Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ta med 7-åring fra Sverige - hvordan funker karantene?

#1

banana sa for siden:

Vi har en konfirmasjon i august og har invitert familie fra Sverige. 2 voksne er fullvaksinert da, men de har et barn på 7 år som både vi og de gjerne vil ha med. Planen er et helgebesøk. Men jeg forstår ikke helt hva som er meningen med disse halv-små som ikke får vaksine. Må de i karantene, slik at det i praksis ikke er mulig for foreldre med barn på den alderen å dra hit på helgebesøk (slik reglene er akkurat nå)?


#2

Tjorven sa for siden:

Det er en jungel av regler, men slik jeg har forstått det nå må barnet i karantene. Den kan tas hjemme. Etter 3 dager kan barnet testes, og ved negativt prøvesvar så kan barnet gå ut av karantene.

Så for et barn i skolealder vil dette gå konsekvenser for oppmøte på skolen hvis det er så langt ute i august at skolen har startet opp igjen.

Men jeg er ganske sikker på at det kommer til å komme endringer på akkurat dette i løpet av de nærmeste ukene. Kanskje allerede i forbindelse med endringen i innreiseregler som skal implementeres den 5. juli. :vetikke:


#3

banana sa for siden:

Det var det jeg trodde også, og hjemmekarantene samtidig med konfirmasjonsfeiring hos oss er jo ikke aktuelt, og å dra tidligere fra skolen når du går i 2. klasse og skolen nettopp har begynt er heller ikke aktuelt. Jeg håper på endringer, vi får bare avvente.


#4

Fluke sa for siden:

Dette lurer vi også på. For vi (fullvaksinerte voksne) har lyst til å ta med 10-åringen til Danmark nå i ferien dersom det er lov. :sparke:


#5

Tjorven sa for siden:

Og det kan dere i følge gjeldende regler, men barnet må i hjemmekarantene når dere kommer tilbake til Norge.

Hva som gjelder for innreise til Sverige og Danmark har jeg ikke peiling på.



#7

Fluke sa for siden:

jeg tenker at dersom de mener karantene er nødvendig, så er ikke reisen det - da kan vi vente. :jupp: Men dersom det menes at det er trygt uten karantene, så er vi på første båten som går. :hyper:

Ser ut til at man kan reise inn i Danmark, og at barn som reiser med fullvaksinerte voksne slipper inn uten karantene, men jeg kan ha misforstått noe, og reglene kan jo endre seg hele tiden.


#8

Malama sa for siden:

Disse reglene er i stadig forandring, og hva som er røde og grønne land og regioner endres vel ukentlig basert på smittetall, så... ja, en må nesten bare se hva som er reglene når reise er aktuelt og se hva som lar seg gjøre da

Dertil er nok reglene meget mulig annerledes for svensker som skal til norge, og derved ikke har noe "hjemme" å ha karantenen i, og nordmenn som har vært en tur i sverige, sånn pr nå. Men, ja, store deler av sverige kan finne på å bli grønt om ikke så lenge. Hvordan et ser ut i august er dog langt mer usikkert


#9

Lavender sa for siden:

Risikoen er at det skjer endringer i smittesituasjonen og at karantene plutselig blir påkrevd.


#10

Kaprifol sa for siden:

Jeg følger selv med på kravene til innreisekarantene fra Sverige til Norge. Det skjer en oppdatering av kravene ukentlig på Folkehelseinstituttets nettsider, oppdatering skjer hver uke natt til mandag klokken 00:00 www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/

Denne uka er det partallsuke, og det kommer derfor snart en oppdatering:

Det ser ut til at FHI gjør ukentlige oppdateringer av krav til innreisekaratene. Og at det er en forutsigbarhet i når endringene trer i kraft - de endrer kartet ukentlig natt til mandager. I alle fall er det slik nå i juli.


#11

Martis sa for siden:

Jeg er spent på hvordan endringen i gul/grønn og rød slår ut med nye terskelverdier for Sverige. Tror det skulle bli implementert 5/7. Gutta må nok i tredagers hjemmekarantene når vi kommer hjem igjen, men de vil sikkert uansett game så de vil ikke legge merke til det. :knegg:


#12

Kaprifol sa for siden:

Hvis regionen dere skal til er grønn, så opphører kravet til karantene - og da blir det ikke karantene på gutta heller, Martis.

Vi heier på samme region, tror jeg. Västra Götaland :heia:


#13

Martis sa for siden:

Vi gjør det. Står i VG nå at Västra Götaland er grønt etter de nye terskelverdiene. :lykkelig:


#14

banana sa for siden:

Enda en usikkerhet - noen andre skal ha med en 2-åring fra et land "nede i Europa". Jeg har lest et eller annet sted at barn under 3 år er fritatt fra karantene hvis foreldre er fullvaksinert, men nå finner jeg det ikke lenger. Er det bare en ønskedrøm?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.