytterdør, så må jeg ha den i kjelleren, og da vil jo kattene ikke bruke den så mye annet enn når vi ikke er hjemme tenker jeg. Kunne jo tenkt med å slippe og åpne døra ørten ganger om dagen. veldig greit nå når terrassedøra står mye på gløtt hele dagen når det er varmere ute, så gjør de jo akkurat som de vil og har blitt skikkelig bortskjemt med hjemmekontor. Men også nabokatter er ivrig besøkende på hjemmekontor nå, og det vil jeg jo unngå med luke med chipleser. :knegg:


#2

C3PO sa for siden:

Vi har Sureflap-katteluke med chipleser. Det ble for dyrt å montere den i terrassedøren, så vi monterte den i kjellerdøren rundt påsken. Det tok katten en stund å skjønne den, men katten bruker den masse nå. Mest til å komme inn igjen. Ulempen er at vi nå må holde døren fra kjelleren til stua åpent. Det går som regel bra, men jeg klarte å glemme det i forrige uke, så jeg vet ikke om hun sov ute eller i kjelleren den ene natta.


#3

Elisabet sa for siden:

Vi også har vurdert kjellerdøra, men da lager vi et hull videre inn til kjellertrappa så de får tilgang til huset allikevel. Vet hvordan det er med lukkede dører som blir glemt. Da må den luka være inn til et rom med vann og mat i tilfelle. Men kattene våre sover i kjellerstua på natta og er ikke ute, så dumt å ha den ut og inn der også, for da må en stadig låse/låse opp luka for å gå ut, og det kommer til å bli glemt.

Vi kan fint montere den i vår terrassedør den delen av døra vi kun åpner når vi skal ha veldig stor åpning, men er skeptisk til trekken siden det er ved siden av sofaen. I alle fall vinterstid.


#4

Myria sa for siden:

I mange år hadde vi katteluke i et kjellervindu (tok ut vinduet og satte i stedet hengslene på en plate og festet katteluka i den og isolerte rundt), men det var litt upraktisk så nå er den i verandadøren. Det fungerer helt fint. Vi har en helt ordinær kattedør med magnetlås og uten chipleser og den trekker lite, merker det bare på de aller aller kaldeste vinterdagene når det er sånn rundt -20, men da dekker vi den bare til litt (kattene går ikke ut da uansett).


#5

sindrome sa for siden:

Jeg har en sånn sureflap og jeg synes den trekker på vinteren. Har ikke forsøkt noen andre typer. Heldigvis er det i kjellerstua hvor det ikke er så mange som sitter og merker det.


#6

Addison sa for siden:

Vi har vår i veggen i et hjørne på kjøkkenet, ønsket ikke å ha hull i døren. Det er en tykk vegg, og den er lavt nede, merker lite trekk/kulde, unntatt de aller mest iskalde vinterdagene. Inngangen utenfra er under tak og på et lunt hjørne av terrassen. Vi har også SureFlap, men på vår er magnetmekanismen sluttet å virke, så chiplesingen har ingen funksjon pr nå. Så lenge ingen fremmede katter kommer inn, orker vi ikke å gjøre noe med det, må i så fall ha ny luke, ny registrering etc. Den virket fint i 10 år da. :nikker:


#7

zinatara sa for siden:

Vi har sureflap og syns ikke det trekker så mye. Har den montert ved siden av kjøkkendøra, vinduet ved siden av har en sånn treplate under seg som var fin å montere på.


#8

frukt sa for siden:

Hadde sureflap i England, og det var ikke noe melomrom rundt den. Den var montert på en upvc dør med utgang til hagen fra kjøkkenet.


#9

Elisabet sa for siden:

Det er når jeg ser mot lyset rett på luka at en ser at en ser forbi pakningen på alle kanter. Ringte butikken og spurte, men alle er sånn, så det er ikke feil på vår. Tettingen bare er sånn, men i beskrivelsen så står det jo at den har ekstra tettelist, men skeptisk til at den ikke er helt tett bare. Ingen som har erfaring med andre luker enn surflap?

Surflap virket utrolig praktisk ellers da. Og registrerer kattene lett. Hvor dumt ser det ikke ut når to voksne står på gulvet og lokker katter igjennom for registrering med leverposten og katta bare ser dumt på deg og vil gå rundt isteden. :knegg: men de lærer nok fort luka bare den kommer i dør eller vegg. men skulle gjerne hatt den sånn at jeg slipper å lukke opp døra hele tiden for dem også egentlig. Og da må den jo stå et av stedene de pleier å gå til vanlig. Hvis ikke gidder de ikke bruke den annet enn ved veldig behov tipper jeg.


#10

frukt sa for siden:

Min ble montert av en låsesmed jeg hadde besøk av så det er jo mulig han klarte å tette skikkelig rundt.

Du kan ikke tette med silikon da?


#11

sindrome sa for siden:

Jeg pleide å slippe mine inn gjennom stuevinduet og ut gjennom hoveddøren, men luka ble montert i kjellerdøra. Det var null stress. Den blir flittig brukt. Nød lærer katt å gjøre hensiktsmessige ting.


#12

C3PO sa for siden:

Det tok et par uker å lære katten vår å bruke den. En del dytting og lokking ved å plassere en skål med mat på inn/utsiden, avhengig av hva som var målet. Katten vår hadde omtrent aldri vært ute før, så det hjalp nok.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.