Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken vedovn skal vi velge?

#1

MegaMie sa for siden:

Litt off season dette her, men vi skal bytte ut vedovnen vår. Jeg har lagt min elsk på hvite ovner og spesielt da Dovre Vintage. Den er selvfølgelig dobbelt så dyr som andre vedovner vi har sett på. Alle hvite ovner er dyrere. Jeg heller mot å gå for noe mer vanlig, men da må vi uansett gjøre en større jobb for å bytte rør, bore hull osv.

Såååå. Det jeg ønsker svar på er:

  • Er det galskap å bruke så mye penger på vedovn?
  • Er det noen som har hvit Dovre vintage og vil dele erfaringer?
  • Har du hatt en annen hvit vedovn og vil dere erfaringer?
  • Har dere forslag til andre fine ovner?

Og er ikke denne skikkelig kul da? www.varmeokonomi.no/products/dovre-vintage-35-hvit-emalje?variant=32964142039117&currency=NOK&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic&utm_campaign=gs-2021-04-30&utm_source=google&utm_medium=smart_campaign&gclid=CjwKCAjwrPCGBhALEiwAUl9X05Ip5bTkmUIGQmMC_zEIaf71I4gKs5WF6WVWNI2WXeqftWJV_vzSNxoCJT4QAvD_BwE


#2

Shun sa for siden:

Jeg er ikke habil, for jeg har utgåtte Dovre vintage 30 i sort støpejern selv, og elsker den.
Jeg synes den er så mye penere enn storebror vintage 35 at jeg vurderer å ta min med om jeg skulle finne på å flytte til annen bolig.

Viktig med varmerør koblet på bak, og ikke oppå. Synes jeg.

Vet ikke hvor du bor, men hotmegastore har tilbud på peisovnen din. De leverer bare til bakkeplan, men det går an å leie trappetralle av lagerromfirmaene. Fant jeg ut da jeg var i peisovnmarkedet.
Du må uansett legge til rørpakke og eventuell gulvbeskytter i regnestykket.

www.hotmegastore.no/produkt/vedfyrt/1-peisovn/dovre-vintage-35-hvit-emalje


#3

Strå sa for siden:

Har du penger du kan bruke er det ditt valg. Under 30 lapper er ikke mye for en god vedfyr. Galskap er noe helt annet. Jeg har ikke erfaring med hvit Dovre vedfyr, med mindre den på hytta er det. Erfaringen med den er uansett ikke relevant for deg (vedfyr kombinert komfyr med to kokeplater og fra ca 1950, men pen og hvit og lett å holde ren, og lekk som en sil).


#4

MegaMie sa for siden:

Hm, kanskje det ikke er galskap. Heller jeg som er gjerrig.

Vi får den til 22 000, via jobben til mannen min. Og helt enig i rørløsning. Greia er at vi må gjøre ganske mye for å få til rør bak, men nå kan vi i det minste ha topprør som ser ok ut noen år, og bytte om senere når vi orker å fikse pipa litt skikkelig.



#6

Serena sa for siden:

Den er kjempefin og jeg hadde glatt kjøpt den! Det er ikke noe som byttes ofte. Er enormt inhabil for jeg har grønn dovre vintage 😆


#7

trøtt sa for siden:

Det er ikke galskap. Vedovner koster hvis de skal se ok ut og gi bra med varme.

Topprør utnytter varmen bedre enn bakmontert rør.


#8

MegaMie sa for siden:

Jeg liker svarene deres. :knegg:

Dere som har ovnen, er dere fornøyde med varmen den gir?


#9

Serena sa for siden:

Ja, vi er fornøyd med varmen! Den har en effekt som fungerer fint i vårt hus, husker jeg regnet litt på det (vi har den lille dovre vintage 30 som er enda mindre enn den du ser på). Vi byttet fra mye større ovn, men merker ikke forskjell :) Vi har ovnsrør på toppen og jeg synes ikke det gjør noe - til den hvite fins det også hvite rør!


#10

Shun sa for siden:

Å ja! Jeg har ingen klagepunkter. Eneste pirket måtte være at jeg må ha en peishanske liggende for å åpne døra når ovnen er varm. Ovnen - og håndtaket - blir glovarme utenpå ved bruk.


#11

MegaMie sa for siden:

Ja, det blir hvitt rør. Tror det vil bli fint og dempet til hvit murvegg.


#12

C3PO sa for siden:

Jeg har ikke den ovnen, men jeg har hatt en hvit Contura-ovn i 7 år nå, og den er like fin som da vi først kjøpte den. Jeg husker ikke hva den kostet, men investeringen var verdt det. Jeg har hatt hjemmekontor i mange år, så jeg fyrer hele dagen om vinteren. Vår ligner på denne, men er ikke så høy på toppen, og vi har svart plate på toppen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.